Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-04-28@15:47:41 GMT

ثبت حضور ۱۰ پلنگ در پارک ملی بمو

تاریخ انتشار: ۲۳ دی ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۵۶۷۷۸۸

حضور حداقل ده پلنگ مختلف شامل ۶ پلنگ بالغ و ۴ توله در پارک ملی بمو اثبات شد.

به گزارش فارس، در جریان پروژه «برآورد جمعیت پلنگ ایرانی در پارک ملی بمو» که با همکاری موسسه حامیان حیات‌وحش پارس و اداره پارک ملی بمو انجام‌شده، تصاویر شگفت‌انگیز و زیبایی از پلنگ ایرانی و سایر گونه‌های جانوری این منطقه به ثبت رسیده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رییس اداره پاک ملی بمو دراین‌باره گفت: در این پروژه که از ابتدای مردادماه سال جاری آغاز و در پایان آبان 1396 به اتمام رسید 320 کیلومترمربع از مساحت پاک ملی بمو توسط 21 دوربین تله‌ای پایش شد.

علی آرندی اظهار داشت: در جریان این پروژه تصاویر متعدد و بسیار زیبایی از پلنگ ایرانی در نقاط مختلف پارک به ثبت رسید.

بررسی دقیق و مطالعات تکمیلی بر روی تصاویر ثبت‌شده توسط کارشناسان موسسه حامیان حیات‌وحش پارس ادامه دارد اما نتایج اولیه بررسی‌ها نشان می‌دهد تصاویری از شش فرد پلنگ بالغ مختلف (شامل دو نر و چهار ماده) و چهار توله پلنگ به ثبت رسیده است.

از چهار ماده پلنگ بالغ شناسایی‌شده دو ماده پلنگ هرکدام دارای یک توله، یک ماده پلنگ دارای دو توله و یک ماده پلنگ نیز بدون توله بوده است.

وجود حداقل ده پلنگ مختلف (شش پلنگ بالغ و چهار توله) در محدوده‌ای به وسعت 320 کیلومترمربع بیانگر پویایی جمعیت این‌گونه ارزشمند در این زیستگاه حساس است.

در جریان پروژه فوق‌الذکر علاوه بر پلنگ تصاویر متعددی از سایر گونه‌های جانوری پاک ملی بمو نیز به ثبت رسیده است.

پارک ملی بمو از پارک‌های ملی ایران در استان فارس است. این پارک که نامش را از کوه بمو گرفته است، در شمال شهر شیراز قرار دارد و در 10 کیلومتری شهر قرار دارد. این پارک حدود ۴۰ سال است مورد حفاظت قرار گرفته و در بخش زرقان - مسیر تخت جمشید واقع شده‌ است.

منبع: تابناک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۵۶۷۷۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شکار یک پلنگ ایرانی توسط یک تبعه پاکستان (+عکس)

به‌تازگی تصویری در شبکه‌های اجتماعی، مبنی‌بر شکار یک پلنگ ایرانی در پارک ملی هِنگول بلوچستان پاکستان، منتشر شده است. این نژاد از پلنگ در معرض خطر انقراض است.

به گزارش فارس، پلنگ ایرانی پس از انقراض ببر مازندران و شیر ایرانی، بزرگترین گربه‌سان کشور به شمار می‌رود. کمبود طعمه در اثر شکار غیر مجاز و بی رویه، تخریب زیستگاه طبیعی پلنگ به دلیل توسعه فعالیت‌های انسانی، کشته شدن پلنگ‌ها به دست افراد محلی و شکارچیان متخلف باعث شده است که این گربه‌سان ایرانی به سمت انقراض برود.

«پلنگ در هر کجا به دام‌ها خسارت بزند از طریق صندوق توسعه محیط زیست خسارت آن پرداخت می‌شود.» این گفته کامبیز محسن سلطانی رئیس اداره محیط زیست نوشهر به خبرنگار فارس بود.

در نتیجه تقابل پلنگ با انسان و آسیب‌پذیری این گونه کمیاب در سال‌های اخیر به شدت افزایش یافته است.

کمبود طعمه‌های پلنگ در اثر شکار بی‌رویه و تخریب عرصه‌های طبیعی از عوامل مهم کاهش جمعیت و افزایش حمله پلنگ به دام‌های اهلی و تقابل این گونه با انسان بوده است.

«در بخش گسترده‌ای از محدوده پراکنش پلنگ، به‌ویژه در منطقه زاگرس با کمبود طعمه و به‌تبع آن تعارض بین پلنگ و دام‌های اهلی و دامداران روبه‌رو هستیم.» این گفته حسن اکبری معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان محیط زیست می‌گوید.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • آخرین وضعیت «ارس» تنها پلنگ ایرانی باغ‌وحش مشهد
  • درمان «ارس» تنها پلنگ باغ وحش شهرستان مشهد پیگیری می‌شود
  • (ویدئو) لذت یک توله شیر کوهی از استراحت در بانوج
  • تصاویری زیبا از علاقه توله خرس قطبی به مادرش
  • شکار یک پلنگ ایرانی توسط یک تبعه پاکستان (+عکس)
  • معرفی چهار زنجیره تولید چهارمحال‌وبختیاری در نمایشگاه اکسپو
  • تسرسع ساماندهی بازار آهن شادآباد و پیگیری طرح شن‌چاله‌ها در کمیسیون ماده پنج
  • ساماندهی بازار آهن شادآباد و پیگیری طرح شن‌چاله‌ها در کمیسیون ماده پنج تسریع می‌شود
  • رسیدگی به ۳ هزار پرونده موضوع ماده ۴۷۷
  • (ویدئو) اولین معاینه پزشکی دو توله ببر سوماترایی