Web Analytics Made Easy - Statcounter

هرموند آراطونیان شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا در شیراز افزود:این ساختمان قدیمی شرایط خوبی ندارد و در صورت عدم رسیدگی به آن ممکن است حتی با یک زلزله خفیف فرو ریزد.
وی ادامه داد:‌کلیسای ارامنه شیراز در صورت بازسازی و مقاوم سازی می تواند به عنوان یک جاذبه گردشگری به گردشگران داخلی و خارجی معرفی شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


آراطونیان اظهار داشت:علی رغم پیگیری های انجام شده و قول مساعد مسئولان ذیربط هنوز هیچ اقدامی در این خصوص انجام نگرفته و جای آن دارد تا با توجه به ارزش تاریخی این مکان مقدس متولیان میراث فرهنگی در این خصوص چاره اندیشی کنند.
نماینده ارامنه شیراز در خلیفه گری جنوب کشور بیان کرد:کلیسای ارامنه شیراز در بین کلیساهای موجود در کشور دارای ویژگی های منحصر به فردی است و در صورت تخریب قابل جبران نیست.
آراطونیان بیان کرد:نوع معماری ، نقاشی های موجود روی چوب های سقف و همچنین گچ بری های زیبا و ظریف داخل ساختمان حکایت از نبوغ هنرمندان ایرانی در سال های اخیر دارد.
وی ادامه داد:‌ساختمان اصلی این کلیسا بیش از 400 سال قدمت دارد و در حدود 110 سال قبل بازسازی شده و قسمت های دیگری نیز به آن اضافه شده است.
آراطونیان ادامه داد: محل واقع شدن این کلیسا دربافت قدیم شیراز و در جوار تعدادی از امام زادگان و بقاع متبرکه مربوط به مسلمانان حاکی از این است که از دیرباز مسلمانان و ارامنه در کنار هم با آرامش زندگی می کرده اند.
وی گفت:با توجه به قرار گرفتن این کلیسا در شیراز و در مسیر جاده ابریشم همواره به عنوان مکانی مقدس به ارامنه سایر کشور ها از جمله اروپاییان خدمت رسانی می کرده است.
رئیس هیات نمایندگان کلیسای ارامنه شیراز افزود:برای بازسازی و مقاوم سازی این مکان تاریخی حداقل پنج میلیارد ریال اعتبار لازم است که در صورت تامین آن بلافاصله می توان کار مرمت و بازسازی آن را آغاز کرد.
کلیسای ارامنه شیراز در محله تاریخی سنگ سیاه شیراز قرار دارد و به شماره 759 در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
خبرنگار:‌سعید فانی ** انتشار دهنده:‌غلامرضا مالک زاده
7379 / 1876
انتهای پیام

منبع: جماران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۵۶۸۶۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مردمی کردن بازسازی عتبات، ایده‌ شهید حاج قاسم سلیمانی بود

ایسنا/کرمان مدیرعامل مجمع خیّران حرم‌ساز کشور گفت: در طول تاریخ همواره اسم سلاطین و پادشاهان در عرصه‌های بازسازی عتبات ثبت شده اما به همت شهید حاج قاسم سلیمانی امروز حرم‌های مطهر شیعیان با رویکرد مردمی در حال توسعه و بازسازی هستند.

احمدرضا عاملی امروز هشتم اردیبهشت ماه در جمع اعضای هیئت مدیره مجمع خیّران حرم‌ساز استان کرمان اظهار کرد: کرمان سرمایه‌های معنوی عظیمی دارد که به فعلیت درآمده و بر اساس تفکر شهید حاج قاسم سلیمانی پیش رفته است.

وی با بیان این نکته که برخی شهرها به عناوینی مشهورند مانند اصفهان که به پایتخت فرهنگی ایران و شیراز به پایتخت شعر و ادب معروف است، افزود: طی بازدیدی که از نمایشگاه خدمات استان کرمان در بازسازی عتبات داشتم، من فکر می‌کنم کرمان پایتخت عشق و ارادت به ائمه علیهم‌السلام است.

عاملی، این توفیق را نتیجه‌ تفکر شهید سلیمانی در بحث مردمی کردن بازسازی عتبات دانست و گفت: در طول تاریخ همواره اسم سلاطین و پادشاهان در عرصه‌های بازسازی عتبات ثبت شده اما به همت شهید حاج قاسم سلیمانی امروز حرم‌های مطهر شیعیان با رویکرد مردمی در حال توسعه و بازسازی هستند.

وی تاثیرات وسیع شهید سلیمانی را در عرصه‌های مختلف به ویژه عتبات عالیات، شگفت‌انگیز برشمرد و بیان کرد: حاج قاسم از سال ۱۳۸۳ محوریت بازسازی حرم مطهر ائمه علیهم‌السلام را از دوش سلاطین برداشته و بر دوش مردم گذاشت.

رئیس مجمع خیّران حرم ساز کشور افزود: بحث نذورات برای بازسازی عتبات، جنبه‌ فرهنگی هم دارد چرا که معتقدیم هر کس برای این کار مراجعه می‌کند، مورد عنایت ائمه علیهم‌السلام قرار گرفته است.

عاملی در ادامه تصریح کرد: محبت به اهل بیت علیهم‌السلام فقط به ذکر و گفتن صلوات نیست، بلکه خدماتی هم که به آستان ائمه(علیهم السلام) می‌شود، ذکر است.

وی افزود: نگاه حاج قاسم به مردم، نگاه به گنجینه بود و مجمع خیّران حرم‌ساز نیز تشکیلاتی مردمی است و همین خصیصه، پشتوانه‌ آن است.

عاملی بیان کرد: در راستای هرچه بیشتر مردمی کردن توسعه و بازسازی عتبات، مجمع خیّران و کانون‌های حرم‌ساز راه‌اندازی شده است.

رئیس مجمع خیّران حرم ساز کشور تاکید کرد: شهید حاج قاسم سلیمانی عتبات را بستر تمدن اسلامی می‌دانست و در همین راستا برای توسعه و بازسازی آن تلاش می‌کرد.

در این نشست محمد سلطان‌زاده مدیرعامل مجمع خیران حرم‌ساز استان کرمان طی سخنانی اظهار کرد: هدف از تشکیل کانون‌های خیّران حرم‌ساز علاوه بر جمع‌آوری نذورات، ترویج و نشر فرهنگ حسینی، زینبی و عاشورایی است.

وی راه‌اندازی کانون‌های فوق را زمینه‌ساز جذب خادمان ائمه علیهم‌السلام و فعالیت در راستای ایجاد شور و نشاط در جامعه، جذب نذورات و هدایای مردمی و شناسایی خیّران و ساماندهی آن‌ها دانست.

سلطان‌زاده از فعال شدن ۱۰۰ کانون ۲۲ نفره در استان کرمان خبر داد و گفت: از ابتدای سال‌جاری ۳۰ کانون در حال جمع‌آوری و واریز وجوهات هستند.

وی دولتی نبودن این طرح را مورد تاکید قرار داد و افزود: این طرح در ارتباط چهره به چهره و رفاقتی در حال پیشبرد است.

در ادامه جانشین مدیرعامل مجمع خیران استان کرمان نیز طی بیاناتی از راه‌اندازی ۴۶ کانون خیرین حرم‌ساز در شهرستان کرمان خبر داد و افزود: با شناسایی فعالان اجتماعی و جذب و توجیه آن‌ها، کانون‌ها راه‌اندازی و فعال می‌شوند.

اکبر یزدی‌زاده اضافه کرد: هر کانون حداقل ۲۲ و حداکثر ۳۰ عضو دارد که هر یک از اعضا متعهد می‌شوند ماهانه حداقل ۵۰ هزار تومان به حساب ستاد توسعه و بازسازی عتبات واریز و فیش آن را به مسئول کانون ارائه کنند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • بازسازی بافت تاریخی شهرکرمان نیازمند طرحی کارشناسی و آینده نگراست
  • مردمی کردن بازسازی عتبات، ایده‌ شهید حاج قاسم سلیمانی بود
  • تصاویری از بازسازی حرم امیرالمومنین علی (ع) + فیلم
  • فیلم/ تلاش برای بازسازی جاده‌های آسیب‌دیده از سیل
  • مسیرهای خراسان جنوبی مسدود نیست
  • دستگیری باند حفاران غیرمجاز حریم قلعه تاریخی هزاره اول پیش از میلاد
  • دیدنی های امروز؛ از سالگرد نسل کشی ارامنه تا اعتراضات دانشجویی در آمریکا
  • احیا و بازسازی ۵۰ قنات قدیمی در شهر باشت
  • بازسازی گذرگاه آبی مرکزی شهر ایلام در دستور کار است
  • گذری به بازار تاریخی وکیل در شهر شیراز + فیلم