Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایران اکونومیست - تداوم فعالیت های برج سازی در سال های اخیر و روند رو به رشد احداث ساختمان های بلند مرتبه، تولیدکنندگان مصالح را بر آن داشته است که مواد متناسب با نیاز و ایمنی این نوع ساخت و سازها را تولید کنند. آمارهای به دست آمده از بازار ساخت و ساز در ایران نشان می دهد در حال حاضر بیش از یک هزار برج در شهر تهران احداث شده یا در حال احداث است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مهم ترین کاربری این بلند مرتبه ها، مسکونی است که تقریبا ۸۰ درصد آن توسط سازندگان خصوصی مورد استفاده قرار می گیرد. دومین کاربری اداری و بیشتر مورد توجه سازندگان دولتی و کاربری سوم تجاری و خدماتی است. با توجه به نزدیک شدن سالروز حادثه تلخ پلاسکو که به عنوان اولین ساختمان بلندمرتبه در کلان شهر تهران شناخته می شود، لزوم ایمنی و توجه به بافت های فرسوده ای که علاوه بر قدمت، نمادهای شهرنشینی و تجارت را نیز به تصویر می کشند، بیش از پیش احساس می شود.
طی سال گذشته صرف نظر از جهت گیری ها، اظهار نظرهای گوناگونی را در رسانه ها از طرف مسئولین و گاها کارشناسان این حوزه، پیرامون چگونگی وقوع این حادثه و رخدادهای مشابه شاهد بوده ایم. 
تا جایی که رئیس شورای شهر تهران، چندی پیش در این باره خاطرنشان کرد: هیچ قانونی نیست که بتواند ساختمان های بلندمرتبه را به تطبیق با آئین نامه های جدید به ویژه آئین نامه آتش نشانی ملزم کند؛ لذا باید در کمیسیون سلامت یا معماری مصوبه ای داشته باشیم. محسن هاشمی پس از نطق پیش از دستور چهارمین جلسه شورا، با تاکید بر اینکه اگر لازم است قانون و مصوبه ای داشته باشیم، باید کمیسیون ها به این مهم بپردازند، افزود: لازم است ساختمان های ۶ طبقه یا بیشتر را به تطبیق با آیین نامه های جدید ملزم کنیم تا دست مجریان باز شود و از مالکان و هیئت مدیره خواستار اجرای قوانین شوند. 
برزو افقهی نیز به عنوان یکی از کارشناسان حوزه ساختمان در این باره گفت: با توجه به اینکه صنعت ساخت و ساز در کشور به سمت استفاده از مصالح سبک و خشک در حال حرکت است که به هنگام حادثه کمترین تلفات را به بار می آورد، از این رو کناف با بومی سازی یکی از جدیدترین تولیدات روز جهان سعی کرده است در این زمینه گام های بلندی بردارد. ورمی پلاستر از انواع محصولات محافظ غیرعامل در برابر آتش است که وظیفه اصلی آن محافظت از عناصر سازه ای ساختمان است.
وی ادامه داد: گچ مقاوم در برابر حریق موجب می شود تا در مواجهه با آتش، تا زمان خاموشی کامل حریق یا تخلیه ساختمان، سازه ها دچار تغییر شکل نشوند و عملکرد خود را حفظ نمایند.
در ادامه، مهندس افقهی با اشاره به رکود بازار ساختمان در کشور در چند سال گذشته، مسئله قیمت تمام شده محصول ورمی پلاستر را مهم ارزیابی کرد و در خصوص بازار مصرف ورمی پلاستر نیز گفت: در حال حاضر شهرداری تهران و مشهد ارائه پایان کار ساختمان را به اخذ تاییدیه مقاومت ساختمان در برابر حریق از سازمان آتش نشانی منوط کرده اند و پیش بینی می شود به زودی محافظت اسکلت ساختمان در برابر حریق در  تمامی نقاط کشور الزامی گردد.

منبع: ایران اکونومیست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۵۶۹۱۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

معیار تعرفه خدمات مهندسی نباید قیمت ماست باشد

دبیر کانون سراسری انبوه‌سازان با تاکید بر این‌که نباید معیار تعرفه خدمات مهندسی، قیمت ماست باشد، اقدام وزارت راه و شهرسازی در نحوه ابلاغ تعرفه‌های جدید را هوشمندانه دانست. - اخبار اقتصادی -

فرشید پورحاجت در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم با اشاره به تعیین تعرفه حق‌الزحمه مهندسان، اظهار کرد: افزایش 27 درصدی اعلام شده در واقع با بدیهیات اقتصاد و حقوق مهندسان و فعالان صنعت ساختمان و تورم کشور تورم هم‌خوانی ندارد.

وی افزود: بارهای گفته‌ام که بنیان این رویه در خصوص اتصال نرخ خدمات مهندسی به هزینه ساخت ایراد دارد، چراکه همواره هزینه‌های ساخت و سازها با تورم در ایران رقابت تنگاتنگی دارد و استفاده از این الگو مناسب حق‌الزحمه خدمات مهندسی نیست.

وی با تاکید بر این‌که لازم است شورای مرکزی نظام مهندسی ساختمان رویه جدیدی را برای تعیین تعرفه مهندسان به وزارت راه و شهرسازی اعلام کند، گفت:‌ البته با توجه به رویه موجود، این کار در اولویت شورای مرکزی نیست و اولویت آن رسیدگی به مسائل دیگری است که گاها در شان نزول این شورا و فعالیت‌های مهندسی نیست.

مصوبات کمیته 4 نفر برای افزایش نرخ خدمات مهندسی متوقف شد

دبیر کانون سراسری انبوه‌سازان در عین حال در خصوص عملکرد وزارت راه و شهرسازی بیان کرد: این وزارتخانه یک اقدام هوشمندانه در رابطه با ابلاغ تعرفه خدمات مهندسی انجام داده است.

پورحاجت توضیح داد: این اقدام وزارتخانه حاوی نکات مثبتی برای قانون‌مداران و نکات تنبیهی است. در واقع وزارت راه  وشهرسازی سازمان‌های نظام مهندسی استان‌ها که بر مدار قانون بوده را تشویق کرده و اجازه اعمال این 27 درصد را داده که رقم قابل توجهی است. اما برخی سازمان‌های نظام مهندسی ساختمان که خود را فراتر از قانون می‌بینند فقط 5 تا 6 درصد اجازه افزایش تعرفه را دارند.

وی یادآور شد: مرداد سال گذشته وزیر راه و شهرسازی طی ابلاغیه‌ای دستور توقف مصوبات کمیته 4نفره استان درخصوص افزایش نرخ خدمات مهندسی ساختمان را صادر کرد. سازمان‌هایی که مصوبات را متوقف کردند امسال می‌توانند 27 درصد تعرفه خدمات مهندسی را افزایش دهند.

وی در ادامه با تاکید بر این‌‌که معتقدیم باید نرخ خدمات در نقاط کشور شناورتر شود، اضافه کرد: قطعاً هزینه خدمات مهندسی در شمال تهران و در جنوب تهران متفاوت است. قطعاً هزینه‌های دفتری و ستادی مهندسان در شمال و جنوب تهران با هم خیلی تفاوت دارد. به‌عنوان مثال هزینه دفتر مهندسی در شمال تهران ماهانه 60 تا 100 میلیون تومان است که در  مناطق جنوبی این هزینه به مراتب کمتر است. این موضوع برای کل جغرافیای کشورمان صادق است.

دبیر کانون سراسری انبوه‌سازان اظهار کرد:‌ این در حالی است که به‌نظر می‌رسد برای شورای مرکزی سازمان نظام مهندسی تعیین نرخ خدمات مهندسی ساختمان اهمیتی ندارد.

وی اضافه کرد: هفته گذشته با رئیس شورای نظام مهندسی ساختمان جلسه‌ای داشتم و گفتم تعیین تعرفه خدمات مهندسی یکسان برای کل کشور عادلانه نیست که وی در پاسخ اعلام کرد نرخ ماست در سراسر کشور یکسان است. این‌که معیار تعیین تعرفه خدمات مهندسی، ماست باشد کار درستی نیست.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تعمیر و نصب هزار و ۱۱۰ علائم ایمنی در محورهای خراسان جنوبی
  • ساختمان سازی، بیشترین حوادث کار را در لرستان دارد
  • ساختمان بستنی پاک، انبار خانه کارگر و بیمارستان بوعلی؛ پلاسکوهای آتی شهر تهران
  • جزییات آتش سوزی انباری در خیابان لاله‌زار
  • مهار حریق در ساختمان ۴ طبقه شهرک پردیسان
  • آتش سوزی مجتمع مسکونی در منطقه پردیسان قم
  • نجات جان ۱۵ نفر در آتش‌سوزی مجتمع مسکونی در قم
  • از اثر دانینگ کروگر چه می‌دانیم؟
  • حجازی: باید برای هفته آخر راهکاری اندیشیده شود
  • معیار تعرفه خدمات مهندسی نباید قیمت ماست باشد