Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-04-24@23:45:15 GMT

پشت پرده ارتباط اسرائیل با کشورهای عربی

تاریخ انتشار: ۲۳ دی ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۵۷۰۱۶۴

پشت پرده ارتباط اسرائیل با کشورهای عربی

پس از اینکه «پیمان اسلو» میان یاسر عرفات رئیس تشکیلات خودگردان و «اسحاق رابین» رئیس‌جمهور رژیم صهیونیستی در دهه ۹۰، امضا و وارد مرحله اجرا شد، دولت «بیل کلینتون» رئیس‌جمهور اسبق آمریکا، پروژه آمریکایی- اسرائیلی را برای ایجاد «خاورمیانه‌ای جدید» در منطقه آغاز کرد. ۲۳ دی ۱۳۹۶ - ۱۳:۳۹ رسانه ها خواندنی نظرات

به گزارش گروه رسانه‌های خبرگزاری تسنیم، پس از اینکه «پیمان اسلو» میان یاسر عرفات رئیس تشکیلات خودگردان و «اسحاق رابین» رئیس‌جمهور رژیم صهیونیستی در دهه 90، امضا و وارد مرحله اجرا شد، دولت «بیل کلینتون» رئیس‌جمهور اسبق آمریکا، پروژه آمریکایی- اسرائیلی را برای ایجاد «خاورمیانه‌ای جدید» در منطقه آغاز کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نخستین گام برای اجرایی کردن این پروژه، برگزاری کنفرانسی با عنوان «مجمع جهانی اقتصاد در خاورمیانه و شمال آفریقا» بود. نخستین دوره این کنفرانس اواخر نوامبر سال 1994 در مراکش برگزار شد.


  کنفرانس کازابلانکا

کنفرانس کازابلانکا به این منظور برگزار شد که به صورت رسمی «هم‌پوشانی» سیاسیاقتصادی میان کشورهای عربی و رژیم صهیونیستی را اعلام کند. تمام طرح‌های پیشنهادی مربوط به روابط عربی-اسرائیلی در این سلسله کنفرانس‌ها، به‌ویژه کشورهای حاشیه خلیج فارس و اسرائیل بر ضرورت ارتباط راهبردی با شبکه ارتباطی در تمام زمینه‌های اقتصادی تاکید دارد که هدف از آن ایجاد یک اقتصاد و سیاست مشترک با اسرائیل است.

  رقابت اعراب برای بستن قرارداد با اسرائیل

با اینکه این نشست در تقسیم کشورهای عربی موفقیتی کسب نکرد ولی اعراب برای بستن قرارداد «معاملات صلح» با رژیم صهیونیستی با یکدیگر رقابت می‌کردند. بنابراین پس از آنکه شورای همکاری عربی (مجلس التعاون العربی)، بعد از تجاوز عراق به کویت در آگوست 1990 منحل شد، نوبت فروپاشی شورای همکاری خلیج فارس رسید. قرار گرفتن نیمی از کشورهای عضو این شورا در مقابل قطر مقدمات گسترش روابط میان امارات، عربستان و بحرین با رژیم صهیونیستی را مهیا می‌کرد.

  ایجاد ارتباط رسمی با کشورهای عربی

با وجود اینکه 20 سال از توقف کنفرانس‌‌های مربوط به عادی‌سازی روابط میان کشورهای عربی و اسرائیل در حوزه روابط آشکار اقتصادی می‌گذرد، رویای اسرائیلی برای ایجاد ارتباط علنی و روابط رسمی اقتصادی و سیاسی با کشورهای عربی ادامه داشت. این رویا از طریق هجوم و حمله بر عرب‌ها امکان‌پذیر است و این تفکر از دوره «تئودور هرتصل» که در اواخر قرن نوزدهم ایده تاسیس کشورهای مشترک‌المنافع عربی-یهودی را مطرح کرد، نشات می‌گیرد. تا اینکه دهه 90 همراه با تحولات و تغییرات سیاسی و منطقه‌ای و بین‌المللی ایالات متحده به‌عنوان یک کشور با قدرت نظامی منحصربه‌فرد به سمت منطقه روانه شد تا طرح سنتی اسرائیل را مبنی‌بر ایجاد بازار منطقه‌ خاورمیانه به منطقه تحمیل کند.

  وابستگی اقتصادی فلسطین به اسرائیل

به اعتقاد بسیاری از کارشناسان، پیمان «اسلو»، اقتصاد فلسطین را به‌طور گسترده‌ و محکمی به اسرائیل وابسته کرده است و نتیجه این پیمان این بود که رژیم صهیونیستی روابط تجاری با اردن و دیگر کشورهای عربی را قطع می‌کند و امید فلسطینیان را در ایجاد هماهنگی اقتصادی در آینده با بازارهای عربی و توسعه اقتصادی متعادل در گروه کشورهای جهان کاهش می‌دهد.

این در حالی است که قرارداد‌های اقتصادی از جمله قراداد پاریس که از حمایت کشورهای غربی به‌ویژه موسسه‌های بین‌المللی مانند صندوق بین‌المللی پول و بانک جهانی برخوردار است به رژیم صهیونیستی اجازه می‌دهد قوانینی را تنظیم کند که از اقتصاد وابسته فلسطین برای نفوذ در بازارهای عربی استفاده کند.

  مشکلات خطرناک قراردادهای عرب و اسرائیل

ولی تمام اینها وجود مشکلات خطرناک در ساختار این قراردادهای اسرائیلی با رهبران سازمان آزادی‌بخش فلسطین و قدرتش در رام‌ا... و با کشور اردن را رد نمی‌کند. در عین حال به رژیم صهیونیستی این قدرت را می‌دهد که بر چارچوب سازمانی اقتصادهای عربی تاثیر بگذارد و به اعراب اجازه ارائه هیچ‌گونه نقطه نظر در امور اقتصادی اسرائیل را ندهد. در واقع توافقنامه‌های اسرائیلی با حکومت رام‌ا... چیزی برای فلسطین در پی ندارد، جز اینکه اقتصاد این کشور را به اقتصادی وابسته تبدیل کند. «محمود عباس» و معاونان او به جای ارائه شرایط مقابله با رژیم صهیونیستی و پروژه‌های آن، به ترویج پروژه سیاسی- اقتصادی اسرائیلی می‌پردازند و روند عادی‌سازی روابط با رژیم صهیونیستی را با دعوت مقامات و شخصیت‌های شاخص کشورهای عربی برای بازدید از کرانه باختری اشغالی از جمله قدس آسان می‌کند.

  اقتصاد صلح با چشم‌انداز آمریکایی- اسرائیلی

اقتصاد سیاسی به‌منظور «صلح» بر اساس چشم‌انداز آمریکایی- اسرائیلی در واقع برای تحقق هدف مورد نظر این کشورها از نظر اقتصادی و سیاسی در سطح جهانی است که ویژگی آن لیبرالیسم، رقابت در بازار، اقتصاد آزاد و تسلط بر موسسه‌های اقتصادی بزرگ است. رژیم صهیونیستی تلاش می‌کند اقتصاد عربی را همواره به اقتصاد حمایت شده از سوی آمریکا و اروپای خود، وابسته نگه دارد، به صورتی که اقتصاد کشورهای عرب وابسته به اقتصاد اسرائیل شود و این امر اصل پروژه هم‌پوشانی سیاسی و اقتصادی اسرائیل است.

  ریشه تعاملات عرب با اسرائیل

در واقع آنچه امروز شاهد آن هستیم، آشکار شدن تعاملات اسرائیل با برخی کشورهای حاشیه خلیج فارس است و در واقع ریشه در مساله‌ای دارد که به آن اشاره شد. سیاستی که اسرائیلی‌‌ها سال‌هاست آن را دنبال می‌کنند و اعتقاد داشتند که اگر بتوانند اقتصاد خود را به نحوی به اقتصاد اعراب گره بزنند عملا در میان رهبران این کشورها مشروعیت‌سازی کرده‌اند.

منبع: فرهیختگان

انتهای پیام/

بازگشت به صفحه رسانه‌ها

R1359/P1359/S9,1299/CT12

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۵۷۰۱۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چراغ سبز مراجع تقلید به تعطیل شدن روز شنبه به جای پنج شنبه /۴ روز قطع ارتباط با دنیا به نفع اقتصاد کشور نیست

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، سیدسلمان ذاکر عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی درخصوص طرح افزایش تعطیلات آخر هفته، گفت: هدف مهم از این طرح این بود که گامی در جهت تقویت نشاط اجتماعی و خانوادگی برداشته شود، نگاه این بود که با این تعطیلی افراد شاغل بتوانند زمان بیشتری در کنار خانواده سپری کنند و پدران و مادران شاغل سهم و نقش بیشتری در تربیت فرزندان داشته باشند.

وی در گفتگو با ایلنا افزود: این اقدام می‌تواند نقش مهم و بسزایی در تقویت نهاد خانواده و حضور پررنگ پدر و مادر در تربیت فرزندان داشته باشد و این امر قادر است از آسیب‌های اجتماعی فراوانی جلوگیری کند.

ذاکر تصریح کرد: نکته دیگر این است که ما باید در زمان تصمیم گیری مسائل مختلف و جنبه های متعدد موضوع را در نظر بگیریم یکی از موارد همین موضوع ارتباطات اقتصادی و تجاری با جهان است که ما باید به فکر تقویت و گسترش آن باشیم در حالیکه الان با این شرایط اگر پنجشنبه‌ها هم مانند جمعه تعطیل شود، ۴ روز ارتباط ما با دنیا قطع خواهد شد و این اصلا به نفع اقتصاد ما نیست.

وی افزود: با صحبت‌هایی که روز یکشنبه در کمیسیون اجتماعی داشتیم نتیجه این شد که بخش خصوصی و اتاق بازرگانی نظرشان این است که شنبه تعطیل باشد نه پنجشنبه؛ من فکر می‌کنم از بعد اقتصادی تعطیلی شنبه و جمعه می‌تواند گره‌گشا باشد که هم اقتصاد و هم نشاط مردم را تامین کند و هم تجار و بازرگانان بتوانند به راحتی فعالیت خود را با دنیا داشته باشند.

عضو کمیسیون اجتماعی مجلس تصریح کرد: در جلسه روز یکشنبه به این نتیجه رسیدیم که تعطیلی روز شنبه به مطالبات مردمی و شرایط حفظ روابط اقتصادی خارجی نزدیک تر است. البته استعلام هایی از مراجع عظام صورت گرفته که فکر می‌کنم نتیجه مثبت است و تعطیلی شنبه بلامانع است، اتاق بازرگانی هم از زبان آن‌ها استعلام هایی از دفتر رهبری دارند که ان شاءالله بتوانیم به جمع‌بندی برسیم و بتوانیم بهره‌وری را ارتقاء دهیم.

وی تاکید کرد: البته این قانون و تعطیلی ها استثنائاتی هم دارند و دستگاه های خدماتی از شمولیت این قانون مستثنی می‌شوند و ممکن است بانک‌ها هم یکی از این استثنائات باشند که البته باید ببینیم در صحن علنی یا در زمان تنظیم آیین نامه اجرایی توسط دولت چه اتفاقی رخ خواهد داد.

ذاکر در پاسخ به این سوال که آیا تعطیلات آخر هفته مشمول کارگران هم می‌شود، گفت: طبیعی است که کارگران باید در تصمیم‌گیری های اینگونه در اولویت باشند، کارگر در تصمیمات اصل است، اول کارگر بعد کارمند.

وی افزود: این کارگر است که بیشترین آسیب را می بیند، خانواده اش متضرر می شوند، اضافات و کارانه و امتیازات دیگری که لازم است را هم ندارد؛ درنتیجه طبیعتا باید تعطیلی آن ها را درنظر بگیریم.

۲۷۲۱۱

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1898615

دیگر خبرها

  • آماده سازی گسترده ارتش اسرائیل برای حمله به رفح + تصاویر/ حماس آب پاکی را روی دست کشور‌های عربی ریخت/ تبدیل شدن نوار مرزی شمال اسرائیل به شهر ارواح+ فیلم
  • آماده سازی گسترده ارتش اسرائیل برای حمله به رفح + تصاویر/ حماس آب پاکی را روی دست کشور‌های عربی ریخت
  • آماده سازی گسترده ارتش اسرائیل برای حمله به رفح+ تصاویر/ حماس آب پاکی را روی دست کشورهای عربی ریخت
  • تلاش عربستان و امارت در موازنه بین ایران و رژیم صهیونیستی
  • حمله موشکی ایران معادلات آمریکا و غرب را تغییر داد
  • مهمترین دستاورد طوفان الاقصی توقف عادی سازی روابط کشور‌ها با اسرائیل است
  • کارشناس یمنی: «وعده صادق»، اسرائیل را به لاک دفاعی فرو برد
  • توقف عادی سازی روابط کشور‌ها با اسرائیل، مهمترین دستاورد طوفان الاقصی
  • چراغ سبز مراجع تقلید به تعطیل شدن روز شنبه به جای پنج شنبه /۴ روز قطع ارتباط با دنیا به نفع اقتصاد کشور نیست
  • اقتصاد اسلامی بدون وضو!