Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایران اکونومیست - به گزارش ایران اکونومیست؛ سید عباس صالحی روز شنبه در آیین افتتاحیه نخستین اجلاس گفت وگوهای فرهنگی آسیایی به رابطه و پیوند مستقیم میان فرهنگ و توسعه اشاره کرد و افزود: روند توسعه بدون در نظر گرفتن عامل فرهنگ، فاقد کار ویژه ای تضمین دهنده برای ادامه حیات خویش است.
وی تاکید کرد: هدف ارتباط فرهنگی، شکل دادن به همکاری و شراکتی است که برای همه طرف ها سودمند بوده و مولفه های آن بر تبادل و دوسویگی؛ استوار شده و به دنبال شکل دادن به معنا و مفهوم «ما» است از این رو هرچه که برقراری ارتباط فرهنگی تعاملی تر، مشارکتی تر و تجربی تر باشد احتمال موفقیت آن نیز بیشتر می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


عضو کابینه دوازدهم اظهار داشت: شکل دادن به یک درک مشترک درباره مسائل مرتبط ، تغییر از تک صدایی به گفت و گو، تحمل نشان دادن و استقبال از ایده های مختلف از ساز و کارهای اصلی چند جانبه گرایی در عرصه تعاملات و ارتباطات فرهنگی به شمار می رود.
صالحی گفت: امروزه گفت و گو بارزترین مثال برای چند جانبه گرایی و مشارکت جمعی در عرصه ارتباطات و تعاملات فرهنگی است، لذا این رویکرد مستلزم تغییر دوجانبه گرایی به چند جانبه گرایی، تغییر فرایند عرصه به فرایند همکاری، تغییر یک سویگی به دو سویگی، تغییر گفتن به شنیدن و تغییر خودترویجی به ترویج ارزش هاست.
وزیر ارشاد با بیان اینکه مشارکت جمعی که بر پایه گفت و گو و تعامل سازنده شکل گرفته باشد در برگیرنده افزایش سطح تعاملات است، گفت: توسعه، حفظ صلح و ثبات در سطح منطقه ای و بین المللی غالبا بر پایه مشارکت جمعی شکل می گیرد چرا که مشارکت جمعی به ویژه اگر بر پایه گفت و گو و تفاهم سازنده شکل گیرد در برگیرنده افزایش سطح همکاری و عمل مشترک خواهد بود.
وی افزود: از این رو در گفت و گوی فرهنگی، یافتن اشتراکات و همپوشانی ها اولویت بوده و تبادل فرهنگها اگر بر پایه گفت و گو بنا شود، فضای مفاهمه و عمل مشترک بین جوامع را تسهیل می کند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در بخش دیگری از سخنان خود توسعه پایدار آسیا را نیازمند ایجاد فضای بهینه تعامل میان فرهنگی این قاره بر اساس مفهوم تنوع فرهنگی عنوان کرد و گفت: با در نظر گرفتن خصوصیات انسانی و فرهنگی توسعه و به کارگیری هم افزایی فرهنگها به شکوفایی رسیده و موجب قوام بیشتر مولفه ها و عناصر مرتبط با حوزه توسعه پایدار می شود.
صالحی تصریح کرد: بی شک گفتمان سازی برای ایده گفت و گوی فرهنگی و نسبت سنجی آن با دو مفهوم صلح و توسعه پایدار، به مثابه دو اصل اساسی جامعه جهانی به ویژه در آسیا به شمار می رود.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: گفت و گوها، ارتباطات و تنوع فرهنگی باید همواره مورد احترام قرار گیرد و موضوع تنوع فرهنگی در کشورهای آسیایی که دارای تمدنهای کهن هستند بسیار صدق می کند.

**کشورهای آسیایی با برقراری گفت و گوهای فرهنگی، علمی و دینی به روند صلح و ثبات دنیا کمک کنند
وی تاکید کرد: آسیا به عنوان وسیع ترین قاره جهان، در تاریخ تمدن های جهانی از جایگاه بالا و ویژه ای برخوردار است و کشورهای آسیایی برای حل چالش های پیش روی خود باید بتوانند با برقراری گفت و گوهای فرهنگی، علمی و دینی به روند صلح و ثبات در دنیا کمک کرده و آن را ارتقا بخشند.
صالحی تصریح کرد: مجموعه شرایط حاکم بر جهان و منطقه حاکی از آن است که انسان امروز از ظرفیت فرهنگ و گفت وگوی فرهنگی به عنوان یک راهکار موثر، کمترین بهره را گرفته است.
وی تاکید کرد: امروز شاهد سیطره سایه سنگین رفتار و افکار افراطی و خشونت طلبانه در مناطق مختلف جهان هستیم و این شرایط ، ناشی از فقدان روح گفت و گو و تعامل فرهنگی به ویژه میان نخبگان است و شوربختانه درگیری ها و منشاء افراطی توام با خشونت است که سایه در مناطقی افکنده که خاستگاه اصلی فرهنگ و گفت وگوها بوده است.
وزیر ارشاد یادآور شد: بررسی اجمالی تاریخ قاره آسیا به ما یادآور می شود که فرهنگ به عنوان اصلی ترین کالا و سرمایه از این منطقه به سایر نقاط جهان عرضه شده است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به کارکردهای حیاتی فرهنگ و سهم سازنده آن در مناسبات انسانی، گفت: امروزه نیز عامل فرهنگ می تواند سهم اصلی را در سرنوشت بشر رقم بزند از این رو باعث شده کـه فرهنگ از دهه های پایانی قرن بیستم میلادی به برجسته ترین و چالش برانگیزترین موضوع در سطح جهان تبدیل شود.
صالحی اضافه کرد: بیراهه نیست اگر گفت و گوی فرهنگی را گفت و گوهای استراتژیک معرفی کنیم زیرا در تعریف فرهنگ گفته شده که فرهنگ، مجموعه ای از راه حل ها برای مشکلات ناشی از تطابق بیرونی و انسجام درونی است.
به باور وی، همین تعریف را می توان برای استراتژی نیز به کار برد، چراکه فرهنگ بر سیاستها و روش ها و راهکارهای داخلی و خارجی کشورها مؤثر است بنابراین گفت وگوهای فرهنگی در واقع یکی از استراتژیک ترین نوع گفت وگوها میان جوامع و کشورها شناخته می شود.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی اظهار داشت: گفت وگوهای فرهنگی در واقع گفت و گوهای اساسی کشورها به منظور یافتن راه حل های مشترک برای مقابله با چالش های جهانی است .
صالحی افزود: برای اینکه گفت وگوهای فرهنگی، اثربخشی و بهره وری لازم را داشته باشد، باید نخست درباره مفهوم، ارزش و جایگاه فرهنگ در جهان انسانی به تفاهم رسید، هر چند تفاوت های فرهنگی کشورها در تصمیم گیری های کشورها نقش اساسی ایفا می کند، اما نباید از مزیت های مشترکات فرهنگی جهانی غافل بمانیم و باعث عمیق تر شدن چالش های فراروی کشورها شویم.
عضو کابینه دولت دوزادهم با اشاره به اینکه کشف و درک معنای فرهنگ، نیازمند نگرش یا روشی است که به دنبال حل مشکلات و انجام اقدامات لازم باشد و مشارکت کنندگان را با هدف کشف درک معنای فرهنگ، تشویق به همکاری با یکدیگر کند، اظهار داشت: این نگرش زمینه را برای همکاری با یکدیگر، با وجود تفاوت ها آماده می کند.

** رویکرد دولت دوازدهم در عرصه مناسبات با دولتها و ملتها بر پایه گفت و گو شکل گرفته است
صالحی گفت: مفتخر هستیم که فرهنگ و تمدن ایرانی اسلامی در کنار سایر فرهنگ ها و تمدن های بزرگ آسیا در طول تاریخ منادی گفت و گو، صلح، دوستی و تعامل با دیگر ملت‌ها بوده و قاره آسیا در خود فرزانگانی همچون سعدی، حافظ، رودکی، مولانا، فردوسی، گاندی، نهرو و اقبال پرورش داده است که همانند خورشیدی تابان در آسمان شعر و ادب و نیز صلح و دوستی پرتوافشانی می‌کنند.
وی تاکید کرد: به عنوان وزیر فرهنگ مفتخرم اعلام کنم که رویکرد دولت دوازدهم در عرصه مناسبات با دولت ها و ملت ها نیز بر پایه گفت و گو شکل گرفته است، این رویه هم در تعاملات سیاسی که شاهد اخیر آن موضوع برجام است و هم در ارتباطات و تعاملات فرهنگی با سایر جوامع به ویژه آسیا که از اولویت های اساسی در مناسبات جمهوری اسلامی ایران به شمار می رود، دنبال می شود.
صالحی تاکید کرد: هرگونه تعامل و همکاری فرهنگی به ویژه میان نخبگان و اندیشمندان ایرانی و آسیایی مورد استقبال ما بوده و آن را حرکتی سازنده در مسیر بالندگی و رشد فرهنگ و تمدن آسیایی می دانیم.
 نخستین اجلاس گفت وگوهای فرهنگی آسیایی، صبح امروز، 23 دی ماه شنبه با حضور 70 شخصیت‌ فرهنگی و علمی از 20 کشور آسیایی در حسینیه الزهرا (س) سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی گشایش یافت.
سید عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه، منصور غلامی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، مصطفی آیدین رییس هیأت امنای دانشگاه استانبول، محمود نیلی رییس دانشگاه تهران، محمد مشکات‌الدین رییس دانشگاه شرق داکا و دین شمس‌الدین مشاور رییس جمهور اندونزی به عنوان سخنران در این اجلاس حضور دارند.
کمیسیون‌‌های «شرق آسیا»، «شبه‌قاره» و «آسیای مرکزی و قفقاز» این اجلاس، به مدت سه روز و به ترتیب در دانشکده مطالعات جهان دانشگاه تهران، دانشگاه فرودسی مشهد و مازندران (بابلسر)، با حضور اندیشمندانی از ایران و 20 کشور از قاره آسیا برگزار خواهد شد.
نخستین اجلاس گفت وگوهای فرهنگی آسیایی به همت سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و با همکاری دانشگاه تهران، دانشگاه فردوسی مشهد، دانشگاه مازندران (بابلسر)، مؤسسه فرهنگی اکو، مجمع بین‌المجالس آسیایی و مرکز گفت‌و‌گوی همکاری آسیایی تدارک یافته است.

منبع: ایران اکونومیست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۵۷۲۵۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انتخاب عاطفه خادمی به عنوان دبیر جدید شورای فرهنگ عمومی کشور

به گزارش خبرگزاری صداوسیما، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با ابلاغ رئیس‌جمهور و رئیس شورای‌عالی انقلاب فرهنگی، در حکمی عاطفه خادمی را به عنوان دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور منصوب کرد.

انتخاب عاطفه خادمی، بر اساس ماده واحده تأیید انتخاب دبیر شورای فرهنگ عمومی در جلسه اسفند سال گذشته شورای عالی انقلاب فرهنگی و نیز بر اساس مصوبه بهمن ۱۴۰۲ شورای معین این شورا به پیشنهاد وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به تصویب رسید.

پیش از این سید مجید امامی دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور بود.

دیگر خبرها

  • حقیقت زیر پای تمدن افسار گسیخته غربی در حال لگدمال است
  • وزیر فرهنگ و ارشاد با همتای آذربایجانی خود دیدار کرد
  • برگزاری محفل شعر گویشی شاعران بختیاری در دزفول
  • از توجه ویژه به توسعه روابط فرهنگی با همسایگان تا طرح مسئله غزه در اجلاس باکو
  • توجه ویژه به توسعه روابط فرهنگی با همسایگان تا طرح مسئله غزه در اجلاس باکو
  • جوابیه وزارت فرهنگ و ارشاد به عصر ایران: مُهر وزارت چهار روزه ساخته شد
  • دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور تغییر کرد
  • دبیر شورای فرهنگ عمومی تغییر کرد
  • انتخاب عاطفه خادمی به عنوان دبیر جدید شورای فرهنگ عمومی کشور
  • وزیر ارشاد: به کنسرت رپ مجوز ندادیم