Web Analytics Made Easy - Statcounter

عباس سلیمی‌نمین گفت: جشنواره مردمی فیلم عمار باید وارد صحنه‌هایی شود که دیگران کم‌تر به لحاظ علمی و سیاسی جرأت می‌کنند وارد این عرصه‌ها شوند.

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر آنا، عباس سلیمی نمین، مدیر دفتر مطالعات و تدوین تاریخ ایران که داوری بخش تاریخ معاصر هشتمین جشنواره مردمی فیلم عمار را هم برعهده داشت، گفت: آثار امسال جشنواره عمار به لحاظ ساختاری، هنری و پیام رسانی از جهش قابل توجهی برخوردار بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در واقع شاهد نوآوری در سبک، موضوع و سوژه آثار ارسال شده به دبیرخانه این رویداد سینمایی بودیم.

انتقال تجربیات با استفاده از ابزار هنر

وی افزود: تمامی این موارد به ما ثابت می کند که برای انتقال تجربیات خود به نسل های آینده باید استفاده شایسته‌ای از ابزار هنر ببریم. زیرا در گذشته بهره چندانی از این ابزار در جهت درک تاریخ نبردیم و اصولا تاریخ را در آثار مکتوب دنبال می کردیم.

با تولید آثار تاریخی خلاء مطالعه جبران‌پذیر است

داور هشتمین جشنواره مردمی فیلم عمار ادامه داد: امروز شاهد هستیم که هنرمندان جوان کشور وارد عرصه تاریخ شدند و توانمندی شایسته ای را نیز از خود به نمایش گذاشتند. با توجه به این موضوع به این وسیله می توانیم تا حدودی خلاء و ضعف مطالعه در سطح جامعه را جبران کنیم.

تاثیر عمیق آثار هنری تاریخی در اذهان مخاطب

سلیمی نمین خاطرنشان کرد: عرضه تاریخ در قالب آثار هنری به مخاطبان آسان تر بوده و خیلی بهتر و عمیق‌تر در ذهن آنها جای می‌گیرد. به دنبال این موضوع نیز شاهد تاثیرات مثبت این اقدام در اذهان مردم جامعه خواهیم بود.

وی اضافه کرد: ضرورت پرداختن به تاریخ معاصر کشور از این جهت بسیار بااهمیت است که اگر ملتی از تجربیات تاریخی خود استفاده نکند در ورطه تکرار قرار می‌گیرد. از این روی ضرورت درس گرفتن از این تجربه بسیار لازم و واجب است.

داور هشتمین جشنواره مردمی فیلم عمار یادآور شد: دلیل دیگر توجه ما به تاریخ افزایش فهم و درک خود از موضوعات مختلف است. در این زمینه به افرادی باتجربه گفته می شود که از معلومات و تجربیات خود به خوبی و به موقع استفاده می کنند.

توجه به تاریخ مانع فرصت‌سازی برای بیگانگان

سلیمی نمین اظهار داشت: توجه به تاریخ یک ضرورت محسوب می شود و باید به موضوعاتی بپردازیم که جعل شده باشند. اگر توجه لازم را به تاریخ نداشته باشیم دیگران بخصوص بیگانگانی که بیشتر از ما به اهمیت تاریخ باور دارند از این فرصت بر علیه ما استفاده می کنند و برای ما تاریخ می نویسند.

وی عنوان کرد: اگر در مسیر تبیین تاریخ گام برنداریم و بر فرصت ها و تهدیدهای گذشته خود مسلط نشویم موقعیت های بسیار مهمی را از دست خواهیم داد. بنابر این باید به موضوعاتی در تاریخ اولویت بدهیم که دیگران به آن ورود کرده و دست آوردهایی نیز به دست آورده اند.

داور هشتمین جشنواره مردمی فیلم عمار تصریح کرد: زمانی که دشمن در تاریخ ما سرمایه گذاری کند و ما هم نتایج آن را بپذیریم، اطلاعاتی کاملا اشتباه از تاریخ به دست می آوریم که این موضوع برای ما فاجعه محسوب می شود.

در بخش تاریخ باستان کاری نکردیم

سلیمی نمین خاطرنشان کرد: در بخش تاریخ باستان کاری نکرده ایم و با توجه به این موضوع، شاهد هستیم معارضین و قدرت هایی که قصد تسلط بر کشور داشتند در این حوزه از تاریخ کشور ورود پیدا کردند. زیرا آنها به درستی اهمیت و جایگاه این حوزه را درک کردند و به همین منظور اعزام مستشرق به کشورهای مختلف را در دستور کار خود قرار داند که این حضور آنها موجب شده دستشان در تاریخ نگاری باز شود.

هدایت برای تولید آثار خوب در جشنواره عمار

وی اضافه کرد: جشنواره مردمی فیلم عمار اگر می خواهد در مسیر درست قرار بگیرد، باید علاوه بر تشویق آثار خوب، هدایت برای تولید آثار خوب را نیز در دستور کار خود قرار بدهد. با توجه به این موضوع، فقدان اتاق فکر در این جشنواره مشاهده می شود.

داور هشتمین جشنواره مردمی فیلم عمار گفت: با توجه به رویکرد جشنواره مردمی فیلم عمار در سینمای ایران آینده این رویداد فرهنگی و سینمایی را خوب و درخشان ارزیابی می کنم. البته این وضعیت در شرایطی است که به سمت عمق یابی حرکت کند. زیرا در این صورت قطعا آینده بهتری در انتظارش خواهد بود.

جشنواره عمار باید از کارشناسان برجسته بهره ببرد

سلیمی نمین اظهار داشت: جشنواره مردمی فیلم عمار باید فکر و اندیشه خود را ارتقاء بدهد و از کارشناسان برجسته در این زمینه استفاده کند. البته این موضوع بسته به انتخاب مسئولان برگزاری این جشنواره دارد که چه عملکردی داشته باشند.

وی عنوان کرد: جشنواره مردمی فیلم عمار باید وارد صحنه هایی شود که دیگران کمتر به لحاظ علمی و سیاسی جرات می کنند وارد این عرصه ها شوند.

جرأت سازندگان «قائم مقام» قابل تحسین است

داور هشتمین جشنواره مردمی فیلم عمار تصریح کرد: مستند «قائم مقام» یکی از آثار برجسته ای بود که امسال در قالب هشتمین جشنواره مردمی فیلم عمار به نمایش درآمد. کمتر هنرمندی جرات می کرد وارد این عرصه از تاریخ شود چون این حوزه از تاریخ، بسیار پیچیده و سخت است.

سلیمی نمین خاطرنشان کرد: مستند «تختگاه هیچکس» را هم که در هشتمین جشنواره مردمی فیلم عمار حضور داشت اثری دیدم که در گذشته کمتر کسی جرات ورود به آن را داشت اما امروز به آن ورود پیدا کردند.

وی در پایان گفت: این مستندها، آثاری هستند که جشنواره مردمی فیلم عمار با کمک آنها باید تجربه بسیار خوبی را کسب کند. در حقیقت می توانیم وارد مسائل سخت و دشوار تاریخی شویم و خوب به نتیجه برسیم. البته این موضوع در شرایطی امکان پذیر است که به خوبی به هنرمندی که در این عرصه فعالیت می کند در جهت دستیابی به اسناد و بهره مندی از کارشناسان برجسته کمک کنیم.

منبع: فارس

منبع: آنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۵۷۳۶۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برگزاری نخستین جشنواره "فیلم رضوان" نوآوری این دوره از جشنواره امام رضا (ع) است

جلسه دبیران و مدیران بیست‌ویکمین دوره جشنواره امام رضا (ع) پیش از ظهر امروز (۸ اردیبهشت) با حضور محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در محل این وزارتخانه برگزار شد. تبادل نظر درباره رویکرد‌های آتی جشنواره و ارائه گزارشی از فعالیت‌های انجام‌شده از محور‌های این جلسه بود.

به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، سیدمحمد هاشمی رئیس هیئت مدیره بنیاد و جانشین وزیر فرهنگ با تشکر از عوامل و برگزار کنندگان این دوره از جشنواره امام رضا (ع) گفت: در دوره جدید می‌خواستیم که در این دوره از جشنواره به سمت تخصصی شدن پیش رویم، نکته دیگر استفاده از چهره‌های تراز اول ملی در این عرصه بود که در رأس این اقدام، حضور آقای قائمیان بود که فراتر از حد تصور اهتمام ویژه به کار نشان دادند.

وی ادامه داد: موضوع افزودن رویکرد آموزشی به این جشنواره هم امسال صورت گرفته و در این دوره به این هدف نزدیک‌تر شدیم.

جانشین وزیر فرهنگ گفت: اولین جشنواره بین‌المللی فیلم دینی رضوان که آبان ماه اختتامیه آن برگزار می‌شود، از اقدامات ویژه این دوره بود که امیدواریم بتوانیم با این بخش ادای دینی داشته باشیم؛ از این بخش جشنواره می‌توان به عنوان نوآوری دوره اخیر یاد کرد.

هاشمی گفت: پیگیری خروجی‌های جشنواره از فراخوان و داوری تا خروجی مورد تاکید بوده تا مردم با موضوعات امام رضا (ع)، سبد محصولات فرهنگی مرتبط در این زمینه را مشاهده کنند.

جانشین وزیر فرهنگ با اشاره به کاهش تعداد جشنواره‌ها گفت: کاهش تعداد جشنواره‌ها باعث کمرنگ شدن بخش‌های استانی و روستایی نشده و پیرنگ این جشنواره در این بخش‌ها به خوبی پیگیری و عملیاتی شده و دامنه‌های کار در روستا‌ها قابل مشاهده است.

لمس واژه مردمی‌سازی جشنواره‌ها در آیین جشنواره روستایی و عشایری رضوی

فرهاد قائمیان مدیر بیست‌ویکمین دوره جشنواره بین‌المللی فرهنگی و هنری امام رضا (ع) با اشاره به حضورش در اختتامیه جشنواره روستایی و عشایری رضوی گفت: اتفاق بی‌نظیری که در جشنواره روستایی و عشایری رضوی رخ داد، همکاری مردم روستا در راستای برگزاری این جشنواره بود و مردم روستا از منازل تا وسایل نقلیه خود را در اختیار گذاشته بودند و واژه مردمی کردن جشنواره‌ها در این اختتامیه به درستی قابل مشاهده بود.

مدیر بیست‌ویکمین دوره جشنواره بین‌المللی امام رضا (ع) در ادامه با تشریح بخش‌های مختلف این دوره از جشنواره گفت: سعی کردیم تمام بخش‌ها بین مردم انجام شود و کلیدواژه مردمی سازی به صورت عملی قابل مشاهده باشد.

وی در پایان با اشاره به بخش فیلم جشنواره نیز گفت: در این بخش، با فیلم رضوان و با مسئولیت محمدحسین لطیفی، سعی کردیم یک فیلم سینمایی با فرهنگ رضوی و با فیلمنامه‌ای با عنوان «از عشق آباد تا عشق آباد» برای سال آینده تهیه شود و در این زمینه تقاضای همکاری و مساعدت از وزارت فرهنگ دارم.

ارتقاء کمی و کیفی آثار در این دوره جشنواره

سعید زمانی مدیرعامل بیست‌ویکمین دوره جشنواره بین‌المللی و فرهنگی امام رضا (ع) نیز در ادامه این جلسه گفت: آغاز به کار جشنواره‌ها از آذر ماه انجام شده و مجموعه اقدامات این دوره جشنواره با ارتقاء کمی و کیفی همراه بوده است.

وی با تشریح بخش‌های مختلف این دوره از جشنواره و معرفی دبیران مربوطه ادامه داد: امسال جشنواره سرود برای اولین بار در حال برگزاری است و در بخش روستایی در قواره ملی این جشنواره شکل جدی و خوبی را به خود گرفته است. این دوره از جشنواره فیلم رضوان، با حضور محمدحسین لطیفی انجام می‌شود.

پیگیری بسط و گسترش آثار تولیدی در این دوره از جشنواره

اتابک نادری دبیر بخش تئاتر جشنواره بین‌المللی امام رضا (ع) نیز در این جلسه گفت: بسط و گسترش خروجی این جشنواره مورد تاکید و پیگیری است.

وی افزود: در این دوره بیش از ۲۳ اثر را به اجرا رساندیم که نمایش آثار در راستای گسترش فرهنگ نمایش در کشور صورت می‌گیرد.

برگزاری اولین کنگره شعر آیینی کودک و نوجوان در مشهد

احمد میرزاده دبیر بخش کودک و نوجوان شعر جشنواره بین‌المللی امام رضا (ع) با توضیحاتی درباره برگزاری چهار جشنواره در همین زمینه گفت: بخش ویژه امسال توصیف شاعرانه از معین الضعفا است.

وی ادامه داد: امسال بیش از ۲ هزار اثر در بخش بزرگسال دریافت و آثاری از کشور‌های مختلف از جمله کشور‌های اروپایی به دبیرخانه ارسال شده است.

میرزاده در پایان به برگزاری محافل شعر کودک و نوجوان در مناطق مختلف اشاره کرد و گفت: اولین کنگره شعر آیینی کودک و نوجوان در مشهد برگزار خواهد شد.

جشنواره امام رضا (ع) سرمایه عظیم است/ توجه به موضوع فلسطین و غزه

مهدی بابایی مجرد به نمایندگی از دبیران بخش هنر‌های تجسمی با اشاره به بخش‌های مختلف هنر‌های تجسمی گفت: جشنواره بین‌المللی امام رضا (ع) یک سرمایه عظیم در عصر انقلاب اسلامی است، در موضوع جشنواره‌های تجسمی ناظر به مسائل روز و موضوعات مرتبط با فلسطین مورد توجه قرار گرفته است.

وی ادامه داد: در بخش خوشنویسی به بخش بانوان در این دوره توجه ویژه شده است.

ترویج آثار تولیدی در راستای اهداف متعالی انسانی

رسول اولیا زاده دبیر بخش عکس جشنواره بین‌المللی فرهنگی و هنری امام رضا (ع) در ادامه جلسه گفت: رویکرد ما در جشنواره‌ها باید هدایت انسان از مقام نباتی به مقام انسانی باشد. آثار ما اگر بتواند باعث پرواز روح مخاطب و زیارت روحانی بشود اثری ارزشمند است.

توجه به خروجی ماندگار و عملی در آثار تولیدی جشنواره

احمد صدری دبیر بخش آوا‌ها و نما‌های جشنواره در ادامه این جلسه گفت: در این دوره با توجه به سیاست گذاری برای گسترش این بخش بین مردم، تصمیم بر این شد تا برگزاری آن در مناطق مختلف اتفاق بیفتد. آوا‌ها و نما‌ها قدمت تاریخی و مذهبی دارند و در همین زمینه در بوشهر و با مشارکت مردم و بدون تشریفات شاهد برگزاری این بخش بودیم.

وی ادامه داد: توجه ویژه به ماندگاری آثار خروجی جشنواره مورد تاکید است که در راستای صحبت جانشین وزیر فرهنگ خروجی جشنواره در بخش‌های مختلف به‌طور عملی مورد استفاده قرار گیرد.

ساخت اثر برای امام رضا (ع) لطف حضرت رضا (ع) است

محمدحسین لطیفی دبیر اولین دوره جشنواره فیلم رضوان حضور در این جشنواره را باعث افتخار خواند و گفت: زیر چتر امام رضا (ع) کسب اعتبار می‌کنم، در جهانی که در راستای دین زدایی تلاش می‌کنند چه مکانی امن‌تر از مأمن امام رضا (ع).

وی ادامه داد: هدف، برگزاری بین‌المللی این جشنواره بود، اما به دلیل کمبود وقت این دوره داخلی برگزار شد و سال آینده این جشنواره در سطح بین‌المللی برگزار خواهد شد.

لطیفی گفت: ساخت اثر پیرامون شخصیت امام رضا (ع) لطف حضرت رضا (ع) است که امیدوارم شامل حال تمام هنرمندان شود.

وی با ارائه گزارشی از کارگاه‌های آموزشی که در بخش جنبی این جشنواره برگزار خواهد شد، گفت: خرج درآمد موقوفات در راه گسترش آثار فیلم سینمایی پیشنهادی است که جا دارد در این جلسه مطرح کنم تا به سمت ترویج اهداف دینی در آثار هنری و سینمایی حرکت کنیم.

در پایان جلسه مرتضی سعیدی زاده مدیر عامل بنیاد امام رضا (ع) هم به ارائه گزارشی پیرامون عملکرد بنیاد و جشنواره بیست و یکم امام رضا (ع) پرداخت.

تبادل نظر درباره رویکرد‌های آتی جشنواره و ارائه گزارشی از فعالیت‌های انجام‌شده از محور‌های مهم ارائه شده در این جلسه بود.

دیگر خبرها

  • سومین جشنواره ملی «افتخار من» به کار خود پایان داد
  • پرداختن به خاطرات مقام معظم رهبری؛ گام اول «ماجرا»
  • انتشار فراخوان بیست و نهمین جشنواره تئاتر استان تهران
  • یادگارهایی از «خلیج‌فارس» در آستان مبارک رضوی
  • عملکرد هلال احمر در تسکین آلام رنج‌دیدگان قابل تحسین است
  • انتشار فراخوان جشنواره ملی فعالان دفاع مقدس و مقاومت
  • خشم گیتی پسند از لغو جام باشگاه‌های آسیا؛ کنار می‌کشیم و وارد رشته‌های دیگر می‌شویم
  • برگزاری نخستین جشنواره "فیلم رضوان" نوآوری این دوره از جشنواره امام رضا (ع) است
  • آغاز نوزدهمین جشنواره هنر‌های نمایشی در آذربایجان غربی
  • اعطای نشان اقتصاد مقاومتی به ۱۲ واحد تولیدی برتر