Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-05-08@22:07:31 GMT

عطر رب انار در کوچه پس کوچه‌های ساوه

تاریخ انتشار: ۲۳ دی ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۵۷۴۷۰۰

عطر رب انار در کوچه پس کوچه‌های ساوه

امسال انارهای ساوه کیفیت هر ساله را نداشت و باغداران ساوجی نتوانستند در بازار فروش موفق باشند اما آنان ناامید نشده و انارهای کوچک را به رب انار، آب انار، لواشک و سایر مشتقات این محصول تبدیل کرده‌اند و امیدوارند بتوانند در فروش این محصولات موفقیت کسب کنند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از نارخبر؛ شهر ساوه را با انار مرغوب و با کیفیتش در جهان ‌می‌شناسند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برندی که سال‌های طولانی برای مردم این خطه درآمدزا بوده است، تا اینکه سرمای سال گذشته باغات انار شهرستان ساوه را خشکاند و امسال درختان به بار نشسته تنها میوه‌هایی کوچک را به باغداران هدیه داده‌اند تا به فرداهایی بهتر امید داشته باشند.

اما متأسفانه انارهای کوچک برداشت شده از درختان تازه هرس شده از استقبال چندانی در بازار فروش برخوردار نشدند ولی باغداران ساوجی که از به بار نشستن باغات خود خرسند هستند نا امید نشده و امیدوارتر از همیشه تصمیم گرفتند از این انارهای کوچک نیز به نحو مطلوب بهره‌برداری کنند و رب انار، آب انار، لواشک و سایر مشتقات از این محصول تولید کنند. در این راستا بانوان ساوجی با تلاش و پشتکار وارد میدان شده و با اراده در عرصه صنایع تبدیلی ورود کرده‌اند.

«طاهره خانی» یکی از بانوان ساوجی است که در آشپزخانه خود اقدام به پخت رب انار کرده است.

این بانوی فعال ساوجی درخصوص روش استحصال رب انار و بازار فروش آن در گفتگو با خبرنگار نارخبر؛ گفت: انارهای با کیفیت باغات ساوه امسال به دلیل اندازه کوچک‌شان یا داشتن ترک‌های ناشی از سرما خیلی مورد استقبال بازار فروش قرار نگرفتند بنابراین انگیزه‌ای برای بیشتر زنان ساوجی شد تا وارد عرصه صنایع وابسته و تبدیلی شوند.

وی افزود: رب انار به دو روش رسمی( از آب انار خالص) و قجری(از دانه های انار بدون هسته) تولید می‌شود، در روش تهیه رب انار «رسمی» ابتدا آب دانه‌های انار را می‌گیریم و سپس داخل دیگ ریخته و حرارت می‌دهیم تا غلظت پیدا کند.

خانی به روش تهیه رب انار «قجری» هم اشاره کرد و گفت: این روش شبیه به تولید رب گوجه فرنگی است؛ در این روش نیز ابتدا انارهای دانه شده را در یک دیگ‌ حرارت داده و از صافی می‌گذرانیم  و آب انار صاف شده را حرارت می‌دهیم تا غلظت پیدا کند.

وی افزود: رب انار را داخل ظروف شیشه‌ای و در یخچال نگهداری کرده و برای هر بار استفاده از این محصول از قاشق جداگانه و تمیز استفاده کنید تا ماندگاری آن بیشتر شود.

این بانوی خانه‌دار ساوجی تصریح کرد: از هر ۱۰ کیلو انار حدود ۲ کیلو رب انار تهیه می‌شود که در تهیه انواع غذاها مانند خورشت فسنجان، خوراک مرغ، مرغ سوخاری، جوجه کباب، ماکارونی و بسیاری از غذاهای دیگر به عنوان چاشنی و سس لذیذ به کار می‌رود.

خانی خاطرنشان کرد: رب انار تولیدی در این شهرستان به علت مرغوبیت در سراسر ایران به‌خصوص در شهرهای تهران، قم و همدان طرفداران بسیاری دارد و لازم به تأکید است که رب انار «رسمی» نسبت به نوع رب «قجری» قیمت بالاتری دارد.

معاون فنی و اجرایی جهاد کشاورزی ساوه:

۴ سال زمان برای احیای باغات انار ساوه نیاز است

محمودرضا خلیلی معاون فنی و اجرایی جهاد کشاورزی ساوه در خصوص سرمازدگی درختان انار این شهرستان گفت: سال‌های گذشته که کیفیت محصولات تولیدی مناسب بود تنها ۱۵ درصد از مجموع کل انارهای تولیدشده شهرستان به رب تبدیل می‌شد.

وی افزود: امسال با توجه به سرمازدگی و کف‌بُر شدن بسیاری از درختان، فقط در باغات معدودی محصول قابل عرضه وجود داشت و در اکثر باغات، انارها اندازه کوچکی داشتند که تبدیل به رب انار و سایر محصولات شد اما به لحاظ مرغوبیت متقاضیان بسیاری دارد.

خلیلی به فعالیت سه شرکت فرآوری انار در این شهرستان اشاره کرد و گفت: رب انار به دو صورت سنتی و صنعتی در این شهرستان تولید می‌شود و اکثر انارهای تولیدی شهرستان برای فرآوری صنعتی در این سه مجموعه فرآوری، و به بازار عرضه می‌شود.

معاون فنی و اجرایی جهاد کشاورزی خاطرنشان کرد: درختان انار پس از هر بار خشکسالی ۴ سال فرصت نیاز دارند تا محصولی مناسب و مرغوب برای صادرات روانه بازار کنند.

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۵۷۴۷۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شهر بدون کوچه ایران را بشناسید

به گزارش تابناک، با خواندن تیتر مطلب احتمالا از خود می پرسید، مگر میشود شهر و منطقه ای بدون کوچه باشد؟ بله میشود و ایران چنین شهری دارد که نامش لار است و به شهر برخواسته از ویرانه ها شهرت دارد. درمورد شهر بدون کوچه جهان صحبت نمیکنیم ولی تنها شهر بدون کوچه در خاورمیانه، شهر لار استان فارس است  .

حالا که دانستیم شهر بدون کوچه کدام شهر است، بد نیست درمورد علت بدون کوچه ساخته شدن این شهر هم اطلاعاتی کسب کنیم. این شهر بدون کوچه بن بست بعد از یک حادثه به این شکل ساخته شد تا تکرارش، خسارات رخ داده شده را دوباره به همراه نداشته باشد.

گفته شده است که سال 1339 و پس از زلزله شدیدی که شهر لار را بطرز ناراحت کننده ای ویران کرده بود، ساخت شهر جدیدی در فاصله 4 کیلومتری از شهر قدیم آغاز شد و به دلیل تخریب 70 درصدی شهر لار بر اثر زلزله، مسئولان تصمیم گرفتند برای پیشگیری از خطرات احتمالی مجدد، شهر جدید را بدون کوچه و بن‌بست بسازند.

اینطور شد که این شهر بدون کوچه در استان فارس به شهری جدید با خانه‌هایی که ارتفاع کمتر و مقاومت بیشتر در برابر زلزله داشتند، تبدیل شد. 

در توصیف موقعیت جغرافیایی لار میتوان این چنین گفت که، شهر لار در جنوب شرقی استان فارس با فاصلهٔ 330 کیلومتری جنوب شرقی شهر شیراز و 190 کیلومتری شمال غرب بندرعباس واقع شده است.

 چنانچه بخواهیم به مهمترین جاذبه گردشگری و جاهای دیدنی لار اشاره کنیم، باید بگوییم که مهم‌ترین بنای تاریخی این شهرستان، بازار قیصریه لار است که لقب مادر بازارهای ایران را به این بازار تاریخی داده اند.

همچنین بناهای تاریخی قلعه اژدها پیکر و برج ننه نادر در لارستان که مربوط به دوران پیش از اسلام در لار می شوند نیز، جزو دیدنی های لار محسوب می شود.

دیگر خبرها

  • دستگیری سارقان باغات در نهاوند
  • قطار فحش های مسعود فراستی به ایستگاه "مست عشق" رسید/ منتقد یا لات سر کوچه سینما ؟!
  • شهری در ایران که کوچه ندارد ! | ویدئو
  • تازه ترین کتاب اسماعیل امینی درباره مردم کوچه و بازار است
  • پیش‌بینی برداشت ۱۴۰ تن گل محمدی از باغات گناباد
  • شهر بدون کوچه ایران را بشناسید
  • ۶۴۰ هکتار از باغات چهارمحال‌ و بختیاری دچار سرمازدگی شدند
  • بارش تگرگ به باغات و مزارع شهرستان پاوه خسارت وارد کرد
  • همایش مادران مقاومت در شهرستان ساوه
  • ۳۰ هزار لیتر سوخت قاچاق در ساوه کشف شد