Web Analytics Made Easy - Statcounter

سرپرست شبکه بهداشت و درمان شهرستان فیروزکوه از برگزاری بسیج ملی تغذیه از ۳۰-۱۵ دی ماه با هدف فرهنگ سازی و اصلاح الگوی تغذیه جامعه در سطح کشور خبر داد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ مجتبی بنداد کرمانی، سرپرست شبکه بهداشت و درمان شهرستان فیروزکوه، در گفت‌وگو با پایگاه خبری دیمه نیوز، در ارتباط با بسیج ملی تغذیه اظهار داشت: هر سال بسیج ملی تغذیه از ۳۰-۱۵ دی ماه با هدف فرهنگ سازی و اصلاح الگوی تغذیه جامعه در سطح کشور برگزار می‌شود؛ شعار امسال بسیج ملی تغذیه «چاقی، تهدید سلامت امروز و فردا، مراقب باشید» عنوان شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی در خصوص هدف از برگزاری بسیج ملی تغذیه تاکید کرد: هدف از اجرای بسیج ملی کاهش شیوع عوامل خطر تغذیه‌ای بیماری های غیر واگیر از جمله کاهش مصرف قند، نمک و چربی، افزایش مصرف سبزی و میوه و حبوبات و پیشگیری و کنترل اضافه وزن و چاقی است.

سرپرست شبکه بهداشت و درمان شهرستان فیروزکوه افزود: کاهش مصرف قند، نمک و چربی از یک سو و افزایش مصرف انواع میوه ها و سبزی‌ها از سویی دیگر می تواند از بروز بیماری های قلبی عروقی، سکته، دیابت، فشارخون بالا و برخی از انواع سرطان ها و چاقی پیشگیری کند؛ بر اساس توصیه سازمان جهانی بهداشت، حداکثر مقدار مصرف روزانه نمک پنج گرم، معادل یک قاشق چایخوری است؛ در حالی‌ که میزان مصرف نمک در خانوارهای ایرانی دو تا سه برابر این مقدار برآورد شده است؛ همچنین  سازمان جهانی بهداشت اعلام کرده است که ۳۳ درصد بزرگسالان در دنیا به فشار خون بالا مبتلا هستند.

وی در خصوص مصرف قند و بیماری دیابت خاطر نشان کرد: همچنین کمتر از ۱۰ درصد انرژی روزانه باید از قندهای ساده تامین شود، در حال حاضر به علت شیوع روز افزون بیماری دیابت، اضافه وزن و چاقی بر تامین کمتر از پنج درصد  انرژی روزانه از قندهای ساده تاکید می‌کند، که بطور متوسط برای یک فرد سالم ۲۵ گرم شکر در روز است؛ سرطان پانکراس، بیماری های کلیوی، فشارخون بالا، بیماری های قلبی به خصوص در زنان، نقرس، اختلال حواس و آلزایمر از دیگر عوارض مصرف زیاد مواد قندی و شیرین است.

سرپرست شبکه بهداشت شهرستان فیروزکوه هم چنین با تاکید بر افزایش مصرف روغن و چربی به‌ویژه چربی‌های اشباع از طریق مصرف بی رویه فست فودها و غذاهای چرب و سرخ شده تصریح کرد: این امر موجب افزایش شیوع بیماری های غیرواگیر نظیر بیماری های قلبی- عروقی، برخی سرطان ها از جمله سرطان پستان، سرطان پروستات و دیابت شده است.

وی در پایان در خصوص فرهنگ سازی در راستای آموزش تغذیه سالم اذعان داشت: برنامه ریزی جهت فرهنگ سازی و آموزش همگانی تغذیه صحیح به منظور خودمراقبتی و بهره مندی از اصول پیشگیری اولیه به عنوان یک ضرورت مورد تاکید قرار می گیرد؛ در همین راستا با توجه به ضرورت تداوم و استمرار اجرای بسیج ملی آموزش همگانی تغذیه صحیح، کمپین غذای سالم با هدف ترویج تغذیه سالم و کاهش مصرف قند، نمک و چربی با همکاری ادارات و سازمان ها  از تاریخ ۱۵ لغایت ۳۰ دی ماه در استان  برگزار می شود؛ امید است با مشارکت مردم، ادارات و سازمان ها در ترویج فرهنگ تغذیه سالم و کاهش مصرف قند، نمک و چربی شاهد دستیابی به اهداف والای سلامت در شهرستان باشیم.

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۵۷۶۷۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

در قم مطرح شد: ضرورت توجه به عوامل کاهش‌دهنده جمعیت

رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم با اشاره به اقدامات انجام شده در حوزه جمعیت و فرزندآوری در کشور و استان قم گفت: علاوه بر تلاش برای افزایش جمعیت، باید از اتفاقاتی همچون سوانح رانندگی و ابتلا به بیماری‌های غیرواگیر که باعث کاهش جمعیت می‌شود نیز جلوگیری کرد. - اخبار استانها -

مهدی مصری به خبرنگار تسنیم در قم گفت: با توجه به اهمیتی که موضوع جوانی جمعیت در کشور دارد باید ابتدا فرهنگ‌سازی و نگرش همکاری در ما نهادینه شود.

وی با تاکید بر اصلاح رویکرد بازدارنده گذشته از نگاه دولت و وزارت بهداشت در زمینه‌ جوانی جمعیت افزود: جمعیتی که به سمت پیری می‌رود، پیشرفت و توانمندی خاصی نخواهد داشت؛ در سطح  جوانی جمعیت باید فرهنگ‌سازی صورت بگیرد و تاکنون مجلس توانسته قانون را اصلاح کند، قانون جوانی جمعیت را نهادینه کرده و نگاه دولت و وزارت بهداشت و مردم را به عواقب پیری جمعیت که شامل عدم پیشرفت کشور، مشکلات معیشتی، فرهنگی و... خواهد بود، جلب کند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم با اشاره  به آمار بالای حوادث تصادفات جاده‌ای و نقش آن در کاهش جمعیت گفت: آمار بالای تصادفات، نشان دهنده لزوم اهمیت فرهنگ‌سازی انسانی و پیگیری دستگاه‌های نظارتی‌ است، ما باید علاوه بر فرهنگ سازی، بتوانیم زیرساخت ها و تسهیلات لازم در حوزه بیمارستانی، بهداشت و درمان را اصلاح کنیم و در بحث جاده سازی، فرهنگ ترافیک، خودروسازی و ... کارهایی در جهت رفع این مشکلات انجام دهیم.

وی عنوان کرد: پیشگیری قاعده‌مند از بیماری‌های غیرواگیر و اصلاح سبک زندگی، جمعیت موجود را حفظ و مانع از بین رفتن جمعیت جوان کشور می‌شود.

وی با اشاره به کارهای خوب دولت در حوزه حمایت از زوج‌های نابارور تصریح کرد: دولت با ایجاد صندوق صعب‌العلاج، درمان ناباروری را در دستور کار بیمه‌ها قرار داده است، ضمن اینکه خدمات سطح یک و دو و سه با فراهم آوردن نیروی انسانی و ملزومات در حال اجراست.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان قم تجهیز زیرساخت‌های استان در زمینه درمان مستقل را نیز مهم دانست و گفت: جذب نیروهای جدید انسانی و برگزاری دوره های تخصصی هیئت علمی، استقلال درمانی استان را بالا می‌برد.

وی با اشاره به افزایش فرزندآوری در قم با برنامه‌ریزی‌ها و فعالیت‌های انجام شده توسط تیم‌های بهداشت و درمان و سلامت افزود: تعداد ولادت نوزادان در سال گذشته این استان در مقایسه با سال 1401، نیم درصد افزایش نشان می‌دهد.

مصری با بیان اینکه برای موضوع جوانی جمعیت و فرزندآوری در استان باید برنامه‌ریزی‌های بیشتری انجام داد، عنوان کرد: در راستای فرزندآوری اقداماتی توسط تیم‌های بهداشت و درمان در استان قم انجام‌ شده که می توان به برپایی میز خدمت ارائه مشاوره فرزندآوری در هر هفته در محل برگزاری نماز جمعه قم اشاره کرد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم تصریح کرد: کارشناسان مامایی و مراقبین سلامت در مناسبت‌ها و جشن های عمومی به مردم مشاوره فرزندآوری و باروری سالم ارائه می دهند.

به گزارش تسنیم، استان قم از نظر جمعیتی، رتبه بیستم کشور را به خود اختصاص داده است و از نظر توزیع سالمندان بالای 60 سال براساس سرشماری سال 1395 مرکز آمار در رتبه 26 قرار دارد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تأمین سلامت افراد مهم‌ترین رکن پیشرفت جامعه‌
  • واکسن روتاویروس به برنامه ایمن‌سازی کشور وارد شد
  • دیدار روسای سازمان ورزش بسیج و فدراسیون ورزش‌های همگانی
  • ورود واکسن روتاویروس به برنامه ایمن‌سازی کشور
  • برنامه وزارت بهداشت برای سلامت دهان و دندان
  • معدوم سازی سه تن انواع موادغذایی تاریخ مصرف گذشته در زاهدان
  • تشکیلات‌، شبکه‌ و جریان‌‍سازی ۳ اصل مهم در دانشگاه‌های آذربایجان غربی
  • اورژانس بانوان در قم راه‌اندازی می‌شود
  • در قم مطرح شد: ضرورت توجه به عوامل کاهش‌دهنده جمعیت
  • چیز‌هایی که فکر نمی‌کنید به کبدتان آسیب بزنند