Web Analytics Made Easy - Statcounter

انتخابات آتی چیزی شبیه اولین مرحله انتخابات پارلمانی کردستان عراق در سال 1992 میلادی است، یعنی بازگشت به نقطه صفر دموکراسی و حتی بدتر از آن. اکراد عراقی در آن دوران، سران، خاک و پیشمرگ خود را به عنوان یک نماد قرار داده بودند، اما با گذشت ربع قرن از تجربه حکومت محلی به زحمت می‌توان گفت این نمادها تحرکی در شرکت کنندگان در این دوره از انتخابات ایجاد کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اقلیم کردستان همچنانکه وضعیت آن هویدا است با بحران‌های متعدد سیاسی و اقتصادی روبرو است و عمده دلایل این وضعیت هم به حکومت برخاسته از احزابی برمی‌گردد که سیاست را به سبک و سیاقی برگزیده‌اند که در آن منافع عامه مدت‌هاست فدای منافع شخصی و حزبی شده است. کردستان عراق در چنین شرایطی پا به پنجمین دوره انتخابات پارلمانی محلی می‌گذارد که چهار دوره گذشته در سال‌های 1992، 2005، 2009 و 2013 به خلق تغییرات بنیادین در زمینه‌های سیاسی، اقتصادی، حاکمیت قانون و عدم تاثیرگذاری احزاب منجر نشده است و می‌توان گفت که اولین تجربه حکومت محلی آرمان‌های مردمی را نه تنها برآورده نکرده است بلکه در سطوح داخلی عراق، منطقه و بین الملل هم چندان دستاوردی نداشته است.

جامعه کردستان عراق، اینک و در چنین شرایطی که احزاب حاکم از مرتفع کردن مشکلات انباشت شده آنها خود را ناتوان نشان داده‌اند با نوعی از بیزاری و اعتراض گسترده روبرو است که در یک ماه گذشته، مناطقی از آن شاهد نمایش جلوه‌هایی از این اعتراضات بوده است و جو امنیتی حاکم در دیگر مناطق آن یعنی در مناطق تحت حاکمیت بارزانی‌ها تاکنون مانع از چنین اعتراضاتی شده است، اما ناظرین سیاسی در اقلیم کردستان بر این باورند که عدم تغییرات بنیادین در عرصه سیاسی و حکمرانی می‌تواند در نهایت به انفجار اجتماعی منجر شود که کسی یارای مقابله با آن را نداشته باشد.

بنابراین می‌توان گفت که پنجمین دوره انتخابات پارلمانی اقلیم کردستان عراق، دوره اعتراض رای دهندگان خواهد بود و شماری از احزاب سیاسی در صورت برگزاری یک انتخابات شفاف به زحمت می‌توانند موقعیت قبلی خود را باز یابند. اما این انتخابات شفاف با موانع سخت و دشواری روبرو است که این روزها نقل محافل سیاسی و رسانه‌ای این منطقه از عراق شده است.

اقلیم کردستان عراق در شرایطی پا به انتخابات پارلمانی خود می‌گذارد که فهرست‌های انتخاباتی یا همان مشخصات رای دهندگان به روز رسانی نشده و آنچنان که کمیسیون مستقل انتخابات اقلیم اعلام کرده است صدها هزار از اسامی مشکوک از قبیل مرده، آواره، دوباره و اسامی مشابه در آن یافت می‌شود، آمار متفاوت 500، 600 و 900 هزاری اعلام شده از سوی کمیسیون انتخابات، نگرانی عمده‌ای را در میان رای دهندگانی به وجود آورده است که با امید به تغییرات اساسی، این دوره از انتخابات را به انتظار نشسته‌اند. چنین وضعیتی بار دیگر راه موفقیت احزاب حاکم را در انتخابات همچون ادوار گذشته هموارتر خواهد کرد، در این میان بیشتر نگاه‌ها به مناطق اربیل و دهوک تحت حاکمیت حزب دموکرات کردستان عراق است، حزبی که متاثر از این وضعیت، همیشه دارای بیشترین کرسی در پارلمان محلی بوده و ریاست کابینه و دیگر پست‌های کلیدی کردستان عراق را بر عهده داشته است.

بر اساس جدیدترین آمار اعلامی از سوی نهادهای ذیربط، شمار ساکنین اقلیم کردستان عراق پنج میلیون و 614 هزار و 70 نفر است، شمار واجدین شرایط شرکت در انتخابات هم در سال گذشته میلادی و به هنگام برگزاری رفراندوم مسعود بارزانی، سه میلیون و 250 هزار نفر اعلام شد که غالب فراکسیون‌های پارلمان محلی، احزاب و سازمان‌های مردم نهاد و حتی کمیسیون انتخابات هم با دیده شک به چنین آماری نگریسته‌اند.

شیروان زرار سخنگوی کمیسیون انتخابات اقلیم کردستان در مصاحبه خود با هفته نامه محلی آژانس به صراحت اعلام کرده بود که اصلاح کلی فهرست‌های انتخابات از عهده این کمیسیون خارج است، وی بدون اشاره به جریان‌های تاثیرگذار و البته مانع در این پروسه بر نگرانی‌های جامعه کردی افزوده است. اینگونه است که در صورتی که فضای تقلب و فهرست‌های مشکوک انتخاباتی چاره یابی نشوند امید به تغییرات در هیئت حاکمه اقلیم کردستان عراق در پنجمین دوره از انتخابات محلی نیست و همان وضعیت کنونی را می توان در آیینه تحولات سیاسی شمال عراق مشاهده کرد.

 

منبع: افکارنيوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۵۸۰۳۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خطر شورش‌های درون حزبی بیخ گوش نخست وزیر انگلیس

روز پنج شنبه در حالی انتخابات محلی در انگلیس برگزار می‌شود که شکست سختی برای حزب محافظه کار در این انتخابات پیش بینی شده و کارشناسان از خطر شورش‌های درون حزبی علیه نخست وزیر انگلیس خبر می‌دهند. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، تی آنلاین در مطلبی به برگزاری انتخابات محلی روز پنج شنبه به عنوان تهدیدی برای محافظه کاران انگلیس پرداخته و نوشت: ریشی سوناک در معرض خطر ناکامی جدیدی قرار دارد. در انتخابات محلی انگلستان، محافظه کاران نخست وزیر سوناک بار دیگر با شکستی تلخ روبرو هستند. اما نخست وزیر همچنان امیدوار است.

در ادامه این مطلب آمده است: این روزها برخی سوالات به طور فزاینده ای باعث آزار ریشی سوناک می شوند از جمله اینکه بریتانیا کی پارلمان جدید را انتخاب می کند؟ ارقام نظرسنجی افتضاح حزب محافظه کار چه را نشان می دهد؟

نخست وزیر انگلیس اخیرا در مصاحبه‌ای با اسکای نیوز واکنش ضعیفی به این گونه سوالات نشان داده است. سوناک شکایت می کند که اکنون این چهارمین یا پنجمین سوال در مورد "نظرسنجی و سیاست" است. حتی در حالی که سوناک تاریخ انتخابات سراسری را فاش نمی کند، اما روز پنج شنبه (دوم مه) با انتخابات محلی در انگلیس با آزمونی سخت روبرو خواهد شد.

احتمالاً پنج شنبه روز بد دیگری برای محافظه کاران خواهد بود، همانطور که اغلب در ماه های اخیر این گونه بوده است. دولت محافظه‌کاران در لندن پس از 14 سال قدرت در واقع در حال تضعیف است. اعضای این حزب همچنین تصور می‌کنند که این حزب در انتخابات محلی صدها کرسی در ده‌ها شهرداری در بزرگ‌ترین بخش بریتانیا را از دست خواهد داد.

به این ترتیب پس از یک سیلی تلخ، احتمالاً بحث درباره آینده سیاسی سوناک دوباره آغاز خواهد شد. بن والاس، وزیر دفاع سابق انگلیس در این باره به خبرگزاری آلمان گفت، محافظه‌های میانه‌رو انتظار یک جنگ قدرت جدید را ندارند. روزنامه تلگراف می نویسد، اما برای اعضای جناح راست حزب، یک انتخابات محلی بد می تواند آخرین فرصت برای سرنگونی سوناک باشد. به گفته تونی تراورز، دانشمند علوم سیاسی از مدرسه اقتصاد لندن (LSE)، مرز بین نتیجه خوب و بد برای محافظه‌کاران حدود 500 کرسی از دست رفته در سراسر کشور است.

بهر حال بسیاری از محافظه‌کاران بریتانیایی در مقامات محلی می‌خواهند با دولت نخست‌وزیر سوناک کم تر ارتباطی داشته باشند.

پیش‌بینی می‌شود که وقتی میلیون‌ها رای‌دهنده در انگلیس، شوراهای محلی خود را در این پنج‌شنبه بازتعریف کنند، حزب حاکم متحمل ضررهای شدید خواهد شد. در مجموع حدود 2500 کرسی برای انتخابات آماده است. نظرسنجی‌ها پیش‌بینی می‌کنند که محافظه‌کاران حدود نیمی از تقریباً هزار کرسی خود را از دست خواهند داد.

هفته نامه اشترن هم در مطلبی نوشت: انتخابات محلی بریتانیا می تواند آینده نخست وزیر سوناک را تعیین کند.

این هفته نامه آلمانی نوشت: انتخابات محلی در انگلیس برای روز پنجشنبه برنامه ریزی شده است و انتظار می رود که حزب محافظه کار به رهبری ریشی سوناک، نخست وزیر این کشور خسارات زیادی ببیند. این رای گیری به عنوان آخرین آزمون مهم قبل از انتخابات عمومی بعدی که سوناک می گوید در نیمه دوم سال برگزار خواهد شد، تلقی می شود. بر اساس نظرسنجی ها، حزب محافظه کار ممکن است حدود نیمی از کرسی های خود را در این انتخابات از دست بدهد.

دو مسابقه شهرداری در مناطق وست میدلندز و تیز ولی در مرکز و شمال شرق انگلستان تمرکز ویژه ای در این انتخابات دارند. اگر رهبران محافظه کار مجدداً در آنجا انتخاب شوند، این می تواند سیگنال مثبتی برای انتخابات پارلمانی بعدی باشد. با این حال، گمانه زنی هایی در پارلمان بریتانیا وجود دارد که عملکرد ضعیف در این انتخابات محلی می تواند منجر به تلاش برخی نمایندگان محافظه کار برای جایگزینی سوناک قبل از انتخابات عمومی شود.

در سال‌های اخیر، درگیری‌های داخلی، محافظه‌کاران را که از سال 2010 در قدرت بودند، تضعیف کرده است. از زمان رای به خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا در سال 2016، پنج نخست وزیر مختلف از جمله سه نخست وزیر بین ژوئیه و اکتبر 2022 در این کشور وجود داشته است.

سوناک، که در اکتبر 2022 به قدرت رسید، پس از سال‌های پرتلاطم، ثباتی را ایجاد کرده است. در اکثر نظرسنجی‌ها، حزب او هنوز از حزب مخالف کارگر عقب است.

بیش از 2500 کرسی شورا در انگلیس روز پنجشنبه پر خواهد شد. در لندن، صادق خان شهردار این شهر برای سومین دوره نامزد خواهد شد.

روزنامه هندلزبلات آلمان هم نوشت: نخست وزیر بریتانیا از درون صفوف خود تهدید به شورش می شود.

نظرسنجی ها شکست انتخاباتی محافظه کاران حاکم در انتخابات محلی روز پنجشنبه را پیش بینی می کنند. محافظه‌کاران جناح راست در حال تدارک قیام علیه نخست وزیر هستند.

سارا هوبولت، دانشمند علوم سیاسی در مدرسه اقتصاد لندن (LSE) می گوید که این انتخابات محلی نوعی تمرین لباس برای انتخابات عمومی آینده است. این واقعیت به ویژه در مورد محافظه‌کاران صدق می‌کند که در نظرسنجی‌های ملی برای ماه‌ها بیش از 20 درصد از حزب مخالف کارگر عقب‌تر بودند. به گفته وی اگر حزب محافظه‌کار در روز پنج‌شنبه با یک فاجعه انتخاباتی مواجه شود، ممکن است یک شورش درون حزبی علیه نخست وزیر یا حتی انتخابات زودهنگام رخ دهد.

این نشریه آلمانی نوشت: محافظه کاران در انگلیس آنقدر مستأصل هستند که به نظر می رسد مایلند چهارمین نخست وزیر خود را در دوره کنونی برکنار کنند. قبل از سوناک، ترزا می، بوریس جانسون و لیز تراس مجبور شدند به طور غیرارادی مقر دولت در خیابان داونینگ 10 را تخلیه کنند.

تشدید مناقشات بین ایرلند و انگلیس بر سر مسئله مهاجرانتورم بیشتر برای انگلیسی‌ها در سایه کنترل‌های جدید برگزیتی

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • صادق خان با کسب سومین دور شهرداری لندن رکوردشکنی کرد
  • نتایج فاجعه بار سوناک و محافظه کاران در انتخابات محلی انگلیس
  • بوریس جانسون از رای‌دادن در انتخابات محلی باز ماند
  • شکست حزب حاکم محافظه‌کار انگلیس در انتخابات محلی
  • غزه عامل تعیین کننده بر انتخابات محلی انگلیس
  • بارش شدید باران و به راه افتادن سیل در سلیمانیه عراق+فیلم
  • منع جانسون از شرکت در انتخابات محلی به دلیل نقض قانون
  • (تصاویر) بازسازی چهره زن ۷۵ هزار ساله کشف شده در کردستان عراق
  • خطر شورش‌های درون حزبی بیخ گوش نخست وزیر انگلیس
  • اشتباه مهم من در دوره اول این بود: زیادی خوب بودم!- ترامپ