Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری برنا»
2024-04-25@07:40:40 GMT

چگونه استرس باعث بیماری می‌شود؟

تاریخ انتشار: ۲۴ دی ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۵۸۰۳۹۹

به گزارش گروه روی خط رسانه های خبرگزاری برنا؛  استرس می‌تواند با سلول‌های ایمنی ارتباط متقابل داشته باشد و چگونگی واکنش آن‌ها به عوامل حساسیت‌زا را تنظیم کند و به همین دلیل در نهایت موجب بروز علائم جسمی و بیماری می‌شود.

در این بررسی پزشکان نشان دادند گیرنده استرس (CRF1) چگونه می‌تواند سیگنال‌هایی را به نوع خاصی از سلول‌های ایمنی بفرستد و چگونگی عملکرد آنها در دفاع از بدن را کنترل کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این آزمایش‌ها پزشکان آمریکایی واکنش هسیتامینی موش‌ها به دو نوع شرایط استرس‌زا- روان‌شناختی و آلرژی‌زا- را که باعث می‌شوند سیستم ایمنی بر اثر آن‌ها بیش از حد فعال شود، مقایسه کردند.

گروهی از این موش‌ها با گیرنده‌های CRF1 در سلول‌های ایمنی نرمال در نظر گرفته شده و گروهی دیگر سلول‌هایی داشتند که فاقد CRF1 بوده‌اند. درحالیکه در موش‌های نرمالی که در معرض استرس قرار گرفته بودند سطح بالایی از هیستامین و بیماری نشان داده شد، در موش‌های فاقد CRF1 سطح هیستامین پایین بوده و در برابر دو نوع استرس ایمن بوده‌اند.

پزشکان آمریکایی اظهار داشتند: این یافته‌ها نشان می‌دهد که CRF1 به طور جدی در برخی از بیماری‌ها که توسط این عوامل استرس‌زا بوجود می‌آیند، نقش دارد. همچنین در موش‌های فاقد CRF1 که در معرض عوامل آلرژی‌زا قرار داشتند، 54 درصد کاهش ابتلا به بیماری مشاهده شد.

به گزارش ان‌دی‌تی‌وی، به گفته پزشکان این یافته‌ها می‌تواند شیوه‌ای را که برای درمان اختلال‌هایی از قبیل آسم و سندرم روده تحریک پذیر بکار گرفته می‌شوند، تغییر دهد.  

 

منبع: خبرگزاری برنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۵۸۰۳۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

از عمر جاودان «عروس دریایی نامیرا» چه می‌دانید!

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا،‌ عروس دریایی نامیرا (Immortal Jellyfish) یک موجود دریایی خارق‌العاده است که دانشمندان و دوستداران طبیعت را مجذوب خود می‌کند. چیزی که این عروس دریایی را بسیار قابل توجه می‌کند توانایی منحصر به فرد آن برای بازگشت به مرحله جوانی است! در میان تمام حیوانات مختلف که در سیاره ما زندگی می‌کنند، این عروس دریایی به دلیل قدرت باورنکردنی‌اش در معکوس کردن روند پیری متمایز است. تصور کنید پیر می‌شوید، فقط مثل یک مسافر زمان دوباره جوان شوید! این پدیده که به «تغییر متمایز» (transdifferentiation) معروف است، به عروس دریایی اجازه می‌دهد تا به طور بالقوه برای همیشه زندگی کند! گویی راز جوانی ابدی را در اعماق اقیانوس کشف کرده است.

هنگامی که عروس دریایی نامیرا  به پایان چرخه زندگی خود می‌رسد، به جای اینکه مانند بقیه موجودات زنده بمیرد، دچار دگرگونی قابل توجهی می‌شود. این جاندار شروع به تنظیم مجدد سلول‌های خود می‌کند و سلول‌های بالغ خود را به سلول‌های نابالغ تبدیل می‌کند! این فرآیند عروس دریایی را قادر می‌سازد تا دوباره به مرحله پولیپ (polyp) بازگردد و بار دیگر شبیه خودِ جوان‌ترش شود. دانشمندان هنوز در حال مطالعه و تلاش برای کشف رازهای پشت این توانایی شگفت انگیز برای بازسازی و اساساً فریب مرگ هستند. عروس دریایی نامیرا  مانند یک ابرقهرمان واقعی با قدرت بازسازی است!

این ویژگی منحصر به فرد عروس دریایی نامیرا  توجه بسیاری را به خود جلب کرده است و ما را در حیرت از شگفتی‌های دنیای طبیعی قرار می‌دهد. ایده موجودی که می‌تواند به طور مداوم ساعت بیولوژیکی خود را تنظیم مجدد کند، پرده از ظرفیت بی حد و حصر حیات برمی‌دارد. شاید روزی انسان‌ها با الهام از توانایی‌های باورنکردنی این عروس دریایی کوچک و در عین حال خارق العاده، اسرار جوانی ابدی را کشف کنند. تصور کنید بتوانیم زمان را به عقب برگردانیم و هر زمان که خواستیم از نو شروع کنیم!  

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • «مه مغزی» عارضه جدید کرونا
  • کنترل استرس و روش‌های خاص طب سنتی برای آن
  • خواص ظرف های ضد سرطانی
  • توده‌های بدخیم سرطان پستان درد ندارند/ معاینات ماهانه بانوان در منزل بهترین روش برای تشخیص
  • درباره سرخک و واکسیناسیون آن چه می‌دانید؟
  • تسکین زانو درد با روغن کرچک
  • آنچه بهتر است درباره سرخک و واکسیناسیون آن بدانید
  • از عمر جاودان «عروس دریایی نامیرا» چه می‌دانید!
  • چتر حمایتی پزشکان یزدی برای درمان بیماران صعب العلاج
  • طراحی و تولید نسل جدید داربست‌های ترمیم استخوان