Web Analytics Made Easy - Statcounter

مطالعه جدید نشان می دهد کودکانی که مادرشان در اوایل بارداری استامینوفن مصرف کرده است در معرض ریسک بالا تاخیر در به حرف آمدن قرار دارند.به گزارش بلاغ، محققان دریافتند زمانیکه مادران باردار در طول سه ماهه اول بارداری قرص های مُسکن مصرف کرده باشند، دخترشان بیشتر با احتمال دیر به حرف آمدن در سن ۲.۵ سالگی مواجه است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما چنین رابطه ای در مورد کودکان پسر مشاهده نشد.

طبق گفته محققان، تاخیر در به حرف آمدن کودک بدین معناست که کودک کمتر از ۵۰ کلمه در صحبت هایش استفاده می کند.

به گفته محققان، داروی استامینوفن باید با احتیاط و تنها در صورت ضرورت مصرف شود. استامینوفن تسکین دهنده تب و درد در طول بارداری است. چراکه مصرف داروهای ضدالتهابی غیراستروئیدی از جمله آسپرین، ایبوپروفن، و ناپروکسن، بخصوص در ماه های آخر بارداری، با خطراتی همراه است.

شانا سوآن، سرپرست تیم تحقیق از دانشکده پزشکی آیکان نیویورک، در این باره می گوید: «در حال حاضر هیچ گزینه مناسبی به جای استامینوفن نیست.»

مطالعه اخیر نشان داده است زنانی که بیش از یک ماه در طول بارداری شان استامینوفن مصرف کرده باشند، کودک شان در معرض ریسک بالا ابتلا به اختلال بیش فعالی قرار دارند.

محققان معتقدند احتمالا این دارو مُسکن با هورمون های حائز اهمیت در رشد مغز جنین تداخل می یابند.

به گفته سوآن، «استامینوفن به لحاظ هورمونی فعال است و همین مسئله می تواند توضیح دهنده علت بروز خطر تاخیر به حرف آمدن در دختران باشد. هر نوع تاثیر هورمونی ممکن است به شیوه ای متفاوت بر دختران و پسران تاثیر گذارد.»

این یافته ها مبتنی بر مطالعه ۷۵۴ زن سوئدی بود که در مطالعه بلندمدت سلامت در طول سه ماهه اول بارداری شان ثبت نام کرده بودند. در مجموع ۵۹ درصد این زنان از زمان باردارشدن شان استامینوفن مصرف کرده بودند.

میزان پیشرفت زبانی و کلامی کودکان این زنان در سن ۳۰ ماهگی ارزیابی شد. حدود ۴ درصد دختران و ۱۳ درصد پسران با تاخیر در حرف زدن تشخیص داده شدند.

مطالعه نشان داد ریسک تاخیر به حرف آمدن در بین دختران همراه با افزایش مصرف استامینوفن مادر در دوره بارداری مرتبط بود.

به گفته محققان، اگر مادری در سه ماهه اول بارداری بیش از شش قرص مصرف کرده باشد، خطر به تاخیر افتادن حرف زدن دخترش حدود شش برابر بیشتر است.

منبع: بلاغ مازندران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.bloghnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بلاغ مازندران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۵۸۰۷۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اهمیت حفظ بهداشت زنان در پیشگیری از عفونت‌های تناسلی

به گزارش خبرگزاری مهر، زهرا نائیجی، با اشاره به اینکه سیستم تولید مثل زنان از رحم و تخمدان تشکیل شده است، اظهار کرد: یکی از قسمت‌های مهمی که بین تخمدان و رحم ارتباط برقرار می‌کند لوله‌های رحمی است.

وی افزود: نقش لوله‌های رحمی این است که تخمک آزاد شده از تخمدان را به فضای رحمی و اسپرم منتقل شده از واژن را هم به تخمک برساند.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با بیان اینکه در بسیاری از اوقات لقاح داخل لوله‌های رحم صورت می‌گیرد، گفت: حرکت صحیح لوله‌های رحمی به سمت فضای داخل رحم و انتقال تخم شکل گرفته باعث می‌شود بارداری اتفاق بیفتد.

نائیجی تاکید کرد: اگر به هر دلیلی در روند کار لوله‌های رحمی اختلالی ایجاد شود، بارداری ناموفق است.

این متخصص زنان و زایمان، با اشاره به اینکه گاهی لوله‌های رحمی دچار عفونت تناسلی نیز می‌شوند، ادامه داد: ورم لوله‌های رحمی یا هیدروسالپنکس منجر به عارضه‌هایی مثل دردهای مزمن شکمی و نازایی برای بیمار می‌شود.

نائیجی به نشانه‌های بسته شدن لوله‌های رحمی اشاره کرد و افزود: زمانی که لوله‌های رحمی بسته باشند، نشانه‌های این عارضه در زنان مختلف نیز متفاوت است، از دردهای شکمی تا نازایی و یا بارداری خارج از رحم بروز می‌کند.

وی درباره دلایل بسته شدن لوله‌های رحمی نیز، گفت: عفونت‌ها، مهم‌ترین علت بسته شدن لوله‌های رحمی هستند اما جراحی‌هایی که در شکم انجام می‌شود نیز می‌توانند چسبندگی ایجاد کرده و باعث این عارضه شوند.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، با اشاره به اینکه ممکن است هر جراحی‌عارضه چسبندگی و یا بسته شدن لوله‌های رحمی را به دنبال داشته باشد، عنوان کرد: این عارضه می‌تواند به دنبال یک عمل سزارین تا جراحی ساده آپاندیس ایجاد شود.

این متخصص زنان و زایمان، درباره درمان بسته بودن لوله‌های رحم عنوان کرد: اگر علت بسته شدن لوله‌ها عفونت باشد، تکلیف روشن است، با انواع روش‌های دارویی و مصرف آنتی بیوتیک‌ها با تجویز پزشک متخصص این عارضه برطرف خواهد شد.

وی با تاکید بر اینکه زمانی که تنها یک لوله بسته باشد، امکان بارداری وجود دارد، ادامه داد: زمانی که هر دو لوله رحمی بسته باشد، درمان توسط روش‌های هیستروسکوپی یا کمک باروری مثل IVF انجام می‌شود.

به گفته نائیجی، حفظ بهداشت در زنان با هدف پیشگیری از عفونت‌های تناسلی از مهم‌ترین روش‌ها برای پیشگیری از اختلال در عملکرد لوله‌های رحمی است.

وی تاکید کرد: جراحی‌های بی‌مورد و عمل‌های سزارینی که بدون دلیل جایگزین زایمان طبیعی می‌شود، از مهم‌ترین عوامل چسبندگی و انسداد لوله‌های رحمی است.

نائیجی به افرادی‌که جراحی‌های لگنی کرده‌اند و در پی آن عفونت داشته‌اند توصیه کرد: در صورت تأخیر در سیکل قاعدگی حتماً تست بارداری را انجام دهند چون بارداری خارج رحم مهمترین عارضه آسیب به لوله‌های رحم است.

کد خبر 6088837 حبیب احسنی پور

دیگر خبرها

  • مواظب مصرف داروهای خواب آور باشید
  • هوجیچا ؛ از چای سبز برشته شده ژاپنی تا تقویت عملکرد شناختی!
  • بلایی که با خوردن ۴ استامینوفن سرتان می‌آید
  • فناوری مشاهده درون سلول‌های سرطانی ابداع شد
  • آیا غذا‌های دریایی سرطان زا هستند؟
  • چرا با افزایش سن سرعت حرکت ما کم می‌شود؟
  • الگوهای غذایی با پیش آگهی سرطان پستان چه ارتباطی دارد؟
  • اهمیت حفظ بهداشت زنان در پیشگیری از عفونت‌های تناسلی
  • اینفوگرافیک پرفروش ترین داروها در سال ۱۴۰۲ در ایران
  • مشاغل ذهنی خطر زوال عقل را کاهش می دهند