Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری فارس، « از هر 150 دانشجوی دانشگاه صنعتی شریف 149 نفر مهاجرت می‌کنند»، آماری که در چند روز گذشته ارائه شد و جامعه علمی کشور را در بهت فرو برد که آیا این آمار واقعا صحت دارد؟

رئیس دانشگاه صنعتی شریف آن را تکذیب کرده و می‌گوید: این آمار دروغ محض است.

فتوحی اما خودش آماری نمی‌دهد؛ هر چه اصرار می‌کنیم که اگر این آمار دروغ است شما آمار درست را بدهید، مثل بیشتر مسؤولانی که نمی‌خواهند گزارش دهند، جلسه را بهانه‌ کرده و تلفن را قطع می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مسؤولان بنیاد ملی نخبگان هم که این روزها سکوت را ترجیح می‌دهند، انگار نه انگار که مقام معظم رهبری سال گذشته درباره فعالیت این بنیاد تذکر دادند.

البته چندی پیش در یک نشست خبری این موضوع را از مخبردزفولی دبیر شورایعالی انقلاب فرهنگی نیز جویا شدیم که وی گفت: معاون علمی و فناوری رئیس جمهور مسئول بنیاد ملی نخبگان است، مقام معظم رهبری سال گذشته تذکر دادند که اگر معاونت علمی به دلیل حجم فعالیت‌ها به کارهای بنیاد رسیدگی نمی‌کنند بنیاد از معاونت تفکیک شود که اگر ما در این زمینه شواهدی پیدا کنیم ممکن است برای تغییر در اساسنامه شورا تصمیم بگیریم.

مخبر دزفولی گفت: قرار است معاونت علمی تا پایان فصل پاییز گزارشی از وضعیت بنیاد ارائه دهد.

البته پس از این نشست چندین بار از مسؤولان مختلف پیرامون گزارش بنیاد نخبگان به شورا سوال کردیم که یا سکوت کردند یا اظهار بی‌اطلاعی.

با این وجود کسی را پاسخگوتر از سعید سهراب پور نیافتیم که هم به مدت طولانی ریاست دانشگاه صنعتی شریف که همان محبوب‌ترین دانشگاه کشور و مهد نخبگان است را داشته و هم مدتی قائم مقام بنیاد ملی نخبگان بوده است.

سهراب‌پور نیز آمار ارائه شده درباره مهاجرت نخبگان دانشگاه شریف را کذب دانست و گفت: چنین آماری دروغ است، اصلا مگر می‌شود تمام فارغ‌التحصیلان ما به خارج بروند؟ من زمانی که در بنیاد ملی نخبگان مسؤولیت داشتم آمار خروج نخبگان را ارائه دادم که در رشته‌های علوم انسانی و علوم تجربی مهاجرت کم بود ولی در رشته‌های مهندسی حدود 20 درصد مهاجرت داشتیم که این آمار فقط مربوط به نفرات برتر کنکور و المپیادی‌ها بود.

سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رئیس جمهور نیز در تازه‌ترین آماری که ارائه داده، گفته است: ایران از نظر تعداد دانشجو در کشور آمریکا یازدهم یا دوازدهم است.

مقام معظم رهبری تاکید کردند که بررسی مهاجرت نخبگان در دستور کار باشد، شورای عالی انقلاب فرهنگی هم از بنیاد ملی نخبگان، گزارش عملکرد خواسته است و قرار بوده تا پایان پاییز این گزارش ارائه شود ولی با گذشت حدود یک ماه از زمستان هنوز خبری از این گزارش نیست و توقف روند ارائه آمار از آخرین وضعیت مهاجرت نخبگان در کشور تاکنون انتقادهای مختلفی را از سوی نهادهای تصمیم‌گیر و سیاست گذار کشور به دنبال داشته است.

در هر صورت مسئولان علمی کشورمان از ارائه آمار مهاجرت نخبگان به خارج از کشور طفره می‌روند اما مگر اینکه مردم تعداد مغزهای رفته را بدانند یا ندانند در اصل این تراژدی ایرانی فرقی می‌کند؟ مهم این است که مغزهای کشوری که روزی مهد علم دنیا بوده و حتی هنوز کتاب ابن سینایش در دانشگاه‌های خارجی تدریس می‌شود از این کشور خارج می‌شوند و در سال‌های نه چندان دور آینده باید علم را از دیگران بخریم، علمی که مقام معظم رهبری به تولید بومی آن تاکید دارند.

معاون علمی و فناوری رئیس جمهور نیز بارها گفته است که نمی‌توان با پول و چند پژوهش سر راهی نخبگان کشور را حفظ کرد بلکه تا زمانی که اقتصاد دانش‌بنیان را پیاده نکنیم نمی‌توانیم مانع فرار مغزها شویم و نخبگان را حفظ کنیم.

بنابراین مسؤولان کشورمان باید به دنبال طرح و برنامه‌ای برای جذب نخبگان در کشور باشند.

علی اکبر ولایتی رئیس هیأت مؤسس دانشگاه آزاد در ابتدای مسؤولیتش در این دانشگاه در این باره گفت: ما چند توقع ملی داریم که یکی از آنها جلوگیری از خروج نخبگان از کشور است، پدیده فرار مغزها یک بلای جهانی است. یعنی سرقت نامحسوس و به ظاهر مشروعی که برای فراری دادن مغزها انجام می‌شود و برای نخبگان تور پهن می‌کنند، برخی کشورها هم با ما عناد دارند. مثلا کانادا بدون هیچ اتفاقی سفارتخانه‌اش را بست و بیشترین فشار را بر ایرانی‌ها آورد و نخبگان بسیاری از کشور ما برد. بنابراین ما پیشنهاد کردیم که کار جذب مغزها در کشور خودمان انجام شود.

ولایتی از تصویب بودجه‌ای در دانشگاه آزاد برای برنامه‌ریزی در راستای جلوگیری از خروج نخبگان خبر داده بود که نخبگان نیز جز همین حمایت‌ها چیزی برای ماندن نمی‌خواهند.

نخبه ایرانی می‌خواهد همین‌جا در وطن مورد حمایت قانونی و مادی و معنوی باشد تا علمش را برای هموطنان خودش به کار گیرد و منتظر اشاره‌ای از مسؤولان است.

انتهای پیام/

منبع: فارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۵۸۱۲۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طرح رتبه‌بندی و اعتبار سنجی موسسات آموزش عالی کشور تهیه می شود

به گزارش خبرگزاری مهر، جلسه ۱۹۶ شورای ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور به ریاست حجت الاسلام و المسلمین عبدالحسین خسروپناه دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی برگزار شد.

دکتر ایمان افتخاری، دبیر ستاد علم، فناوری و نوآوری شورای عالی انقلاب فرهنگی، پس از این جلسه در خصوص گزارش وضعیت رتبه‌بندی دانشگاه‌ها و موسسات آموزش‌عالی در کشور بیان کرد: اخیراً خبری با عنوان «نتایج ضعیف دانشگاه‌های ایران در رتبه‌بندی موضوعی کیو- اس ۲۰۲۴» منتشر شده که در آن به گزارشی از جدیدترین نتایج نظام رتبه‌بندی موضوعی «کیو-اس» پرداخته شده است.

وی افزود: در این تحلیل صرفا به جنبه‌های منفی این گزارش، مبنی بر کاهش رتبه موضوعی برخی دانشگاه‌های برتر ایران در تعدادی از حوزه‌ها و رشته‌های علمی دانشگاهی اشاره شده است. این در حالی است که طبق همین گزارش، رتبه کلی همه دانشگاه‌های برتر ایران طی چهار سال گذشته به طور مستمر بهبود یافته و تنزل جایگاه دانشگاه‌های کشور تنها در رشته‌ها و حوزه‌های اشاره‌ شده است، که البته نیاز به بررسی علل و عوامل و توجه جدی دارد.

دبیر شورای ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور بیان کرد: در این جلسه برخی عوامل اثرگذار بر وضعیت دانشگاه‌های ایران در نظام‌رتبه‌بندی «کیو-اس» از جمله تأثیر حوزه‌های علوم داده و هوش مصنوعی که به تازگی در این رتبه‌بندی مورد توجه قرار گرفته‌اند، سیاست‌های دانشگاه‌های رقیب در منطقه و جهان و تأثیر کاهش اقبال دانش‌آموزان به حوزه‌های علوم پایه و مهندسی بر تنزل جایگاه دانشگاه‌ها در این حوزه‌ها، و مشکلاتی که دانشگاه‌های کشور در حوزه‌های زیرساختی، تأمین منابع و ارتباطات بین‌المللی با آنها مواجه هستند، مورد بررسی قرار گرفت.

وی ادامه داد: در پایان، ضمن تأکید بر ضرورت حضور دانشگاه‌های برتر کشور در رقابت‌های بین‌المللی و بالاخص حفظ و ارتقاء جایگاه آنها در رتبه‌بندی‌های مهم، مقرر شد با توجه به اهمیت رتبه‌بندی دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی در داخل کشور در ارتقای کیفیت علمی و فرهنگی آنها و ایجاد امکان حمایت ویژه از دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی برتر، وزارت علوم، تحقیقات و فناوری موظف شود تا بر اساس ماده ۴ سیاست‌ها و ضوابط اجرایی حاکم بر آمایش آموزش عالی در جمهوری اسلامی مصوب جلسه ۷۷۶ مورخ ۲۷/۱۲/۱۳۹۴ شورای عالی انقلاب فرهنگی نسبت به تهیه طرح رتبه‌بندی و اعتبار سنجی موسسات آموزش عالی کشور، با ملاحظه نقش تمامی بازیگران اصلی این عرصه تسهیل کند و این طرح را برای تصویب به ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور ارسال کند.

کد خبر 6080815

دیگر خبرها

  • آمار پرسپولیس برابر نفت آبادان؛ نرخ امید گل، مثل همیشه بالا! + عکس
  • اژه‌ای: در قضیه حجاب نمی‌خواهیم هر فردِ کم توجه به قوانین را کیفر کنیم
  • قضیه حجاب نمی‌خواهیم هر فردِ کم توجه به قوانین را کیفر کنیم
  • در قضیه حجاب نمی‌خواهیم هر فردِ کم توجه به قوانین را کیفر کنیم
  • اعتبار دانشگاه صنعتی شاهرود ۲۷ درصد بیشتر شد
  • المپیاد علمی دانشجویی غیرمتمرکز ۳۱ فروردین برگزار می‌شود
  • هجدهمین دوره مسابقات بین المللی ربوکاپ آزاد ایران آغاز به کار کرد
  • مشارکت بالا در «دور دوم انتخابات مجلس» به نفع کشور و نظام است
  • بررسی کامل تلوزیون های شیائومی
  • طرح رتبه‌بندی و اعتبار سنجی موسسات آموزش عالی کشور تهیه می شود