Web Analytics Made Easy - Statcounter

تحلیلگر مسائل سیاسی و روابط بین الملل گفت: در بیانیه ترامپ چهار شرط مطرح شده که در عمل ناممکن است و خود آمریکا هم می داند که این شروط عملیاتی نیستند؛ اما دست بالا را گرفته تا به حداقل خواسته های خود که «محدود کردن فعالیت های موشکی ایران» است، دست پیدا کند.

رحمان قهرمان پور کارشناس علوم سیاسی و روابط بین الملل در رابطه با بیانیه اخیر دولت ترامپ به خبر نگار ایمنا گفت: اشاره دونالد ترامپ به اینکه آخرین باری است که پایبندی ایران به برجام را تایید می کند، از چند جهت دارای اهمیت و قابل تحلیل است؛ به نظر می رسد آمریکا با چنین مواضعی به دنبال آن است که نوعی اولتیماتوم به اروپا بدهد تا فشار بیشتری را بر ایران اعمال کنند و از سوی دیگر برای اصلاح برجام و مذاکره مجدد بر سر آن به ایران فشار بیاورند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: البته در این بیانیه چهار شرط مطرح شده است که در عمل ناممکن است و خود آمریکا هم می داند که این شروط عملیاتی نیستند؛ اما دست بالا را گرفته تا به حداقل خواسته های خود که «محدود کردن فعالیت های موشکی ایران» است، دست پیدا کند.

قهرمان پور افزود: اما از زاویه دیگر به نظر می رسد با توجه به رفتار غیر قابل پیش بینی ترامپ ممکن است دوباره در چهارماه آینده دولت آمریکا بدون رسیدن به خواسته های خود باز هم برجام را تمدید کند؛ از این منظر، بیانیه شب گذشته ترامپ به معنای خروج قطعی آمریکا از برجام نیست؛ زیرا ترامپ نمی خواهد به تنهایی از این توافق خارج شود.

وی افزود: بنابراین اگر باز هم اتحادیه اروپا در خروج از برجام با آمریکا همراهی نکند، ممکن است ایالات متحده بازهم به تهدیدات جدیدی روی بیاورد اما در عین حال در برجام بماند. باید دید در این چهارماه چه بده بستانهایی بین آمریکا و اروپا در این زمینه صورت می گیرد.

این کارشناس مسائل بین المللی در رابطه با عوامل باقی ماندن ترامپ در برجام گفت: مجموعه ای از عوامل در رویکرد ترامپ به برجام مؤثر بوده اند که از بین آنها می توان به فشارهای اتحادیه اروپا، مخالفتهای روسیه، عدم همراهی و موافقت چین، موضع گیری های شفاف و صریح ایران در مورد اقداماتش در صورت نقض برجام و مخالفت های داخلی با خروج آمریکا از برجام به ویژه مخالفت دموکرات ها که معتقدند خروج یک جانبه آمریکا از برجام به اعتبار این کشور لطمه می زند، اشاره کرد، اما در مجموع فشار هم پیمانان اروپایی از بقیه عوامل نقش بیشتر و مهم تری داشته است.

قهرمان پور با اشاره به تحریم ۱۴ فرد ایرانی توسط دولت امریکا گفت: آمریکا درگذشته هم تحریم های یک جانبه ای داشته و هنوز هم آن ها را اعمال می کند، با این حال آنچه در جریان پرونده هسته ایی اتفاق افتاد این بود که آمریکا توانست تحریم های یک جانبه را به تحریم های چند جانبه و مورد تایید شورای امنیت تبدیل کند و گرنه تحریم های یک جانبه همیشه وجود داشته و از مشروعیت چندانی هم برخوردار نبوده است.

وی افزود: در حال حاضر نیز یکی از دلایلی که آمریکا برای خروج از برجام تردید دارد این است که این احتمال وجود دارد که در صورت بازگشت مجدد تحریم ها، کارکرد آنها دیگر مثل سابق نباشد و اتحادیه اروپا، چین و روسیه مثل گذشته این تحریم ها را اعمال نکنند؛ چرا که ساز وکارهای حقوقی وجود دارد که این کشورها بتوانند از اجرای مجدد تحریم ها سر باز بزنند واین امر کار را برای آمریکا دشوار می کند.

 قهرمان پور در توضیح پیامدهای احتمالی تحریم  ۱۴ فرد جدید توسط دولت آمریکا تصریح کرد: تحریم های جدید آمریکا یک جانبه هستند و کشورهایی دیگر تعهد حقوقی برای اجرای آن ها ندارند، بلکه وزارت خزانه داری امریکا و سایر وزارتخانه های این کشور به طور یک  جانبه آن ها را اعمال می کند. بنابراین اگر افراد تحریم شده در آمریکا و یا کشورهایی که آمریکا در آن ها نفوذ دارد فعالیتهایی داشته باشند، تحریم های جدید می تواند آن ها را تحت تاثیر قرار دهد.

منبع: ایمنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۵۸۱۵۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گفت و شنود/ بعدش چی؟!

این جماعت مدعی اصلاحات باید از فاجعه‌ای که با برجام بر سر ملت آوار کرده‌اند شرمنده باشد! ولی آنچنان با برجام گره خورده‌اند که انگار یک روح در دو بدن هستند!

به گزارش مشرق، روزنامه کیهان در ستون گفت و شنود خود نوشت:

گفت: چه خبر؟!

گفتم: روزنامه اعتماد نوشته است به جای تنش با رژیم صهیونیستی، باید با آمریکا مذاکره کنیم و میوه‌های برجام را بچینیم!

گفت: پیشنهادی راهبردی و هوشمندانه است! یعنی از این بهتر نمیشه! فقط باید مراقب بود که دشمنان این مغز را ندزدند!

گفتم: مرد حسابی! اولاً؛ آمریکا غیر از خونریزی و غارتگری علیه ایران و همه ملت‌های مسلمان چه ویژگی دیگری داشته است؟! تازه‌ترین نمونه آن قتل‌عام و شهادت ۳۴ هزار انسان مظلوم در غزه است که با دستور و حمایت مستقیم آمریکا صورت گرفته است و ثانیاً؛ برجام غیر از دوبرابر کردن تحریم‌ها و بر باد دادن دارائی‌ها و امکانات کشورمان چه میوه دیگری داشته است که برویم و بچینیم؟!

گفت: این جماعت مدعی اصلاحات باید از فاجعه‌ای که با برجام بر سر ملت آوار کرده‌اند شرمنده باشد! ولی آنچنان با برجام گره خورده‌اند که انگار یک روح در دو بدن هستند!

گفتم: بازرس بهداشت در بازدید از تیمارستان یکی از بیماران را دید که خیلی عادی حرف می‌زند. به رئیس تیمارستان گفت؛ چرا او را مرخص نمی‌کنید؟ رئیس گفت؛ دیوانه است و از بیمار پرسید؛ اگر مرخص شوی چه می‌کنی؟ گفت؛ شیشه منزل مردم را می‌شکنم! سال بعد بازرس احساس کرد حال بیمار بهتر شده. پرسید اگر مرخص شوی چه می‌کنی؟ گفت؛ برای تفریح به دل طبیعت می‌روم. بازرس با خوشحالی گفت؛ آفرین! بعد چه می‌کنی؟ گفت؛ سنگ‌های قشنگ را جمع می‌کنم و شیشه منزل مردم را می‌شکنم!... سال بعد پرسید مرخص شوی چه می‌کنی؟ گفت؛ دوچرخه می‌خرم و به دل جاده می‌زنم. پرسید؛ بعدش چی؟ گفت؛ با کش لاستیک دوچرخه تیر کمان درست می‌کنم و می‌زنم شیشه خانه مردم را می‌شکنم!

دیگر خبرها

  • آمریکا : مذاکره مستقیم برجامی با ایران نداریم؛ نه در نیویورک و نه در هیچ کجای دیگر / درباره روش‌های ارتباطمان با ایران نظری نمی‌دهیم
  • آمریکا: در حال مذاکره مستقیم با ایران نیستیم
  • واکنش رسمی آمریکا در خصوص مذکرات احیای برجام | مذاکره مستقیم در حال انجام است؟
  • آمریکا: در حال مذاکره مستقیم با ایران درباره برجام نیستیم
  • تبعیض‌ها در بخش‌های مختلف باید به حداقل برسد
  • گروسی: ایران به دنبال دستیابی به سلاح هسته‌ای نیست
  • گروسی: ایران باید بیشتر با آژانس همکاری کند/ قصد دارم به زودی به ایران بروم
  • پولیتیکو: ۳ دولت اخیر آمریکا در مقابل ایران ناکام شدند
  • کنعانی: در برجام آمریکا زیر میز دیپلماسی زد نه ایران/ اقدام ایذایی در اصفهان اقدامی بی‌ارزش بود
  • گفت و شنود/ بعدش چی؟!