Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، منصور غلامی در آئین پایانی نهمین جشنواره بین المللی فارابی افزود: این جشنواره را در حالی برگزار می‌کنیم که نهال کاشته شده دیروز برای ارتقا علوم انسانی، امروز بارور شده است.

وی گفت: این رویداد به درستی فارابی نام گرفته است، زیرا این شخصیت یکی از بزرگترین متفکران ایران بوده که حیات شایسته را در بستر جامعه‌ای خردمند می‌خواسته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری افزود: خوشحالیم که در این سال‌ها به اهدافی، چون معرفی استعداد‌های برتر، آثار برتر و ترغیب پژوهشگران به کاربردی کردن علوم انسانی تا حد زیادی رسیده ایم به ویژه ­­این که استادان برجسته علوم انسانی هم مدیران را به قدردانی از استعدادهای­ برتر توصیه می‌کند.

غلامی گفت: در عین حال امیدواریم به دو هدف اصلی مان که تعیین کارکرد و نقش خطیر علوم انسانی در برنامه ریزی و سیاست گذاری‌های کشور و ایجاد فضای مناسب برای حضور فعال علوم انسانی در جهان برسیم هر چند در این زمینه فعالیت‌های زیادی صورت گرفته است، اما امیدواریم تلاش‌های ما در دانشگاه‌ها و وزارت علوم به تحقق این اهداف کمک کند.

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری افزود: تحقق چنین امر مهمی بدون همکاری مداوم با سایر نهاد‌ها ممکن نیست، اما در این زمینه استفاده از ظرفیت‌های انجمن‌های علمی ضرورت دارد امیدواریم دبیرخانه این جشنواره این نکته را مورد توجه قرار دهد.

غلامی گفت: ثمره برنامه ریزی و اثر بخشی فعالیت نهادهایی، چون فارابی زمانی آشکار می‌شود که بر ارتباط بین­ نسل‌ها و تعامل علوم انسانی و اسلامی توجه و تمرکز شود ضرورت ارتباط بین نسل‌ها به قدری مهم است که ضرورت ارتباط‌ها با نهاد‌های معتبر اهمیت دارد.

وی افزود: حلقه شبکه نخبگان علوم انسانی که از دوره پیش جدی گرفته شد می‌تواند در این چارچوب اهمیت مضاعفی پیدا کند شکل گیری شبکه نخبگان نه تنها برای ارتباط با خارج از کشور سودمند است سبب ایجاد فضای نشاط و امید در جامعه می‌شود البته از پیامدهای­ غیر مستقیم آن به گفتگو‌های سازنده اشاره کرد.

غلامی گفت: در پایان از تمام استادان و نخبگان علوم انسانی که در این نشست حضور پیدا کردند تشکر می‌کنم حضور فعال در این محافل می‌تواند تشویقی برای ما در وزارت علوم، تحقیقات و فناوری باشد.

منبع: خبرگزاری صدا و سیما

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iribnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری صدا و سیما» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۵۸۳۲۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

الگوهای غذایی با پیش آگهی سرطان پستان چه ارتباطی دارد؟

به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز، سرطان پستان پس از سرطان کبد، شایع ترین نوع سرطان در جهان است. گزارش شده است که از هر هشت زن، یک نفر در بخشی از زندگی خود به سرطان پستان مبتلا می گردد. این نوع سرطان همچنین بعد از سرطان پوست، شایع ترین سرطانی است که در زنان تشخیص داده می شود. گرچه علت سرطان پستان نامشخص است، ولی فاکتورهای مختلفی از جمله مشخصه های فردی و اجتماعی مانند سن، وزن، سن یائسگی، شیوه زندگی و نوع تغدیه، استعداد ابتلا به سرطان پستان را افزایش می دهند. با توجه به عدم وجود راه پیشگیری قطعی، تشخیص زودرس و درمان در مراحل اولیه بیماری از اهمیت بالایی برخوردار است.

بیشتر بخوانید: تغذیه چگونه خطر ابتلا به سرطان را تقویت می‌کند؟

به گفته صاحب نظران، تشخیص زودرس سرطان پستان در مراحل اولیه بیماری با ماموگرافی، انتخاب روش های درمانی مختلف، موفقیت درمان و طول عمر بیماران را زیاد می کند. همان گونه که اشاره شد، عوامل متعددی در بروز سرطان پستان نقش دارند که عمدتا شامل سن، جنس، شرح حال خانوادگی، استعداد ژنتیکی و یائسگی دیررس هستند. همچنین سبک زندگی، سایر بیماری ها، سابقه ژنتیکی، الگوی غذایی و استرس نیز در این خصوص تأثیرگذار هستند. برخلاف پژوهش های زیادی که به بررسی ارتباط غذاها، درشت مغذی ها و ریزمغذی ها با خطر سرطان پستان پرداخته اند، به جز ارتباط قطعی مستقیم الکل، سایر ارتباط ها هنوز به درستی مشخص نشده و بحث برانگیز باقی مانده اند.

در همین زمینه، محققانی از دانشگاه علوم پزشکی جهرم و دانشگاه علوم پزشکی شیراز تحقیقی را انجام داده اند که در آن ارتباط میان پیش‌آگهی سرطان پستان با الگوهای غذایی مختلف در زنان مبتلا به این بیماری مورد بررسی قرار گرفته است.

در این مطالعه، ۱۰۷ زن مبتلا به سرطان پستان مراجعه کننده به مرکز خاتم‌الانبیاء شهرستان جهرم مشارکت داشته اند و اطلاعات مورد نیاز پژوهشگران را از طریق مصاحبه و تکمیل پرسشنامه ارائه داده اند. این اطلاعات سپس با کمک نرم افزارهای آماری مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته است.

در مطالعه فوق که نتایج آن را ماهنامه «زنان، مامایی و نازایی ایران» وابسته به دانشگاه علوم پزشکی مشهد منتشر کرده است، ارتباط معنی‌دار و قابل توجهی بین شدت سرطان پستان و الگوهای غذایی یافته شد. بر این اساس، همبستگی مثبت با مصرف چای و نوشابه، همبستگی منفی با مصرف فست‌فود و تفاوت در مصرف شکلات و قهوه در افراد مبتلا به سرطان از نظر عود و متاستاز وجود داشت.

به گفته نوید کلانی، محقق گروه بیهوشی مرکز تحقیقات مؤلفه‌های اجتماعی نظام سلامت دانشگاه علوم پزشکی جهرم و همکارانش، «فست فود نسبت به سایر متغیرهای بررسی شده، اثرگذاری و پیش آگهی بدتری در عود و مرگ و میر بیماران مبتلا به سرطان پستان دارد».

آن ها می افزایند: «نتایج ما نشان داد که همبستگی معنی دار و معکوسی بین مدت زمان دریافت شیمی درمانی و میزان مصرف فست فود وجود دارد. مطالعات نشان می دهند که درمان بدخیمی ها ممکن است از طریق ایجاد بیزاری از غذا بر ترجیحات غذایی تأثیر بگذارد».

آن ها در انتها اشاره کرده اند که مطالعات بیشتری برای مقایسه الگوی غذایی این افراد با افراد سالم برای علت‌یابی بین اختلالات تغذیه‌ای سرطان پستان موردنیاز است.

انتهایی پیام/

کد خبر: 1228439 برچسب‌ها سرطان

دیگر خبرها

  • ارتباط بیماری‌های کارگران با تغییرات آب و هوایی
  • پارسانیا: باید ارتباط میان بنیادهای معرفتی و محیط‌های علمی را مشخص کنیم
  • باید ارتباط میان بنیادهای معرفتی و محیط‌های علمی را مشخص کنیم
  • طرح تحول علوم انسانی در دانشگاه خوارزمی اجرا می‌شود
  • ضعف جریان حوزوی و علوم انسانی اسلامی در به تصویر کشیدن اندیشه خود
  • آغاز هفته نجوم با شعار «نجوم ایران، همبستگی و تعامل»
  • چرا شعر نوجوان مورد توجه نیست؟
  • گرامیداشت یاد شهدای مدافع حرم صادق شیبک و احمد غلامی در گالیکش و آزادشهر
  • تعامل ارتش روسیه و چین روندهای جهانی را تثبیت می‌کند
  • الگوهای غذایی با پیش آگهی سرطان پستان چه ارتباطی دارد؟