Web Analytics Made Easy - Statcounter

تنها جزیره در دریاچه ارومیه که در چهار فصل سال آب شیرین دارد، جزیره کبودان ارومیه  (قویون داغی) است. همه جزایر دریاچه ارومیه به غیر از جزیره اسلامی در حال حاضر تبدیل به پارک ملی شده اند. جزیره کبودان در استان آذربایجان غربی، شهر ارومیه، در محوطه پارک ملی دریاچه ارومیه واقع شده است. ساحل این دریاچه از سنگ و ماسه است و با توجه به امکاناتی که دارد برای شنا و ورزش های آبی مناسب است .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دریاچه ارومیه که به عنوان منطقه بین المللی ذخیره گاه زیست کره انتخاب شده در گوشه شمال غربی ایران و مابین استان های آذربایجان غربی و شرقی قرار دارد.  

جزیره کبودان ارومیه

اگر می خواهید گوزن زرد ایرانی را از نزدیک ببینید بهتر است به جزیره کبودان ارومیه سفر کنید اینجا جایی است که گوزن زرد ایرانی به همراه قوچ و میش ارمنی به فراوانی یافت می شود .و پوشش جانوری این منطقه جن دره سی، قوچ دره سی، گوله دره سی، حسن آقا دره سی، زرزا، شکارگاه ، قره داغ بزرگ و کوچک می باشد. هزاران حیوان از گونه ها ی مختلف در جزیره کبودان زندگی میکنند که عمده ترین آنها قوچ و میش راس میباشد و به تازگی به دلیل حفظ تعادل مورد نیاز حیات وحش چند قلاده پلنگ نر و ماده نیز به این حیوانات اضافه شده. پوشش گیاهی این جزیره استپی است و قسمت هایی از جزیره دارای جنگل پسته وحشی ، بادام کوهی  و برخی گیاهان مانند گوجه وحشی ، جو وحشی ، دم اسبی و ارس کوهی است. علاوه بر این جزیره کبودان ارومیه زیستگاه پرندگانی چون فلامینگو، مرغ سقا، آنقوت ، کاکایی و تنجه می باشد. قویون داغی به عنوان منطقه حفاظت شده از طرف سازمان محیط زیست انتخاب شده است. هر بخش جزیره زیبایی چشم نوازی دارد. حضور پرندگانی بزرگ مثل لاشخور مصری و عقاب طلایی جلوه خاصی به این جزیره داده. این جزیره حفاظت شده با وجود گونه های گیاهی و حیوانی کمیاب به ثبت رسیده است.گوزن زرد ایرانی از نادرترین گونه های گوزن در جهان است. پرندگان دیگری نیز در این جزیره هستند که از جمله آنها می توان مرغ سنگ، مرغ کفل سفید، پری شاهرخ، سبزه قبا، هدهد، کاکایی ، کبک و همچنین پرندگان آبزی مثل فلامینگو، آنقوت نوک قرمزو برخی از انواع مرغابی را نام برد. این منطقه قدمتش به دوران ایلخانی بر می گردد این را می توان از آثاری را که دراین منطقه کشف شده است به خوبی دریافت. جزیره کبودان در زمان های گذشته از یک شبکه پیچیده آبرسانی برخوردار بوده است که در واقع نشان از نبوغ و هنر مردمان این سرزمین است این شبکه آبرسانی  شامل تنبوشه های سفالی و یک رشته قنات  میباشد که به جهت رساندن  آب شیرین به ناحیه شرقی دریاچه درست شده بود.

امکانات تفریحی قویون داغی

جزیره آرزو در یک کیلومتری شمال جزیره کبودان ارومیه (قویون داغی) واقع شده است.  وسایل حمل و نقل در این جزیره عبارتند از قایق موتوری، اتومبیلهای داخل جزایر، موتورهای دو چرخ و چهارچرخ  و امکانات ارتباطی شامل سه ایستگاه محیط بانی دارای کلیه امکانات و همچنین ساختمانهای موجود در جزیره و مجموعه رشکان برای اسکان مسافران و مهمانان  و بازدیدکنندگان از منطقه. همچنین می توان برای گردش در دریاچه و جزیره قویون داغی از کشتی های نوح و سهند یا انواع قایق هایی که در بندر گلمانخانه هستند استفاده کرد.  

منبع: مجله همگردی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت hamgardi.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مجله همگردی» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۵۸۸۳۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رهاسازی آب به سمت دریاچه ارومیه | این دریاچه جان تازه می‌گیرد؟

به گزارش همشهری آنلاین، مجید رستگاری مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای آذربایجان‌ غربی اظهار کرد: مرحله دوم رهاسازی حقابه زیست محیطی دریاچه ارومیه از محل سد سیلوه پیرانشهر به سمت دریاچه آغاز شد.

وی افزود: این مرحله از رهاسازی در فاز اول از محل سد سیلوه از طریق مانور دریچه تخلیه تحتانی سد به سمت رودخانه لاوین بوده و در ادامه پشت سد مخزنی کانی سیب رهاسازی می‌شود.

رستگاری گفت: در فاز اول ۱۲ مترمکعب بر ثانیه و در فاز دوم پنج متر مکعب بر ثانیه از طریق تونل انحرافی و سامانه انتقال آب جلدیان به سمت سد چپر آباد و از آنجا به سمت دریاچه ارومیه روانه شد.

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای آذربایجان غربی ادامه داد: در مجموع ۱۷ متر مکعب آب در ثانیه در حال طی مسیر از طریق سامانه های انتقال آب به سمت حوضه دریاچه ارومیه است.

وی گفت: در مرحله پیشین رهاسازی آب به سمت دریاچه ارومیه در سال آبی جاری، ۱۲ میلیون متر مکعب آب از سد سیلوه رهاسازی شده بود.

سد سیلوه در شهرستان پیرانشهر در جنوب آذربایجان غربی قرار دارد.

کد خبر 847132 منبع: ایرنا برچسب‌ها خبر مهم دریاچه ارومیه سد سازی استان آذربایجان غربی سد

دیگر خبرها

  • شناسایی و دستگیری عاملین نزاع و درگیری در ارومیه
  • ۶ نفر از عوامل نزاع و درگیری پل قویون ارومیه دستگیر شدند
  • رهاسازی ۷۷ میلیون مترمکعب حقابه تالاب‌های اقماری دریاچه ارومیه
  • شناسایی و دستگیری عوامل نزاع و درگیری در ارومیه
  • دستگیری عوامل نزاع و درگیری در پل قویون ارومیه
  • رهاسازی ۷۷ میلیون مترمکعب حقابه تالابهای اقماری پارک ملی دریاچه ارومیه
  • رهاسازی ۷۷ میلیون مترمکعب حقابه تالاب‌های اقماری پارک ملی دریاچه ارومیه
  • دریاچه ارومیه جان تازه می‌گیرد؟
  • مرحله دوم رها سازی آب از سد سیلوه به دریاچه ارومیه
  • رهاسازی آب به سمت دریاچه ارومیه | این دریاچه جان تازه می‌گیرد؟