Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه اقتصادی ایسکانیوز؛ به نقل از وزارت راه و شهرسازی، محمد شکرچی‌زاده گفت: بافت فرسوده، ۲۰ درصد از مساحت کل مناطق شهری کشور را به خود اختصاص داده و برنامه جدی دولت دوازدهم این بود تا هم پروژه‌های متعددی را در بافت فرسوده توسط شرکت عمران و بهسازی شهری ایران به بهره‌برداری برساند و هم تسهیلاتی را برای افرادی که متقاضی فعالیت و سرمایه‌گذاری در بافت‌های فرسوده برای تامین مسکن و تحت‌عنوان شرکت‌های توسعه‌گر مشغول به فعالیت هستند، در نظر بگیرد تا به کاهش خطرپذیری ساختمان‌ها که جزء برنامه‌های جدی وزارتخانه است، جامه عمل بپوشاند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او با یادآوری این مطلب که ایران یکی از کشورهای زلزله‌خیز دنیا به شمار می‌رود، خاطرنشان کرد: آسیب‌پذیرترین نقاط کشور ما در رویارویی با زلزله‌های بزرگ، بافت‌های ناکارآمد شهرها هستند و به همین دلیل نیز برنامه جدی وزارتخانه، اجرای راهکاری کاهش آسیب‌پذیری در نقاط مختلف شهری و روستایی است.

رئیس مرکز تحقیقات راه مسکن و شهرسازی، از دیگر اقداماتی را که علاوه بر اجرای راهکارهای کاهش آسیب‌پذیری در نقاط مختلف شهری و روستایی باید مورد توجه جدی قرار بگیرد، بهره‌مندی از ظرفیت‌های بیمه دانست و گفت: ضرورت دارد تا به منظور استحکام بخشیدن به ساختمان‌های موجود و جدیدالاحداث، به غیر از ظرفیت نظارت و مجری از ظرفیت مهمی به عنوان بیمه، استفاده بهینه‌تری داشته باشیم. زیرا، تضمین کیفیت محصول نهایی ما یعنی ساختمان‌ها است که می‌تواند به میزان قابل‌توجهی ضعف ما را در نظارت، بهبود بدهد.

او با اشاره به زلزله کرمانشاه و تجاربی که از آن حادثه کسب شد، یادآور شد: در زلزله کرمانشاه که متاسفانه تعدادی از هموطنان ما جان خود را از دست دادند، عموم پروژه‌هایی که دچار مشکل شدند و آسیب‌های جدی سازه‌ای و غیرسازه‌ای دیدند، دارای سیستم‌های نظارت بودند که طی روند آزمایش‌های مصالح ساختمانی و مجری ذی صلاح قرار داشتند؛ اما شاهد بودیم که نهایتا محصول نهایی که همان ساختمان‌ها بودند، از کیفیت مناسبی در برابر زلزله برخوردار نبودند.

شکرچی‌زاده یکی از اشکالات عمده را نبود مجری در زمان اجرای پروژه عنوان کرد و گفت: عموما شاهد هستیم که افرادی که مسئولیت اجرای ساختمانی را برعهده دارند، در زمان اجرای عملیات، حضور ندارند. به عنوان نمونه، در زمان بتن‌ریزی، مهندس ناظر و مجری عموما حاضر نیستند و همین عدم حضور در زمان اجرای برخی از عملیات ساختمانی بوده که مشکلات عمده ای را ایجاد کرده است.

او ادامه داد: این عدم‌حضور مهندس ناظر و مجری ذی‌صلاح، بخشی به نداشتن تعهدکاری مرتبط است و بخش دیگر به پایان کار شهرداری ارتباط دارد؛ همچنین متاسفانه در انتخاب زمین برای تعدادی از پروژه‌ها شاهد آن هستیم که مطالعات ساختاری مناسبی انجام نشده است و بر روی زمین‌های نامناسب، بدون آنکه بهسازی مناسبی بر روی آنها صورت گرفته ، ساختمان‌ها احداث شده‌اند که همین امر مشکلاتی را در آینده برای ساختمان‌ها ایجاد خواهد کرد.

این مقام مسئول در وزارت راه و شهرسازی با تاکید دوباره بر استفاده و بهره‌مندی از ظرفیت‌های بیمه‌ای برای ایجاد تعهد در ساختمان‌سازی استاندارد، گفت: متاسفانه در حال حاضر استفاده از ظرفیت‌های بیمه ساختمانی را یا نداریم یا بسیار کم است.

او یادآور شد: در حال حاضر، در حوزه ساختمان بیمه‌ای که وجود دارد، محدود به بیمه پرسنلی برای کارگرانی است که در زمان کار مشغول به فعالیت هستند و شرکت‌های بیمه‌ای ساختمانی خود را مکلف به تضمین کیفیت محصول نهایی نمی‌دانند. متاسفانه شاهد هستیم؛ حتی درجه‌بندی شرکت‌ها نیز بر اساس ریسکی که می‌توانند بپذیرند نیست که نیازمند اصلاحات مهمی در این زمینه هستیم.

401

مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی وزارت راه و شهرسازی محمد شکرچی‌زاده بافت فرسوده سرمایه‌گذاری

منبع: ایسکانیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۵۹۱۰۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نجات کارگر حادثه دیده در ارتفاع

رئیس سازمان آتش‌نشانی شهرداری کرمانشاه گفت: کارگر ۳۵ ساله‌ای حین کار کردن در یک ساختمان در حال احداث، بر روی ساختمان دوطبقه همسایه سقوط کرده و دچار مصدومیت شده است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از کرمانشاه، آتش‌پاد غلامرضا رضایی چهارشنبه _ بیست و نهم فروردین _ در جمع خبرنگاران اظهار کرد: پس از اعلام مرکز پیام سازمان آتش‌نشانی ظهر امروز مبنی بر وقوع حادثه سقوط از ارتفاع در زیباشهر، آتش‌نشانان ایستگاه‌های شماره چهار و نجات مرکزی با خودروهای امدادی و نردبان ۳۲ متری در محل حادثه حاضر شدند.

وی افزود: پس از حضور مأموران ایمنی در محل و انجام تحقیقات ابتدایی مشخص شد که کارگر ۳۵ ساله‌ای حین کار کردن در یک ساختمان در حال احداث، بر روی ساختمان دوطبقه همسایه سقوط کرده و دچار مصدومیت شده است.

رئیس سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری کرمانشاه تصریح کرد: پرسنل سازمان آتش‌نشانی کارگر جوان را از طبقه دوم به‌وسیله نردبان ۳۲ متری به سطح خیابان منتقل و تحویل عوامل اورژانس دادند.

کد خبر 745592

دیگر خبرها

  • نجات کارگر حادثه دیده در ارتفاع
  • دستمزد اجرا و نصب انواع ساندویچ پانل های سقفی و دیواری چه قدر است؟
  • ۹۲۷ سازه آبخیزداری در اردبیل اجرایی شد
  • خطیب‌زاده: نتانیاهو برای ماندن در قدرت هرکاری می‌کند
  • خطیب زاده: ایران هم توان و هم ظرفیت دفاع از خود را دارد
  • افتتاح طرح‌های هادی در ۷ روستای خوی
  • رمزگشایی ۹ فقره سرقت از اماکن خصوصی در ساری
  • نهمین کنفرانس بین‌المللی زلزله‌شناسی و مهندسی زلزله برگزار می‌شود
  • آغاز بارش باران در استان‌های جنوبی کشور
  • تحت پوشش بیمه قرار گرفتن مادران روستایی دارای ۳ فرزند