Web Analytics Made Easy - Statcounter

این روزها موضوع ازدواج های اینترنتی، به یکی از مسئله های اجتماعی مبدل شده است. جوانانی که تنها با کلیک کردن یک دکمه گزینه مورد نظر را انتخاب می کنند و پس از چند هفته آشنایی، ازدواج می کنند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به به نقل از آرمان زنان؛ هر روز کانال های تلگرامی ازدواج را چک می کرد؛ سارا حالا سه ماهی است که با شخص مورد نظرش در یکی از همین سایته های تلگرامی ازدواج کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سارا می گوید: او همان شخصی است که من می خواستم، یک ماهی با هم چت کردیم و پس از آن به خواستگاری من آمد و با هم ازدواج کردیم اما اوایل نمی دانستم به خانواده چه بگویم، ولی کم کم به خانواده ام گفتم که او برادر دوستم است و آنها برای خواستگاری به خانه ما آمدند و پس از یک مدت رفت و آمد با هم ازدواج کردیم، شرایط ما با هم جور بود و همسرم همان مردی بود که من می خواستم، جالب این جا بود که فاصله خانه ما با خانه ایشان تنها دو ایستگاه بیشتر نبود.

او ادامه می دهد: وقتی ادمین گروه تلگرام با ما تماس گرفت و گفت یک نفر از خصوصیات شما خوشش آمده و می خواهد با شما ازدواج کند من هم قبول کردم و الان چند ماهی است که عقد کردیم و همسرم جوان خوبی است و از ازدواج با او راضی هستم.

این روزها موضوع ازدواج های اینترنتی به یکی از مسئله های اجتماعی مبدل شده است؛ جوانانی که تنها با کلیک کردن یک دکمه گزینه مورد نظر را انتخاب می کنند و پس از چند هفته آشنایی، ازدواج می کنند.

موضوع مهمی که در این مسئله وجود دارد این است که آنها تنها به ظاهر توجه می کنند و در وهله اول با دیدن عکس شخص مورد نظر برای ازدواج جواب مثبت می دهند.

اهمیت دادن به رنگ و لعاب در بین جوانان امروز

زهرا محسنی، یکی از جامعه شناسان در این باره به خبرنگار ما می گوید: جوانان با ازدواج اینترنتی به رنگ و لعاب ها بیشتر اهمیت می دهند تا ریشه ها و کمتر این موضوع وجود دارد که جوانی بپرسد در یک ازدواج اینترنتی از شخص مورد نظر بپرسد که اصلا چرا می خواهی ازدواج اینترنتی داشته باشی.

به گفته وی، آنچه برای برخی از آنها مهم است این است که تنها ازدواج کنند و در این موضوع وارد شوند و شاید به عاقبت اینگونه ازدواج فکر هم نکنند.

محسنی اضافه می کند: اما در این رهگذر متولیان فرهنگی و اجتماعی و دولتمردان هم بی تقصیر نیستند چرا که باید با یک واکاوی دقیق و عمیق به این موضوع رسید که چرا جوانان به این طریق ازدواج می کنند و علت این موضوع چیست.

در این رهگذر برخی از کانال های تلگرامی هم از آب گل آلود ماهی می گیرند و با راه اندازی کانال هایی با این موضوع در این رویه وارد می شوند که از جوانان هزینه های هنگفتی دریافت کنند، اما دریافت این هزینه ها هم به منصه قطعیت ازدواج نیست و شاید همچنان پول بدهند و سرشان هم بی کلاه بماند.

ادمین یکی از کانال های ازدواج به خبرنگار ما می گوید: ما در ماه 50 هزار تومان از اعضا دریافت می کنیم و در قبال آن پنج گزینه به اعضا معرفی می کنیم. جالب است که آنها 100 هزار تومان از یک جوان دختر و پسر دریافت می کنند و در قبال آن تنها پنج گزینه معرفی می کنند چرا که همه مشخصات اعضا را فقط ادمین ها می دانند و تنها افرادی که از مشخصاتی که در کانال منتشر می شود و خوششان آمده است می توانند با گزینه ها ارتباط برقرار کنند.

میرزایی، مادر یکی از جوانانی است که از طریق فضای مجازی ازدواج کرده است. او می گوید: پسرم چند گزینه انتخاب کرد و در انتها همسرش را برگزید؛ الان مثل قدیم ها نیست که بچه ها از ما نظرخواهی کنند هر کس را که خودشان خواستند انتخاب می کنند و این موضوع خوب نیست و همین می شود که آمار طلاق ها افزایش پیدا می کند و گاهی برخی از افراد به دلیل اینکه ازدواج های اینترنتی داشتند با یکدیگر سازگار نیستند.

این مادر ادامه می دهد: طول مدت آشنایی جوانان در فضای مجازی کم است و همین موضوع باعث می شود که آنها یکدیگر را کمتر بشناسند و حتی با همان خصوصیات اولیه یکدیگر هم بیگانه باشند؛ درست است که سن ازدواج بالا رفته است اما این موضوع دلیلی برای ورود به ازدواج های اینترنتی نیست چراکه اینگونه ازدواج ها عرف نمی پسند.

میرزایی اضافه می کند: ما در وهله اول که پسرم ازدواج کرده بود نمی توانستیم به دیگران بگوییم که پسرم با این دختر چگونه آشنا شده است البته مردم برای ما مهم نیستند بگذار هر چه می خواهند بگویند، اما نباید این موضوع را هم نادیده بگیریم که ما در بین همین مردم زندگی می کنیم و برای ما اهمیت دارد که پشت سر ما چه می گویند.

یک زوج جوان که یک سالی از طریق اینترنت ازدواج کرده اند، می گویند: باید از مسئولان پرسید که چرا جوانان با این رویه ازدواج می کنند؛ گرانی کالاها نمی گذارد که ازدواج ها به صورت سنتی انجام شود مثلا من با همسرم توافق کردیم که مهریه یک سکه باشد و او هم قبول کرد، حالا اگر خانواده ها بودند به هیچ عنوان این موضوع را نمی پذیرفتند و اگر به همین منوال بگذرد حتی خانواده هایی که این موضوع را تابو می دانند بر اینگونه ازدواج ها صحه می گذارند.

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۵۹۱۶۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انتشار آگهی در سکوهای اینترنتی به شرط ثبت‌نام در سامانه املاک و اسکان

سامانه املاک و اسکان که از فروردین سال ۱۴۰۰ راه اندازی شده نقش بسیار موثری در بهبود وضعیت بازار مسکن و شناسایی خانه‌های خالی دارد و طبق قانون باید تمامی سرپرستان خانوارها در سامانه املاک ثبت نام کنند به طوری که سرپرستان خانوار در شهرها و روستاها که مالک هستند باید اطلاعات مسکن تحت تملک خود (اعم از مالکیت‌های رسمی، وکالتی، تعاونی شهری و مالکیت‌های تعاونی روستایی) را در سامانه املاک و اسکان کشور با تعیین نوع بهره برداری ملک ثبت کنند و در ادامه تاکید شده است تمامی مستاجران نیز باید اطلاعات ملکی که در آن اقامت دارند و اطلاعات مربوط به مالک آن ملک را در این سامانه ثبت کنند.

ثبت نام مستاجران برای دریافت وام ودیعه مسکن در سامانه املاک واسکان اجباری است

مستاجران به راحتی می‌توانند جهت ثبت اطلاعات ملکی که در آن اقامت دارند به سامانه ثبت املاک که توسط وزارت راه و شهرسازی راه اندازی شده وصل شوند و اطلاعات ملک را ثبت کنند.

مستاجران باید توجه کنند که عدم ثبت اطلاعات املاک در سامانه املاک و اسکان کشور amlak.mrud.ir، برای مالکین، جریمه مالیاتی به همراه دارد و در صورت عدم ثبت ملک در این سامانه، جریمه برای مستاجران قطع یارانه آن‌ها است. به علاوه مستاجرانی که در مدت زمان مقرر اقدام به ثبت محل اقامتگاه خود در سامانه املاک و اسکان نکنند، در آینده از دریافت خدمات دولتی نظیر گواهینامه، انشعابات، افتتاح حساب بانکی و بسیاری از دیگر خدمات دولتی محروم خواهند شد.

تمامی مستاجران که دارای قرارداد اجاره یک ملک هستند، لازم است اطلاعات سکونتی خود را در سامانه املاک و اسکان ثبت کنند به علاوه مستاجران می‌توانند برای دریافت وام اجاره خانه در مهلت زمان ثبت نام وام ودیعه مسکن از طریق همین سامانه اقدام کنند. همچنین مشاوران املاک هم باید توجه داشته باشند جهت ثبت قرار دادهای معاملاتی ملکی لازم است از سامانه استعلام کد رهگیری املاک دریافت کنند.

ثبت آگهی های املاک در سکوهای اینترنتی به سامانه املاک  واسکان منوط شد

براساس این گزارش با وجود آنکه برنامه ریزی در حوزه بازار مسکن و دریافت جدیدترین اطلاعات مسکنی خانوارها به طور معمول از طریق سامانه املاک واسکان صورت می گیرد اما هنوز شاهد آن هستیم که بسیاری از دستگاه ها به این سامانه متصل نشده اند و با توجه به آنکه باید تمامی قبوض آب وبرق و همچنین انجام فعالیت های بانکی از طریق سامانه املاک واسکان صورت گیرد اما متاسفانه در این زمینه هنوز شاهد کوتاهی از سوی برخی دستگاه ها  هستیم و همچنان وزارت نیرو برای اتصال به سامانه املاک واسکان همکاری لازم را انجام نمی دهد.

در این زمینه باتوجه به آخرین تصمیماتی که وزارت راه وشهرسازی در شورای عالی مسکن گرفت مقرر شد برای بهبود وضعیت بازار اجاره و جلوگیری از ایجاد دلالی وسوداگری و قیمت سازی در بازار اجاره مسکن، تمامی سکوهای اینترنتی از جمله دیوار،شیپور و سایر سکوها که اقدام به بارگذاری اطلاعات ملک در سایت و اپلکیشن های خود می کنند به سامانه املاک واسکان متصل شده و کد ملی و کد پستی فردی که سکوی اینترنتی اقدام به بارگذاری آگهی وی می کند از طریق همین سامانه املاک واسکان احراز هویت شود.

ثبت آگهی های جعلی  مسکن در سکوهای دیوار و شیپور

 در همین رابطه ابوالفضل نوروزی با اشاره به انتشار آگهی املاک در سکوهای دیوار و شیپور،‌ اظهار کرد: بعضاً دلالان و سوداگران از این بستر استفاده کرده و املاکی را که اصلاً وجود خارجی ندارند را در این سکوها آگهی می‌کنند.

وی با بیان این‌که این کار به صورت گسترده و با هماهنگی دلالان برای قیمت‌سازی انجام می‌شود، افزود: با توجه به مصوبه شورای عالی مسکن برای انتشار آگهی در سکوهای اینترنتی باید احراز هویت مالک و کد پستی ملک انجام شود.

نوروزی با تاکید بر این‌که املاکی که قرار است آگهی شودن باید در سامانه املاک و اسکان باشند، تاکید کرد:‌اگر این سکوها تا هفته آینده این بخش وب‌سرویس را انجام ندهند، بخش املاک آنها با مجوز شورای امنیت و دستگاه‌های امنیتی مسدود خواهد شد.

این در حالی است که مدیرعامل یکی از سکوهای اینترنتی در واکنش به هشدار وزارت راه و شهرسازی درباره مسدود شدن بخش املاک این سایت گفت: ما از ۱۸ مهر ۱۴۰۲ یعنی هفت ماه پیش به تعهدات‌مان عمل کردیم و هر کاربری هم می‌تواند درگاه اتصال به سامانه املاک و اسکان را روی سایت ببیند. اما دوستان وزارتخانه مدت‌هاست بر روی محل قرار گرفتن دکمه ورود به این سامانه متوقف شده‌اند. 

به گفته مدیر این سکوی اینترنتی  این سامانه ایرادات فنی زیادی مثل امکان استفاده از کدپستی ملک‌های نامرتبط، تاخیر در پاسخگویی و نرخ پایین تایید درخواست‌ها را دارد. با وجود نامه رسمی ما به کارگروه ويژه اقتصاد دیجیتال برای اصلاح این ایرادات، تاکنون اقدامی برای رفع آن‌ها انجام نشده است. 

سازمان ثبت اسناد و املاک هنوز به سامانه املاک واسکان متصل نشده است

 درهمین رابطه فرشید ایلاتی کارشناس سیاست گذاری مسکن در گفت وگو با باشگاه خبرنگاران جوان با بیان اینکه در سال ۱۳۹۴ زمانی که موضوع مالیات‌های مستقیم مطرح شد، در ذیل ماده ۱۶۹ مکرر تبصره ۷ به سامانه املاک و اسکان کشور اشاره شد گفت: بر این اساس مقرر شد تا زیر نظر وزارت راه و شهرسازی و با همکاری سازمان ثبت و اسناد کشور در کنار دیگر ارگان‌ها سامانه املاک و اسناد تشکیل شود. با اینکه امسال ۹ سال از زمان ابلاغ این قانون می‌گذرد، اما هنوز این سامانه تکمیل نشده است.

وی با تاکید بر اینکه به علت وجود برخی چالش‌ها مانند عدم همکاری تعدادی از ارگان‌ها بخصوص سازمان ثبت اسناد و املاک کشور، سامانه املاک و اسکان تاکنون تکمیل نشده است گفت: مانع مهم دیگر در اجرا نشدن قانون ابلاغی ۱۶۹ مکرر تبصره ۷، وجود املاک قولنامه ای در کشور بوده است.

ایلاتی بیان کرد: قراردادهای قولنامه‌ای  با توجه به آنکه  به صورت دستی نگارش می‌شوند، حاکمیت اطلاعات زیادی از آن‌ها ندارد. البته شرکت‌های خدمات‌رسانی از قبیل توانیر، سازمان آب و فاضلاب و گاز اطلاعات خوبی دارند، اما اطلاعات آن‌ها نواقصی نیز به همراه دارد. به بیان دیگر، شرکت‌های مذکور موظف هستند به خانه‌های قولنامه‌ای نیز خدمات ارائه کنند.

این کارشناس مسکن  با بیان اینکه  این دست اطلاعات، به عنوان اطلاعات پایه هستند و لازم است تا حاکمیت یکبار برای همیشه موضوع مالکیتی و سکونتی را شفاف کند توضیح داد: با شفافیت این موضوع زمانی که اتفاقی در کشور رخ دهد و یا به طور کلی در شرایط عادی، دیگر نیازی به سرشماری در دوره‌های مختلف نیست.

ایلاتی گفت: با شکل‌گیری سامانه املاک و اسکان، سرشماری آنلاین در کشور وجود دارد. به عبارت دیگر، افراد می‌توانند به سادگی و در هر زمانی اطلاعات مورد نیاز خود را در خصوص وضعیت سکونت منطقه‌ای یا بلوک جمعیتی، وضعیت سنی، مشخصات فعالیت افراد و دیگر اطلاعات در اختیار افراد قرار دهد. لازم است به این امر توجه شود که راه‌اندای این سامانه به اندازه ساخت مسکن اهمیت دارد. 

او در توضیح چرایی عدم همکاری دستگاه‌های مختلف برای تکمیل سامانه املاک و اسکان بیان کرد: بسیاری از دستگاه‌های حاکمیتی خود را مالک اطلاعاتی می‌دانند که در اختیار دارند. بهانه همکاری نکردن این دستگاه‌ها برای تکمیل سامانه مذکور، هزینه‌ای است که برای تولید این داده‌ها پرداخت شده است. از سوی دیگر، وجود داده‌های اطلاعاتی برای هر سازمان و دستگاهی قدرت ایجاد می‌کند. با انتقال این اطلاعات با دیگر دستگاه‌ها عملاً قدرت دستگاه‌های حکومتی نیز کم شده و توزیع قدرت انجام می‌شود. 

گفتنی است با اتمام مراحل ثبت نام در سامانه املاک و اسکان، محل اقامتگاه افراد که به صورت ملک استیجاری است در سامانه املاک و اسکان ثبت شده و دیگر به آن خانه مالیاتی تعلق نخواهد گرفت.

حال با توجه به اتمام مهلت قانونی که وزارت راه وشهرسازی به سکوهای اینترنتی برای احراز هویت افراد انتشار دهنده آگهی داده است باید منتظر ماند و دید آیا سکوهای اینترنتی به سامانه متصل خواهند شد و آیا از این طریق بساط آگهی های جعلی از این سکوهای اینترنتی برچیده خواهد شد یا خیر؟

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی راه و شهرسازی

دیگر خبرها

  • تکاپوی کانال‌های تلگرامی برای توقف ریزش ارز/ دلار بازهم ریخت
  • تکاپوی کانا‌ل‌های تلگرامی برای توقف ریزش ارز/دلار بازهم ریخت
  • فریز تخمک، راهی برای حفظ قدرت باروری دختران
  • واکنش وزارت ورزش به تغییرات مدیریتی در استقلال و پرسپولیس
  • کاهش سرقت درچناران با جمع آوری معتادان متجاهر
  • بررسی شکایت از تاکسی‌های اینترنتی
  • پرداخت ۱۶۰ هزار میلیارد تومان وام ازدواج پارسال در کشور
  • انتشار آگهی در سکوهای اینترنتی به شرط ثبت‌نام در سامانه املاک و اسکان
  • تشکیل ستاد وصال شیرین در راستای تسهیل ازدواج جوانان در کشور
  • وام ازدواج ۸۸.۵ درصد متقاضیان قمی پرداخت شده است