Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری برنا»
2024-04-19@17:39:59 GMT

12 گونه جانوری همدان در فهرست قرمز جهانی

تاریخ انتشار: ۲۴ دی ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۵۹۱۷۴۰

12 گونه جانوری همدان در فهرست قرمز جهانی

 به گزارش خبرگزاری برنا ؛ عادل عربی گفت : برابر با پایش های سه دهه اخیر در استان همدان و مطالعات صورت گرفته، 12 گونه جانوری این استان در رده بندی قرمز آی.یو.سی.ان قرار دارند.

وی اضافه کرد: از جمله گونه های موجود در لیست قرمز که در همدان نیز وجود دارند می توان به پستاندارانی همچون کل و بز، قوچ و میش ارمنی و نوعی راسو به اسم زرده بر (پهلوی زرد) اشاره کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سرپرست اداره کل حفاظت از محیط زیست همدان اظهارکرد: گونه میش مرغ از پرندگانی است که پیشتر در همدان و دشت های اسدآباد مشاهده شده بود ولی در حال حاضر در همدان به طور کامل منقرض شده است.

عربی افزود: گونه بالابان و کرکس مصری نیز در وضعیت حفاظتی در معرض خطر و انقراض و عقاب شاهی، پلیکان پا خاکستری و دلیجه کوچک در وضعیت حفاظتی آسیب پذیر هستند.

وی ادامه داد: در رده خزندگان نیز سه گونه افعی زنجانی، آگاما وزغی ایرانی و لاک پشت مهمیز دار در وضعیت حفاظتی در معرض آسیب هستند.

وی توضیح داد: قرار گرفتن این گونه ها در فهرست قرمز اتحادیه بین المللی حفاظت از طبیعت و منابع طبیعی به معنی در معرض انقراض بودن این گونه ها در استان همدان نیست بلکه برخی گونه های جانوری در جهان وضعیت خوبی ندارند.

سرپرست اداره کل حفاظت از محیط زیست همدان گفت: یکی از عوامل در معرض انقراض قرار گرفتن این گونه ها شکار غیرمجاز و بی رویه آنان است؛ هر چند سازمان محیط زیست برای حفاظت از این گونه ها هیچگونه پروانه و مجوز شکاری صادر نکرده است.

عربی اظهار کرد: در قانون جریمه های بسیار بالایی برای افرادی که اقدام به شکار غیر مجاز به ویژه شکار گونه های در معرض انقراض می کنند، در نظر گرفته شده است.

وی تاکید کرد: فلسفه حفاظت از گونه های حیات وحش و معرفی مناطق حفاظت شده این است که حق حیات را از گونه های جانوری سلب نکنیم و بقا جانوران در کره زمین تضمین شود.

وی ادامه داد: علت اختصاص میلیاردها ریال بودجه به محیط زیست و صرف بخش زیادی از آن برای حفاظت از گونه ها نیز موید این موضوع است ولی عده ای با شکار بی رویه حق حیات را از حیوانات می گیرند.

استان همدان دارای 6 منطقه حفاظت شده و 11 منطقه شکار ممنوع است؛ همچنین طبق مطالعات صورت گرفته در سه دهه اخیر، 40 گونه پستاندار، 181گونه پرنده، 43 گونه خزنده، 39گونه ماهی و چهار گونه دو زیست در همدان شناسایی شده است.

 

منبع: خبرگزاری برنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۵۹۱۷۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سرشماری بهاره قرقاول در گلستان آغاز شد

محمود شکیبا روز پنجشنبه  گفت : پرنده قرقاول به عنوان یک گونه حمایت شده در حاشیه جنگل‌های پهن برگ در گلستان زیست می‌کند و پراکندگی آن از غرب استان حوزه شهرستان بندرگز تا شرق استان پارک ملی گلستان به طول ۲۰۹ کیلومتر در بوته زارهای تمشک، زمین‌های کشاورزی و باغات و حاشیه جنگل‌هاست.

وی با اشاره به اینکه همه ساله در استان گلستان دوبار سرشماری قرقاول انجام می‌شود، گفت: یک بار آن در فصل بهار و آغاز جفت گیری این گونه در زمانی که جنس نر شروع به آوازخوانی در زیستگاه می‌کند بر اساس ثبت صدا و مشاهده مستقیم و بار دوم فصل پاییز بعد از برداشت محصولات کشاورزی با توجه به پوشش مناسب گیاهی منطقه، از طریق مشاهده مستقیم انجام می‌شود.

رییس اداره نظارت بر امور حیات وحش حفاظت محیط زیست گلستان افزود: با توجه به پراکنش قرقاول در استان و پایش مستمر و ثبت آمارها می‌توان زیستگاه‌های حساس این گونه حمایت شده را هر ساله شناسایی و برای حفاظت و حراست از آنها برنامه ریزی و زیستگاه‌های مهم و حساس در حوزه استحفاظی شهرستان‌ها را مشخص و برای آنها سایت‌های سرشماری تعیین کرد.

شکیبا بیان کرد: سرشماری قرقاول با در نظر گرفتن شرایط آب و هوایی تا ۱۰ خرداد در پارک ملی گلستان، کلاله (منطقه شکار و تیراندازی ممنوع عزیز آباد)، منطقه جنگلی شش آب رامیان، مینودشت (منطقه شکار و تیراندازی ممنوع نیشاک و منطقه حفاظت شده لوه)، علی آباد کتول، کردکوی، بندرگز و گرگان انجام می‌شود.

وی افزود: نتایج آخری سرشماری حاکی از زیست ۶۰۶ عدد قرقاول در مناطق مختلف استان گلستان دارد که انتظار می‌رود با توجه به وضعیت بارندگی مناسب چند ماه اخیر جمعیت آنها افزایش یابد.

قرقاول گونه‌ای از تیره ماکیان است که بیشتر در جنگل‌های مرطوب و بوته زارهای تمشک و گاهی درختان پهن برگ آشیانه سازی می‌کند، جمعیت این گونه منحصر بفرد از زیبایی خیره کننده برخوردار است.

قرقاول نر با سری به رنگ سبز براق، پوست برهنه دور چشم به رنگ قرمز گلی، گوش پرهای کوتاه و بدن به رنگ قرمز گلی با رگه‌های سیاه موج دار از قرقاول ماده که به رنگ قهوه‌ای خاکستری رنگ بوده، متمایز است.

قرقاول نر ۸۵ سانتی متر و ماده ۶۰ سانتی متر با احتساب دم طول داشته و به واسطه دم بلند و رنگین و راه رفتن باشکوه از سایر ماکیان متمایز است.

به گفته شکیبا، این روزها با خروج پرندگان مهاجر آبزی و کنار آبزی که برای زمستان گذرانی ۶ ماهه مهمان گلستان بودند، شاهد حضور پرستوها، چلچله‌ها و بادخورک‌های مهاجر برای زادآوری در استان هستیم که با توجه به علاقه زیاد مردم به آنها به راحتی در مناطق مسکونی مانند پشت بام، حیاط خانه‌های مردم و یا لای دیوارها و تپه‌های بلند لانه گزینی می‌کنند.

رییس اداره نظارت بر امور حیات وحش حفاظت محیط زیست گلستان افزود: مردم همکاری خوبی در حمایت از این پرندگان دارند و در مدت ۶ ماهه حضور آنها کمترین تلفات را شاهد هستیم.

انواع مرغابی‌ها، قو، پلیکان، حواصیل، چنگر، پرستوها، آبچلیک‌ها، غاز، فلامینگو، باکلان و عقاب دریایی دم سفید از جمله گونه‌های پرندگان مهاجری هستند که نیمی از سال را در زیستگاه‌های آبی گلستان ساکن می‌شوند و انواع گنجشک‌سانان، سلیم‌ها، چنگرها و کاکایی‌ها به عنوان پرندگان بومی در استان زادآوری می‌کنند.

استان گلستان به سبب دارا بودن مجموعه تالاب های آلماگل، آلاگل، آجی‌گل، اینچه، دانشمند، بی‌بی‌شیروان ، تالاب ساحلی گمیشان و خلیج گرگان ، همه ساله میزبان صدها هزار انواع پرنده آبزی است.

دیگر خبرها

  • ۱۴۴ متخلف زیست محیطی دستگیر شدند
  • سرشماری بهاره قرقاول در گلستان آغاز شد
  • دستگیری ۷۰۳ شکارچی و صیاد متخلف در سال گذشته
  • دستگیری ۷۰۳ شکارچی و صیاد متخلف در خوزستان در سال گذشته
  • دستگیری بیش از ۷۰۰ شکارچی و صیاد متخلف در خوزستان
  • دستگیری ۷۰۳ شکارچی و صیاد متخلف در استان خوزستان
  • چهار گونه جانوری در طبیعت «میاندشت» تیمار و رهاسازی شدند
  • شکارچیان غیرمجاز در منطقه حفاظت شده راور دستگیر شدند
  • تلف شدن تعداد انبوهی ماهی قرمز در دریاچه شورابیل اردبیل
  • بارندگی‌های اخیر جان تازه‌ای به تالاب‌های کرمانشاه بخشید