Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خرداد»
2024-05-07@22:45:14 GMT

تئوری سه‌قلوها برای مقابله با تهران

تاریخ انتشار: ۲۴ دی ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۵۹۵۷۹۲

خرداد: دونالد ترامپ با وجود جهتگیری پُست نومحافظه‌کارانه خود به‌دنبال ایجاد فضایی معنادار برای اقدام پراگماتیستی در ارتباط با تهران است. او به خوبی می‌داند که خروج از برجام دارای هزینه‌های بسیار گزاف برای پرستیژ آمریکا در ابعاد بین‌المللی و منطقه‌ای است.

به گزارش خرداد مهدی مطهرنیا در یادداشتی در روزنامه آرمان امروز نوشت: از این رو بار دیگر با امضای موارد تعلیقی مربوط به برجام برای 3ماه دیگر این نکته را یادآور شد که برجام یک سند مهم بین‌المللی است که حتی ایالات متحده آمریکا نیز به‌راحتی نمی‌تواند از آن خارج شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این نشان‌دهنده استحکام و اهمیت برجام برای جامعه ‌بین‌الملل به‌عنوان سندی اساسی است. اگر چه ترامپ اعلام کرده که این برای بارآخر است که وی به امضای این سند اقدام می‌کند و آن را مورد تایید قرار می‌دهد، اما باید براین نکته تاکید کرد که او بارها این نکات را متذکر و حتی از پاره کردن برجام سخن گفته و درعمل تلاش داشته تا ننگ بیرون آمدن از برجام را بر پیشانی ایالات متحده آمریکا نزند.

ایالات متحده آمریکا در پی فعال ساختن پرونده سه‌ قلوهای افسانه‌ای برخواهد آمد. ایالات متحده آمریکا با توجه به دکترین امنیتی خود و همچنین تکیه بر پارادایم آشوب درجهت گسترش هژمونی مرکب آمریکا در نظام بین‌الملل باید در ارتباط با نوهارتلند، فلات ایران، خلیج فارس و تنگه عدن تصمیم‌گیری خود را در دوران ترامپ و قبل از ورود به سال 2020 مورد توجه قرار دهد. بنابراین گسترش فعالیت ایالات متحده آمریکا در جهت پیاده سازی دکترین امنیتی خود در ارتباط با تهران قابل مشاهده است.

دکترینی که تلاش خواهد کرد برجام را در سر حد امکان به‌صورت تفسیری محدود و تعریف عملیاتی بسیار محدودتر در جامعه بین‌المللی قرار دهد. ترامپ اگر چه از برجام خارج نمی‌شود و خارج شدن از برجام را به‌عنوان یک ننگ پذیرا نخواهد بود، اما تلاش‌های خود را برای فعال کردن منطق تحریم بیشتر برای ایران و تحت فشار قراردادن بیشتر تهران مورد توجه قرار می‌دهد. از این رو دکترین محدود کردن همکاری‌های بین‌المللی با ایران و محاصره منطقه‌‌ای تهران با توجه به امکان فعال شدن گسل‌های مختلف علیه ایران بر کشورمان فشار خواهد آورد. ازسوی دیگر اروپای متحد و چین دو رقیب ایالات متحده آمریکا برای شکل دادن به نظم آینده جهانی هستند.

درعین حال به هیچ‌وجه خواهان این نیستند که در برابر آمریکا بایستند و هزینه‌های گزاف مقابله با ایالات متحده آمریکا را در شکل دادن به نظم آینده جهانی پذیرا شوند. آنها بر اساس تجارب چند قرن گذشته و کشاکش قدرت‌های بزرگ جهانی با یکدیگر در عرصه بین‌المللی به این نتیجه رسیده‌اند که قدرت‌های بزرگ باید در حوزه جنگ‌های نیابتی و با هزینه کردن منافع دیگر کشورها جنگ علیه یکدیگر را مدیریت و رهبری کنند. بنابراین اتحادیه اروپا با توجه به اهمیت نوهارتلند و در مرکز آن ایران و آنچه که در تهران می‌گذرد به این نتیجه می‌رسد که باید تا سرحد امکان از تهران حمایت به‌عمل آورد و می‌تواند این حمایت را در چارچوب برجام برای افکار‌عمومی انجام دهد. برچسب ها: تئوری ، سه‌قلوها ، مقابله با تهران ، ترامپ ، برجام

منبع: خرداد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khordad.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خرداد» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۵۹۵۷۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آکسیوس : آمریکا تحویل یک محموله مهمات به اسرائیل را به تعویق انداخت

تارنمای «آکسیوس» امروز (یکشنبه) به نقل از ۲ مقام رژیم صهیونیستی خبر داد که دولت «جو بایدن» رئیس‌جمهوری آمریکا، هفته گذشته ارسال یک محموله مهمات ساخت ایالات متحده به رژیم اسرائیل را به تعویق انداخت.

به گزارش ایرنا، این تارنمای خبری آمریکایی نوشت: از زمان حمله هفتم اکتبر (۱۵ مهر)، این اولین بار است که ایالات متحده [ارسال] یک محموله تسلیحاتی که برای ارتش اسرائیل در نظر گرفته شده بود را متوقف می‌کند.

مقامات رژیم صهیونیستی به آکسیوس گفته‌اند که این موضوع نگرانی‌های جدی در میان مقامات اسرائیل به وجود آورده و آنها را به تکاپو انداخته است تا از دلیل جلوگیری از ارسال این محموله مطلع شوند.

طبق این گزارش، کاخ سفید از اظهار نظر در این باره خودداری کرده است و وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون)، وزارت امور خارجه آمریکا و دفتر نخست وزیر رژیم اسرائیل نیز بلافاصله به سوالات پاسخ نداده‌اند.

این گزارش خاطرنشان می‌کند که جو بایدن با انتقاد شدیدی در میان آمریکایی‌هایی که مخالف حمایت وی از رژیم اسرائیل هستند، روبه‌رو است. در همین حال، دولت بایدن در ماه فوریه (بهمن/اسفند) از اسرائیل خواست تا تضمین دهد که نیروهایش در غزه از تسلیحات ساخت ایالات متحده مطابق با قوانین بین‌المللی استفاده کنند. اسرائیل در ماه مارس (اسفند/فروردین) یک تضمین‌نامه را امضا و ارائه کرد.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • گزینه‌های آمریکا در برابر بلندپروازی‌های اتمی عربستان
  • تعلیق تحویل مهمات به رژیم صهیونیستی توسط آمریکا
  • عملیات نظامی در رفح با مخالفت واشنگتن مواجه می‌شود
  • پیشنهاد گروگان سابق آمریکایی در خصوص جنگ ایران و اسرائیل
  • آکسیوس : تعویق ارسال محموله سلاح از آمریکا به اسرائیل
  • آکسیوس : آمریکا تحویل یک محموله مهمات به اسرائیل را به تعویق انداخت
  • اینجا «ایالات متحده اسرائیل» است!
  • زلزله سیاسی در معتبرترین دانشگاه‌های جهان
  • توضیح سالیوان درباره کمک‌های جدید آمریکا به اوکراین
  • سالیوان: کمک‌های جدید آمریکا شرایط جنگ اوکراین را تغییر نمی‌دهد