Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- مسکن مهر یکی از طرح هایی است که با گذشت حدود 10 سال از اجرایی شدن آن همچنان نیمه تمام باقی مانده و با توجه به نبود خدمات زیر بنایی در بیشتر این واحدها متقاضی نیز ندارند. به گزارش خبرنگار گروه اقتصاد خبرگزاری میزان، مسکن مهر یکی از پروژه هایی است که از سال 1386 کلید خورده و هنوز بعد از گذشت حدود 10 سال به نتیجه نرسیده است و بسیاری از واحدهای آن نیمه تمام و بدون متقاضی باقی مانده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این طرح در ابتدای امر با هدف خانه دار کردن اقشار کم درآمد ایجاد شد و استقبال خوبی از آن صورت گرفت و در این بین بسیاری از اجاره نشین ها نیز صاحب خانه شدند اما نکته قابل توجه اینجاست که هزینه بالای اجرای این طرح در سطح جامعه موجب نارضایتی بسیاری از مسئولان و نارکارآمدی تلقی کردن آن شد.

به علاوه بسیاری از کارشناسان و مسئولان بازار مسکن ایجاد مسکن مهر را طرحی موفق در جهت خانه دار کردن اقشار کم درآمد تلقی می کنند که با انجام اصلاحاتی در مدیریت این پروژه بخش عمده ای از مشکلات بخش مسکن حل خواهد شد.

با توجه به کمی و کاستی های موجود در اجرای مسکن مهر، این طرح همچنان ادامه حیات می دهد و دولت نیز در این راستا در صدد اتمام این پروژه به نحو مطلوب است.

به گفته مهرآبادی قائم مقام وزیر راه و شهرسازی چندی پیش از فقدان خدمات زیر بنایی در بیش از 56 هزار واحدی احداث شده پردیس خبر داد و گفت: قدامات زیرساختی که به عهده وزارت راه و شهرسازی بوده، به انجام رسیده و خاتمه و اتمام پروژه مذکور نیازمند ورود و نقش آفرینی هر چه بیشتر دستگاه های ذی ربط دیگر(همچون شرکت عمران شهرهای جدید،بنیاد مسکن، سازمان ملی زمین و مسکن،و...) است.

در این رابطه محسن سرحدی کارشناس بازار مسکن در گفت و گو با میزان گفت: با توجه به اینکه بسیاری از واحدهای مسکن مهر مشتری و متقاضی ندارند ، آن هم در شرایطی که موضوع مسکن یکی از جدی ترین و اساسی ترین نیاز بخش قابل توجهی از خانواده های ایرانی به شمار می رود، دلایل مشخصی دارد و تا زمانیکه برای رفع کاستی های پیرامونی مسکن های مهر فاقد متقاضی، تدابیر لازم اندیشیده نشود، نباید امید چندانی به استقبال از این سکونت گاه داشت.

وی در ادامه افزود: سکونت در هر محدوده و حوزه جغرافیای، مستلزم برخورداری از امکانات و زیر ساخت هایِ مقتضی و بدیهی همچون مسجد، مدرسه، درمانگاه، معابر استاندارد... و از همه مهمتر آب گاز و برق است.

کارشناس بازار مسکن تصریح کرد: برخی به وجود امکانات دیگری همچون سالن های ورزشی، سینما، فرهنگسرا و...نیز در برخی نقاط،کاستی ها آن‌چنان جدی است که انتظار تامین و مُهَیا سازی وجود چنین امکاناتی وحداقل در شرایط فعلی آرمان گرایانه محسوب می شود.

سرحدی بیان کرد: اصول و قواعد ساخت چنین پروژه هایی ایجاب می‌کند که پیش از احداث و یا حداقل همگام با بنای واحدهای مسکونی، به پروژه ها و زیرساخت های مکمل این طرح ها نیز توجه شود و این یک اصل است که برای ساخت یک شهر، شهرک و یا محدوده ای وسیع از سکونت گاه انسانی، باید به آن توجه شود و تنها ساخت چهار دیواری و سقف، تامین کننده نیاز متقاضیان مسکن نخواهد بود.

وی اظهار کرد: به عنوان نمونه در مسکن مهر صفا دشتِ ملارد، به عنوان یکی از بزرگ ترین پروژه های مِهرِ کشور، بسیاری از امکانات و زیر ساخت ها تامین نشده و با وجود اقدامات بسیاری که در این عرصه در سالیان اخیر اجرایی و عملیاتی شده که در نوع خود قابل تقدیر است، اما رغبت و میل چندانی برای حضور و سکونت در واحدهای خالی در این حوزه وجود ندارد.

کارشناس بازار مسکن خاطر نشان کرد: متاسفانه برخی از مسکن های مهر، بسترساز حاشیه نشینی را فراهم ساخته و جز در مواردی همچون مسکن مهر شهر جدید اندیشه که به عنوان یکی از موفق ترین پروژه های مسکن مهر در کشور مطرح است، شاهد وجود مشکلاتی زیرساختی جدی در این خصوص هستیم.

براساس گزارش میزان، ادامه تاخیر در اتمام طرح پروژه مسکن مهر موحب بی اعتمادی و نارضایتی بیشتر مردم و همچنین هدر رفت منابع دولتی برای طرحی نیمه تمام شود و امید می رود دولت دوازدهم با اهتمام بیشتر در جهت اتمام پروژه بزرگ مسکن مهر تلاش کند.

انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری میزان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۶۰۰۷۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

احیای ۴۹۷ واحد اقتصادی استان مرکزی ظرف دو سال

ایسنا/مرکزی استاندار مرکزی گفت: در سال ۱۴۰۱ بالغ بر ۲۲۳ واحد اقتصادی و در سال گذشته ۴۹۷ واحد اقتصادی با اشتغال نزدیک به دو هزار نفر به مدار تولید برگشتند.

فرزاد مخلص الائمه ۱۱ اردیبهشت در جشنواره امتنان استان مرکزی(تجلیل از کارگران، گروه های کار و واحدهای نمونه) اظهار کرد: با توجه به اینکه تولید جزو لاینفک نظام کارگری است، دولت سیزدهم در تلاش است فرمان رهبری که در قالب نامگذاری سال عنوان می‌شود را به شایستگی پیاده کند و در این حوزه به خوبی عملکرده است.

وی با بیان اینکه استان مرکزی استانی کارگری است، افزود: بیش از ۶۰ درصد بیمه شدگان اجباری استان مرکزی، کارگران هستند.

استاندار مرکزی اظهار کرد: در سنوات گذشته برخی شهرستان های استان با مشکل بیکاری مواجه بودند که امروز با توجه به اقدامات صورت گرفته این چالش، به معضل کمبود نیرو تبدیل شده است.

مخلص‌الائمه ادامه داد: در سنوات گذشته برخی واحدهای تولیدی استان مشکلاتی داشتند ولی خوشبختانه اکنون وضعیت استان در حوزه کار و تولید در یک ثبات مبتنی بر امنیت قرار دارد.

استاندار مرکزی گفت: نرخ بیکاری در  استان کاهش قابل توجه و مشارکت اقتصادی افزایش داشته است که نشان از موفقیت جامعه کار و تولید در این عرصه دارد.

مخلص‌الائمه تاکید کرد: سال گذشته نسبت به سال ماقبل آن، تعداد واحدهای دارای حقوق معوق ۵۰ درصد کاهش یافت. در سال گذشته ۵۵۰ مصوبه در حوزه های مختلف بانکی، تامین اجتماعی، گمرک و ... در ستاد تسهیل و رفع موانع تولید اجرایی و پیگیری شده است.

وی تاکید کرد: در حوزه واحدهای تعطیل و نیمه تعطیل مشکل حادی در استان وجود ندارد.

مخلص‌الائمه اضافه کرد: در نهضت ملی مسکن در شهر اراک حدود ۱۰ هزار واحد مسکونی در حال ساخت است و این در حالی است که در پروژه مسکن مهر اراک که به عنوان بزرگترین پروژه مسکن وقت مطرح بود، ۱۴۰۰ واحد مسکونی ساخته شد.

وی اظهار داشت: متاسفانه این استان با کمبود نیروی کار به ویژه نیروی متخصص در حوزه ساخت مسکن مواجه است که این امر سبب ایجاد چالش در این حوزه شده است.

به گزارش ایسنا در این نشست واحدهای تولیدی، کارگران و گروه های کار نمونه تجلیل شدند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • احیای ۴۹۷ واحد اقتصادی استان مرکزی ظرف دو سال
  • مسکن مهر چاله‌ های بزرگ دارد
  • با خرید امتیاز نهضت ملی گرفتار نشوید؛ احتمال سلب پروژه مسکن
  • رفع چاله‌های بزرگ مسکن مهر در دولت سیزدهم
  • اراضی نهضت ملی مسکن برای ۴۰ هزار متقاضی در شهر پرند هنوز تامین نشده است
  • تایید نهایی بیش از ۵۸ هزار متقاضی نهضت ملی مسکن
  • پروژه فاضلاب مسکن ملی خلخال با عدم تامین اعتبار روبرو است
  • استان‌ها‌ از مرحلۀ تأمین زمین ‌‌طرح ملی مسکن عبور کرد‌ند
  • یک میلیون و۶۰۰ هزار متقاضی در صف انتظار برای دریافت وام ودیعه مسکن
  • برنامه‌ریزی برای تامین تسهیلات بانکی ۱۲هزار واحد مسکن در ایلام