Web Analytics Made Easy - Statcounter

السالوادور کشوری کوچک با جمعیتی متراکم است که در  آمریکای مرکزی و در جنوب آمریکای شمالی قرار گرفته است. در سال 1821 این کشور کوچک و بی نطیر از استعمار اسپانیا خارج شد.اگر بخواهیم در سفر به السالوادور درباره دین مردم السالوادور بررسی کوتاهی داشته باشیم باید خدمت شما دوستان و همراهان گرامی مجله همگردی عرض کنیم که اکثر مردم این کشور  که نگینی در قلب آمریکا است، دارای دین مسیحی کاتولیک می باشند که در حدود 47 درصد مردم را شامل می شود و 17 درصد مردم بی دین  ، 33 درصد پیرو پروتستان و 3 درصد هم پیرو دین هایی مثل اسلام ، یهود و بودا و کریشنا می باشند در سال های اخیر دین مردم بیشتر به سمت مسیحیت انجیلی رفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این کشور قوم پی پیل ، مایا و لنکا سکونت داشتند.با توجه به اینکه السالوادور مستعمره اسپانیا بوده است ولی واحد پول کشور آن دلار امریکا است.در بخشهای بعد درباره جاهای دیدنی السالوادور مطالبی را شرح خواهیم داد.

مردم کشور السالوادور  به زبان اسپانیایی صحبت می کنند چون السالوادور مستعمره اسپانیا بوده است تا این که مردم انقلاب کردند و از سلطه اسپانیا خارج شدند . این کشور از سمت مغرب به کشور گواتمالا ،از سمت جنوب به اقیانوس آرام ، از مشرق و شمال به کشور هندوراس راه دارد. البته از دیگر زبان های غیر رسمی در این کشور می توان به زبان ککچی که مهاجران بلیزیی و گواتمالایی به آن صحبت می کنند اشاره کرد همچنین بومیان السالوادور مثل مایاها و پیپیل ها به زبان خود صحبت می کنند زبان های  ناهوات و لنکا که در گذشته های دور بین بومیان این منطقه رایج بوده امروزه به کلی از بین رفته است .در سفر به السالوادور ضمن جاهای دیدنی السالوادور  باید به این نکات هم توجه کرد. 

سرخپوستان پیپیل در قسمت غربی و لنکاها در قسمت شرقی این کشور در روزگاران کهن زندگی می کردند. همچنین در سال 900 میلادی پیپیل ها به این ناحیه وارد شدند و تمام آنچه  که در گذشته ساخته شده بود را از بین بردند و پادشاهی جدیدی بنا نهادند به نام ( کوزکاتلان) که معنای آن مکان جواهرات الماس می باشد و به همین خاطر نگینی در قلب آمریکا است .رود زیبای لمپا بزرگترین رودخانه السالوادور می باشد و از جاهای دیدنی السالوادور می باشد .در واقع تعداد رودخانه هایی که در کشور السالوادور وجود دارند به بیش از 300 رودخانه کوچک و بزرگ می رسد. بیشتر زمین های این کشور با استفاده از آب رود لمپا که سرچشمه آن از گوآتمالا است، سیراب می شوند . رودخانه لمپا تنها رودخانه در کشور السالوادور می باشد که می توان در آن کشتیرانی کرد و آن هم می تواند از جاهای دیدنی السالوادور محسوب شود. سیهو آتان که امروزه به عنوان پارک ملی کشور شناخته می شود محل سکونت مایاها بوده است که عمری بیش از  900 سال را سپری کرده است.این پارک ملی شاهد تاریخ تلخ و شیرینی در این کشور بوده است واین نکته مهمی در سفر به السالوادور است. مساحت آن تقریبا در حدود 73 هزار هکتار می باشد و از مناطق مهم و تاریخی درآمریکای مرکزی به حساب می آید که گردشگران زیادی از ان بازدید به عمل می آورند.

در قسمت جنوبی این کشور کوه های آتشفشانی وجود دارند که زنجیر وار به هم پیوند خورده اند .ماه های ژانویه و دسامبر  که سرسبزی و طراوت خاصی کل منطقه السالوادور را فرا می گیرد بهترین زمان برای سفر به این کشور محسوب می شود . در سواحل شاهد آب و هوایی گرم و مرطوب استوایی خواهیم بود. این در حالی است که مناطق داخلی کشور آب و هوای معتدل را خواهد داشت که می توانید سفری لذت بخش را به همراه عزیزانتان در این کشور زیبا و بی نظیر تجربه کنید که نگینی در قلب آمریکا است در حالیکه سابق السالوادور مستعمره اسپانیا است.

نگاهی گذرا به تاریخ سیاسی السالوادور

اگر نگاهی گذرا به تاریخ سیاسی کشور السالوادور بیندازیم خواهیم دید که السالوادور مستعمره اسپانیا است و خشونت و کودتاه های سیاسی زیادی را پشت سر گذاشته است.این کشور در گذشته مستعمره اسپانیا بود . مبارزات مسلحانه مردم علیه حکومت مرکزی از سال های 1960 و 1970 آغاز گشت زمانی که قتل های فجیعی در این کشور اتفاق افتاد و مردم دست به سلاح بردند و توانستند  امپراطوری اسپانیا که توسط پدرو آلواردو که در قرن 16 توانسته بود این مناطق را از آن خود کند، را شکست دهند و به استقلال سیاسی برسند . و در جمهوری فدرال آمریکای مرکزی حدود سال های 1823 دارای کرسی سیاسی شدند و عضو این جمهوری شدند. مجددا در سال 1841 تاریخ سیاسی این کشور دچار کشمش و درگیری شد و جمهوری السالوادور منحل گشت. تشکیل یک اتحاد واحد توسط نیکاراگوئه و هندوراس با السالوادور از وقایع بعد از از هم پاشیده شدن جمهوری بود که متاسفانه این اتحاد هم عمر چندانی نداشت و فقط توانست سه سال دوام بیاورد. اتحادی که السالوادور حاکم مطلق آن بود با شکست مواجع گشت( 1895 تا 1898 ). بعد از آن السالوادور تشکیل یک جمهوری مستقل را داد. هزاران تن از مردم بی گناه در 11 تا 13 دسامبر 1981 به خاک و خون کشیده شدند جنگی که 12 سال طول کشید و به نام قتل عام ال موزوته شناخته می شود.کشور السالوادور مساحتی بالغ بر 21040 کیلومتر مربع را شامل می شود که در تازه ترین سرشماری جمعیت آن در حدود 7100000 نفر برآورد شده است. بزرگترین شهر این کشور زیبا سان سالوادور است که پایتخت این کشور نیز به حساب می آید و در سفر به السالوادور ارزش دیدن دارد و جز جاهای دیدنی السالوادور محسوب می شود . این کشور  دارای حکومت جمهوری است و رئیس جمهور آن سالوادور سانچز سرن می باشد که از سال 2014 تا به امروز عهده دار این سمت مهم در این کشور است ،هنوز السالوادور تحت تاثیر آمریکا است.

 

طبیعت گردی در السالوادور

طبیعت این کشور واقعا بی نظیر و تماشایی است .اگر بخواهیم در سفر به السالوادور  از محصولات اقتصادی این کشور نام ببریم باید به انواع منسوجات ، قهوه ، کالاهای مونتاژ ، میگو ، شکر ، مواد الکتریسیته و شیمیایی اشاره کنیم .همچنین این کشور مواد غذایی ، نفت و مواد اولیه ، سوخت و ... را از کشور هایی مانند چین ، مکزیک ، آلمان و آمریکا وارد می کند .از جمله عواملی که به اقتصاد کشور السالوادر ضربه ای مهلک وارد کرده است می توان به سیاست های اقتصادی دولت ، عواملی طبیعی مثل زلزله و توفان اشاره کرد .

آشپزی و تنوع غذایی در السالوادور

پوپوسا (Pupusa)  از معروف ترین و لذیذ ترین غذاهای محلی السالوادور به حساب می آید در واقع این غذا نوعی نان می باشد.نان مکزیکی که در ساخت آن از گوشت ، لوبیا و پنیر استفاده می شود. البته بعضی موقع ها می توان شاهد بود که این نان را با اسفناج و میگو نیز پر می کنند.یوکا فریتا و پانکن پاوو از دیگر غذاهای محلی و لذیذ این کشور می باشند که در تهیه این غذاها از ریشه گیاه کاساوا استفاده می شود که آن را آب پز یا سرخ کرده و با پیاز و کلم و هویج و گوشت می خورند . پانکن هم در واقع یک نوع ساندویچ با گوشت مرغ طعم دار شده یا بوقلمون می باشد که واقعا خوشمزه و لذیذ است و به همین خاطر است که نگینی در قلب آمریکا محسوب می شود. کافی است یک بار امتحان کنید غذایی سر شار از انرژی و کالری .

آب و هوای السالوادور

تمام طول سال می توان در شمال شرقی کشور السالوادور در نزدیکی کوه سروال پیتال  شاهد برف و سرما بود.این کوه زیبا جز جاهای دیدنی السالوادور است. فرقی نمی کند که تابستان باشد یا زمستان،بادهای بسامان در ماه های آوریل و نوامبر وضعیت آب و هوا را در این کشور به دست می گیرد. در واقع این فصل از سال تابستان نامیده می شود.تابستان جریان هوایی که از کوه های هندراس می گذرد رطوبتش را از دست می دهد و بنابر این وقتی که این جریان هوایی به این کشور  رسید گرم و خشک می شود . و فقط همان طور که گفتیم در قسمت های شمالی رشته کوه ها در سفر به السالوادور  هوایی خیلی خنک را تجربه می کنند و بقیه جاها گرمای زیادی شاهد خواهند بود.

ماه می آغاز زمستان در السالوادور می باشد و تا اکتبر طول می کشد آب و هوای منطقه السالوادور گرمسیری می باشد و بیشتر در فصل زمستان می توان در این منطقه شاهد باراش باران بود.السالوادور کشوری است که 14 خانواده آن را اداره می کند این در حالی است که  از قرن 20 شاهد دولت های دیکتاتور و دموکرات فراوانی بوده است .اقتصاد السالوادور امروز بیشتر بر پایه گردشگری بنا شده است و موقعیت شغلی زیادی امروزه برای مردم در این منطقه در زمینه گردشگری ایجاد شده است و این از دوره ای که السالوادور مستعمره اسپانیا بوده است ،به یادگار مانده است.

تنوع زیستی

4 گونه از لاک پشت هایی که گونه های آن ها در حال انقراض و نابودی هستند، در این کشور زندگی می کنند که عبارتند از: لاک پشت پوزه عقابی ، لاک پشت چرمی ، لاک پشت دریای سبز و لاک پشت زیتونی  که سواحل سالوادور را مامن و جایگاه زندگی خود قرار داده اند. این در حالی است که در کل دنیا 8 گونه لاک پشت دریایی زندگی می کنند . بنابر این السالوادور با دارا بودن 4 گونه از این 8 گونه لاک پشت  را می توان  کشور  لاک پشت ها نامید .انواع پرندگان که به 500 گونه می رسد و 800 گونه درخت ، 400 گونه روباه سانان و 800 گونه ماهی  را می توان در این منطقه مشاهده کرد.

سفر ایرانی ها به السالوادور

کشور السالوادور  کشوری است که در ایران سفارت ندارد و نزدیک ترین سفارت آن در کشور قطر است و برای رفتن به آن باید ویزا تهیه کنید.بقایای تمدن مایاها که امروزه باقی مانده است از جاذبه های گردشگری مهم و پر طرفدار در کشور السالوادور می باشد. شایان ذکر است که برخی از آداب و رسوم و باورهای مردم آن تحت تاثیر این نکته است که السالوادور مستعمره اسپانیا بوده است.

منبع: مجله همگردی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت hamgardi.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مجله همگردی» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۶۰۰۸۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دانشجویان آمریکا نمی‌خواهند شریک ظلم اسرائیلی‌ها باشند

یک فعال دانشجویی گفت: دانشجویان آمریکایی این مسئله را درک کردند که حمایت از ظلم اسرائیل خودش ظلم است لذا واکنش آنها به این مسئله است و نمی‌خواهند در این ظلم شریک باشند. - اخبار سیاسی -

سعید زعیمی دبیر جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه فرهنگیان استان تهران، در گفتگو با خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری تسنیم، با اشاره به اعتراضات و خیزش دانشجویی در دانشگاه‌های کشورهای اروپایی و آمریکا علیه کشتار مردم مظلوم غزه اظهار داشت: انسانها در کنار هم ذات جمعی را تشکیل می‌دهند و به صورت فطری با ظلم  و کشتار مخالفند در این شرایط وقتی نهادی از ظلم به کشتار و آزار دست می‌زند به طبع تمام افراد و روح‌هایی که به  فطرت متصل‌اند با هر دین، مذهب و دیدگاهی به شکل جمعی به این مسئله اعتراض می‌کنند.

وی با بیان اینکه امروز این بستر اعتراضی در وجود و عمق تمدن  غرب رخ داده است، یادآور شد: در شرایطی که مردم و زنان و کودکان در غزه به دست رژیم صهیونیستی به شهادت می‌رسند، غرب که قوه عاقله خود را در پیوست علمی و دانشگاه تعریف می‌کند،  شاهد اعتراضاتی به رژیم صهیونیستی است. اعتراضاتی که به دانشگاه به عنوان نهاد علم در تمدن غرب با محوریت آمریکا کشیده شده است.

این فعال دانشجویی با اشاره به واکنش دولتمردان اروپایی و آمریکایی نسبت به این اعتراضات تاکید کرد: در حالیکه اعتراض به اسرائیل در دانشگاههای اروپا به شدت مورد محکومیت و سرکوب قرار می‌گیرد، مانند سرکوب دانشجویان در دانشگاههای کشورهایی مانند آلمان و فرانسه که خود را مهد آزادی می‌دانند، اما کسی نمی‌تواند در دانشگاههای این کشور درباره اسرائیل و تاریخچه آن حرف بزند و  روی این موضوع خط قرمزی گذاشته است، شاهد اعتراضات دسته جمعی دانشجویان در دانشگاههای آمریکا و اروپا هستیم. 

وی با بیان اینکه مردم جهان نسبت به ظلم اسرائیل و حمایتهای همه جانبه کشورهای اروپایی و آمریکا از این رژیم غاصب آگاهی پیدا کردند و از دولتمردان خود می‌خواهند از حمایت از این رژیم دست بردارند، یادآور شد: اعتراضات جمعی دانشجویان آمریکا که چهره تشکلی به خود گرفته نشانه این آگاهی است؛ یعنی اینکه آنها متوجه این ظلم شدند و حمایت آمریکا از این رژیم را هم ظلم می‌دانند. آنها این مسئله را درک کردند که حمایت از ظلم اسرائیل خودش ظلم است لذا واکنش آنها به این مسئله است و می‌خواهند در این ظلم شریک نباشند.

وی تاکید کرد: در چنین شرایطی به طبع دولت آمریکا تمام همت خود را به این سرکوب اختصاص می دهد و چون امپریالیسم خبری در اختیار آنهاست نمی‌گذارد انعکاس این اعتراضات و مخالفتها آن طور که شاید در معرض دید جهانیان قرار گیرد. در این چارچوب تلاش می‌کند این اتفاقات را بپوشانند و کنشگری دسته جمعی دانشجویان و تشکلها را بین لایه‌های مختلف خبری و سایر اخبار پنهان کنند.

زعیمی ادامه داد: خیزش همگانی دانشجویان در دانشگاههای آمریکا به عنوان جامعه  نخبگی  این کشور  و سرکوب آن توسط مسئولان این کشور قطعا پایه‌های سیاستهای امپریالیستی امریکا در جامعه نخبگی این کشور را که پیشران و عامل اصلی در حوزه تولید علم این کشور محسوب می‌شوند را متزلزل خواهد کرد. زیرا دولتمردان آمریکا با این رفتار نشان دادند دنبال تهی کردن جامعه نخبگی  از اعتماد و اندیشه هستند که همین مسئله  در لایه‌های مختلف ضربات جدی و مختلفی را به آمریکا وارد می‌کند و بازتاب مختلفی خواهد داشت.

وی ابراز امیدواری کرد حمایت از این خیزشها از سوی جوامع مختلف ادامه یابد و مردم آزادی خواه جهان را نسبت به ظلم اسرائیل و آمریکا علیه مردم غزه و آرمان فلسطین آگاه کند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • دیالوگ جنجالی وزیرخارجه آمریکا درباره اسرائیل
  • دانشجویان آمریکا نمی‌خواهند شریک ظلم اسرائیلی‌ها باشند
  • اثرات مقاومت در آن سوی آتلانتیک
  • مقامات آمریکا اعتقاد عملی به حقوق بشر ندارند
  • تجمع ضد آمریکا و انگلیس در بورکینافاسو
  • فیلم| انتقاد تند سناتور آمریکایی از سیاست آمریکا در قبال جنایات در غزه؛ وقت آن رسیده به صدای مردم آمریکا گوش دهیم!
  • رصدخانه مراغه؛ نگینی درخشان در تاریخ نجوم ایران
  • هم‌اینک دنیا فلسطین را به عنوان یک کشور مستقل دارای حقوق‌ بین‌الملل به رسمیت می‌شناسد
  • امام جمعه رفسنجان درباره دلیل استعفایش چه گفت؟
  • حمایت همدانی ها از مردم غزه و دانشجویان آمریکا و اروپا