Web Analytics Made Easy - Statcounter

انتقال نیروها و تجهیزات نظامی ترکیه به مرز سوریه، پرواز جنگنده های اماراتی در آسمان قطر، آغاز رزمایش مشترک«اتحاد آهنی 6» میان امارات و آمریکا، حمله شدید مقتدی صدر به ائتلاف العبادی و سازمان بدر و حملات جنگنده‌های ائتلاف آمریکایی به حومه «دیرالزور» سوریه از جمله مهم ترین خبرها و رویدادهای خاورمیانه در 24 ساعت گذشته بوده اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این میان، باید به آغاز عملیات ارتش ترکیه در «عفرین» سوریه طی روزهای آینده نیز اشاره کرد.

به گزارش تابناک، رئیس جمهور ترکیه از آغاز عملیات ارتش این کشور طی روزهای آینده در منطقه «عفرین» واقع در شمال سوریه خبر داد.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، «رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه هشدار داد یگان های ارتش این کشور در روزهای آینده به شهرک عفرین در شمال سوریه که در کنترل گروههای کرد قرار دارد، حمله خواهند کرد.

وی تهدید کرد نیروهای امنیتی ترکیه در روزهای آینده به شهرک عفرین در شمال سوریه حمله خواهند کرد تا این شهرک را از حضور تروریست ها پاکسازی کنند.

اردوغان تاکید کرد عملیات ارتش ترکیه که با هدف پاکسازی مناطق مرزی جنوب کشور از حضور تروریست ها آغاز شده است، طی روزهای آینده در شهرک عفرین اجرا خواهد شد.

این در حالی است که عملیات مذکور تحت عنوان «سپر فرات» با هدف مقابله با عناصر داعش و نیز جلوگیری از افزایش نفوذ و تسلط گروههای کرد از آگوست ۲۰۱۶ آغاز شده است.

رئیس جمهور ترکیه در اواخر نوامبر گذشته نیز بر ضرورت استقرار نظامیان این کشور در شهرک عفرین تاکید و اعلام کرده بود این شهرک باید از حضور تروریسم پاکسازی شود.

گفتنی است شهرک عفرین در منطقه تحت کنترل یگان های مدافع خلق کردهای سوریه (شاخه نظامی نیروهای دموکراتیک سوریه) قرار دارد.

انتقال نیروها و تجهیزات نظامی ترکیه به مرز سوریه

نیروهای مسلح ترکیه روز یکشنبه اعلام کرد که شماری از یگان‌ ها و خودروهای نظامی خود را به استان هاتای در مرز این کشور با سوریه اعزام کرده اند.

بر اساس اعلام این خبر، نیروهای مسلح ترکیه شماری از یگان‌ ها، نفربرهای زرهی و خودروهای نظامی خود را با هدف افزایش ضریب آمادگی برای مقابله با خطرات احتمالی به شهر ریحانلی واقع در استان هاتای انتقال داد.

پرواز جنگنده های اماراتی در آسمان قطر

دولت قطر در دومین شکایتی که قطر علیه امارات به سازمان ملل ارائه داد به نقش حریم هوایی این کشور توسط بمب‌افکن‌های اماراتی تصریح شده است.

دفتر نمایندگی دوحه در سازمان ملل با ارسال نامه مشترکی به دبیرکل سازمان ملل و رئیس شورای امنیت اعلام کرد یک بمب‌افکن نیروی هوایی امارات در مسیر حرکت به سمت بحرین وارد آسمان قطر شد. این حادثه در روز ۳ ژانویه ۲۰۱۸ برابر با ۱۳ دی‌ماه ساعت ۱۰:۱۰ به وقت محلی رخ داد.

«علیاء بنت احمد بن‌ سیف آل‌ثانی» نماینده دائم قطر در سازمان ملل، اعلام کرد این هواپیمای نظامی امارات با کد شناسایی DHC-6 بر فراز منطقه آزاد اقتصادی قطر و بدون اجازه یا اطلاع قبلی دولت این کشور پرواز کرده است.

به گفته وی دو بمب‌افکن قطری با نزدیک شدن به این هواپیما، به خلبان آن بابت ورود به حریم هوایی قطر هشدار دادند. به همین سبب جنگنده اماراتی ساعت ۱۱:۲۷ به وقت محلی وارد حریم هوایی بحرین شد.

لازم به ذکر است که قطر ادعا کرد هواپیماهای نیروی هوایی امارات در روز ۲۱ دسامبر برابر با ۳۰ آذر در ساعت ۹ و ۴۵ بامداد( به وقت محلی) به مدت یک دقیقه وارد حریم هوایی قطر شده بود.

آغاز رزمایش مشترک«اتحاد آهنی 6» میان امارات و آمریکا

رزمایش مشترک نیروهای زمینی امارات متحده عربی و آمریکا با نام «اتحاد آهنی 6» روز یکشنبه در امارات آغاز شد.

به گزارش خبرگزاری رسمی امارات متحده عربی (وام)، این رزمایش مشترک که دو هفته به طول خواهد انجامید، با هدف بالابردن سطح آمادگی نیروها و همچنین تحکیم روابط دو کشور برگزار می شود.

بر اساس این گزارش، این رزمایش در راستای برنامه های نیروهای زمینی امارات برای اجرای تمرین های مشترک با کشورهای دوست و برادر به منظور تبادل و بالابردن سطح مهارت ها برای مقابله با چالش ها و بحران ها انجام می شود.

اتحاد آهنین 5 نیز شهریور سال جاری میان نیروهای اماراتی و آمریکایی در خاک امارات برگزار شد.
خبرگزاری امارات از این رزمایش به عنوان بزرگترین رزمایش مشترک میان نیروهای اماراتی و آمریکایی نام برده است.

حمله مقتدی صدر به ائتلاف العبادی و سازمان بدر

«مقتدی الصدر» رهبر جریان صدر عراق روز یکشنبه درباره ائتلاف حیدر العبادی نخست وزیر عراق با ائتلاف «الفتح» به ریاست هادی العامری دبیرکل سازمان بدر، ابراز «تعجب» کرده و آن را ائتلافی «کینه‌توزانه و فرقه‎گرایانه» خوانده است که زمینه را برای بازگشت «مفسدان» فراهم می‎کند.

رهبر جریان صدر عراق تاکید کرد که وی تنها از لیست‌هایی حمایت خواهد کرد که دنبال «سهم‎‌خواهی» نباشند.

وی که سفرش به عربستان سعودی و برخی موضع‌گیری‌هایش با انتقاداتی در عراق مواجه شده است در پیامی مدعی شد «ائتلاف‎ها و توافق‌های سیاسی کینه‎توزانه یک بار دیگر زمینه را برای بازگشت مفسدان فراهم می‎کنند. به ما هم پیشنهاد شده که به آن بپیوندیم، اما ما آن را به طور کامل رد می‎کنیم.»

الصدر افزود: از اقدام حیدر العبادی که از پیشگامان‌ مقوله اصلاحات در کشور است، تعجب می‌کنیم.

وی تاکید کرد که «ما تنها از لیست‌های انتخاباتی حمایت می‌کنیم که سهم‎خواه نیستند، بلکه اعضای آن تکنوکرات مستقل و به دور از هرگونه حزب گرایی طایفه‎ای به دنبال تقویت دولت جدید عراق هستند.»

دو ائتلاف موسوم به «النصر» و «الفتح» به رهبری نخست‌وزیر و رئیس سازمان بدر عراق، پس از رایزنی‌های جدی، روز شنبه تصمیم گرفتند در رقابت‌های انتخاباتی آتی کشور همپیمان شوند.

پس از مذاکراتی جدی میان دو طرف، بر سر تشکیل ائتلافی واحد، قرار شد دو طرف با ائتلافی به نام «النصر و الفتح» وارد رقابت‌های انتخاباتی شوند.

حملات جنگنده‌های ائتلاف آمریکایی به حومه «دیرالزور» سوریه

جنگنده های ائتلاف بین المللی به اصطلاح ضد داعش به سرکردگی آمریکا روستای «هجین» در حومه جنوبی دیرالزور را هدف حملات گسترده قرار دادند.

به گزارش خبرگزاری سانا، اقدامات تجاوزکارانه جنگنده های ائتلاف آمریکایی در سوریه همچنان ادامه دارد.

بر اساس این گزارش، در ادامه این اقدامات، جنگنده های متجاوز ائتلاف آمریکایی روستای هجین در حومه جنوبی دیرالزور را بمباران کردند.

طبق اعلام شاهدان عینی، به دنبال این حمله شماری از شهروندان سوری به شدت زخمی شدند.

این در حالی است که حملات چندین ماه اخیر ائتلاف بین المللی به دیرالزور ده ها کشته از غیرنظامیان برجای گذاشته است.

منبع: تابناک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۶۰۲۳۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

موشک‌های ایرانی کشورهای عربی را بر سر عقل آورد؟ / اخراج محترمانه ارتش امریکا از خاک امارات +فیلم و تصاویر

جای شکی نیست که حمایت گسترده ای که امریکا و چندین کشور دیگر برای دفاع از اسرائیل در برابر حمله ایران انجام دادند برای ابوظبی تکرار نخواهد شد.

سرویس دفاع و امنیت مشرق _ وبسایت وال استریت ژورنال به تازگی در مقاله ای جنجالی مدعی شد ارتش امریکا در حال انتقال کلیه هواگردها و تجهیزات نظامی خود از پایگاه هوایی الظفره به خاک قطر است.

به گزارش این منبع، پنتاگون جنگنده‌ها، پهپادهای رزمی و سایر هواپیماهای نظامی در امارات را به قطر منتقل می‌کند.

امارات متحده عربی در ماه فوریه به آمریکا اطلاع داد که دیگر به جنگنده‌ها و پهپادهای آمریکایی مستقر در پایگاه هوایی الظفره در شهر ابوظبی اجازه حمله به یمن و عراق را نخواهد داد، مگر اینکه پیش از اجرای حملات مقامات اماراتی از جزئیات آن خبردار شوند.


مقامات آمریکایی گفته‌اند که این امر باعث شده تا هواپیماها را جهت اجرای عملیات به پایگاه هوایی العدید در قطر بفرستند.

با افزایش تنش‌های منطقه‌ای، امارات به شدت نگران است به طور علنی مشخص شود که این کشور به عملیات نظامی آمریکا در منطقه کمک می‌کند و درنتیجه ممکن است امارات توسط نیروهای نیابتی ایران در منطقه مورد هدف قرار گیرد، امارات متحده عربی وضع محدودیت‌ها برای عملیات‌های هوایی آمریکا از خاک خودش را "محدودیت‌های محافظت از خود" خوانده است.

مقامات آمریکایی گفته‌اند علاوه بر انتقال دارایی‌های عملیاتی به قطر، آمریکا در حال بررسی اجرای حملات هوایی از جیبوتی آفریقا علیه یمن است.

اما دلیل اصلی تغییر موضع ناگهانی ابوظبی چیست؟

شیخ نشینان امارات از سالهای گذشته و تجربه تلخ جنگ یمن همواره از احتمال آغاز حملات دوربرد به خاک اصلی و تاسیسات حیاتی خود وحشت داشتند؛ رهبران ۶ شیخ نشین دیگر همواره محمد بن زاید حاکم ابوظبی را نصیحت می کردند که از جاه طلبی منطقه ای و خطرات بزرگی که این موضوع برای کشور متحد امارات خواهد داشت اجتناب کند؛ حمله موشکی و پهپادی بزرگی که در ابتدای سال ۲۰۲۲ از خاک یمن علیه شهر ابوظبی انجام شد زنگ خطر را برای این کشور به صدا درآورد.

در ماه ژانویه ۲۰۲۲ انصارالله یمن در پاسخ به دخالت های بیجای ارتش امارات و مزدوران تحت امرش در حمله به مناطق تحت کنترل دولت صنعا در استان شبوه و مارب، چند موج حمله پهپادی و موشکی بزرگ علیه ابوظبی انجام داد.

آتش سوزی در پالایشگاه ابوظبی پس از حمله انصارالله


پالایشگاه اصلی شهر، ترمینال جدید فرودگاه ابوظبی و پایگاه هوایی الظفره که به شکل مشترک توسط امریکا و امارات استفاده می شود اهداف اصلی این عملیات بودند.


مقابله پدافند هوایی امارات با موشک های یمنی


در آن هنگام انصارالله یمن تهدید کرده بود در صورت ادامه دخالت و تجاوزات ابوظبی در خاک یمن، شهر دبی را نیز هدف قرار خواهد داد، این موضوع منجر به سرعت گیری روند آتش بس در یمن و پایان عملیات نظامی امارات تا دو سال آینده شد.


اما اجرای عملیات بزرگ "وعده صادق" توسط ایران علیه اسرائیل و ابعاد گسترده روانی و تبلیغاتی این حمله اثرات فوری بر روند همکاری نظامی میان امارات و ایالات متحده امریکا گذاشته است؛ شلیک انبوه موشک و پهپاد از خاک ایران علیه سرزمین های اشغالی و ناتوانی سیستم پدافند هوایی مشترک امریکا و اسرائیل در دفع این حمله مطمئنا سران ابوظبی را به فکر فرو برده است که اگر روزی امریکا از خاک این کشور علیه منافع ایران اقدام کند و تهران قصد تلافی داشته باشد آنها با چه عواقبی روبرو خواهند شد؟

اصابت پیاپی موشک های ایرانی به پایگاه رامون در صحرای نقب


جای شکی نیست که حمایت گسترده ای که امریکا و چندین کشور دیگر برای دفاع از اسرائیل در برابر حمله ایران انجام دادند برای ابوظبی تکرار نخواهد شد؛ همچنین امارات بر خلاف اسرائیل که فاصله بیش از هزار کیلومتری با ایران دارد در مسافت های کمتر از ۲۰۰ کیلومتر نیز در دسترس خواهد بود و حجم آتشی که ممکن است در عملیات تلافی جویانه ایران بر سر تاسیسات نظامی و اقتصادی آنها ببارد بسیار بیشتر از ظرفیت پدافند هوایی این کشور است و آنها با سطحی از خسارات روبرو خواهند شد که جبران آن در کوتاه مدت ناممکن و در میان مدت نیز بسیار دشوار خواهد بود.

موشک بالستیک عماد

اما مسئله اخراج قوای امریکایی از خاک امارات می تواند سناریو دومینو واری نیز به دنبال داشته باشد؛ امارات به نسبت سایر کشورهای حاشیه خلیج فارس نظیر قطر، بحرین یا کویت مساحت بیشتر و توان نظامی و پدافندی بیشتری دارد، اگر شیخ نشینان اماراتی به این نتیجه رسیده اند که توان دفع حملات تلافی جویانه ایران در صورت استفاده امریکا از خاکشان برای حمله را ندارند این موضوع با نرخ بیشتری برای کشورهای نامبرده نیز صدق می کند.

دیگر خبرها