Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-06@19:21:35 GMT

تریبون داران و آرامش کشور- محمدرضا تابش*

تاریخ انتشار: ۲۵ دی ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۶۰۲۴۸۳

تریبون داران و آرامش کشور- محمدرضا تابش*

اعتراضات دو هفته اخیر خیلی زود تمام شد اما مهم‌تر از تحولات آن چند روز ناآرامی، مدیریت فضای بعد از اتمام اعتراضات است. فضایی که نباید خود تبدیل به یک زمینه برای ایجاد نارضایتی و اعتراض در جامعه شود.

بنابراین مهم‌ترین چیزی که الان کشور به آن نیاز دارد یک روند حقوقی آرامش‌بخش و متعهد برای پیگیری ابعاد این اعتراضات است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در چنین شرایطی نمی‌توان پذیرفت طیف‌هایی همزمان با دعوت به آرامش، به قرار دادن اقشار مختلف مردم روبه‌روی هم مشغول شوند. این دو اقدام همزمان یک تضاد جدی با اثرات منفی و مخرب فراوان است. متأسفانه اتخاذ برخی مواضع از این دست از تریبون‌های مهم و مقدس نماز جمعه در روزهای پس از این اعتراضات نه تنها در جهت هماهنگی جامعه نیست بلکه می‌تواند موجبات رودررویی‌های جدیدی را در کشور فراهم کند.
نکته دیگر این است که تریبون‌داران وقتی سخنی را مطرح می‌کنند نباید انتظار داشته باشند که افکار عمومی برداشت‌های متفاوتی از آن نداشته باشد. این طبیعت رفتار اجتماعی است و برای رفع آن یعنی جلوگیری از ایجاد برداشت‌های مختلف از یک سخن، اول از همه،خود گوینده دارای مسئولیت مستقیم است تا کلمات و جملات قابل تفسیر بر زبان نیاورد. به عبارت دیگر یکی از مهم‌ترین مسئولیت‌های یک سخنران، خصوصاً وقتی سخنان او بعد مذهبی هم پیدا می‌کند تسلط کامل بر گفتار و زبان خویش است.
دیروز خوشبختانه رئیس‌جمهوری در سخنان خود اشاراتی به برخی تعابیر داشت و این مسأله از آن رو مهم است که می‌تواند زمینه‌های اعتماد عمومی بین جامعه و حاکمیت را ارتقا دهد. جامعه هر چقدر تعداد بیشتری را در سطح حاکمیت در موقعیت مدافعان خود ببیند که برای این دفاع الزاماً به رویکردهایی مانند چندقطبی کردن و یا سفیدوسیاه کردن ملت نمی‌پردازند، به آن حاکمیت اعتماد و اتکای بیشتری خواهد کرد. به همان منوال که عکس این موضوع نیز صادق است و اگر قسمت‌هایی از جامعه از تریبون‌های عمومی مورد حمله قرار بگیرند، زمینه‌های کاهش سطح اعتماد عمومی به حاکمیت فراهم می‌شود.
قابل انکار نیست که قسمتی از جامعه ایران در حال حاضر دچار نوعی نارضایتی هستند که ریشه اتفاقات و ناآرامی‌های اخیر بود. این هم کاملاً عیان است که در این ناآرامی‌ها اتفاقات تلخی نیز رخ داده است. اما آیا الزاماً حمله به معترضان و تخطئه قسمتی از جامعه به بهانه وجود برخی نارضایتی‌ها به کاهش این دست نارضایتی‌ها خواهد افزود یا اینکه آن را افزایش می‌دهد؟ شکی نیست که گزینه درست این سؤال، همان گزینه دوم است.
در جامعه ما نارضایتی‌هایی از مسائلی چون وضعیت اقتصادی، فساد در دستگاه‌های مختلف، نابرابری و امثالهم وجود دارد. خطری که تأکید بر برخی تعابیر برای معترضان می‌تواند در پی داشته باشد آن است که نارضایتی‌های یاد شده را به حوزه‌های دیگری هم ببرد و با گسترش حوزه‌های زمینه‌ای این دست اعتراضات عملاً کار حکومت را سخت کند.
این بدان معناست که ما در تعابیر خود حتی در قبال معترضان نباید از دایره انصاف، عدالت و تدبیر خارج شویم. یادمان باشد که التهابات اخیر باز هم می‌تواند تکرار شود و این مهم مسئولیت تک تک تریبون‌داران را برای حفظ آرامش کشور دو چندان می‌کند.
*نایب رئیس فراکسیون امید
منبع: روزنامه ایران 25/10/1396
پژوهشم**1197**

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۶۰۲۴۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آبروی اصفهان را برده، برخورد قضایی کنید |‌ به عنوان یک سپاهانی خود من شاکی‌ام

به گزارش همشهری آنلاین مسعود تابش درباره اتفاقات حاشیه‌ای دیدار پرسپولیس و سپاهان به خبرنگار ورزشی «اطلاعات آنلاین» گفت: هر دو طرف مشکل داشتند؛ هم پرسپولیسی‌ها و هم سپاهانی ها. من این رفتارها را قبول ندارم و برایم دردناک بود تماشای آن اتفاقات حاشیه‌ای رو سکوها. هواداران پرسپولیس به تک تک بازیکنان سپاهان توهین کردند. یک فرد هم پیدا شد که با عنوان لیدر سپاهان آن صحبت‌های زشت را درباره خانم‌ها بر زبان آورد. آن فرد را نمی‌شناختم. زمان ما نبود. حالا چه زمانی لیدر شده است بنده خبر ندارم.
مدیرعامل اسبق سپاهان افزود: روز بازی انواع و اقسام توهین‌ها به خانواده امید نورافکن شد و بعد هم نوبت رامین رضاییان شد. هر دو سوی ماجرا رفتارهای بدی نشان دادند. این دو تیم از ریشه و مکتب شاهین هستند. همیشه افتخار می‌کردیم به حضور در آن مکتب و متاسفم حالا اینگونه شده است.
وی افزود: ریشه این اتفاقات در خود جامعه است. شما از کنار یک مدرسه راهنمایی عبور می‌کنید می‌بینید در محاوره هایشان از چه الفاظی استفاده می‌کنند. این فاجعه است.
تابش گفت: همه باشگاه‌ها فرهنگی هستند، اما تنها مقوله‌ای که به آن پرداخته نمی‌شود همین است. کدام فعالیت فرهنگی می‌شود؟ اصلا بودجه فرهنگی باشگاه‌ها چقدر است؟ زمان ما یک کارهایی کردیم و حتی اساسنامه را تغییر دادیم. وقتی از خانواده کار خراب می‌شود تکلیف روشن شد.
وی افزود: باز هم می‌گویم فحاشی از دو طرف بود. باور کنید یکی از بچه‌های من که استعداد فوتبال دارد به واسطه همین شرایط اجازه ندادم ادامه دهد. برخی رشته‌ها که به دانشگاهی معروف هستند هم این شرایط را دارند. آنجا هم متاسفانه شرایط بد شده است. مثلا در بسکتبال این رفتارها را روی سکوها دیدم و تاسف خوردم.


وی درباره نقش فدراسیون فوتبال گفت: هم آن‌ها نقش دارند و هم دیگر بخش ها. من اخیرا با یکی از فرماندهان یگان ویژه همکلام بودم و به شوخی به ایشان گفتم تعداد شما از تماشاگران بیشتر شده، اما اثری ندارد. باید ریشه یابی کنید که چرا این اتفاقات می‌افتد. حتی برخی مدیران باشگاه‌ها و مربیان مسایل فرهنگی را رعایت نمی‌کنند.
پیشکسوت سپاهان گفت: من بودم با آن شخص که به بانوان پرسپولیسی توهین کرد قضایی برخورد می‌کردم. خود باشگاه سپاهان باید شاکی می‌شد. این فرد آبروی یک شهر را به بازی گرفت. آن پرسپولیسی‌های فحاش هم آبروی تهران را بردند.


تابش درباره تشویق شدن محرم نویدکیا روی سکوها از سوی هواداران سپاهان به «اطلاعات آنلاین» گفت: به نظر من الان نویدکیا گزینه خوبی است. البته تا جایی که می‌دانم آقای مورایس سال بعد هم قرارداد دارد، اما اگر قرار باشد که او برود محرم بهترین گزینه است؛ هر چند در گذشته نویدکیا را سوزاندیم.


وی در پایان درباره نتایج سپاهان در لیگ برتر گفت: تیم دوم سپاهان هم می‌توانست قهرمان شود. به نظرم بازیکنان خارجی جذب شده فاقد کیفیت بوده اند. علاقه ندارم درباره مورایس حرفی بزنم، اما تعدادی از این خارجی‌هایی که آورده باید دیپورت شوند. سپاهان در بخش آکادمی خوب کار می‌کند و چرا از بچه‌های خودمان استفاده نمی‌کنیم. سپاهان هم پارسال و هم امسال باید با ۱۰ امتیاز اختلاف قهرمان می‌شد، ولی نمی‌دانم چرا ناکام شدند.

کد خبر 849349 برچسب‌ها ویژه ورزشی باشگاه سپاهان باشگاه پرسپولیس

دیگر خبرها

  • معادن کلید مهم توسعه کردستان/جاده‌های معادن موجب نارضایتی مردم
  • مرگ و زندگی ما به دست میدان مغناطیسی زمین است!
  • از بازار داغ دید و بازدید‌ تا تریبون‌های آزاد/ تبیین روشنگرانه در جنگ ترکیبی
  • آبروی اصفهان را برده، برخورد قضایی کنید |‌ به عنوان یک سپاهانی خود من شاکی‌ام
  • واکنش مجمع جهانی بیداری اسلامی به سرکوب اعتراضات در دانشگاه‌های آمریکا
  • امیرعبداللهیان: آماده کمک به بازگشت آرامش و ثبات به سودان هستیم
  • ایران ظرفیت پذیرش مهاجرین جدید را ندارد
  • حاکمیت نگاه ویژه‌ای در تأمین نیاز‌های حرفه‌ای ماماها داشته باشد
  • رئیس انجمن جامعه شناسی ایران: پروژه یکدست‌سازی همه جا شکست خورده است/ هر روز شکاف‌های عمیق‌تری بین ایدئولوژی حاکمیت با مردم می‌بینیم/ گروه‌های مختلف مردم به همدیگر احترام می‌گذارند
  • نارضایتی برخی از تاکسی داران از درخواست معاینه فنی برای خودروی فرسوده هنگام تعویض