Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایلنا»
2024-04-30@16:15:34 GMT

امکان بازدید از بلندای ارگِ بم فراهم شد

تاریخ انتشار: ۲۵ دی ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۶۰۷۹۱۸

امکان بازدید از بلندای ارگِ بم فراهم شد

به‌ گزارش ایلنا، محمود وفایی؛ مدیرکل میراث‌فرهنگی این استان در نشست مشترک با فرماندار شهرستان بم با اشاره به اینکه این شهرستان در خصوص راه‌اندازی زیرساخت‌های گردشگری با هیچکدام از شهرستان‌های استان قابل مقایسه نیست، افزود: خوشبختانه شهرستان بم دارای زیرساخت‌هایی همچون راه آهن، فرودگاه، مجموعه ارگ جدید و هتل‌هایی با درجه‌بندی متفاوت است که می‌تواند نیازهای هر گردشگر را رفع کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او از ارگ تاریخی بم به‌ عنوان هسته اصلی گردشگری این شهرستان یاد کرد و گفت: با توجه به سابقه تمدنی این شهرستان و معروفیت آن در سایت‌ها بین‌المللی و کمپانی‌های گردشگری باید بازاریابی و تبلیغات در اولویت کار شهرستان بم قرار گیرد.

وفایی وارد ساختن تاسیسات گردشگری از جمله دفاترخدمات مسافرتی این شهرستان در نمایشگاه‌های ملی و بین‌المللی را ضروری دانست و گفت: فعالیت‌های گردشگری دفتر خدمات مسافرتی پیش قراولان شهرستان بم در این زمینه و همچنین جذب گردشگران خارجی به استان کرمان و سپس شهرستان بم قابل تقدیر است که باید به صورت الگو درآید.

او به برگزاری مداوم جشنواره خرما در شهریورماه هر سال شهرستان بم، اشاره و تصریح کرد: برگزاری این جشنواره می‌تواند به جذب گردشگران داخلی و خارجی کمک شایانی کند که امیدواریم با حضور فرماندار جدید و پرتلاش این شهرستان جشنواره خرما امسال پررنگ‌تر از سال‌های قبل برپا شود.

وفایی با بیان اینکه ارگ بم از سال گذشته به چرخه گردشگری استان باز گشته است، بیان کرد: خوشبختانه نحوه بازسازی ارگ تاریخی این شهرستان طبق طرح جامع مدیریت حفاظتی بم که مورد تایید یونسکو و شورای عالی معماری و شهرسازی کشور است، پیش می‌رود.

او به راه‌اندازی پایگاه کویر لوت در شهرستان فهرج اشاره کرد و گفت: این پایگاه به راحتی می‌تواند کویر شهداد را به کویر فهرج مرتبط سازد و مسیر گردشگری مناسبی را برای گردشگران ترسیم کند.

وفایی با اشاره به اینکه یکی از دغدغه‌های اشتغال خرد مانند صنایع‌دستی، بی‌اطلاعی هنرمندان از ارائه تسهیلات به آن‌هاست، افزود: هنرمندان می‌توانند با دریافت این تسهیلات، مشاغل خانگی را رونق بخشند.

او ادامه داد: بسیاری از هنرمندان برای تولید صنایع‌دستی مواد اولیه را خریداری می‌کنند در حالی‌که در شهرستان بم مواد اولیه از قبیل سیس برای سیس بافی در دسترس است و آن‌ها به راحتی قادر به انجام فعالیت هستند.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری استان کرمان راه‌اندازی بازارچه صنایع‌دستی این شهرستان را از الزامات دانست و افزود: با توجه به ثبت ملی رشته سیس‌بافی باید بازارچه‌ای برای معرفی و عرضه این نوع صنایع‌دستی برپا شود.

او با اشاره به اینکه غرفه‌ای را برای نمایش و عرضه هنر سیس‌بافی شهرستان بم در بازارچه کاروانسرای گنج‌علی‌خان کرمان واگذار خواهیم کرد، افزود: امیدواریم هنر سیس بافی بیشتر مورد توجه هنرمندان این شهرستان قرار گیرد.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری استان کرمان بابیان اینکه متاسفانه در هیچ‌کدام از شهرستان‌های استان بازارچه دائمی صنایع دستی وجود ندارد، بیان کرد: در حال حاضر بازارچه‌ای دائمی با ۴۰ غرفه در محل کاروانسرای گنج‌علی‌خان شهر کرمان راه‌اندازی شده که به فروش و نمایش صنایع‌دستی کرمان می‌پردازد.

وفایی با اشاره به اینکه بازارچه صنایع‌دستی شرق استان می‌تواند در شهرستان بم راه‌اندازی شود، بیان کرد: اماکن تاریخی محلی مناسب برای راه‌اندازی بازارچه‌های دائمی صنایع‌دستی هستند.

او با بیان اینکه ظرفیت گردشگری شهرستان بم در مناطق طبیعی بسیار بالا است، افزود: راه‌اندازی خانه‌های بوم‌گردی در این گونه مناطق می‌تواند نیازهای اقامتی گردشگران این شهرستان را مرتفع سازد.

وفایی در ادامه به تفاهم‌نامه اداره‌کل میراث‌فرهنگی استان کرمان با شهرداری و شورای شهر بم برای راه‌اندازی موزه در این شهرستان اشاره کرد و گفت: بزودی عملیات اجرایی احداث موزه بم نیز آغاز خواهد شد.

او گفت: در حال حاضر فاز اول مرمت قسمت حاکم نشین ارگ تاریخی بم پایان یافته و تا یک ماه آینده کار مرمت برج حاکم نشین این بنا آغاز می‌شود.

خانه عامری‌های بم به بخش خصوصی واگذار می‌شود

همچنین در این نشست هادی شهسوارپور فرماندار شهرستان بم با بیان اینکه در صورت موافقت میراث‌فرهنگی خانه عامری‌های این شهرستان به بخش خصوصی واگذار می‌شود، گفت: این بنای تاریخی پس از واگذاری به هتل سنتی تبدیل می‌شود.

شهسوارپور به جاذبه‌های تاریخی و گردشگری شهرستان بم و دیگر شهرستان‌های همجوار اشاره کرد و گفت: با وجود جاذبه‌های جهانی این شهرستان‌ها باید به ورود گردشگران خارجی توجه ویژه‌ای شود.

او به راه‌اندازی هتل‌های سنتی و خانه‌های بوم‌گردی در روستاهای حاشیه کویر اشاره و اظهار کرد: ساخت این خانه‌ها می‌تواند منجر به ماندگاری گردشگران داخلی و خارجی در محل جاذبه‌های بکری چون تپه‌های شنی ریگان و کلوت‌های فهرج شود.

فرماندار شهرستان بم به خانه باغ‌های این شهرستان اشاره کرد و افزود: متاسفانه این خانه باغ‌ها به عنوان یکی از جاذبه‌های مهم طبیعی در حال از بین رفتن هستند که باید به احیای آن‌ها کمک کنیم.

منبع: ایلنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۶۰۷۹۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اصلاح قبوض گازبهای تاسیسات گردشگری و صنایع‌دستی

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از مرکز روابط‌عمومی وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی علی‌اصغر شالبافیان با بیان این خبر گفت: در سال گذشته پیرو تصویب آئین‌نامه نرخ تعرفه گاز مصرفی صنایع و خدمات توسط هیأت وزیران، نرخ بهای گاز مصرفی تأسیسات گردشگری به میزان یک چهارم نرخ صنعت کاهش یافت.

وی افزود: با توجه به مصوبه دولت، نرخ مصوب از نیمه دوم سال گذشته برای تأسیسات گردشگری اعمال شد و با طرح ادله قانونی و پذیرش آن توسط معاونت حقوقی ریاست جمهوری و اهتمام وزیر محترم، نرخ مصوب یک چهارم برای نیمه نخست سال گذشته نیز تعمیم یافت و مقرر شد قبوض مشترکین تأسیسات گردشگری و صنایع دستی در بازه زمانی اعلام شده، تعدیل شود. از این رو هزینه بهای گاز تأسیسات گردشگری برای نیمه اول سال ۱۴۰۲ با تعرفه یک چهارم محاسبه می‌شود و این موضوع با اصلاح قبوض، حمایت از فعالین بخش خصوصی را در پی خواهد داشت.

شالبافیان تصریح کرد: با عنایت به مصوبه ارزشمند دولت در ماده ۹ آئین نامه جز ۲ و۳ ماده ۱۰۰ قانون برنامه ششم موضوع تصویب نامه روز ۲۳ اسفندماه ۱۴۰۲ هیات وزیران، دستگاه‌های متولی حوزه آب، دفع فاضلاب و انرژی مکلف شدند نسبت به تدوین تعرفه ویژه بخش گردشگری اقدام نمایند. با اهتمام صورت گرفته، تعرفه ویژه تأسیسات گردشگری در زمینه گاز، برق و سوخت شناورها تصویب گردید و ذینفعان مربوطه از آن بهره‌مند شدند. تعرفه آب و فاضلاب نیز در شرف تدوین است.

معاون گردشگری در ادامه اظهار کرد: یکی از ابزارهای حمایتی برای توسعه گردشگری در کشور، بهره‌مندی فعالان این صنعت از تسهیلات و تعرفه‌های انرژی است. سرمایه‌گذاران بخش خصوصی با در نظر گرفتن توجیه اقتصادی نسبت به سرمایه‌گذاری در صنایع مختلف اقدام می‌کنند و یکی از ملزومات و مؤلفه‌های اصلی تشویق سرمایه‌گذاران و حمایت از فعالان صنعت گردشگری، وجود مشوق‌های قانونی در زمینه انرژی است.

شالبافیان در پایان با تاکید بر لزوم توجه به مصرف بهینه انرژی در تأسیسات گردشگری گفت: رویکرد وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی همواره حمایتی بوده و بر پشتیبانی و مساعدت حداکثری از فعالان حوزه گردشگری تاکید دارد.

اقدامات مذکور در حالیست که با پیگیری‌های وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی در سال گذشته، نرخ برق تأسیسات گردشگری و دفاتر خدمات مسافرتی دارای پروانه بهره‌برداری از این وزارتخانه، در تمام فصول به میزان ۱۳۲ تومان به ازای هر کیلووات ساعت تعیین شد که این نرخ در میان تعرفه‌های بخش صنعت، پایین‌ترین نرخ به شمار می‌آید.

کد خبر 6091307 فاطمه کریمی

دیگر خبرها

  • تائید بیمه هنرمندان صنایع‌دستی فارس پس از ۱۵ سال
  • بازدید معاون امور مجلس وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی از قلعه بدلبو ارومیه
  • تولید بیش از ۸۵ نوع صنایع دستی در فارس
  • دستگیری ۵ حفارغیر مجاز در شهرستان سوادکوه
  • اصلاح قبوض گازبهای تاسیسات گردشگری و صنایع‌دستی
  • اهدای ۵۹ شیء تاریخی به اداره میراث‌ فرهنگی شهرستان ملایر
  • دومین جشنواره غذاهای سنتی (آش نغوزه) در چناران برگزار می‌شود
  • تجلیل از هنرمندان نمونه فعال در واحدهای تولیدی فعال صنایع دستی
  • در جشنواره شکوفه‌های بادام ‌شهر زیبای دژکرد چه گذشت؟
  • برگزاری جشنواره شکوفه‌های بادام در شهر زیبای دژکرد