Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «افکارنيوز»
2024-05-07@16:02:57 GMT

چاپ سه‌بعدی بافت پیچیده مغز انسانی+عکس

تاریخ انتشار: ۲۶ دی ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۶۲۲۸۳۹

چاپ سه‌بعدی بافت پیچیده مغز انسانی+عکس

با این حال، این فناوری همچنان محدودیت‌های قابل توجهی دارد. برای ایجاد این ارگان‌ها، مهندسان علوم زیستی نیاز به ساختارمصنوعی چاپ سه‌بعدی دارند که ساختار ارگان‌ها را تقلید می‌کند و سپس با سلول‌ها پر می‌شوند. تاکنون، فقط مواد نسبتا سفت سه‌ بعدی چاپ شده اند، اما برخی از اندام‌های بدن مانند مغز و ریه‌ها ساختار بسیار نرمی دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

"ژنگچو تان"(ZhengchuTan) پژوهشگر بخش مهندسی مکانیک در کالج سلطنتی لندن و نویسنده اصلی مقاله اخیر گفت: انواع ساختارهای بیولوژیکی که قبلا چاپ شده‌اند، چیزهایی مانند استخوان یا اندام‌های سخت‌تر مانند کبد و کلیه بوده‌اند.

تان درمصاحبه با "لایو ساینس"( Live Science) افزود: ما از یک ماده بسیار نرم که یک هیدروژل ترکیبی است استفاده کردیم و بافت‌های نرم تر مشابه مغز و احتمالا ریه را نیز چاپ کردیم.

وی گفت: اما مشکل چاپ سه‌بعدی مواد بسیار نرم این است که در طول روند چاپ لایه‌های زیرین هنگام اضافه شدن لایه‌های بالایی تمایل به سقوط دارند.

در واقع، روند چاپ سه‌بعدی شامل ساخت یک جسم لایه به لایه است، به این معنی که لایه‌های پایین باید بتوانند از وزن ساختار درحال رشد حمایت کنند.برای حل این مشکل محققان دمای همه چیز راکاهش دادند.

ژنگچو تان گفت: ما از فرایند چاپ "سرما شناسی"(cryogenic) استفاده می‌کنیم؛ بدین معنی که لایه قبلی یخ زده است. انجماد باعث می‌شود لایه بسیار جامد و پایدار باشد تا لایه بعدی بتواند در بالای آن چاپ شود و جسم سه‌بعدی روی لایه‌های زیرین سقوط نکند.وی افزود: پس از تکمیل فرایند چاپ، مهندسین می‌توانند جسم را به آرامی گرم کنند و جسم شکل خود را حفظ می‌کند.

به منظور چاپ سه‌بعدی ساختار مصنوعی محققان از یک هیدروژل ترکیبی جدید که شامل دو جزء متشکل از الکل پلی وینیل که یک پلیمر مصنوعی محلول در آب و یک ماده ژل مانند به نام "فیتاژل" Phytagel)) است، استفاده کردند. ساختار حاصل از آن با کلاژن پوشش داده شد و سپس آن را با سلول‌های انسانی پرکردند. با این حال، برای اهداف آزمایش، محققان از ساختار مصنوعی سلول‌های پوستی به جای سلول‌های مغزی استفاده کردند تا مغز انسان را تقلید کنند.

تاکنون، محققان قادر به ایجاد نمونه‌های کوچک از بافت مشابه مغز و نه کل مغز شده‌اند و تنها ۱۱ بخش از بدن در آزمایشگاه رشد داده شده اند.

"آنتونیو اِلیا فورته"(Antonio Elia Forte) نویسنده ارشد مطالعات، دانشیار پژوهشی دانشکده مهندسی علوم زیستی کالج سلطنتی لندن گفت: اگر شما سعی در چاپ سه بعدی کل مغز با یک دستگاه پرینتر سه بعدی استاندارد در دسترس را داشته باشید، این کار بسیار چالش برانگیز است.

بیشتر بخوانید: تولید بافت زنده با چاپ سه‌بعدی

فورته در مصاحبه با "لایوساینس"(Live Science) افزود: وقتی با یک ساختار پیچیده مواجه می‌شوید هرچه با مواد نرم‌تر کار می‌کنید خطر فرو ریختن هندسه آن ساختار بیشتر می‌شود.

وی گفت: محققان با تکنیک کنونی "سرما شناسی" مواد را از طریق صفحه چاپگر سه‌بعدی خنک می‌کنند. این بدان معنی است که قبل از چاپ تمام ابعاد شی، لایه‌ها از صفحه حذف می‌شوند و تمام اثر سرما شناسی از بین می‌رود. در آینده، محققان می‌توانند با استفاده از محفظه‌ای که کل جسم را خنک نگه می‌دارد، این تکنیک را متحول کنند.

وی در ادامه افزود: با این حال، تکنیک جدید "سرما شناسی"(cryogenic) یک قدم به سمت جلو است. در حال حاضر ما در نهایت قادر به چاپ مواد بسیار نرم هستیم، که این دستاورد قبلا به دست نیامده بود. محققان در حال تلاش برای بهبود این تکنیک برای چاپ اشیای بزرگتر هستند. مهندسان علوم زیستی احتمالا هنوز هم از ساخت اندام‌های پیچیده انسان مانند مغز و ریه‌ها با استفاده از چاپ سه‌بعدی چند دهه دور هستند. با این وجود، روش فعلی می‌تواند به محققان در مورد چگونگی رفتار بافت مغز یا ریه تحت شرایط مختلف - مثلا در موقعیت‌های ضربه مانند آسیب‌های مغزی کمک کند.

این مطالعه درمجله "ساینتیفیک ریپورتس"(Scientific Reports) در ماه نوامبر سال ۲۰۱۷ منتشرشده و برای اولین بار در سایت "لایوساینس"(Live Science) منتشر شد.

 

منبع: افکارنيوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۶۲۲۸۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

باخت بدموقع ویلا، معادله سهمیه را پیچیده کرد!‏

به گزارش "ورزش سه"، تا پیش از بازی امروز استون‌ویلا مقابل ‏برایتون به نظر می‌رسید شانس تیم اونای امری برای کسب سهمیه ‏چهارم لیگ قهرمانان بسیار بالا است. ‏

ولی در دیدار امروز استون ویلا مقابل برایتون گلی که ژوائو پدرو در ‏دقیقه 87 از روی نقطه پنالتی به ثمر رساند باعث شد محاسبات ‏سهمیه در لیگ برتر پیچیده شود. تاتنهام که حریف اصلی استون‌ویلا ‏است و در حال حاضر در رتبه پنجم قرار دارد حالا امید زیادی برای ‏رسیدن به تیم اونای امری دارد. ‏

مساله اینجا است که با وجود تفاوت هفت امتیازی تاتنهام با ‏استون‌ویلا آنها دو بازی کمتر دارند و در صورت پیروزی در دو بازی ‏عقب‌مانده‌شان می‌توانند به یک امتیازی ویلا برسند. ‏

تاتنهام در حال حاضر 34 بازی انجام داده و تعداد بازی استون‌ویلا ‌‏36 است. اگر تاتنهام هر دو بازی عقب‌مانده را با پیروزی پشت سر ‏بگذارد به یک امتیازی استون‌ویلا می‌رسد و همه چیز به دو بازی آخر ‏دو تیم کشیده خواهد شد. ‏

استون ویلا تا پایان فصل دو بازی دیگر در پیش دارد: تیم اونای امری ‏ابتدا در خانه به مصاف لیورپول می‌رود و در هفته آخر مهمان ‏کریستال پالاس است. ‏

تاتنهام اولین بازی عقب‌مانده‌اش را امروز مقابل لیورپول در آنفیلد ‏برگزار کرده و سپس در خانه میزبان برنلی است. دو بازی آخر تاتنهام ‏که تکلیف سهمیه چهارم لیگ قهرمانان را مشخص می‌کند مقابل ‏منچسترسیتی و شفیلدیونایتد است. ‏

حالا اونای امری و استون ویلا همه نگاه‌شان را به بازی امشب تاتنهام ‏و لیورپول دوخته‌اند. اگر تاتنهام به پیروزی برسد هیجان در استون ‏ویلا به اوج خواهد رسید.

دیگر خبرها

  • گوشته زمین آنقدر داغ است که صفحات پوسته زمین بر آن شناورند!
  • هوش مصنوعی ناشناخته‌های کیهان را کشف می‌کند
  • استفاده از آبرسان چگونه پوست را روشن می‌کند؟
  • نتانیاهو کار مذاکرات با حماس را پیچیده کرد
  • نویدکیا: با عزیزم و قربانت بروم نمی‌شود کار کرد!
  • باخت بدموقع ویلا، معادله سهمیه را پیچیده کرد!‏
  • چه عواملی در مشارکت سیاسی زنان نقش دارد؟
  • شناسایی یک شهاب سنگ از هسته سیارک توسط محققان کشور
  • هر آنچه که باید در مورد استفاده از «وازلین» بدانید
  • وازلین برای پوست؛ خوب است یا بد؟