Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش سرویس دانش آموزی خبرگزاری بسیج ،علی زرافشان معاون آموزش متوسطه وزیر آموزش و پرورش  با بیان اینکه 17 روشِ درون و برون مدرسه‌ای برای رشد استعدادهای دانش‌آموزان با هوش برتر در جهان وجود دارد، اظهار داشت: زحمت این روش‌ها زیاد است اما فایده‌ و ثمره عملی آن از جداسازی دانش‌آموزان بیشتر است البته در مورد دانش‌آموزانی که هوش‌بهر بسیار بالایی دارند می‌توان استثنا قائل شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: اگر روش‌های برون و درون‌مدرسه‌ای رشد استعدادهای درخشان را بپذیریم می‌توانیم با نوشتن آیین‌نامه در مدارس داخل کشور آنها را اجرا کنیم.  

زرافشان در خصوص حذف مدارس سمپاد از مدارس متوسطه اول، گفت: این مسئله در حد پیشنهاد کارشناسی است که در نهایت مجموعه در مورد آن تصمیم می‌گیرد.

 معاون آموزش متوسطه وزیر آموزش و پرورش در خصوص طرح تعالی و انتقاداتی که نسبت به آن مطرح است بیان داشت: گزارش بدون امضا از طرح تعالی در فضای مجازی منتشر شده است که این طرح را کاغذبازی می‌داند اما طرح تعالی یک ضرورت برای ارتقای کیفیت آموزشی است.

وی ادامه داد: ویژگی‌هایی چون قدرت برنامه‌ریزی، خودارزیابی و قدرت تصمیم‌سازی در مدرسه که الزام سند تحول بنیادین است بدون اجرای این طرح محقق نخواهد شد و هدف مهم طرح تعالی توانمندسازی تیم مدرسه برای اجرای سند تحول است.

زرافشان با بیان اینکه خودارزیابی و برخی امور این چنین بدون مکتوب‌سازی دست یافتنی نیست، اضافه کرد: در گذشته تقویم اجرایی مدرسه وجود داشت که نگاه برنامه‌ریزانه داشت و اگر برنامه‌ریزی را منتشر کنیم و به اولیا و دانش‌‌آموزان بدهیم اسمش کاغذبازی نیست بلکه حرکت مبتنی بر برنامه است.

 معاون آموزش متوسطه وزیر آموزش و پرورش تصریح کرد: طرح تعالی به دنبال اجرایی کردن نظام برنامه‌ریزی در مدرسه است بنابراین باید تمام مراحل کارها در مدرسه مستندسازی شود اما از آنجا که فرهنگ جامعه ایرانی، شفاهی است این کار سخت به نظر می‌آید؛ هم‌اکنون در جامعه فرهنگیان ما 600 هزار فرهنگی مدرک لیسانس و بالاتر دارند اما چقدر تولیدات مکتوب و تجربیات ثبت شده دارند؟ 

 وی با اشاره به انتقادی که در یکی از کانال‌های شبکه‌های اجتماعی مطرح شده بود، خاطر نشان کرد: می‌گویند فلان کشور که طرح تعالی را موفق اجرا کرد کارشناس از انگلیس آورده بود و شما نمی‌توانید! یعنی توان کارشناسان ما را پایین‌ می‌بینند در حالی که ما 3 سال است که این طرح را آغاز کرده‌ایم و سنگاپور 27 سال است آن را اجرا می‌کند.

زرافشان با بیان اینکه با طرح تعالی به دنبال تغییر فرهنگ مدیریت هستیم، گفت: ما به دنبال دستیابی سریع به نتیجه‌گیری کیفی نیستیم؛ اکنون 18 هزار مدرسه مجری طرح تعالی هستند و ما در مرحله اولیه توانمندسازی تیم مدیریتی مدارس هستیم اما به دنبال گسترش کمی مدارس اجرا کننده هستیم و سال آینده تمام مدارس متوسطه این طرح را اجرا خواهند کرد.

انتهای پیام/

 

منبع: بسیج نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت basijnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بسیج نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۶۲۳۱۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مدرسه باید واقعیت جامعه باشد/ ۵۰۰ تا ۷۰۰ هزار معلم مخالف مدرک دانشگاهی خود آموزش می‌دهند

در برنامه بالاتر موضوع تنوع مدارس مورد بحث و گفتگو قرار گرفت و نظرات مختلف بررسی شد. معاون سابق آموزش و پرورش به عنوان مخالف تنوع مدارس و  رئیس سابق سازمان ملی پرورش استعدادهای درخشان به عنوان موافق تنوع مدارس با یکدیگر به گفت و گو پرداختند.

ابراهیم سحرخیز، معاون سابق آموزش و پرورش گفت: تنوع مدارس به شرطی که باعث عدالت آموزشی شود مشکلی ندارد. 

وی افزود: اگر مدارس نمونه دولتی در روستاهایی که   نیروی انسان قوی ندارد و نسبت به شهر امکانات کافی ندارد ایجاد شود و باعث عدالت آموزشی میان دانش آموزان شهری و روستایی شود مشکلی ندارد.

او ادامه داد: به طور کلی ما ۲ نوع مدرسه پول بگیر و رایگان داریم .

وی  با بیان این که حدود ۱/۱۲ درصد دانش‌آموزان در مدارس تیزهوشان تحصیل می‌کنند؛ اظهار کرد: ما دانش‌آموزانی داریم که ممکن است در رشته‌های نظری تیزهوش نباشند اما در ورزش یا رشته‌های هنری تیزهوش باشد آیا دانش آموزان روستاها و عشایر نیز وارد مدارس تیزهوشان می‌شوند.

 او ادامه داد: مدرسه باید واقعیت جامعه باشد. متاسفانه مدارس دولتی نماد فقر است. مدارس ما در حال حاضر ۲ قطبی هستند و  طبقاتی شده اند. براساس یک گزارش در سال ۱۳۹۲ توسعه مدارس سمپاد و‌ نمونه دولتی مانع توسعه مدارس غیردولتی است. بر اساس یک آمار حدود ۵۰۰ هزار تا ۷۰۰ هزار معلم مخالف مدرک دانشگاهی خود به دانش آموزان آموزش می‌دهند و به بیان دیگر که این معلمان غیرمتخصص هستند.

سحرخیز تصریح  کرد: مدارسی همچون هیت امنا، غیردولتی یک ماه قبل از شروع مدارس  نیرو انسانی خود را گرفته است اما در مدارس دولتی تراکم جمعیت (کلاس ۴۰ نفره) نیروی غیرمتخصص است و معلم ها ناراضی هستند.

وی افزود: به شرطی که تمام مدارس  در سراسر ایران درس را آموزش بدهند و عدالت آموزشی ایجاد شود تنوع بد نیست.   

فاطمه مهاجرانی، رئیس سابق سازمان ملی پرورش استعدادهای درخشان هم گفت: مدارس سمپاد مدرسه تخصصی با نیازهای ویژه است ما باید مدارس را به جای خود برگردانیم البته ما کمبودهایی داریم که باید رفع شود اما حذف مدارس کار درستی نیست.

وی افزود: امیدواریم ما به جای دانشمند اندیشمند تربیت کرده و درک را به آن‌ها آموزش دهیم. بر اساس سند تحول بنیادین آموزش و پرورش باید دست مدیران را آزادتر بگذاریم اما متاسفانه این اتفاق نمی‌افتد.

او ادامه داد: ما باید تمام معلمان را توانمندسازی کرده تا آن‌ها بتوانند نیروی متخصص تحویل جامعه بدهند.

باشگاه خبرنگاران جوان علمی پزشکی آموزش و پرورش

دیگر خبرها

  • شبکه‌ای از دانش‌آموزان سمپاد در نمایشگاه دستاورد‌های پژوهشی شکل می‌گیرد
  • امتحانات نهایی دانش آموزان عشایری متوسطه در سه مدرسه برگزارمی شود
  • کاهش‌ شهریه برخی مدارس غیردولتی | امسال افزایش شهریه درصدی نیست بلکه... | هزینه فوق برنامه چند درصد شهریه است؟
  • نرخ شهریه مدارس غیردولتی چه زمانی اعلام می شود؟/ امکان کاهش‌ شهریه برخی مدارس
  • «شهریه» مدارس غیردولتی تا ۳۱ اردیبهشت تعیین می شود/ معلمان مدارس غیر دولتی بیمه کامل می‌شوند
  • تعیین «شهریه» مدارس غیردولتی ۳۱ اردیبهشت
  • تعیین «شهریه» مدارس غیردولتی تا ۳۱ اردیبهشت / معلمان مدارس غیر دولتی بیمه کامل می‌شوند
  • ضرورت توجه به مدرسه محوری در آموزش وپرورش
  • مدرسه باید واقعیت جامعه باشد/ ۵۰۰ تا ۷۰۰ هزار معلم مخالف مدرک دانشگاهی خود آموزش می‌دهند
  • بهره برداری از ۵۰۰ مدرسه نیمه تمام استان کرمان طی ۲ سال