Web Analytics Made Easy - Statcounter

جامعه > سلامت - ایسنا نوشت: یک متخصص پوست و مو گفت: تبخال یک بیماری ویروسی، مسری است که در اکثر مواقع بی‌خطر و خودبخود بهبود یابنده است.

حتما دیده‌اید که بعضی افراد وقتی دچار استرس و اضطراب می‌شوند یا تب می‌کنند، فورا گوشه لب‌شان زخمی ظاهر می‌شود که به آن تبخال می‌گویند. در واقع تبخال یا زخم سرد یکی از رایج‌ترین زخم‌هایی است که افراد بسیاری به طور روزمره با آن دست به گریبان هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مشکلی که به صورت زخمی اغلب کوچک، دردناک و پر از مایع در گوشه دهان و روی لب خود را نشان داده و تا زمانی که دوره‌اش طی شود معمولا برای فرد آزاردهنده است.

این بیماری به طور معمول لب‌ها و ناحیه دهان و به ندرت نواحی چون قرنیه و ناحیه تناسلی را گرفتار می‌کند. پیش از ایجاد عفونت تبخال، ویروس تا ماه‌ها و یا سال‌ها در آنجا باقی می‌ماند و بدن شما پادتن‌هایی را علیه ویروس می‌سازد که به کنترل آن می‌انجامد، مگر اینکه عواملی موجب شوند خطر بروز آن افزایش یابد.

دکتر عباس درجانی گفت: عامل تبخال نوعی ویروس است که ویروس تبخال انسانی نامیده می‌شود، این ویروس بر دو نوع است؛ یکی ویروس نوع یک که عامل اصلی تبخال دهان و اطراف لبها است و دومی ویروس تبخال نوع دو که مسئول اصلی تبخال ناحیه تناسلی است.

وی گفت: ویروس تبخال از طریق تماس مستقیم با دانه‌های آبدار بیماری مثل بوسیدن یا تماس دست، انتقال قطرات تنفسی آلوده و تماس با ترشحات آلوده مثل بزاق بیمار از فرد بیمار به فرد سالم منتقل می‌شود.

این متخصص پوست و مو و استادیار دانشگاه با بیان اینکه این بیماری معمولا در کودکان 1 تا 5 سال دیده می‌شود، افزود: دوره نهفته بیماری یعنی فاصله بین ورود ویروس به داخل بدن تا شروع علایم بیماری 3 تا 5 روز است و بعد از این مدت تب، ضعف عمومی، بی‌قراری، درد دهان و گلو شروع می‌شود، اگرچه در بعضی از کودکان ممکن است بیماری بدون علامت باشد.

درجانی یادآور شد: تجویز محلول‌های ضد عفونی‌کننده و خنک‌کننده، تجویز کرم‌های ضدویروسی مثل کرم آسیکلوویر، تجویز مسکن و داروهای ضد خارش، تجویز داروهای ضدویروسی خوراکی یا تزریقی مثل آسیکو، تجویز مسکن و داروهای خارش، تجویز داروهای ضدویروسی خوراکی یا تزریقی مثل آسیکلوویر در موارد شدید و در افرادی که ضعف ایمنی دارند، صورت می‌گیرد.

وی گفت: تبخال یک بیماری ویروسی مسری است که در اکثر مواقع بی‌خطر و خودبخود بهبود یابنده است. لازم است جهت تشخیص و درمان درست با پزشک متخصص پوست مشورت شده و از مصرف خودسرانه داروهای مختلف خودداری کنید.

این متخصص پوست و مو با بیان اینکه در حال حاضر پیشگیری از تبخال امکان‌پذیر نیست، افزود: البته دوری از عوامل محرک مثل نور آفتاب، استرس‌های روحی روانی و ... گاها در کاهش شیوع این بیماری موثر است.

درجانی با بیان اینکه شستشو با آب یا آب و صابون و همچنین استفاده از کمپرس سرد در تسکین درد و سوزش بیماری کمک کننده است، گفت: به منظور پیشگیری از عفونت میکروبی ثانویه و پیدایش جوشگاه از دستکاری ضایعات خودداری شود.

وی گفت: در صورتی که مبتلا به تبخال دهان و اطراف لبها هستید از بوسیدن دیگران خودداری کنید و پرهیز از استفاده وسایل شخصی مانند حوله و غیره از ابتلا به عفونت پیشگیری می‌کند.

درجانی با بیان اینکه در تبخال دهانی در اطفال پایین آوردن تب به روش‌های مختلف مانند پاشویه، تغذیه با مایعات و رژیم‌های غذایی نرم مثل سوپ بسیار کمک کننده است، گفت: در تبخال تناسلی خصوصا در دروان حاملگی حتما با پزشک متخصص پوست یا زنان و مامائی مشورت شود.

۴۷۴۷

کلید واژه‌ها : بیماری مسری (واگیر دار) - بیماری عفونی -

منبع: خبرآنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۶۲۴۱۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

موفقیت واکسن‌های موسسه رازی در کنترل و پیشگیری بیماری آبله در گوسفند و بز در کشور

به گزارش جام جم آنلاین البرز،محمدحسن ابراهیمی جم در کارگاه علمی با موضوع «بیماری‌های آبله گوسفندی و آبله بزی؛ با تاکید بر روش‌های صحیح نمونه گیری، انتقال نمونه و تشخیص بیماری» که در بیست و یکمین کنگره دامپزشکی کشور برگزار شد، در ابتدا به بیماری، علائم بالینی، اهمیت بیماری و اینکه به چه علت آبله بزی و گوسفندی در زمره بیماری‌های اخطار کردنی سازمان جهانی بهداشت دام است، اشاره کرد.

وی چگونگی نحوه نمونه برداری صحیح، زمان درست نمونه برداری، نحوه انتقال به آزمایشگاه را موضوعاتی مهم عنوان کرد و افزود: زمان، تیپ و حجم نمونه مواردی است که باید به درستی رعایت شود تا نمونه سالم و با حفظ ویروس به آزمایشگاه منتقل و در شرایط صحیح در آنجا نگهداری شود.

رئیس آزمایشگاه رفرانس آبله بزی و آبله گوسفندی موسسه رازی با اشاره به تکنیک‌های تشخیصی، گفت: مدیریت نمونه برداری برای رسیدن به تشخیص درست، موضوعی است که باید توسط آزمایشگاه و تکنسین به آن توجه شود.

وی با تاکید بر اینکه تکنیک‌های تشخیصی در آزمایشگاه‌های رفرانس کاملا تخصصی و متفاوت است، تصریح کرد: در آزمایشگاه‌های رفرانس از روش‌هایی تشخیصی ویژه‌ای استفاده می‌شود که دیگر آزمایشگاه‌ها قادر به انجام آن‌ها نیستند و در همین راستا، این آزمایشگاه موظف به ارائه سیاست کنترل بیماری است.

وی با تاکید بر اینکه موسسه رازی به عنوان دارنده آزمایشگاه مرجع باید در این زمینه ورود پیدا کند گفت: رازی همکار سازمان دامپزشکی به عنوان نماینده WOAH است و می‌تواند در تعیین سیاست‌های کنترل بیماری به سازمان دامپزشکی کشور کمک کند.

عضو هیئت علمی موسسه رازی جهت دهی برای تعیین استراتژی‌ها را از دیگر اهداف این مجموعه عنوان کرد.

وی همچنین به نحوه مدیریت بیماری در گله توسط کلینیسین‌ها اشاره کرد و افزود: واکسن و واکسیناسیون در استراتژی‌های کنترل، نقش بسیار مهمی دارد و واکسن‌های تولید شده در موسسه رازی نشان دهنده موفقیت در این حوزه است چراکه بر اساس مستندات در چهار سال اخیر شاهد هیچ‌گونه مشکلی در زمینه کارآیی واکسن وجود نداشت.

ابراهیمی جم ادامه داد: این نشان دهنده نقش تاثیرگذار و مهم واکسن رازی است، چرا که تنها واکسنی که برای کنترل و پیشگیری از این بیماری در کشور مورد استفاده قرار می‌گیرد، واکسن موسسه رازی است و با وجود واکسیناسیون موفق، نیازی به واردات واکسن وجود ندارد.

رئیس آزمایشگاه رفرانس آبله بزی و آبله گوسفندی موسسه رازی با اشاره به ضرورت بررسی موضوع سیاست‌های کنترل بیماری، تصریح کرد: لازم است علاوه بر واکسیناسیون منطقه و گله، از سایر روش‌های جهت پیشگیری و کنترل بیماری استفاده شود.

دیگر خبرها

  • ویتامینی که چربی کبدچرب را دفع می‌کند
  • انسان نخستین بار کی سرما خورد؟
  • پیشگیری از ابتلا به زوال عقل با خوردن این میوه خوشمزه
  • علائم فشار خون بالا
  • گارداسیل اولین واکسن مورد تایید به‌منظور پیش‌گیری از بروز سرطان دهانۀ رحم است
  • پیشگیری از آنفولانزای فوق حاد پرندگان با تزریق واکسن ایران‌ساخت
  • علائم فشار خون بالا را بشناسید
  • یک سوم افراد جامعه ابتلا به مشکلات بی‌اختیاری ادرار را تجربه می‌کنند
  • مهم‌ترین قدمی که می‌توان برای سلامتی کبد برداشت
  • موفقیت واکسن‌های موسسه رازی در کنترل و پیشگیری بیماری آبله در گوسفند و بز در کشور