Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «قدس آنلاین»
2024-05-08@11:35:53 GMT

منظومه‌ای با ستارگان بزرگ

تاریخ انتشار: ۲۶ دی ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۶۲۵۱۹۱

منظومه‌ای با ستارگان بزرگ

مرحوم آیت‌الله العظمی سید محمدباقر دُرچه‌ای یکی از فقیهان برجسته قرن اخیر است که شاگردان بزرگی تربیت کرده است. این عالم بزرگ در سال ۱۲۶۲(ق) در «درچه» اصفهان متولد شد و پس از سال‌ها تدریس و تعلیم و تربیت، به سال ۱۳۴۲(ق) در آستانه سختگیری‌های دولت رضاخانی در همین شهر درگذشت یا بنا بر قولی به شهادت رسید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

قدس آنلاین- مرحوم آیت‌الله العظمی سید محمدباقر دُرچه‌ای یکی از فقیهان برجسته قرن اخیر است که شاگردان بزرگی تربیت کرده است. این عالم بزرگ در سال ۱۲۶۲(ق) در «درچه» اصفهان متولد شد و پس از سال‌ها تدریس و تعلیم و تربیت، به سال ۱۳۴۲(ق) در آستانه سختگیری‌های دولت رضاخانی در همین شهر درگذشت یا بنا بر قولی به شهادت رسید.

وی پس از سال‌ها تحصیل در اصفهان ونجف، در زمره برجسته‌ترین استادان فقه، در شهر اصفهان به تدریس مشغول گردید و با وجود محدودیت این شهر، چندان شهرت علمی یافت که در سال‌های پایانی عمر در شمار مراجع تقلید هم قرار گرفت.

از برجسته‌ترین و شایسته‌ترین شاگردان وی می‌توان به مرحوم آیت‌الله العظمی بروجردی بنیانگذار حوزه علمیه قم و نیز مرحوم آیت الله العظمی حاج سید ابوالحسن اصفهانی، حاج آقا رحیم ارباب، آقا جمال گلپایگانی، محمد جواد صافی گلپایگانی، آقا نجفی قوچانی، میرزا علی شیرازی، آقا شیخ محمد باقر زند کرمانی، مرتضی اردکانی، شهید اشرفی اصفهانی، سید محمدرضا خراسانی و جلال الدین همایی اشاره کرد.

نقطه برجسته در زندگی این فقیه بزرگ این است که وی عالمی مهذب و دانشمندی معتدل و در معتقدات شیعی خود به دور از افراط و تفریط بوده و از این جهت امتیاز قابل ملاحظه‌ای بر بسیاری از عالمان و روحانیان دیگر این دوره دارد.

منبع: روزنامه قدس

منبع: قدس آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۶۲۵۱۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چرا مشتری ۷۹ قمر دارد ولی زمین فقط یکی؟

خبرگزاری علم و فناوری آنا، مریم ملی؛ دیدن ماه توی آسمان شب همیشه جذاب و لذت‎بخش است حالا تصور کنید زمین بیش از یک قمر می‎داشت و شما وقتی به آسمان نگاه می‎کردید در هر طرف یک ماه متفاوت می‎دیدید! به نظر تصویری هیجان انگیز و رویایی می‎آید ولی بعضی از سیارات منظومه شمسی واقعا این طورند آن‎ها چند قمر دارند و اگر کسی می‏توانست از سطح آن سیارات به آسمان بالای سرش نگاه کند تعداد زیادی ماه با اندازه‏های مختلف و شکل و شمایلی متفاوت می‏دید.

اما چرا زمین ما باید فقط یک قمر داشته باشد؟ جواب به همان چیزی مربوط است که باعث افتادن سیب از درخت می‎شود و کمک می‎کند ما روی سطح زمین راه برویم، نیروی گرانش! ستاره‎شناس‏ها سیاره‏های منظومه شمسی را به دو دسته تقسیم می‎کنند چون معتقدند این دو دسته فرق‎های زیادی با هم دارند دسته اول سیاره‎هایی مثل عطارد و زهره و زمین و مریخ هستند که از جنس خاک و سنگ‏اند و دسته دوم سیاره‎ای مشتری،زحل، اورانوس و نپتون که از جنس گاز هستند و به غول‎های گازی معروف‎اند.

این دسته دوم از سیارات خاکی خیلی بزرگترند و این تفاوت در جرم و اندازه باعث می‎شود که نیروی جاذبه بیشتری هم داشته باشند. از بین این غول‏های گازی اورانوس که کوچک‎ترین‎شان حساب می‎شود، ۱۵ برابر زمین جرم دارد در حالی که مشتری بزرگترین سیاره منظومه شمسی ما ۳۰۰ برابر زمین، جرم دارد و همین باعث شده نیروی جاذبه عظیمی داشته باشد که هر خرده سنگی که از نزدیکی‎اش می‎گذرد را به دام گرانشش بیندازد. به این ترتیب تعداد خرده‎سنگ‎هایی که جذب مشتری می‏شوند و شروع می‏کنند به گردش دور این سیاره خیلی زیاد است ولی زمین ما به نسبت جاذبه کم‎تری که دارد فقط یک تکه سنگ که همین ماه خودمان باشد را جذب کرده و در مدارش به دام انداخته است. جالب است بدانید مشتری تا اکنون که این مطلب را می‎خوانید ۹۵ قمر دارد و ممکن است تا چند وقت دیگر این عدد بیشتر هم بشود!

 

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • حرکت آیت‌الله لاری زمینه‌ساز شکل‌گیری انقلابی بر مبنای نظریه ولایت مطلقه فقیه است
  • میدان نقش جهان روز بدون موتورسیکلت را تجربه کرد
  • شناسایی بیش از ۱۵۰۰ معلم ایثارگر در اصفهان
  • احتمالا در آشوب‌های اولیه منظومه شمسی، مشتری در تشکیل ماه موثر بود
  • ۱۵۰۰ معلم فداکار در اصفهان شناسایی شدند
  • شیوه تکریم از معلمان در اصفهان تغییر کرده است
  • کمربند کویپر و ابر اورت: لبه‌های منظومه شمسی!
  • چرا مشتری ۷۹ قمر دارد ولی زمین فقط یکی؟
  • ویدئوی بایدن با موضوع جنگ ستارگان واکنش‌برانگیز شد
  • عقب ماندگی بزرگ در هیات موتورسواری و اتومبیلرانی اصفهان