Web Analytics Made Easy - Statcounter

بجنورد- ایرنا- گردشگری عشایری خراسان شمالی که به گفته مسئولان و کارشناسان استان با برنامه ریزی لازم می تواند صنعت گردشگری را در این خطه به حرکت درآورد و ماندگاری گردشگران داخلی و خارجی افزایش دهد، هم چنان ناشناخته مانده است.

به گزارش ایرنا، عشایر کرمانج خراسان شمالی به عنوان یک جامعه پویا و مولد، نقش انکارناپذیردر طول تاریخ 450سال حضورخود درجغرافیای شمال خراسان داشته و به خاطر دارا بودن ویژگی های خاص از غنای فرهنگی بیشتری برخوردار بوده و درطی قرون متمادی ارزش و جایگاه ویژه ای در جامعه خراسان شمالی داشته اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


جاذبه های مختلف و متنوع محیطی،چشم اندازهای زیبا و بدیع،نوع زندگی (کوچ)، صنایع دستی،تولیدات لبنی و مجموع جاذبه های فرهنگی،هنری،اجتماعی و اقتصادی عشایر در یک مکان،دارای جایگاه ویژه ای برای جذب گردشگران است که در صورت توجه به آن می تواند به عنوان یکی از مراکز و کانونهای بزرگ گردشگری در ایران و حتی در منطقه جنوب غرب آسیا تبدیل شده و سبب جذب ایرانگردان و جهانگردان شود.
درشرایط کنونی با توجه به شرایط محیطی و مدیریتی در چند دهه آتی اکثر عشایر کرمانج خراسان شمالی همانند ایل ترکمن اسکان می یابند لذا ضرورت دارد راهکاری برای حفظ آثار، فرهنگ، الگوی زیست،آداب و رسوم و جاذبه ها (پوشاک ،غذا،صنایع دستی) جامعه عشایری اندیشیده شودکه این امر در قالب برنامه ریزی توسعه گردشگری عشایری قابل بررسی می باشد.
بدین منظور احداث دهکده گردشگری عشایری می تواند راهکار مناسبی برای حفظ فرهنگ جامعه عشایری خراسان شمالی و هم چنین منبع در آمد برای عشایر و دیگر اقشار گوناگون در استان خراسان شمالی باشد.
معاون توسعه مدیریت و منابع اداره کل امور عشایر خراسان شمالی گفت: اگر این استان دیر بجنبد، استان هایی مانند سمنان و همدان طرح دهکده گردشگری عشایری را می ربایند و این مساله برای ما نگران کننده است.
رضا روشن ضمیر در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: طرح مطالعاتی دهکده گردشگری عشایری در اسفندماه سال 93 پیشنهاد شد اما تاکنون فقط جانمایی این طرح انجام شده است.
وی با بیان اینکه سالانه میلیون ها مسافر از خراسان شمالی عبور می کنند ادامه داد: با اجرای این طرح می توانیم همچون ایجاد دست انداز، ماندگاری مسافران در این استان را افزایش دهیم و به صنعت گردشگری و توسعه استان کمک کنیم.
وی با ذکر اینکه این طرح در 150 هکتار اجرا می شود، گفت: پیش از سفر ریاست جمهوری در سال 94 اجرای آن بشدت در دستور کار قرار گرفت و مقرر شد که در سفر کاروان تدبیر و امید به این استان طرح دهکده گردشگری عشایری در بیگان شیروان کلنگ زنی شود اما به علت اینکه در این سفر فقط کلنگ زنی پروژه های بالای 40 درصد پیشرفت فیزیکی انجام می شد، کلنگ زنی این طرح انجام نشد و عنوان کردند که باید پروژه های جدید به بخش خصوصی واگذار شود.
روشن ضمیر اضافه کرد: در اجرای این طرح دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیروان هم اعلام همکاری و حمایت کرد اما بعد از تغییر رئیس این دانشگاه از دستور کار خارج شد.
وی بیان کرد: تاکنون چندین سرمایه گذار نیز برای اجرای طرح دهکده گردشگری عشایری معرفی شده و از این محل بازدید کردند اما هنوز نظرشان را اعلام نکردند.
وی گفت: تمام جاذبه های جمعیت عشایر مانند چادرعشایر، کوچ معیشت، میدان اسب دوانی، صنایع دستی، پوشاک، اداب و رسوم در طرح دهکده گردشگری عشایری، جمع شدنی است.
روشن ضمیر هدف از اجرای این طرح را حفظ آثار فرهنگی، سنتی،قومی و ایلی عشایر و بخشی از میراث فرهنگی تاریخ خراسان شمالی،توسعه فعالیت های اشتغال زا و ایجاد درآمد، ایجاد جاذبه برای توسعه گردشگری استان و جلب گردشگر خارجی و داخلی و فراهم آوردن زمینه برای سرمایه گذاری بخش خصوصی در مناطق عشایری استان عنوان کرد.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان شمالی گفت: برای مطالعات و ایجاد زیر ساخت ها در طرح دهکده گردشگری عشایری اعتبار در نظر گرفتیم اما هنوز رقم آن مشخص نیست.
آدینه محمد سویدانلویی در این زمینه در گفت وگو با ایرنا اظهارکرد: برای شروع کار این پروژه،باید بخش خصوصی سرمایه گذار کند که در این زمینه هم اقداماتی انجام شده و با سرمایه گذارانی از آلمان رایزنی کردیم اما هنوز نظرشان را اطلاع ندادند.
وی افزود: با توجه به اینکه خراسان شمالی یکی از استان های چهارفصل است و شاهد کوچ عشایر هستیم، ایجاد این طرح می تواند نقش موثری در رونق بیشتر اقتصادی و جذب گردشگر باشد.
وی گفت: استان خراسان شمالی در بین استان های همجوار به دلیل شرایط جغرافیایی ویژه توانمندی خوبی در این زمینه دارد.
سویدانلویی گفت: دهکده توریستی در همه جا وجود دارد، اشکالی ندارد که دیگر استان ها هم این طرح را اجرا کنند، اجرای طرح دهکده گردشگری عشایری در خراسان شمالی اجرا می شود.
معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان شمالی نیز گفت: با ایجاد دهکده گردشگری عشایری موافقم،به دلیل اینکه در توسعه صنعت گردشگری استان تاثیر بسزایی خواهد داشت.
مینا هاشمی مرغزار اظهارکرد: این طرح در مناطق عشایری کشور به اجرا در آمده و عشایر از این طریق محصولات خود را به فروش می رسانند و این تعامل باعث افزایش سطح درآمد و ارتقا کیفیت زندگی آنها می شود.
وی ادامه داد: با ایجاد دهکده گردشگری عشایری فرهنگ عشایری به نمایش گذاشته و در حفظ سنت ها و آداب و رسوم دیرینه کشور گامی مثبت برداشته می شود و از سوی دیگر عرضه محصولات ارگانیک و سالم قطعا مشتریان بسیاری را روانه این دهکده ها خواهد نمود.
هاشمی مرغزار با بیان اینکه این طرح از انتهای سال ٩٤ مطرح شده است گفت: اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان برای ایجاد دهکده عشایری در منطقه بیگان شیروان تاکنون تلاش های بسیاری کرده است که امید به خدا از محل اعتبارات استانی و ملی و سایر منابع این طرح اجرا خواهد شد.
معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان شمالی نیز گفت: مشکل دریافت زمین و اعتبارات زیرساختی و ایجاد کمپ، موانع اجرایی نمودن پروژه بوده است.
منطقه بیگان واقع در حاشیه جاده آسیایی شیروان -بجنورد قرار گرفته است و به لحاظ شرایط اقلیمی و زیستی منطقه مناسب برای تاسیس دهکده گردشگری عشایری مورد تایید کارشناسان است.
شهرستان شیروان با 157 هزار نفر جمعیت به عنوان دومین شهرستان پرجمعیت خراسان شمالی در 60 کیلومتری شرق بجنورد قرار دارد.
پنج هزار و 350 خانوار عشایری خراسان شمالی بیش از 700 هزار راس دام سبک در اختیار دارند که 25 درصد تولید گوشت استان را تولید می کنند.
هم اکنون عشایر خراسان شمالی با جمعیتی بیش از 30 هزار نفر در قالب دو ایل و ‎ 38طایفه با شیوه های سنتی کوچرو و نیمه کوچرو با 700 هزار راس دام در این استان کوچروی می کنند.
اخبار خراسان شمالی را در کانال تلگرامی اخبار ایرنا خراسان شمالی به نشانی

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۶۲۶۶۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

(تصاویر) زندگی روستایی در خراسان شمالی

(تصاویر) زندگی روستایی در خراسان شمالی

دیگر خبرها

  • تهیه پیش نویس سند عملیاتی تحقق شعار سال در خراسان شمالی
  • اجرای بیش از ۴۵۰ کیلومتر حفاری در پروژه ملی توسعه شبکه فیبرنوری منازل و کسب و کارها در خراسان شمالی
  • سند توسعه خراسان شمالی برای ۵۰۰ روستا عملیاتی شد
  • خراسان شمالی در پیشبرد طرح‌های مسکن رتبه هشتم را دارد
  • (تصاویر) زندگی روستایی در خراسان شمالی
  • اصفهک، روستایی کویری که در مسیر جهانی شدن است
  • اصفهک؛ سفری به عمق زیبایی در دل کویر/ روستایی مطرح در سطح جهانی
  • دهکده‌های فناوری و نوآوری کشاورزی به عدد ۱۰۰۰ خواهد رسید
  • نشست چیستی و چرایی فرهنگ و هویت عشایری در دهدشت برگزار شد
  • زیرساخت‌های اساسی در خراسان جنوبی باید تامین شود