Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش صدای ایران «در کشور معصوم نداریم، ضمن اینکه پیامبر اسلام(ص) هم به مردم اجازه انتقاد می‌دادند و بالاتر از مقام پیامبر در تاریخ وجود ندارد» این بخش از سخنان حسن روحانی موجب شد جامعه مدرسین حوزه علمیه قم در بیانیه‌ای به‌شدت از رییس‌جمهور انتقاد و در پایان هم این مطلب را اعلام کنند که «اکیدا توصیه می‌کنیم بعضی از مسئولان از ورود به مسائل اعتقادی و تخصصی فکری در اظهارات خویش پرهیز کنند».

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

درهمین‌باره محسن غرویان از مدرسان فلسفه اسلامی حوزه علمیه قم در گفت‌وگویی کوتاه با روزنامه وقایع‌اتفاقیه به تشریح مسئله‌ای که باعث اختلاف شده، پرداخت.

بیانیه جامعه مدرسین حوزه علمیه قم درباره نظرات رییس‌جمهور را چطور ارزیابی می‌کنید؟ 
قبل از هر اظهارنظری، قویا تاکید می‌کنم آقایانی که این بیانیه را صادر کرده‌اند، خودشان هم می‌دانند آقای روحانی منظورش چه چیزی بود اما انگیزه‌های سیاسی باعث شده نقد را به معنای رد بگیرند درحالی‌که نقد معصوم به معنای رد عصمت نیست. نکته‌ای که آقای روحانی مطرح کرده، به معنای پرسشگری است. مشخص است پیامبر و همه ائمه همیشه زمینه را برای پرسشگری فراهم می‌کردند. در تاریخ آمده امام‌صادق(ع) و امام‌باقر(ع) شاگردان مهمی همچون زراره بن اعین و محمد ابن مسلم را پرسشگر پرورش داده‌اند. آقای روحانی هم منظورش از نقد این بود که انسان می‌تواند از معصوم پرسش داشته باشد. 
نوع اعتراضات سیاسی اخیر به حسن روحانی در این مورد را چگونه می‌بینید؟ 
مسلم است که این افراد، از پیش هدفی را که در نظر گرفته‌اند برسانند و به این مسئله رنگ اعتقادی بدهند تا علیه روحانی به زعم خود سیاه‌نمایی کنند آقایان تخریب رییس‌جمهور را هدف قرار داده‌اند و در این راه، حاضرند منافع عمومی و حتی مصالح نظام را نادیده بگیرند. این نوع رفتار در حالی است که شیخ انصاری به روحانیت یاد داده کلمات علما را باید حمل بر صحت قلمداد کرد، به‌عنوان مثال از سه احتمال باید احتمال اصلح را مدنظر قرار داد. به‌همین‌دلیل تعجب می‌کنم، آقایان چطور بلافاصله دست‌به‌کار شده و چنین بیانیه‌ای را بر ضدیت از رییس‌جمهور صادر کردند تا جامعه را به این نتیجه برسانند که آنها به‌طور آشکاری تصمیم به غرض‌ورزی با کسی را دارند که با رای مردم رییس‌ دولت شده و به‌همین‌دلیل تعمدا نقد را رد توصیف کرده‌اند. 
چطور می‌شود برخی سو‌ءتفاهم‌های کلامی موجب این‌گونه جنجال‌ها ‌شود؟ 
در روایات بارها به «حُبُّ الدنیا رَأسُ کلّ خطیئهٍ» اشاره شده است. همچنین حضرت امام و مقام‌معظم‌رهبری هم دراین‌باره هشدار داده‌اند و حتی رهبری هم در همین حوادث اشاره کردند که ما هم اشکال داریم و قابل نقد هستیم. باوجوداین، آقایان کاسه داغ‌تر از ‌آش می‌شوند و این حرف‌های مقام‌معظم‌رهبری را درک نمی‌کنند و همچنان اصرار دارند با غرض‌ورزی‌های سیاسی، از درست‌مطرح‌شدن حقیقت جلوگیری ‌کنند. در یکی از جلسات حضرت آقای عبدالله جوادی‌آملی دست به دعا برداشته و گفتند ما چه گناهی مرتکب شده‌ایم که بین روحانیون این‌قدر اختلاف است و این را بلای آسمانی دانستند و همچنین گفتند، این خیلی بد است که روحانیون به‌راحتی همدیگر را خرد می‌کنند. این در حالی است که از اساس تشکیل نظام، قرار بود روحانیت، نقطه اتکا باشد. 
چاره کار چیست؛ به‌هرحال باید پذیرفت که روحانیت، جایگاهی مهم در کشور دارد. 
این فضا خیلی هزینه‌های زیادی دارد و به‌همین‌دلیل باید تلاش شود اختلافات روحانیت به حداقل ممکن برسد. دراین‌باره باید کار از بالا شروع شود و جامعه روحانیت، جامعه مدرسین، مجمع مدرسین و... دور هم بنشینند بلکه تفرقه و انشقاق دیگری را شاهد نباشیم. من مطمئنم با شیخوخیت این مشکل قابل حل است. اگر روحانیت بتواند به تعامل و همصدایی بالا برسد، یقینا بسیاری از مشکلات مردم و جامعه به‌‌راحتی حل می‌شود که اصولا در نظام اسلامی، این کمترین توقعی است که از چهره‌های حوزوی مطالبه می‌شود. 
البته به این شرط که اغراض سیاسی از اولویت خارج شود. 
این خیلی بد است که روحانیون به حدی مناسبات سیاسی را جدی می‌گیرند و به‌راحتی اقدام به تخریب یکدیگر می‌کنند و اصلا به این فکر نمی‌کنند که با این مشی، چه آسیبی به حوزه و روحانیت وارد می‌شود. در پایان، باز هم تاکید می‌کنم که نگاه مردم به روحانیت نباید تغییر کند و این روحانیون برجسته هستند که حفظ رتبه روحانیت را باید برای خود از هر هدفی مهم‌تر بدانند.

منبع: صدای ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت sedayiran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «صدای ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۶۲۹۹۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۲۰۰ عنوان برنامه عقیدتی سیاسی در استان تهران برگزار می‌شود

نماینده ولی فقیه در سپاه استان تهران با بیان اینکه هدف هفته عقیدتی سیاسی آشنایی جامعه با آثار شهید مطهری است گفت: ۲۰۰ عنوان برنامه در هفته عقیدتی سیاسی با محوریت آشنایی جامعه با افکار و عقاید ارزشمند شهید مطهری برگزار می‌شود.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، حجت‌الاسلام علی معبودی امروز - شنبه هشتم اردیبهشت- در نشست خبری گرامیداشت هفته عقیدتی سیاسی و مقام معلم در جمع اصحاب رسانه که در سپاه سیدالشهدا (ع) استان تهران برگزار شد با اشاره به تقارن روز معلم و هفته عقیدتی سیاسی اظهار کرد: پایه‌های اصلی تفکر بسیج، سپاه و نیروهای مسلح مسائل اعتقادی است لذا ارتباط دائمی و مستمر پاسداران و بسیجیان با افکار شهید مطهری در اثبات افکار نیروهای مسلح در مسائل اعتقادی و اخلاقی کمک‌رسان خواهد بود.

وی افزود: بیشتر جامعه به ویژه جامعه هدف با آثار و افکار شهید مطهری آشنایی دارند و اگر پاسداران، بسیجیان و همه جامعه با افکار شهید مطهری هر چه بیشتر آشنایی پیدا کنند یقیناً در مسیر پاسداری از دستاوردهای انقلاب بهتر و محکم تر حرکت خواهند کرد.

حجت الاسلام معبودی خاطرنشان کرد: همه ما در زندگی نیازمند الگوهای مناسبی هستیم و شهید مطهری آن الگویی است که می تواند ما را از نظر فکری، اعتقادی، رفتاری و علمی تامین بکند یعنی پاسداران، عالمان ربانی عالمان عامل عالمان آگاه با الگو گیری از جملات و رهنمودهای شهید مطهری به انقلاب خدمت کنند.

نماینده ولی فقیه در سپاه حضرت سیدالشهدا (ع) استان تهران گفت: از هفتم تا ۱۲ اردیبهشت به‌عنوان هفته عقیدتی سیاسی نام‌گذاری شده که برنامه‌های متنوعی با موضوع "شهید مطهری، خودسازی و تمدن سازی"، "شهید مطهری، تعلیم و تربیت و حقوق زنان"، شهید مطهری، مکتب انقلاب و بسیج"، شهید مطهری، عترت، قرآن و ولایت، "شهید مطهری، شهدا و ولایتمداری" و "شهید مطهری، معنویت، مهدویت و قدس شریف" برگزار خواهد شد.

وی افزود: روز اول به عنوان شهید مطهری خودسازی، جامعه پردازی و تمدن سازی است که در بیانیه گام دوم مقام معظم رهبری به آن اشاره کردند همه ما نیاز به خودسازی جامعه پردازی و تمدن سازی داریم، روز دوم شهید مطهری تعلیم و تربیت منزلت و حقوق زنان، هم بحث تعلیم خیلی مهم است هم تربیت و هم منزلت حقوق زنان به نظر می رسد تنها دینی که به صورت کامل و جامع از حقوق زنان دفاع کرده اسلام است.

حجت الاسلام معبودی بیان داشت: روز سوم به عنوان شهید مطهری مکتب انقلاب و بسیج است البته مکتبی که برگرفته از مکتب ناب اسلام است اما بیان اجزای و عناصر این مکتب می تواند آنرا تقویت کند و نیاز است با نگاه به اندیشه شهید مطهری در این جهت حرکت کنیم، روز چهارم عنوان شهید مطهری پژوهش و تولید علم است که باز تاکید مقام معظم رهبری در بیانیه گام دوم همین مقوله ی پژوهش و تولید علم است.

وی افزود: روز پنجم به عنوان شهید مطهری قرآن عترت و ولایت است شهید مطهری شاگرد قرآن و عترت بودند و اگر در آثار او این عظمت دیده می شود به برکت قرآن و اهل بیت است، روز ششم شهید مطهری شهدا و ولایت مداری است فرهنگ شهید و شهادت یکی از نکاتی است که به درستی در آثار شهید مطهری بیان شده شهید مطهری میگوید در این عالم هر کسی مدیون کسی است جز شهید، شهید کسی است که همه مدیون آنها هستند، روز هفتم شهید مطهری معنویت، مهدویت و قدس شریف است شهید مطهری می گوید گم شده بشر امروز اقتصاد نیست بلکه معنویت به معنای صحیحش است و اگر معنویت مردم از بحران معنویت نجات پیدا کنند از همه بحرانها نجات پیدا خواهند کرد.

منبع: ایرنا

کد خبر 748489

دیگر خبرها

  • نگذارید قصه کاظم صدیقی، استخوان لای زخم بماند /حضورش در نماز جمعه و توجیهات طلبکارانه اش، سوءتفاهم ها را افزایش داد
  • ۲۰۰ عنوان برنامه عقیدتی سیاسی در استان تهران برگزار می‌شود
  • کعبی، نائب رئیس جامعه مدرسین: نیروی انتظامی تحت هیچ شرایطی نباید از طرح نور عقب نشینی کند
  • وزیر کار: جامعه کار و تولید مخاطب اصلی شعار سال
  • طرح نور باید با قاطعیت تداوم پیدا کند
  • آیت‌الله کعبی: طرح نور باید با قاطعیت تداوم پیدا کند
  • سردار رادان در جمع اعضای جامعه مدرسین حاضر شد
  • در جلسه رادان با اعضای جامعه مدرسین چه گذشت؟
  • طرح نور با رعایت ظرافت ها و مراقبت های لازم استمرار یابد
  • موضوع حجاب و عفاف از برنامه دشمن و مقابله جبهه کفر برابر حق است