Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری برنا، دکتر معصومه ابتکار روز سه شنبه در دیدار جمعی از دهیاران زن سراسر کشور با تاکید بر ضرورت بهره گیری از  ظرفیت های تعاونی ها و سازمان های مردم نهاد  در مسیر توانمندسازی زنان روستایی اظهار داشت: برای دستیابی به روستای تاب آور باید سرمایه های اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی روستاها  تقویت شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی اضافه کرد: اشتغال زنان و مردان روستایی مورد توجه ویژه دولت است و مصوبه‌ای برای تأمین یک و نیم میلیارد دلار از محل صندوق ذخیره ارزی برای اشتغال روستایی داشتیم که آیین‌نامه اجرایی آن هم ابلاغ شده و خوشبختانه بانوان استان‌ها هم در کارگروهی که به این منظور ایجاد شده عضویت دارند.

دکتر ابتکار گفت: دولت برای توسعه مناطق روستایی و محروم سیاستی مبتنی بر نیازهای محلی تعیین کرده که بر اساس آن توانمندی های بانوان نیز با نگاهی عادلانه دیده شود و خوشبختانه توزیع اعتبارات آن نیز آغاز شده است.

وی افزود: باید از این فرصت برای توسعه پایدار روستایی استفاده کرده و بتوانیم مشاغلی را تعریف کنیم که با سنت‌ها و ظرفیت‌های محلی همخوانی داشته باشد. این در بسیاری از روستاها می‌تواند اصلاح الگوی کشت و کشاورزی باشد تا با شرایط جدید آب روستایی تطبیق داشته باشد و یا مرتبط با مسأله دام و حفاظت از مراتع و کشت گیاهان دارویی و حفاظت از تنوع زیستی باشد.

معاون امور زنان و خانواده رییس جمهور با اشاره به اینکه در بسیاری مناطق گونه های گیاهی بسیار ارزشمندی داریم، اظهارداشت: برای بهره‌برداری صحیح از گیاهان دارویی باید برنامه ریزی شود. در استفاده از مراتع و گونه های گیاهی نکته اصلی حفاظت است. باید از آب و خاک حفاظت کنیم. نکته بعدی مسأله اشتغال در روستاها است.

دکتر ابتکار تصریح کرد: روستاها در زمینه صنایع دستی و تولیدات فرهنگی و گردشگری ظرفیت‌های بالایی دارند. توسعه گردشگری و تبدیل روستاها به مقاصد گردشگری از برنامه‌های دولت بوده و هست که باید امروز با بهره گیری از فناوری های نوین و برنامه‌ریزی و نگاه خلاقانه معطوف به آینده، این ظرفیتها را بالفعل کنیم.

وی خاطرنشان کرد: امروز روستاهای کشورمان از سطح مطلوبی از خدمات اینترنت و فناوری های نوین برخوردارند و می‌توانند از فضای مجازی برای تجارت و آموزش استفاده کنند.

معاون امور زنان و خانواده رییس جمهور گفت: هیچ فعالیتی بدون آموزش کافی و نگاه تخصصی و بنگاه‌داری صحیح و جامع نمی‌تواند موفق باشد. اگر می‌خواهیم فعالیت صنایع دستی موفقی را در دنیای امروز طراحی کنیم، باید برای آن بازاریابی مناسب را در نظر بگیریم و استاندارد بودن کالا و جذب مخاطب را نیز لحاظ کرد.

دکتر ابتکار اضافه کرد: تلاش ما این است که بتوانیم شبکه‌ای را با فعالیت و طراحی خود اهالی روستاها برای اشتغال‌زایی و آموزش داشته باشیم که همزمان اطلاع‌رسانی و توانمندسازی را نیز انجام دهد. اینها مباحث مهمی است که به افزایش بهره‌وری کار کمک می کند.

وی با تاکید بر اهمیت مساله مدیریت صحیح اظهار داشت: شما مسئولیت مدیریتی سنگینی را بر عهده دارید و باید از دانش مدیریت و مخصوصاً بحث مدیریت زنان به بهترین نحو بهره بگیرید. مدیریت زنان با بهره‌گیری از هوش عاطفی که خانم‌ها دارند خیلی می‌تواند در جذب مشارکت مردم مؤثر باشد.

معاون امور زنان و خانواده رییس جمهور تصریح کرد: یکی از مؤلفه‌های مهمی که هم در مسأله اشتغال، هم در محیط زیست و هم در مسأله اقتصاد اهمیت زیادی دارد، جلب مشارکت مردم برای فعالیت‌ها و برنامه‌ها است. اینجا اگر بتوانیم نگاه و دانش سنتی را برگردانیم، سنت‌های بومی ایران را احیا کنیم، مردم همه در کنار هم برای فعالیت‌ها مشارکت خواهند داشت.

دکتر ابتکار یادآور شد: در گذشته مردم وقتی می دیدند که کار خیر و عمل صالح در میان است، همه در کنار هم قرار می‌گرفتند و این مدل و الگو باید در روستاها شکل بگیرد. تصور نکنیم که یک مقوله‌ای وجود دارد و قدرت مطلقی است به نام دولت و همه کارها را قرار است دولت انجام دهد. هیچ جای دنیا چنین تصوری وجود ندارد. هر ساز و کار مؤثری که در بحث مدیریت به نتیجه می‌رسد، با مشارکت خود مردم و به دست مردم اتفاق می افتد.

وی تاکید کرد: در کشور ما هم این نگاه است که می‌تواند کمک کند و اثربخش باشد. امیدوارم امروز نشست‌های تخصصی و کاربردی خوبی داشته باشیم و بتوانید از این تجربیاتی که از موفقیت‌هایی که در حوزه‌های مختلف صنایع دستی، گردشگری، کشاورزی، صنایع کوچک، صنایع سبز و مرتبط با محیط زیست، بازیافت، گیاهان دارویی، حفظ منابع طبیعی ارائه می شود، بهترین بهره برداری را بکنید.

معاون رییس جمهور در امور زنان و خانواده اظهار امیدواری کرد که یک شبکه‌سازی مؤثر با همکاری دستگاه‌های ذیربط برای زنان دهیار ایجاد شود تا از این طریق با تکیه بر مباحث و بنیانهای مهم فرهنگی و اعتقادی به عنوان سرمنشائی قوی، ارتقاء توانمندی ها و ارائه آموزش‌های لازم به زنان انجام شود.

منبع: خبرگزاری برنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۶۳۰۴۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

درویشیان: گشت ارشاد مدیران با جدیت اجرا شده است

نماینده ویژه رئیس‌جمهور در امر مبارزه با فساد گفت: گشت ارشاد مدیران با جدیت و بدون اغماض در دولت مردمی اجرا شده است. - اخبار سیاسی -

به گزارش حوزه دولت خبرگزاری تسنیم، حجت‌الاسلام حسن درویشیان نماینده ویژه رئیس‌جمهور در امر مبارزه با فساد در نشست شورای اداری استان تهران با اشاره به ابلاغ اصول 12گانه رئیس جمهور در پیشگیری و مبارزه با فساد، به تشریح گشت ارشاد مدیران پرداخت و افزود: برای جذب و تقویت مشارکت مردمی که مورد تاکید معظم رهبری در شعار امسال نیز قرار گرفته است، نیازمند تسهیل در مسیر سرمایه‌گذاری و راه‌اندازی کسب و کار بخش خصوصی هستیم. به طور مثال اقدام وزارت اقتصاد در حذف امضاهای طلایی در این دولت می‌تواند نمونه برجسته‌ای از این اقدام باشد و همه دستگاه‌های اجرایی هم در این مسیر هستند.

رئیسی: گشت ارشاد مدیران در دستورکار وزرا باشدوی ضرورت نظارت در کشور را مورد تاکید قرار داد و گفت: اگر بهترین قانون را داشته باشیم و بهترین برنامه را هم تدوین کنیم اما به نظارت آن‌طور که باید توجه نکنیم، قطعا با مشکل مواجه خواهیم بود. نظارت به معنی عدم اعتماد به مدیران نیست و معتقدم مدیران اجرایی کشور، سرمایه معنوی و پشتوانه نظام هستند. مهمترین راه صیانت از مدیر، نظارت و نگهداری اوست. بسیاری از مدیرانی که پرونده‌ای برای آنها در محاکم تشکیل شده، به دلیل عدم نظارت بر زیرمجموعه یا عدم اطلاع کافی از قوانین و آئین‌نامه‌ها دچار مشکل شده‌اند.

نماینده ویژه رئیس‌جمهور در امر مبارزه با فساد با بیان این‌که در اصول 12گانه ضدفساد آیت‌الله رئیسی، هیچ خط قرمزی نداریم، تصریح کرد: رئیس جمهور فرمودند نباید هیچ حدود و ملاحظه‌ای در برخورد با فساد باشد، پس بازرسی و نظارت در همه سطوح و همه زمان‌ها جاری است. البته رد نمی‌کنم که گاهی ممکن است مدیری تحت فشار سیاسی یا غیرسیاسی باشد اما موظف است از مسیر حق و قانون خارج نشود و از توصیه‌ها تاثیر نپذیرد؛ گشت ارشاد مدیران با جدیت و بدون اغماض در دولت مردمی اجرا شده است.

درویشیان با ذکر تعبیر رهبر معظم انقلاب از مبارزه با فساد در دستگاه اجرایی، اظهار کرد: ایستادگی در برابر اژدهای هفت سر به فرموده رهبر معظم انقلاب، ممکن است باعث تبعاتی شود اما باید مقاومت کرد. ما هم پشتیبان چنین مدیرانی هستیم، به طور مثال مدیر منابع طبیعی یکی از شهرستان‌های شمالی به دلیل اجرای قانون با فشارهای افراد سیاسی و دستور مدیر استانی عزل شده بود، ولی به این نوع برکناری ورود کردیم و مدیر شجاع مذکور را به جایگاه قبلی در همان شهر بازگرداندیم. حتی اصرار مدیرکل استان مبنی بر ارتقای او را رد کردیم و گفتیم باید به همان اداره شهرستان برگردد تا همگان، جدیت دولت در حمایت از مبارزان با فساد را ببینند و درس عبرت شود.

وی خطاب به مدیران اجرایی استان تهران، توجه آن‌ها را به نامه امیرالمؤمنین(ع) به مالک اشتر معطوف کرد و گفت: حضرت که به رئوفیت و گذشت زبانزد بودند، فرمودند "مفسدان را نقره داغ و خادمان را حمایت و تشویق کن" این رویه نصب العین دولت خدمتگزار سیزدهم است.

نماینده ویژه رئیس‌جمهور در امر مبارزه با فساد به مسائل اصلی و محوری استان تهران هم پرداخت و اظهار کرد: اجرای قانون هوای پاک در تهران حیاتی است و دستور ویژه رییس‌جمهور برای پیگیری هوای پاک، دغدغه ملی است و فقط استانداری مسئول آن نیست و همه دستگاه‌ها باید پای‌کار باشند.

درویشیان با اشاره به اینکه حاشیه‌نشینی در کنار تقاضای فراوان برای سکونت موقت در مناطق خوش آب و هوای اطراف تهران و استان‌های همجوار شمالی و تفرج‌گاه‌های خصوصی باعث افزایش قیمت زمین و وقوع بزه‌های مختلف از جمله کلاهبرداری در معاملات و تغییر کاربری باغات و مزارع کشاورزی شده است، گفت: عدم توجه به حریم جاده و بستر رودخانه‌ها و تصرفات غیرقانونی باید متوقف و با جزای سنگین مواجه شود. اصلاح مرز تقسیمات کشوری و تعیین مرز شهرستان‌های تهران، ایمنی بازار تهران با قدمت تاریخی و اهمیت اقتصادی، و توجه به مقوله آموزش در ارتقا سلامت نظام اداری هم از دیگر سرفصل‌های مهم استان است که باید به آن اهتمام ورزید.

وی در پایان توصیه‌ای به مدیران استان تهران کرد و گفت: به اسناد بالادستی توجه کنید، آن‌ها را مطالعه کنید. از جمله اصول یاری‌رسان به مدیران در موفقیت همین اصل مهم است. از نگاه بخشی و جزیی و آلوده به سیاست و برخورد حزبی دوری کنید. شما مکلف به اجرای سیاست‌های ابلاغی مقام معظم رهبری و ریاست جمهوری هستید و نباید تحت تاثیر جریانات سیاسی باشید.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • چرا زنان بیشتر از مردان عمر می‌کنند؟
  • شورای اسلامی و شهرداری شیراز به فرهنگ و ورزش توجه ویژه‌ای دارند
  • محور اصلی کار خود را توجه به کسب‌وکار و اشتغال مردم گذاشته‌ام
  • به برنامه تحولی در شهر و روستاها نیاز داریم
  • با استقرار دولت سیزدهم، توجه ویژه‌ای به جامعه کارگری شد
  • محور اصلی کار بنده توجه به اشتغال و کسب و کار است
  • تناسب جمعیت روستایی و شهری خراسان شمالی حفظ شود
  • سطح رفاه اجتماعی در لرستان را ارتقا دهیم
  • درویشیان: گشت ارشاد مدیران با جدیت اجرا شده است
  • اولویت مجلس آینده باید معیشت مردم و بهبود وضعیت اشتغال باشد