Web Analytics Made Easy - Statcounter

اردبیل - رییس دانشگاه علوم پزشکی اردبیل با اشاره به دستاوردهای طرح تحول نظام سلامت در این استان تاکید کرد که بدون تردید این حرکت جهادی با اصلاحات و رفع موانع متوقف نشده و تداوم خواهد یافت.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از دانشگاه علوم پزشکی اردبیل، قدرت اخوان اکبری تصریح کرد: طرح تحول نظام سلامت به دنبال سیاست های ابلاغی مقام معظم رهبری با رویکرد خدمت رسانی بی منت به مردم بویژه اقشار آسیب پذیر جامعه برنامه ریزی شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی به بسترهای قانونی این طرح اشاره کرد و افزود: این برنامه بزرگ و ارزشمند جزو کارنامه های موفق نظام جمهوری اسلامی در دولت تدبیر و امید با پشتوانه قانونی در مجلس شورای اسلامی قابلیت اجرایی به خود گرفت.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی اردبیل به اهم نتایج حاصله از احیای طرح تحول در حوزه سلامت استان اشاره کرد و ادامه داد: این طرح که از اردیبهشت ماه سال ۹۲ آغاز شده ثمرات بی بدیلی به همراه داشته، چنانچه امروز شاهد رضایت مندی ۹۱ درصدی مردم در مراکر درمانی استان هستیم.

وی با اشاره به گام های تعریف شده در بسته های طرح تحول متذکر شد: در بسته اول با اجرای این طرح شاهد کاهش پرداختی قابل ملاحظه از سوی بیماران بودیم، بگونه ای که این رقم از ۳۳ درصد قبل از اجرای طرح در مجموع به ۷٬۵ درصد رسیده است.

اخوان اکبری با اشاره به پرداختی پنج درصدی مراجعان روستایی و ۱۰ درصدی مراجعان شهری در مراکر درمانی دولتی در قالب این طرح یادآور شد: افرایش بار مراجعات بیماران بستری در بیمارستان های تحت پوششی دانشگاه نیز به ۱۶.۸۵ درصد و در اورژانس ها به ۲۳.۹۲ درصد رسیده است.

وی بیان داشت: بسته دوم طرح تحول، ترویج زایمان طبیعی بود که پس از اجرای طرح تعداد ۳۹ هزار و ۷۴۲ زایمان به صورت طبیعی انجام شده و ما شاهد کاهش ۱۱.۵ درصدی سزارین در استان بودیم.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی اردبیل به جذب نیروهای مورد نیاز از ابتدای طرح تحول اشاره کرد و افرود: تعداد هزار و ۷۰ نفر نیروی انسانی مورد نیاز در بخش بهداشتی درمانی و سایر بخش های دانشگاه با اخذ مجوز استخدام شدند که بخش عمده ای از این نیروها جذب و مابقی در حال به‌کارگیری می باشد.

وی به ماندگاری پزشکان و افزایش دسترسی مردم به خدمات درمانی و همچنین پزشکان مقیم در بیمارستان ها و در مناطق محروم اشاره کرد و متذکر شد: فعلا ۷۹ نفر پزشک متخصص در اقصی نقاط استان مشغول ارائه خدمات هستند و تعداد ۴۲ پزشک متخصص و فوق تخصص در رشته های قلب و عروق، داخلی، اطفال، زنان و زایمان، بیهوشی، جراحی عمومی، ارتوپدی و طب اورژانس به صورت مقیم در بیمارستان های استان اقامت دارند.

اخوان اکبری با اشاره به یکی از اقدامات مهم و ارزشمند طرح تحول سلامت تاکید کرد: راه انداری و ایجاد ۱۸ فقره کلینیک تخصصی و فوق تخصصی عصر در اقصی نقاط استان اردبیل از برکات این طرح و در راستای ایجاد امکانات و خدمات رسانی است.

به گفته وی این کلینیک ها با حضور ۱۹۴ پزشک متخصص و فوق تخصص و با دریافت مبلع پنج هزار تومان بیماران را ویزیت می کنند که همین امر باعث شده در ۹ ماهه امسال بالغ بر ۶۳۰ هزار بیمار در این کلینیک ها ویزیت شوند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی اردبیل طرح تحول نظام سلامت در حوزه بهداشت را از ابعاد دیگر طرح برشمرد و اضافه کرد: با توجه به اینکه رویکرد حوزه بهداشت و سیاست گزاری های وزارت بهداشت پیشگیری از بیماری ها است، هدف گذاری این طرح در حوزه بهداشت بسیار مهم و حایز اهمیت بود.

وی ادامه داد: در این راستا علاوه بر افزایش و احداث چندین مرکز جامع خدمات سلامت، پایگاه و خانه بهداشت در طول اجرای طرح تحول، قرارداد ۹۶ واحد بهداشتی در مناطق شهری و روستانی طی توافق سه جانبه با وزارت بهداشت، استانداری و دانشگاه منعقد شده که از این تعداد هم اکنون ۶۹ واحد با بیش از ۷۵ درصد پیشرفت فیزیکی در حال تکمیل هستند.

اخوان اکبری اجرای برنامه پزشک خانواده را از دیگر خدمات طرح تحول بهداشت برشمرد و یادآور شد: براین اساس برنامه پزشک خانواده در ۸۶ مرکز روستایی و شهری زیر ۲۰ هزار نفر جمعیت در حال اجرا است.

وی اجرای برنامه خدمات نوین سلامت برای کل جمعیت تحت پوشش استاں شامل خطرسنجی، ارزبابی سرطان پستان، اختلال روان سنجی و...، تشکیل پروندہ الکترونیک سلامت برای ۱۰۰ درصد جمعیت، افرایش تعداد اقلام دارویی برنامه روستایی از ۲۷۰ مورد به ۴۳۶ قلم و راه اندازی سامانه سیب و کسب مقام اول در کشور را از دیگر برکات این طرح برشمرد.

منبع: مهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۶۳۵۴۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش ۶۵ درصدی ظرفیت پذیرش دستیاری پزشکی

بهرام عین اللهی روز دوشنبه در دیدار حنان حسن بلخی مدیر جدید منطقه مدیترانه شرقی سازمان جهانی بهداشت در تهران افزود: در راستای توسعه شبکه بهداشت و درمان در کشور ۱۵ هزار پروژه های عمرانی تا پایان سالجاری به بهره برداری می‌رسد.

وی خاطر نشان کرد: سال گذشته ۲ هزار و ۸۰۰ پزشک و ۱۱ هزار دندانپزشک با اولویت مناطق محروم در نقاط مختلف کشور توزیع شدند.

وی با بیان اینکه ظرفیت پذیرش دستیاری پزشکی ۶۵ درصد افزایش یافته است، تصریح کرد: از دیگر اقدامات دیگر در نظام سلامت کشور در یکسال اخیر می توان به تحت پوشش قرار گرفتن داروهای اساسی زیر چتر حمایت بیمه‌ها، کاهش صف انتظار کاشت حلزون به صفر و برخورداری بیماران از نعمت شنوایی، افزایش پیوند اعضا از جمله کبد و کلیه، غربالگری دیابت و فشارخون برای ۴۶ میلیون نفر اشاره کرد.

عین اللهی با تاکید بر ارتقای برنامه سلامت خانواده در کشور، گفت: اکنون این برنامه در ۱۹۵ شهر در حال اجراست و تا پایان فعالیت دولت سیزدهم سراسری خواهد شد.

وزیر بهداشت با بیان اینکه هر کدملی دارای مراقبت سلامت می شوند، اظهار داشت: خانواده کوچکترین نهاد در کشور است که می تواند با برنامه ریزی و نظارت درست ، افراد خانواده تحت پوشش برنامه های سلامت قرار گیرند.

عین اللهی گفت: برنامه سلامت خانواده در جهت پزشکی پیشگیری محور فعالیت می‌کند و امیدواریم به سایر کشورهای منطقه مدیترانه شرقی انتقال دهیم.

وی با اشاره به وجود حدود ۱۸ هزار خانه بهداشت در کشور تصریح کرد: می‌توانیم تجربیات خود را در حوزه آموزش، گردشگری سلامت، استفاده از مراکز تحقیقاتی و بهداشت به کشورهای منطقه مدیترانه شرقی منتقل کنیم.

وزیر بهداشت در ادامه به شرایط انسانی و بهداشتی در نوار غزه فلسطین اشاره کرد و اظهار داشت: سازمان‌های جهانی باید اعتبار در میان مردم پیدا کرده و به حرف‌های خود عمل کنند؛ در غزه متاسفانه فقط حرف دیده‌ایم و عمل ندیده‌ایم.

عین اللهی با بیان اینکه در غزه مشکلات فقر و قحطی وجود دارد، تاکید کرد: سازمان جهانی بهداشت باید کار عملیاتی کند.

وی به این نکته اشاره کرد که بسیاری از کارکنان سلامت روزانه به من مراجعه می‌کنند و داوطلب اعزام به غزه برای ارایه کمک های درمانی و دارویی به فلسطینیان هستند.

وزیر بهداشت تاکید کرد: اگر روند کنونی ادامه یابد، باید تشکیلات جدیدتری ایجاد شود تا با همکاری کشورهای منطقه مشکلات حل شود.

وی یادآور شد: در مدیترانه شرقی بحران‌هایی مانند سیل، زلزله و فقر وجود دارد که باید با همکاری همه سلامت منطقه ایجاد شود.

عین اللهی افزود: هنوز برخی کشورهای منطقه با بیماری های واگیردار همچون مالاریا درگیر هستند و ما باید با همکاری سایر کشورها به ریشه کنی این بیماری‌ها کمک کنیم.

همکاری با کشورهای منطقه، سیاست دولت سیزدهم است

وزیر بهداشت گفت: سیاست دولت سیزدهم همکاری با کشورهای منطقه است و ایران با تمام زیرساخت‌ها، پزشکان و مراکز تحقیقاتی آمادگی همکاری داشته و بسیاری از کشورهای منطقه را آموزش می دهد ابتلا به بیماری‌های واگیردار و غیرواگیر کاهشی شود.

حنان حسن بلخی مدیر جدید منطقه مدیترانه شرقی سازمان جهانی بهداشت نیز در این دیدار گفت:  ۲۲ کشور عضو مدیترانه شرقی هستند، باید بتوانیم شرایط همکاری با کشورهای عضو را فراهم کنیم.

وی با اظهار اینکه از بسیاری علوم پایه و توانایی ایران تحت تاثیر قرار گرفتم، اظهار داشت: در زمینه سلامت و بهداشت کارهای بزرگی انجام شده است و چون بیماری هیچ مرزی نمی شناسد، ضرورت دارد تجربیات ایران در زمینه پیشگیری به کشورهای منطقه منتقل شود.

منبع: خبرگزاری ایرنا

دیگر خبرها

  • مراکز دانشگاهی تجمیع می شوند/ ضعف نظام آموزشی
  • سند تحول و تعالی دانشگاه نظام فناوری را به جامعه نوآور تبدیل می‌کند
  • سند تحول و تعالی دانشگاه نظام فناوری به جامعه نوآور تبدیل می‌کند
  • ۲۷ میلیون نفر تا پایان سال زیر پوشش سلامت خانواده قرار می‌گیرند
  • ۲۷ میلیون نفر دیگر وارد برنامه سلامت خانواده می شوند
  • پیگیر رفع مشکلات نسخه‌نویسی الکترونیکی در سراوان هستیم
  • جزئیات افزایش ویزیت پزشکان اعلام شد ؛ از پزشک عمومی تا جراح و سزارین
  • افزایش ۶۵ درصدی ظرفیت پذیرش دستیاری پزشکی 
  • افزایش ۶۵ درصدی ظرفیت پذیرش دستیاری پزشکی
  • دکتر مرندی، چهره مؤثر در حوزه بهداشت و درمان کشور