Web Analytics Made Easy - Statcounter


بحث ساماندهی حمل و نقل عمومی در کلانشهرها، صرفا وظیفه شهرداری ها نیست و تمام دستگاه های مرتبط و مسئول در این زمینه باید کمک کنند.

به گزارش امتداد نیوز، علی اصغر یوسف نژاد سخنگوی کمیسیون تلفیق بودجه مجلس شورای اسلامی با اشاره به مصرف روزانه ۸۱ میلیون لیتر بنزین در کشور گفت: از آنجایی که سرانه مصرف سوخت در ایران باتوجه به جمعیت ۸۰میلیون نفری آن بسیار بالاست، وقتی می خواهیم مردم را به استفاده از وسایل حمل و نقل عمومی تشویق کنیم، حتما باید جایگزین مناسبی برای آن ارائه کنیم؛ مترو یکی از مصادیق بارز و کاربردی این قضیه است که تاکنون فعالیت های خوبی جهت توسعه آن صورت پذیرفته اما هنوز نیازمند حمایت دولت و سایر نهادهای ملی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وقتی از حمایت دولت سخن می گوییم در واقع این همراهی شامل حال تمام مردم می شود و یک مساله عمومی است نه اینکه بخواهیم آن را کمک دولت به شهرداری و یا مترو قلمداد کنیم؛ این یک تکلیف در قبال ملت است.

مجلس هم به نوبه خود از حیث ایجاد تکلیف برای دستگاه های اجرایی و تصویب دستورالعمل های مرتبط، وظیفه دارد با طرح موضوع در کمیسیون های تخصصی و پیگیری روند اجرای مصوبات، بحث توسعه حمل و نقل عمومی را حمایت کند.

سخنگوی کمیسیون تلفیق بودجه مجلس شورای اسلامی در مورد افزایش سهم حمایتی دولت از متروی کلانشهرها گفت: پیامدهای مثبت رشد میزان استفاده از وسایل حمل و نقل عمومی و خصوصاً خطوط ریلی درون شهری در جامعه از نظر اقتصادی، فرهنگی و زیست محیطی آن قدر قابل توجه است که سوق دادن بخش بیشتری از بودجه های دولتی به این سمت، توجیه لازم را دارد. سوبسیدی که دولت برای حمل و نقل عمومی می پردازد، اثراتش را به صورت غیر مستقیم و البته چند برابری در کاهش برخی هزینه های دیگر می بیند؛ در واقع وقتی هزینه های مربوط به کاهش ترافیک و آلودگی هوا را در نظر بگیریم به این نتیجه می رسیم که صرفه جویی در مصرف سوخت، ارزش اقتصادی تقلیل زمان سفرهای درون شهری و از همه مهمتر کاهش هزینه های درمانی ناشی از مشکلات زیست محیطی، به مراتب صرفه بیشتری نسبت به اختصاص منابع مالی محدود به بحث حمل و نقل عمومی دارد. در این زمینه البته یکی از راه های تامین منابع مالی، کمک دولت به لحاظ استفاده از تسهیلات خارجی است. حتی در داخل کشور هم شرکت های مختلف  در قالب کنسرسیوم ها می توانند سرمایه بخش خصوصی را به این سمت معطوف سازند.

یوسف نژاد در بخش دیگری از صحبت های خود به پیشنهادات کمیسیون عمران مجلس برای طرح در کمیسیون تلفیق بودجه سال ۱۳۹۷ اشاره کرد و افزود: جهت گیری های کمیسیون عمران در قبال توسعه حمل و نقل عمومی و بالاخص مترو در بودجه پیشنهادی برای سال آینده مثبت بوده و این  امر نشان می دهد عزم عمومی برای حمایت از حمل و نقل ریلی وجود دارد. جدا از مواردی که ذکر شد، کمیسیون های تخصصی می توانند با سیاستگزاری و ایجاد انگیزه و مزیت برای سرمایه گذاری در این بخش، مسیرهای خوبی را جهت تامین منابع مالی لازم در شهرداری ها تبیین کنند. خوشبختانه امروز فرهنگ استفاده از مترو به خوبی در بین آحاد جامعه جای خود را باز کرده و اگر بتوانیم دسترسی به خطوط ریلی درون شهری را در اقصی نقاط کلانشهرها فراهم سازیم، خود به خود بسیاری مشکلات که نشأت گرفته از هجوم خودروهای شخصی به معابر است، رفع می شود. در سرفصل های بودجه نیز مقرر شده دولت کمک های مربوط به توسعه حمل نقل عمومی را هر سال با ضریبی مشخص افزایش دهد که بری سال ۱۳۹۷هم این موضوع به صورت پر رنگ دیده شده است.

رییس کمیسیون تلفیق بودجه مجلس شورای اسلامی در پایان صحبت های خود گفت: تراکم جمعیت در کلانشهرها از یک طرف و علاقمندی شهروندان به استفاده از حمل و نقل عمومی پاک، ایمن و ارزان قیمت از سوی دیگر، تقویت سرمایه گذاری در بخش مترو را ایجاب می کند. مترو با شرایط کنونی نیز پاسخ مناسبی به نیازهای حمل و نقلی مردم داده است و جا دارد از ظرفیت های بالقوه آن بهره مندی حداکثری صورت پذیرد. ضمن آنکه دانش فنی ساخت مترو در سال های اخیر به خوبی بومی شده و در نزد متخصصان و مهندسان ایرانی جا افتاده است. اینها همه مؤید آن است که افزایش حمایت و سرمایه گذاری در بخش توسعه حمل و نقل ریلی درون شهری، امروزه یک وظیفه تلقی شده و تمام دستگاه های مسئول مکلف به ادای دین نسبت به مردم در این زمینه هستند. به عبارت دیگر همه باید در قبال موضوعات مهم اینچنینی احساس مسئولیت کرده و در کنار یکدیگر، تکلیفی که برعهده دارند را به درستی انجام دهد.

true برچسب ها : شورای شهر تهران علی اصغر یوسف نژاد مترو true

منبع: امتداد نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.emtedadnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «امتداد نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۶۳۵۷۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اختصاص ۱۸۰ میلیارد تومان اعتبار در بودجه امسال برای انسداد مرز

 به تازگی و به دنبال پیگیری‌های وزارت کشور و مصوبه شورای سیاستگذاری و هماهنگی مهاجرین، طرح انسداد مرز‌های شرقی افغانستان از خراسان رضوی آغاز شده است.

این طرح شامل اجرای دیوار بتونی ۴ متری، سیم خاردار، فنس و جاده اصولی است که در بازه زمانی سه ساله اجرا می‌شود.

در این ارتباط نگاهی به جداول بودجه ۱۴۰۳ کل کشور نشان می‌دهد که دولت امسال ردیف بودجه مشخصی را ذیل اعتبارات وزارت کشور با موضوع «تقویت، کنترل و انسداد مرز‌های کشور با اولویت شرق» در نظر گرفته و ۱۸۰ میلیارد تومان اعتبار به آن اختصاص داده است. این رقم معادل ۱۷.۳ درصد از کل اعتبارات تملک دارایی سرمایه‌ای وزارت کشور در سال جاری است.

باید این نکته را یادآور شد که طرح انسداد مرز‌ها از سال ۱۳۷۹ با هدف تأمین امنیت مرز‌ها و نواحی شرقی کشور شروع شده است و این طرح در بخش‌هایی از نقاط مرزی ایران با افغانستان در محدوده استان سیستان و بلوچستان اجرایی شده است.

البته در قانون بودجه ۱۳۹۵ کل کشور قرار بود طرح انسداد مرز‌ها در سال ۱۳۹۹ به پایان برسد، اما قانون بودجه این سال، زمان اجرای آن تمدید و به سال ۱۴۰۵ موکول شد. دلیل اصلی تعویق در اجرای آن، تامین نشدن اعتبارات لازم برای اجرای دیوارکشی بتنی بوده است.

در رویکرد انسداد مرز، رویکرد امنیتی و سیاسی غالب است و هدف این است که با انجام اقدام‌های مختلفی از جمله ایجاد موانع فیزیکی، تأسیس مراکز نظامی و انتظامی مرز را هرچه بیشتر به صورت یک مانع غیرقابل نفوذ درآورد تا امنیت مرزی محقق شود.

بر این اساس و با توجه به تحرکات و اقدامات جریان‌ها و گروهک‌های معاند در ورود غیرقانونی به کشور با هدف لطمه زدن به امنیت ملی که نمونه‌هایی از آن را در دو حادثه شاهچراغ، حادثه تروریستی کرمان و نیز اقدامات تروریستی علیه حافظان مرز در استان سیستان و بلوچستان بویژه در یک سال گذشته شاهد بودیم، دستگاه‌های ذی ربط را بر آن داشته است که با اهتمام بیشتری طرح انسداد مرزی را اجرایی کنند.

آنطور که احمد وحیدی وزیر کشور به خبرنگاران گفته است، انسداد مرز یک پروژه قدیمی است و کار در مقاطع مختلفی دنبال و بعضا رها شده است. اکنون رئیس‌جمهور در این خصوص تصمیمات مهمی گرفته‌اند و برای آن منابع جدیدی پیش‌بینی شده تا این کار با همت بیشتری انجام شود که در دست اجراست.

با این رویکرد به نظر می‌رسد که امسال منابع اعتباری مناسبی برای اجرای این طرح در اختیار وزارت کشور و دستگاه‌های مرتبط با امور مرزی قرار گیرد تا انسداد مرز‌ها طبق برنامه زمان بندی به پیش برود.

ایرنا

باشگاه خبرنگاران جوان اجتماعی حوادث و انتظامی

دیگر خبرها

  • میدان ونک سه طبقه می شود + جزئیات
  • میدان ونک ۳ طبقه می‌شود
  • جزئیات جدید از ۳ طبقه کردن میدان ونک
  • میدان ونک تهران ۳ طبقه می‌شود
  • جزئیات جدید از پروژه ۳ طبقه کردن میدان ونک تهران
  • اعلام جزئیات جدید از سه طبقه کردن میدان ونک
  • جزییات جدید از پروژه سه طبقه کردن میدان ونک
  • احتمال کلنگ‌زنی طرح سه طبقه میدان ونک در سال آینده
  • اختصاص ۱۸۰ میلیارد تومان اعتبار در بودجه امسال برای انسداد مرز
  • جزئیات جدید از ۳ طبقه کردن میدان ونک اعلام شد