Web Analytics Made Easy - Statcounter

تهران – ایرنا – اندیشکده «گروه بین‌المللی بحران» روز سه شنبه در گزارشی با بررسی دومین سال اجرای برجام، نوشت: اروپا می بایست فرای حمایت لفظی از برجام رفته و بقای آنرا با ایجاد یک چتر حمایتی از تجارتش در صورت وضع تحریم های ثانویه آمریکا، تضمین کند.

به گزارش ایرنا، در این گزارش 34 صفحه‌ای آمده است: تصمیم کاخ سفید (برای تمدید معافیت تحریمی ایران) کمی بیشتر از یک تعویق نیست؛ شرایطی که ترامپ اصرار به برقراری آن دارد، مغایر با برجام است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

امضاکنندگان دیگر این توافق می بایست در این مدت این کشور را تشویق به ماندن در توافق کرده و درعین حال به دنبال راه هایی برای پایدار کردن آن بدون توجه به اقدامات آمریکا باشند.
گزارش می‌افزاید: از دست رفتن این توافق، بحرانی را شعله ور خواهد کرد که می تواند منجر به عمیق تر شدن تنش ها در این منطقه پرآشوب شده و ضربه سختی به دیپلماسی چندجانبه و رژیم منع گسترش بزند.
گزارش در بخش دیگری ادامه می‌دهد: تهران به نوبه خود به توافق پایبند بوده [...] اما ممکن است صبرش به پایان برسد؛ چراکه موقعیت دیپلماتیک مناسب ایران در خارج، اوضاع در داخل کشور را بهبود نبخشیده است.
این اندیشکده می‌افزاید: دولت ترامپ می خواهد که هماهنگ با شرکای اروپایی خود عمل کند، اما نه به هر قیمتی و ممکن است درصورت مخالفت اروپا، بخواهد راه خودش را برود. وضع تحریم های ثانویه آمریکا بر شرکت های اروپایی که با ایران تجارت می کنند، می تواند آن ها را با انتخاب میان سرمایه گذاری و تجارتِ هنوز محدودشان با ایران یا به خطر انداختن دسترسی‌شان به بازار بسیار بزرگتر و سودآورتر آمریکا مواجه کند.
این گزارش ادامه می‌دهد: طبق یک نظرسنجی ویژه که گروه بین المللی بحران از بیش از 60 مدیر ارشد در شرکت های فراملیتی که به صورت فعال به دنبال سرمایه‌گذاری در ایران هستند، انجام داده است، ایجاد یک چتر حمایتی در برابر تحریم‌های ثانویه آمریکا قابل دستیابی است، چنانچه ایران به تعهداتش طبق برجام پایبند بماند.
گزارش در بخش دیگری می‌افزاید: تاکنون اروپا با احتیاط از برداشتن قدمی که ممکن است به جنگ تجاری با آمریکا بیانجامد پرهیز کرده، اما اکنون ممکن است احساس کند در صورت از بین رفتن برجام، امنیت‌اش در خطر است. اروپا همچنین می بایست به قراردادهایی دوجانبه سرمایه گذاری در اقتصاد ایران و شراکت طولانی مدت در حوزه انرژی با تهران دست یابد، درحالی که به تعامل دیپلماتیک با ایران در مورد سیاست های منطقه ای و مسائل مربوط به حقوق بشر می پردازد.
در ادامه این تحلیل آمده است: ایران نیز به نوبه خود می بایست گام هایی را بردارد. تهران می بایست مشکلات داخلی اقتصادش را به خصوص با توسعه استاندارد های بانکی و ایجاد یک فضای کاری شفاف تر و مبارزه با فاسد،حل کند. این نه تنها برای جذب فن آوری و سرمایه خارجی مهم است، بلکه برای پرداختن به نارضایتی عمومی هم ضرورت دارد.
گزارش در بخش دیگری ادامه می‌دهد: این نکته که برجام به رغم خصومت ترامپ، بیشتر از دیگر توافقات چندجانبه آمریکا در این مدت به حیات خود ادامه داده، خود شاهدی است بر سودمندی و استحکام این توافق [...] اما دیگر امضا کنندگان نباید بر این گمان باشند که برجام می تواند در برابر تهاجمات بیشتر دوام آورد. پیش از آن که دیر شود، آنان باید از آن به صورت فعالانه دفاع کنند.
در بخش پایانی گزارش آمده است: همزمان که کشورهای اروپایی تلاش دارند تا دولت ترامپ را متقاعد به پایبندی به برجام کنند، ضروری است که آماده حرکت فرای گفتمان سیاسی بیهوده و اغلب غیرسازنده واشنگتن باشند و تمام تلاش خود را به کار گیرند تا توافق را با یا بدون حضور فعال آمریکا، حفظ کنند.
شبس ** 9386 ** خبرنگار: مهران معینی جم**انتشاردهنده: عزیز موسوی

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۶۴۰۷۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چین از اتحادیه اروپا می‌خواهد تا سیاست‌های تجاری «تبعیض آمیز» را متوقف کند

شورای ارتقای تجارت بین‌المللی چین (CCPIT) امروز یکشنبه از اتحادیه اروپا خواست تا به بهبود و بهینه‌سازی محیط تجاری ادامه دهد، شرایط عادلانه را برای سرمایه‌گذاری خارجی فراهم کند و سیاست‌های تبعیض‌آمیز را تحت عنوان «ریسک زدایی» متوقف کند. "

اتحادیه اروپا چین را به دامپینگ (قیمت شکنی)، ارائه یارانه‌های بیش از حد به شرکت‌های داخلی و چندین عمل ناعادلانه دیگر متهم می‌کند.

شورای ارتقای تجارت بین‌المللی چین اضافه کرد که چین آماده است همکاری خود را در زمینه تغییرات آب و هوایی با اتحادیه اروپا تعمیق بخشد. 

این آژانس گفت: چین مایل به همکاری با اتحادیه اروپا برای تعمیق برنامه ریزی و همکاری در مذاکرات بین المللی آب و هوا، سازگاری بازار کربن با تغییرات اقلیمی، و سرمایه گذاری و تامین مالی آب و هوا است.

پیشتر، «وانگ یی» وزیر امور خارجه چین در جریان گفتگو با همتای آمریکایی خود «آنتونی بلینکن» که با هدف حل و فصل اختلافات تجاری و سیاسی میان دو قدرت به پکن سفر کرده است، اظهار داشت: ایالات متحده مانع توسعه چین می‌شود.

روابط پکن و واشنگتن در سال گذشته با فراز و نشیب‌هایی از جمله حادثه بالن‌های بدون سرنشین و دیدار مخفیانه تسای اینگ ون رهبر سابق تایوان در آمریکا همراه بوده است.

واشنگتن که در حال حاضر روابط پر تنشی را با پکن به ویژه بر سر موضوع تایوان سپری می‌کند، بار‌ها از متحدان اروپایی‌اش خواسته است که فشار بر چین را افزایش دهند تا مانع کمک آن به روسیه شوند.

ایالات متحده مدعی است که کمک چین به روسیه شامل مواد و فناوری برای ساخت موشک، پهپاد، تانک و هواپیما و سایر افزار‌های کلیدی دیگر است.

این درحالی است که آمریکا و کشور‌های غربی از آغاز جنگ روسیه و اوکراین در فوریه ۲۰۲۲، صد‌ها میلیارد دلار کمک به کی‌یف ارائه کرده‌اند. کمک‌های نظامی به اوکراین با مهمات توپخانه و آموزش آغاز شد و اکنون این کمک‌ها به تانک، سامانه‌های دفاع هوایی پیشرفته، موشک‌ها و مهمات خوشه‌ای گسترش یافته است.

سخنگوی وزارت امور خارجه چین پیشتر اعلام کرد که این کشور قاطعانه اتهامات بی‌اساس آمریکا را درباره مبادلات تجاری و اقتصادی معمول خود با روسیه رد می‌کند.

باشگاه خبرنگاران جوان بین‌الملل بین‌الملل

دیگر خبرها

  • تحریم سپاه توسط غربیان گویای سلامت کار پاسداران است
  • دست‌کم گرفته‌ شده همچون آلبرتو جیلاردینو؛ بقای جنوا در سری آ به راحتی تضمین شد
  • واکنش ایلان ماسک به توافق بلندمدت آمریکا با اوکراین
  • ادامه حمایت دانشگاهیان استان از خیزش دانشجویان در آمریکا و اروپا
  • سنگ‌اندازی واشنگتن در توافق راهبردی عراق و ترکیه
  • دستگاه های حمایتی از خسارت دیدگان سیل اخیر زرند حمایت کنند
  • چین از اتحادیه اروپا می‌خواهد تا سیاست‌های تجاری «تبعیض آمیز» را متوقف کند
  • توسل به ابزار تحریم خللی در عزم ایران ایجاد نمی‌کند
  • رئیسی: تحریم در ایران هرگز به نتیجه نرسید و پس از این هم نمی‌رسد
  • دولت و مردم ایران از آمریکا و اروپا طلبکار هستند