Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - انديشکده «گروه بين‌المللي بحران» در گزارشي با بررسي دومين سال اجراي برجام، نوشت: اروپا مي بايست فراي حمايت لفظي از برجام رفته و بقاي آنرا با ايجاد يک چتر حمايتي از تجارتش در صورت وضع تحريم هاي ثانويه آمريکا، تضمين کند.
در اين گزارش 34 صفحه‌اي آمده است: تصميم کاخ سفيد (براي تمديد معافيت تحريمي ايران) کمي بيشتر از يک تعويق نيست؛ شرايطي که ترامپ اصرار به برقراري آن دارد، مغاير با برجام است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

امضاکنندگان ديگر اين توافق مي بايست در اين مدت اين کشور را تشويق به ماندن در توافق کرده و درعين حال به دنبال راه هايي براي پايدار کردن آن بدون توجه به اقدامات آمريکا باشند.
اين گزارش مي‌افزايد: از دست رفتن اين توافق، بحراني را شعله ور خواهد کرد که مي تواند منجر به عميق تر شدن تنش ها در اين منطقه پرآشوب شده و ضربه سختي به ديپلماسي چندجانبه و رژيم منع گسترش بزند.
در بخش ديگر اين گزارش آمده است: تهران به نوبه خود به توافق پايبند بوده [...] اما ممکن است صبرش به پايان برسد؛ چراکه موقعيت ديپلماتيک مناسب ايران در خارج، اوضاع در داخل کشور را بهبود نبخشيده است.
اين انديشکده مي‌افزايد: دولت ترامپ مي خواهد که هماهنگ با شرکاي اروپايي خود عمل کند، اما نه به هر قيمتي و ممکن است درصورت مخالفت اروپا، بخواهد راه خودش را برود. وضع تحريم هاي ثانويه آمريکا بر شرکت هاي اروپايي که با ايران تجارت مي کنند، مي تواند آن ها را با انتخاب ميان سرمايه گذاري و تجارتِ هنوز محدودشان با ايران يا به خطر انداختن دسترسي‌شان به بازار بسيار بزرگتر و سودآورتر آمريکا مواجه کند.
اين گزارش ادامه مي‌دهد: طبق يک نظرسنجي ويژه که گروه بين المللي بحران از بيش از 60 مدير ارشد در شرکت هاي فرامليتي که به صورت فعال به دنبال سرمايه‌گذاري در ايران هستند، انجام داده است، ايجاد يک چتر حمايتي در برابر تحريم‌هاي ثانويه آمريکا قابل دستيابي است، چنانچه ايران به تعهداتش طبق برجام پايبند بماند.
اين گزارش در بخش ديگري مي‌افزايد: تاکنون اروپا با احتياط از برداشتن قدمي که ممکن است به جنگ تجاري با آمريکا بيانجامد پرهيز کرده، اما اکنون ممکن است احساس کند در صورت از بين رفتن برجام، امنيت‌اش در خطر است. اروپا همچنين مي بايست به قراردادهايي دوجانبه سرمايه گذاري در اقتصاد ايران و شراکت طولاني مدت در حوزه انرژي با تهران دست يابد، درحالي که به تعامل ديپلماتيک با ايران در مورد سياست هاي منطقه اي و مسائل مربوط به حقوق بشر مي پردازد.
در ادامه اين تحليل آمده است: ايران نيز به نوبه خود مي بايست گام هايي را بردارد. تهران مي بايست مشکلات داخلي اقتصادش را به خصوص با توسعه استاندارد هاي بانکي و ايجاد يک فضاي کاري شفاف تر و مبارزه با فاسد،حل کند. اين نه تنها براي جذب فن آوري و سرمايه خارجي مهم است، بلکه براي پرداختن به نارضايتي عمومي هم ضرورت دارد.
به گزارش ايرنا، در ادامه اين گزارش آمده است: اين نکته که برجام به رغم خصومت ترامپ، بيشتر از ديگر توافقات چندجانبه آمريکا در اين مدت به حيات خود ادامه داده، خود شاهدي است بر سودمندي و استحکام اين توافق [...] اما ديگر امضا کنندگان نبايد بر اين گمان باشند که برجام مي تواند در برابر تهاجمات بيشتر دوام آورد. پيش از آن که دير شود، آنان بايد از آن به صورت فعالانه دفاع کنند.
در بخش پاياني گزارش آمده است: همزمان که کشورهاي اروپايي تلاش دارند تا دولت ترامپ را متقاعد به پايبندي به برجام کنند، ضروري است که آماده حرکت فراي گفتمان سياسي بيهوده و اغلب غيرسازنده واشنگتن باشند و تمام تلاش خود را به کار گيرند تا توافق را با يا بدون حضور فعال آمريکا، حفظ کنند.

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۶۴۱۹۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آمریکا در حال بررسی پاسخ حماس به توافق آتش‌بس است

سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا روز دوشنبه اعلام کرد: واشنگتن در حال بررسی پاسخ حماس به توافق آتش‌بس است و تا زمانی که بررسی کامل انجام نشده، این پاسخ را قضاوت نخواهد کرد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از سی ان ان، متیو میلر به خبرنگاران گفت: من پاسخ حماس را تأیید می‌کنم. ما اکنون در حال بررسی این پاسخ و گفت‌وگو با شرکای خود در منطقه هستیم.

میلر از پاسخ به این سوال که آیا حماس با پیشنهاد مورد تأیید آمریکا موافقت کرده است یا نسخه دیگری از این پیشنهاد را پذیرفته، خودداری کرد.

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا گفت: ویلیام برنز، رئیس سیا در منطقه است و او در حال کار بر روی این موضوع است. در ساعات آینده در مورد این پاسخ با شرکای خود بحث خواهیم کرد.

به گزارش ایمنا، جنبش حماس عصر امروز _دوشنبه، هفدهم اردیبهشت_ اعلام کرد که «اسماعیل هنیه» رئیس دفتر سیاسی این جنبش با «محمد بن عبدالرحمن آل ثانی» نخست‌وزیر و وزیر خارجه قطر و «سید عباس کامل» رئیس دستگاه اطلاعات مصر تلفنی گفت‌وگو کرد. هنیه در این تماس تلفنی از موافقت حماس با پیشنهاد قطر و مصر درباره آتش‌بس در نوار غزه خبر داد.

شبکه «المیادین» نیز به نقل از یکی از رهبران مقاومت فلسطین گزارش داد که میانجی‌گران و جنبش حماس به یک فرمول جدید و محکمی درباره برقراری آتش‌بس دست یافتند و این مشکل نیز حل شد.

وی گفت که حماس نرمش بیشتری برای دستیابی به توافق از خود نشان داد و اکنون توپ در زمین رژیم صهیونیستی است.

«طاهر النونو» از رهبران حماس نیز گفت که با پیشنهادی که شامل برقراری آتش‌بس، بازسازی ویرانه‌ها، بازگشت آوارگان فلسطینی و آزادسازی اسراست، موافقت کردیم.

وی افزود: منتظریم ببینیم میانجی‌گران در پاسخ به جوابیه رهبران حماس چه کار خواهند کرد، هیأت حماس نیز به زودی برای بررسی توافق آتش‌بس به قاهره می‌رود.

پیشتر شبکه «القاهرة الإخباریة» به نقل از یک منبع عالی‌رتبه مصر گزارش داد که هیأت حماس فردا (سه‌شنبه) با هدف تکمیل مذاکرات مربوط به آتش‌بس در نوار غزه، به قاهره بازمی‌گردد.

هیئت حماس یکشنبه شب (دیشب) پس از پایان مذاکرات در قاهره به منظور مشورت با رهبران این جنبش در قطر، عازم دوحه شد.

منبع: ایرنا

کد خبر 751250

دیگر خبرها

  • آمریکا در حال بررسی پاسخ حماس به توافق آتش‌بس است
  • دهه ۹۰؛ دهه‌ی «رکود، عبرت، تجربه»
  • واریزی مددجویان تحت پوشش در سال جدید چند برابر شد؟
  • شروطی را که به معنای تسلیم‌شدن ما باشد، نمی‌پذیریم | تسلیم شدن در برابر حماس شکست فاجعه بار برای اسرائیل است
  • هنیه: خواهان توافقی برای تضمین خروج اشغالگران از غزه هستیم
  • واریزی مددجویان تحت پوشش نهادهای حمایتی ۳ برابر شد
  • حماس از آمریکا تضمین می‌خواهد که اسرائیل به رفح حمله نخواهد کرد
  • رشد ۳۰ درصدی تجارت ایران و اتحادیه اروپا / واردات ایتالیا از ایران ۲ برابر شد
  • رشد ۳۰ درصدی تجارت ایران و اتحادیه اروپا/ واردات ایتالیا از ایران ۲ برابر شد
  • واردات ایتالیا از ایران ۲ برابر شد