Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «افکارنيوز»
2024-04-25@22:38:18 GMT

هدف آمریکا از تجهیز کردهای سوریه چیست؟

تاریخ انتشار: ۲۷ دی ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۶۴۲۳۴۸

هدف آمریکا از تجهیز کردهای سوریه چیست؟

«جاشوا لندیس»، استاد دانشگاه آمریکایی و تحلیلگر ارشد مسائل سوریه در یادداشتی به تشریح محورهای سیاست خارجی جدید واشنگتن در خاورمیانه پرداخته است.

آقای «لندیس» که ریاست مرکز مطالعات خاورمیانه در دانشگاه «اوکلاهما» را بر عهده دارد مدعی شده وزارت خارجه دولت «دونالد ترامپ»، رئیس‌جمهور آمریکا دیگر ترکیه را جزو شریکان «قابل اتکا» نمی‌بیند و به همین جهت سیاستی تازه را در قبال این کشور در دستور کار قرار داده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

او در آغاز این یادداشت که در وبلاگش، «Syria Comment»، منتشر شده می‌نویسد: «وزارت خارجه آمریکا از آن جهت که دیگر ترکیه را شریکی قابل اتکا نمی‌بیند، سیاستش در قبال این کشور را دگرگون کرده است.»

این کارشناس آمریکایی در ادامه درباره دیدگاه‌ها و تحلیل‌هایی که معتقدند واشنگتن دست از حمایت از کردهای سوریه برخواهد داشت ابراز تردید کرده است.

«لندیس» می‌نویسد: «بسیاری استدلال می‌کنند که واشنگتن برای فرونشاندن خشم ترکیه، کُردهای سوریه را رها خواهد کرد. من در این مورد تردید دارم. واشنگتن انتظار دارد شاهد اقدامات ضدآمریکایی بیشتری از جانب اردوغان باشد.»

او به عنوان نمونه‌ای از این «اقدامات ضدآمریکایی» نوشته انتظار می‌رود «اسلام‌گرایی» ترکیه و مواضع این کشور ضد رژیم اسرائیل در آینده افزایش پیدا کنند.

«لندیس»، در ادامه حمایت‌های رو به گسترش دولت ترامپ از رژیم‌های اسرائیل و عربستان را از جمله محورهای اصلی شکل‌دهنده سیاست خارجی واشنگتن در خاورمیانه دانسته و یادآور شده که رئیس جمهور فعلی آمریکا رویکرد دولت سلفش، «باراک اوباما» برای ایجاد موازنه میان ایران و عربستان سعودی را کنار گذاشته است.   

وی نوشته است: «ترامپ آشکارا، سیاست منحصر به خودش را پیش گرفته و به تلاش‌های اوباما برای ایجاد موازنه میان ایران و عربستان سعودی پایان داده است. ترامپ آینده واشنگتن را در همراهی با متحدان سنتی‌اش در خاورمیانه قرار داده است؛ واشنگتن در حال حرکت به سمت ضربه زدن به ایران و [بشار] اسد (رئیس‌جمهور سوریه) است.»

این استاد دانشگاه «اوکلاهما»، «نیروهای دموکرات سوریه» را از جمله ابزارهای اصلی ترامپ برای به دست آوردن اهرم فشار در منطقه و پیاده‌سازی این سیاست دانسته است.

او می‌نویسد: «ابزار اصلی [واشنگتن] برای به دست آوردن اهرم فشار در منطقه، ظاهراً منطقه شمال سوریه و نیروهای دموکراتیک سوریه هستند. واشنگتن، در حال رواج ملی‌گرایی کُردی در سوریه است. امیدواری ترکیه این بود که بعد از نابودی خلافت اسلامی (داعش)، واشنگتن از شمال سوریه خارج خواهد شد. این اتفاقی است که به وقوع نپیوسته است.»

«جاشوا لندیس»، در ادامه تأکید می‌کند: «آمریکا امیدوار است با ضعیف و متفرق نگاه داشتن سوریه بتواند میوه‌های (ثمره‌های) پیروزی ایران و روسیه را از آنها دریغ کند. واشنگتن معتقد است این سیاست حمایت از کُردها نفوذ آمریکا در منطقه را افزایش خواهد داد و به پس زدن ایران کمک خواهد کرد.»

به اعتقاد این تحلیلگر مسائل سیاسی، ترکیه کشوری خواهد بود که متحمل تبعات جانبی این سیاست دولت ترامپ خواهد شد: «ترکیه، تلفات جانبی [این سیاست آمریکا] خواهد بود. واشنگتن این را درک می‌کند که سیاستش در حمایت از کردها، ترکیه را به آغوش روسیه می‌راند، اما مایل است خطر کرده و این زیان را بپذیرد. واشنگتن، تمایل دارد در راستای کمک به اسرائیل و عربستان سعودی، به ترکیه ضرر بزند.»

«لندیس» در بخش دیگر این یادداشت سیاست دولت فعلی آمریکا در سوریه را مورد بررسی قرار داده و نوشته اینکه این کشور بخواهد محور سیاستش را عقب‌راندن ایران با حمایت از کُردهای موسوم به نیروهای «یگان‌های خلق» (یا «پ‌ی‌د») قرار دهد، «کوته‌بینانه» است.

«سیاست فعلی آمریکا در سوریه حول محور عقب‌ راندن ایران طراحی شده است. این [سیاست]، کوته‌بینانه است. پ‌ی‌د، شالوده‌ای ضعیف‌تر از آن است که بتوان سیاست آمریکا را روی آن ساخت. نه ایران و نه اسد، به خاطر حمایت آمریکا از نیروهای دموکراتیک سوریه به آمریکا یا معارضان سوریه امتیاز نخواهند داد؛ این سیاست، اهرم فشار محدودی فراهم خواهد کرد.»

وی تأکید می‌کند: «با کنترل نیمی از منابع انرژی سوریه، سد فرات در الطبقه و همچنین بخش زیادی از بهترین زمین‌های کشاورزی این کشور، آمریکا قادر خواهد بود سوریه را ضعیف و دارای کمبود منابع نگاه دارد. اینکه سوریه ضعیف و ناتون از تأمین منابع مالی برای بازسازی‌ خود نگاه داشته شود اهداف کوتاه مدت آمریکا را تأمین می‌کند، زیرا باعث محافظت از اسرائیل می‌شود و از منابع ایران هم خواهد کاست؛ منابعی که سوریه برای راه‌اندازی مجدد نهادهای دولتی و بازسازی خودش پس از فروکش کردن آتش جنگ، بایستی به آنها متکی باشد.»

منبع: افکارنيوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۶۴۲۳۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حمله گسترده انصارالله یمن به کشتی های آمریکایی و اسرائیلی/ واکنش مداخله جویانه آمریکا به حکم اعدام توماج صالحی/ امضای تفاهم‌نامه امنیتی میان ایران و روسیه/ ادامه مأموریت‌های مستشاران ایرانی در سوریه

بین الملل تابناک: حمله گسترده انصارالله یمن به کشتی های آمریکایی و اسرائیلی، واکنش مداخله جویانه آمریکا به حکم اعدام توماج صالحی، امضای تفاهم‌نامه امنیتی میان ایران و روسیه، ادامه مأموریت‌های مستشاران ایرانی در سوریه و برگزاری مانورهای فضایی مشترک آمریکا و کره جنوبی از مهم ترین خبرها و رویدادهای منطقه ای و بین المللی در 24 ساعت گذشته بوده اند.

حمله گسترده انصارالله یمن به کشتی های آمریکایی و اسرائیلی

سخنگوی نیروهای مسلح یمن از سه عملیات موفق بر ضد کشتی‌های آمریکایی و اسرائیلی خبر داد.

سرتیپ «یحیی سریع» سخنگوی نیروهای مسلح یمن چهارشنبه در بیانیه‌ای اعلام کرد نیروهای یمنی در دفاع از فلسطین یک کشتی آمریکایی با نام ( MAERSK YORKTOWN )  را در اقیانوس هند هدف قرار دادند.

وی افزود: «نیروهای مسلح یمن همچنین یک ناو آمریکایی را در خلیج عدن و یک کشتی اسراییلی با نام (MSC VERACRUZ )  را در اقیانوس هند مورد حمله قرار دادند.»

واکنش مداخله جویانه آمریکا به حکم اعدام توماج صالحی

 معاون سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در واکنشی مداخله جویانه به صدور حکم دادگاه بدوی برای توماج صالحی خواننده رپ زیر زمینی و یکی از متهمان ناآرامی های سال ۱۴۰۲ ایران، آن را نقض فراگیر حقوق بشر از سوی ایران خواند.

ودانت پاتل معاون سخنگوی وزارت خارجه آمریکا روز چهارشنبه به وقت محلی در پاسخ به سوالات خبرنگاران درباره حکم بدوی اعدام توماج صالحی اتهام افساد فی الارض در اظهاراتی مداخله جویانه گفت: «ما این گزارش های نگران کننده را دیده ایم. این نمونه دیگری از نقض وحشتناک و فراگیر حقوق بشر توسط حکومت ایران است.»

این مقام آمریکایی مدعی شد: ما بار دیگر استفاده حکومت ایران از حکم اعدام به عنوان ابزاری برای سرکوب حقوق بشر و آزادی های اساسی مردم را محکوم می کنیم. ما همچنان گزارش‌های مربوط به وضعیت توماج صالحی را از نزدیک دنبال می‌کنیم.

معاون سخنگوی وزارت خارجه آمریکا مدعی شد: ابزارهای مختلفی برای اعمال فشار بر حکومت ایران به منظور مقابله با «نقض جدی و فاحش حقوق بشر» وجود دارد.

دفتر نماینده ویژه آمریکا در امور ایران نیز عصر چهارشنبه به وقت محلی در حساب کاربری این دفتر در شبکه ایکس یا همان توئیتر سابق مدعی شد: «حکم اعدام توماج صالحی و حکم ۵ سال زندان برای سامان یاسین، خواننده رپ کرد ایرانی را قویا محکوم می‌کنیم. ما خواستار آزادی فوری آنها هستیم. اینها آخرین شواهد از آزار بیرحمانه حکومت علیه شهروندان خود و نشانه نادیده گرفتن حقوق بشر و هراس از مطالبات مردن ایران برای تغییرات دموکراتیک است».

بر اساس گزارش های رسانه ای، دادگاه توماج صالحی را به اتهام افساد فی الارض به اعدام و مجازات‌های تکمیلی محکوم کرده است که این حکم بدوی و قابل فرجام خواهی در دیوان عالی کشور است.

براساس حکم صادره از سوی دادگاه، به دلیل اظهار ندامت و پشیمانی و همکاری متهم، دادگاه وی را مستحق تخفیف دانسته به همین جهت در صورت فرجام خواهی احتمالی متهم و وکلای او و در صورت تایید حکم اعدام در دیوان عالی کشور، موضوع تخفیف مجازات در کمیسیون عفو و بخشودگی بررسی خواهد شد.

گفتنی است در صورت موافقت کمیسیون عفو و بخشودگی با تخفیف مجازات و طی همه فرایند قانونی، حکم توماج صالحی با یک درجه تخفیف به حبس طول المدت تبدیل و مجازات‌های تکمیلی در مورد متهم اجرا خواهد شد. سایر اتهامات این متهم نیز در حال رسیدگی قضایی است.

امضای تفاهم‌نامه امنیتی میان ایران و روسیه

دبیران شورای عالی امنیت ملی ایران و روسیه در حاشیه دوازدهمین اجلاس بین‌المللی نمایندگان مقامات عالی کشورها در امور امنیتی یادداشت تفاهم امنیتی امضا کردند.

 علی اکبر احمدیان در حاشیه اجلاس بین المللی مقامات عالی امنیتی در سن پترزبورگ با همتای روسی خود دیدار و گفتو گو کرد.

در جریان این دیدار دو طرف یک تفاهم نامه امنیتی مشترک امضا کردند.

شایان ذکر است دبیر شورای عالی امنیت ملی کشورمان در دیدارهای جداگانه با مقامات و همتان خود در کشورهای عراق، چین و برزیل دیدار کرد.

ادامه مأموریت‌های مستشاران ایرانی در سوریه

یک مسئول محور مقاومت از ادامه مأموریت و وظایف مستشاران ایرای در سوریه خبر داد و تأکید کرد با حمله رژیم صهیونیستی به سفارت ایران در دمشق، این مأموریت‌ها متوقف نخواهد شد.

شبکه خبری المیادین به نقل از این مسئول محور مقاومت گزارش داد: مستشاران ایرانی همچنان طبق وظایف توافق شده با دمشق، هر جا که لازم است در سوریه به طور عادی مأموریت خود را انجام می دهند و هیچ گونه عقب نشینی (در پی حمله رژیم صهیونیستی به سفارت ایران در دمشق) صورت نگرفته است.

منبع مذکور افزود: اساسا هیچ نیروی ایرانی در سوریه وجود ندارد، بلکه مستشاران نظامی به صورت قانونی و با توافق و هماهنگی دولت سوریه در این کشور حضور دارند.

وی گفت: آنچه در رسانه‌های بین المللی و سایت‌های عربی درباره تخلیه منطقه جنوب سوریه توسط ایرانیان و کاهش تعداد نیروها منتشر می شود، صحت ندارد.

برگزاری مانورهای فضایی مشترک آمریکا و کره جنوبی

 آمریکا و کره جنوبی مانورهای فضایی مشترک برگزار کردند.

رسانه های کره جنوبی روز چهارشنبه به نقل از نیروی هوایی این کشور اعلام کردند که کره جنوبی و آمریکا مانورهای فضایی مشترکی را اجرا کردند. هدف از انجام این مانورها آمادگی برای حملات احتمالی کره شمالی به سیستم موقعیت یاب جهانی (GPS) و دیگر تهدیدات فضایی اعلام شد.

خبرگزاری یونهاپ هم به نقل از منابع خود گزارش داد که اسکادران عملیات فضایی نیروی هوایی کره جنوبی و نیروی فضایی آمریکا کره، در طول این مانورها سناریوهایی را برای مقابله در برابر تداخل ارتباطی ماهواره ای و افزایش دقت سیستم موقعیت یاب جهانی در برابر تهدیدات کره شمالی شبیه سازی کرده اند.

دیروز هم خبرگزاری دولتی کره شمالی(KCNA) نوشت که ارتش پیونگ‌یانگ برای نخستین بار، با هدف شبیه‌سازی ضدحمله هسته‌ای زیر نظر «کیم جونگ اون» رهبر این کشور، رزمایش ترکیبی برگزار کرد.

خبرگزاری کره شمالی نوشت: نیروهای کره شمالی در این رزمایش‌ها آرایش ضدحمله هسته‌ای را تمرین و کلاهک‌های هسته‌ای مشقی را شلیک کردند تا در صورت صدور هشدار بحران هسته‌ای آمادگی داشته باشند.

 

دیگر خبرها

  • نگرانی وزیر خارجه ایران از سرکوب دانشجویان آمریکایی/ امیرعبداللهیان: این سرکوب، در راستای تداوم حمایت و پشتیبانی تمام‌ عیار واشنگتن از رژیم اسراییل است
  • پیام‌های حمله به پایگاه‌های آمریکا در شرق سوریه
  • حمله گسترده انصارالله یمن به کشتی های آمریکایی و اسرائیلی/ واکنش مداخله جویانه آمریکا به حکم اعدام توماج صالحی/ امضای تفاهم‌نامه امنیتی میان ایران و روسیه/ ادامه مأموریت‌های مستشاران ایرانی در سوریه
  • جزئیاتی از حمله به سایت اتمی ایران و کنسولگری ایران در سوریه از زبان دبیر شورای عالی امنیت /۵ پیشنهاد به نشست سن پترزبورگ
  • ایران به اتهامات سایبری از طرف آمریکا پاسخ داد
  • ایران ادعاهای آمریکا علیه اشخاص و شرکت‌های ایرانی درباره فعالیت‌های سایبری را قویاً رد کرد
  • واکنش ایران به ادعای آمریکا علیه اشخاص و شرکت‌های ایرانی درباره فعالیت‌های سایبری
  • واکنش وزارت خارجه به اتهام تازه آمریکا علیه ایران
  • واکنش ایران به ادعای آمریکا در خصوص فعالیت‌های سایبری
  • تاکتیک رسانه‌ای واشنگتن پست در قبال عملیات وعده صادق