Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، با آغاز این هفته یعنی از شنبه (23 دی) شاهد برگزاری یک رویداد مهم بین‌المللی به نام «کنفرانس مجالس کشورهای عضو سازمان همکاری‌ اسلامی» در پایتخت ایران اسلامی هستیم.
این کنفرانس در شرایطی، سیزدهمین دوره‌اش را آغاز کرده که متأسفانه شکاف‌های عمیقی درون جهان اسلام به چشم می‌خورد و دشمنان جراحات سنگینی را بر پیکره آن وارد کرده‌اند، لذا این سؤال به ذهن‌ هر فرد کنجکاوی متبادر می‌شود که با وجود شرایط فعلی حاکم بر جهان اسلام و اختلافات جدی میان دولت‌های اسلامی، آیا برگزاری این‌گونه کنفرانس‌ها با هزینه‌هایی که صرف آن شده می‌تواند خروجی مثبتی برای حل مشکلات و اختلافات موجود در پی داشته باشد؟
در این کنفرانس که دیروز به صورت رسمی توسط رئیس‌جمهوری کشورمان افتتاح شد، نکته اشتراک تمامی بحث‌ها و سخنان رؤسای پارلمان‌ها حول سه محور وحدت، فلسطین و میانمار بوده، اما باید مدنظر قرار داد که بحث و گفت‌وگو درباره این موارد راحت به نظر می‌رسد اما در عمل اوضاع کمی پیچیده‌تر می‌شود چون تحقق خواسته‌ها در خصوص این سه هدف اصلی، نیازمند جدیت کامل و برنامه‌ریزی شده از سوی دولت‌ها و پارلمان‌های کشورهای عضو است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


کنفرانس بین‌المجالس باید پارادایم سازی کند
احمد بخشایش اردستانی، نماینده سابق مجلس و کارشناس مسائل بین‌الملل در تحلیل کارکردی این اجلاس و دستاوردهای آن برای جهان اسلام در گفت‌وگو با ایکنا گفت: معمولاً چون بسیاری از نمایندگان با مشکلات مردم در ارتباط هستند، این قبیل کنفرانس‌ها می‌تواند با مشکلات و روح جوامع ملموس باشد.
وی در ادامه با تأکید بر این موضوع که اغلب کشورهای شرکت‌کننده دراین اجلاس‌ها برای تبادل نظرات گرد هم می‌آیند، افزود: اگر می‌خواهیم کنفرانس‌های این چنینی خروجی خوبی داشته باشد، باید مواردی را مدنظر قرار دهیم؛ برای مثال وقتی نمایندگان دو کشور کویت و ایران به مذاکره و گفت‌‌وگو می‌نشینند، درباره اهداف، راهبردها، الگوها یا پارادایم‌ها و روش‌ها صحبت کنند خیلی بهتر و کارسازتر خواهد بود.

مجموع افکار و باورهایمان باید بیان شوند
اردستانی در ادامه تخریب چهره اسلام را استراتژی دشمنان دانست و گفت: یکی از بحث‌هایی که نظام بین‌الملل و نظام سلطه علیه جهان اسلام مطرح می‌کنند، تروریسم اسلامی است و می‌خواهند چهره‌ اسلام را با تروریسم پیوند بزنند در صورتی‌که از واژه‌هایی مثل صلح اسلامی در برابر صلح غیراسلامی هیچ‌‎گونه صحبتی نمی‌کنند و مدام بر تروریسم اسلامی تأکید دارند در حالی‌که اسلام اساساً با تروریسم مشکل دارد.
وی تعمیق اختلافات مذهبی را یکی از ابزارهای اعمال سلطه دانست و ادامه داد: میان اهل سنت و شیعیان مشکل حادی وجود ندارد اما آمریکا با آل‌سعود به‌عنوان دو هم‌پیمان استراتژیک بر تعمیق اختلاف میان این دو مذهب تأکید می‌کنند. مثلاً آل‌سعود در داخل کشور عربستان به مردم خود می‌گوید، ایرانیان می‌خواهند تمدن اسلامی شیعی را به عربستان و سرتاسر جهان اسلام گسترش دهند.
عضو سابق کمیسیون امنیت ملی افزود: بنابراین چنین کنفرانس‌هایی، اهداف را برای کشورهای شرکت‌کننده روشن‌تر می‌کند و حداقل کاری که ما می‌‌توانیم انجام دهیم، باید در بیانیه‌ها و سخنرانی‌ها، مجموع افکارمان را بیان کنیم و از طرف دیگر مشکلات متعددی در جهان اسلام مثل افراط گرایی وجود دارد که نیازمند ارائه تعاریف جدید برای بررسی دقیق‌تر این مشکلات هستند تا پارادیم‌سازی این تعاریف در آینده ممکن شوند.
کارشناس مسائل بین‌الملل فقدان وحدت‌رویه را مانع پیشبرد اهداف کنفرانس دانست و تأکید کرد: متأسفانه امروز ما در جهان اسلام با وحدت رویه روبرو نیستیم؛ مثلاً زمانی‌که یک حرکت تروریستی در منطقه رخ می‌دهد به دلیل تفاوت دیدگاه‌ها و گزاره‌ها، می‌بینیم که بر خلاف جمهوری اسلامی ایران، برخی از کشورها این حرکت را تروریستی خطاب نمی‌کنند و باید به این موضوع اشاره کنم که ریشه این عدم وحدت رویه به نبود فهم مشترک وقایع پیرامونی و داخلی میان کشورها بر می‌گردد.

فقدان فهم مشترک در تشخیص دوستی‌ها و دشمنی‌ها
وی در ادامه بر ضرورت تفکیک میان دوست و دشمن از جانب کشورهای شرکت‌های کننده تأکید کرد و گفت: علاوه بر تأثیری که فهم مشترک در نزدیک شدن آرای کشورهای اسلامی به یکدیگر دارد، وجود یک دوست و دشمن مشترک هم می‌تواند همین نقش را بازی کند و زمینه‌های وحدت را فراهم سازد که متأسفانه جهان اسلام در این حوزه بسیار مهم هم دارای ضعف است. مثلاً برخی از کشورها با این‌که می‌دانند آمریکا و رژیم صهیونیستی دشمن مشترک کشورهای اسلامی هستند ترجیح داده‌اند که ایران را در تصوراتشان به عنوان دشمن مشترک فرض کنند.
اردستانی ادامه داد: این قبیل نشست‌ها و جلسات می‌توانند مفید باشند و از نمایندگان پارلمان‌ها این توقع وجود دارد که در این موضوعات با یکدیگر صحبت کنند و برای دولت و پارلمان کشورهای شرکت‌کننده جای بیاندازند که ایران دشمن نیست و ما هم همانند شما یک دین، پیامبر و قرآن واحد داریم و نباید اجازه دهیم تا دشمنان اسلام با برجسته کردن جزئیات دینی و مذهبی، تفرقه‌افکنی کنند.
کارشناس مسائل بین‌الملل تصریح کرد: رسالت ما در این اجلاس‌ها بر این اساس استوار که به اعضا بفهمانیم، ایران در کجای تاریخ معاصر سابقه اشغال‌گری داشته است در صورتی‌که رژیم صهیونیستی با استفاده از اختلافات درونی ما فلسطین را اشغال کرده و آمریکا هم قدس را به عنوان پایتخت این رژیم اشغال‌گر به رسمیت شناخته است، بنابراین نباید فریب این دو دشمن مشترک جهان اسلام را بخورید.

از جنگ رسانه‌ای دشمن نباید غافل شد
وی هوشمندی مسئولان را در برابر تبلیغات رسانه‌ای مهم دانست و گفت: اما اگر ما نتوانیم سریع اقدام کنیم، در برابر جنگ رسانه‌ای آمریکا و اسرائیل مغلوب خواهیم شد چون آن‌ها سرمایه‌گذاری‌های کلانی درحوزه رسانه داشته‌اند. متأسفانه رسانه‌های خارجی از هر فرصتی برای تخرب جمهوری اسلامی ایران استفاده می‌کنند. مثلاً همین اغتشاشات اخیر در ایران را طوری رسانه‌ای کردند که به‌زعم آن‌ها بهار ایرانی در حال رخ دادن است، اما اگر در این اجلاس به کشورهای شرکت کننده بفهمانیم که چیزی به نام بهار ایرانی اتفاق نیفتاده و فقط اعتراضاتی بوده که نسبت به مشکلات اقتصادی اتفاق افتادند که در هر کشور دموکراتیکی ممکن است رخ دهد. پس کشورمان از این جلسات و گردهمایی‌ها می‌تواند به خوبی در راستای ارتقای جایگاه منطقه‌ای و بین‌المللی خود بهره ببرد.
اردستانی در پایان به نقش اساسی دستور جلسات این کنفرانس اشاره کرد و افزود: به اعتقاد من دستور جلسات باید حول همبستگی میان کشورهای اسلامی، اشتراک اهداف، موضوع سازی برای جهان اسلام یعنی چه مشکلاتی برای جهان اسلام وجود دارد و چگونه باید آن‌ها رفع شود، باشد. همچنین چون این اجلاس در سطح مجالس است نمایندگان پارلمان‌ها آزادتر و راحت‌تر با یکدیگر بحث می‌کنند و مباحثه و تصمیمات آن‌ها زیاد آثار جدی‌ای ندارد اما حداقل می‌تواند جنبه اقناعی داشته باشد

منبع: ایکنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۶۴۲۶۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پاک‌ترین و آلوده‌ترین کشورهای جهان

ماه هوای پاک، هر سال از ابتدای می آغاز می‌شود و در طول یک ماه تلاش‌ها برای کاهش آلودگی هوا افزایش پیدا می‌کند. استرالیا، استونی، فنلاند، ایسلند و نیوزلند دارای پاک‌ترین هوا و چاد، عراق، پاکستان، بحرین، بنگلادش و هند نیز کشورهایی با آلوده‌ترین هوا در جهان هستند.

به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، هوای پاک هیچ‌گونه آلاینده مضری ندارد و مردم می‌توانند با صرف زمان و تلاش، کمک قابل‌توجهی به پاک‌تر شدن هوای داخل و خارج خانه‌هایشان کنند. سردرد، سرفه و بیماری‌های تنفسی مانند آسم ناشی از هوای کثیف است و تنفس آلودگی هوا می‌تواند باعث آلرژی، حملات قلبی، سرطان و سکته شود. ماه هوای پاک جشن مهمی است که مردم را تشویق می‌کند تا سیاره را برای نسل‌های آینده سبزتر، سالم‌تر و قابل زندگی‌تر کنند.

تاریخچه ماه هوای پاک

ماه هوای پاک که هر سال در ماه می برگزار می‌شود، نخستین بار به‌عنوان یک رویداد یک‌هفته‌ای در سال ۱۹۷۲ آغاز شد و در سال ۱۹۹۴ به یک رویداد یک‌ماهه تبدیل شد. در این ماه کمپین‌های آگاه‌سازی ماه هوای پاک با هدف آموزش همگانی در مورد تأثیر آلاینده‌های هوا و اهمیت هوای پاک برای زندگی سالم تشکیل می‌شود. مصوبه هوای پاک در سال ۱۹۷۰ با هدف بهبود سلامت انسان و محیط زیست تدوین و امضا شد. مراسم هوای پاک مردم را تشویق می‌کند تا اقداماتی را برای بهبود کیفیت هوا، هم در سطح محلی و هم در سطح جهانی انجام دهند. پیشرفت‌هایی که کمپین‌ها برای پالایش هوا در ۴۰ سال گذشته به دست آورده‌اند، در ماه هوای پاک جشن گرفته می‌شود.

عواقب آلودگی هوا

تنفس ذرات آلودگی در هوا به مرور باعث سردرد، بیماری‌های تنفسی مانند آسم، آلرژی، ناراحتی‌های ریوی، حملات قلبی و سرطان می‌شود. کیفیت نامناسب هوا، علاوه بر خطراتی که برای سلامت جسمی دارد، می‌تواند با پایین آوردن سطح رفاه اجتماعی و روانی، عواقب جدی بر سلامت روان افراد داشته باشد. به همین دلیل ماه هوای پاک، مردم را از تأثیر فعالیت‌های روزانه بر کیفیت هوای محیط آگاه می‌کند و در روزهای خاص مانند روز دوچرخه‌سواری تا محل کار و روز اشتراک‌گذاری خودرو آنها را به ترویج فعالیت‌های پایدار تشویق می‌کند. همچنین در این ماه آموزش‌های گوناگونی برگزار می‌شود درباره اقداماتی که هر فرد می‌تواند در سطح فردی و اجتماعی برای بهبود کیفیت هوا انجام دهد.

نکاتی در مورد هوا

هوا فقط گاز نیست بلکه حاوی ذرات جامد ریزی به نام آئروسل است. هوا با انتقال ارتعاشات صدا به پروسه شنیدن صوت کمک می‌کند. وسایل نقلیه بزرگترین آلاینده‌های هوا هستند که مونوکسید کربن، اکسید نیتروژن، هیدروکربن‌ها و سایر سموم را در هوا منتشر می‌کنند. هوا به جنگل‌کاری کمک می‌کند، وزش باد دانه‌ها را به نقاط مختلف می‌برد و باعث رشد گیاهان جدید می‌شود.

پاک‌ترین کشورهای جهان

یک گزارش جدید نشان می‌دهد که رعایت نکردن استاندارد بین‌المللی کیفیت هوا موجب آلودگی‌های مرگبار به‌ویژه در مکان‌هایی می‌شود که افزایش فعالیت‌های اقتصادی و دود سمی آتش‌سوزی‌ها تأثیر مهمی در کیفیت هوا دارند. از ۱۳۴ کشور و منطقه مورد بررسی در این گزارش، تنها هفت کشور شامل استرالیا، استونی، فنلاند، گرنادا، ایسلند، موریس و نیوزلند محدودیت دستورالعمل سازمان بهداشت جهانی (WHO) را برای ذرات ریز معلق در هوا که توسط خودروها، کامیون‌ها و فرایندهای صنعتی دفع می‌شوند، رعایت می‌کنند.

آلوده‌ترین کشورهای جهان

چاد، عراق، پاکستان، بحرین، بنگلادش، بورکینافاسو، کویت، هند، مصر و تاجیکستان به عنوان آلوده‌ترین کشورهای جهان محسوب می‌شوند.

کد خبر 749691

دیگر خبرها

  • ایران اسلامی به حاکمیت عقل و عدل در جهان نزدیک شده است
  • سازمان‌های بین‌المللی در ایجاد و تداوم صلح و حل منازعات بین دولت‌ها نقش به‌سزایی دارند
  • بیانیه پایانی پنجمین کنفرانس سالانه بین‌المجالس برای قدس در ترکیه
  • باید از هر فرصتی برای بیان حقایق استفاده کنیم
  • پاک‌ترین و آلوده‌ترین کشورهای جهان
  • اینفوگرافیک/ کدام کشورهای جهان کلاهک اتمی دارند؟
  • خسروپناه: اگر معلم جلوتر از پارادایم فکری دانش آموز حرکت نکند،‌ جا می‌ماند
  • غدیر، اصل و اصول مهندسی دین خداست
  • طراحی سامانه «آی محسن» برای کمک به محرومین جهان اسلام
  • شهریاری: ظرفیت جهان اسلام را برای کمک به غزه استفاده بگیریم