Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران اکونومیست»
2024-04-28@06:02:20 GMT

تولد دوباره موزه ملی در 80 سالگی

تاریخ انتشار: ۲۷ دی ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۶۴۳۶۹۹

تولد دوباره موزه ملی در 80 سالگی

ایران اکونومیست - به گزارش ایران اکونومیست؛ سیداحمد محیط طباطبایی سه شنبه شب در مراسم شب فرهنگی ارمنستان که به مناسبت اختتامیه نمایشگاه مشترک آثار باستانی ایران و ارمنستان در موزه ملی برگزار شد ، اظهار کرد: این نمایشگاه همزیستی مشترک ایران و ارمنستان را به یاد می آورد و اینکه مردمان این دو کشور غم، شادی و آرزوهای مشترک داشته اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی افزود: طی دو دهه اخیر ایکوم محور فعالیت و برنامه های خود را در کشورهای جهان حول دو محور محیط زیست و صلح قرار داده است.
طباطبایی درادامه با بیان اینکه صلح نتیجه شناخت و آگاهی ملل از یکدیگر است تصریح کرد: موزه ها نیز در شناخت ملل و فرهنگ ها تاثیر فراوانی دارند، بنابراین هر فعالیت درست موزه ای باید به همگرایی وزدون کینه ها منجر شود.
وی تاکید کرد: کمیته ملی موزه های ایران سال ها قبل در تشکیل کمیته ملی موزه های ارمنستان نقش اساسی داشته و همکاری این دو کشور در زمینه های فرهنگی امری بدیهی و دیرینه در تاریخ مشترک ما است.

** ثروت اجتماعی با حملات سیاسی و بمباران از بین نمی رود
مدیرکل موزه ها و اموال منقول تاریخی کشور نیز در این مراسم گفت: ثروت های حقیقی جامعه مادی و نظامی نیست، بلکه افتخارات فرهنگی و تاریخی و داشته های اجتماعی است که هیچگاه با حملات سیاسی و بمباران از بین نمی رود.
محمدرضا کارگر افزود: این نمایشگاه ها سفیران فرهنگی جامعه و پیام آور صلح و دوستی هستند و یک نیاز اجتماعی سبب می شود تا مردم در این زمان احتیاج پیدا کنند که به هم نزدیکتر شوند.
وی ادامه داد: ارمنستان به ما فرصت داد تا از طریق مشاهده و مطالعه آثار تاریخی اش شناخت بهتری از تمدن کهن این کشور پیدا کنیم که این امر موجب دوستی بیشتر مردمان دو کشور خواهد شد.

** استثنایی در تاریخ 80 ساله موزه ملی
سفیر ارمنستان در ایران نیز گفت: برگزاری این نمایشگاه هم از نظر فاخر بودن و هم از نظر عمق تاریخی اشیاء باستانی یک استثناء در تاریخ 80 ساله موزه ملی ایران برای همکاری با دیگر کشورها است.
آرتاشس تومانیان ادامه داد: نتیجه به نمایش گذاشتن تاریخ پنج هزار ساله ارمنستان که مورد بازدید هزاران دانشجو و صدها استاد و کارشناس ایرانی قرار گرفت بسیار مطلوب بود.
وی تاکید کرد: این نمایشگاه بهترین نمونه تبلیغ و معرفی فرهنگ و تمدن یک کشور است و نشان داد که ملت ایران و ارمنستان یک راه مشترک طولانی را طی کره اند.

** آینده روشن با درک فرهنگ های مختلف ممکن است
معاون میراث فرهنگی کشور در این مراسم گفت: برای داشتن آینده روشن نیازمند درک ارزش های فرهنگی یکدیگر هستیم.
محمدحسن طالبیان افزود: این نمایشگاه گام مهمی درجهت گسترش ارتباطات فرهنگی بین ایران و ارمنستان بوده است که با مساعدت طرف های ارمنی نمایشگاهی از آثار باستانی ایران در ایروان برگزار خواهد شد.
وی یادآور شد: اشتراکات فرهنگی و عمیق ایران و ارمنستان به اوایل دوره شهرنشینی باز می گردد و اوج آن در دوره اورارتویی بوده و پس از آن در دوره های هخامنشی و اشکانی و نیز تاکنون ادامه داشته است.
مراسم «شب فرهنگی ارمنستان»، امشب 26 دی ماه در حاشیه برگزاری اختتامیه نمایشگاه «ایران و ارمنستان؛ خاطره یک سرزمین» در موزه ملی ایران برگزار شد.
 برنامه «شب فرهنگی ارمنستان»، کار مشترکی بین موزه ملی ایران، موزه تاریخ ارمنستان و سفارت این کشور در تهران است.
همچنین نمایشگاه «ارمنستان و سیلا در خاطر کودکان پارس» که نمایش آثار دست ساخته کودکانی است که تجربه خود را از نمایشگاه های ارمنستان و کره جنوبی به نمایش گذاشتند.
علاقه مندان می توانند در این مراسم همراه میراث بانان موزه ملی ایران و موزه تاریخ ارمنستان باشند.
بنا بر گفته جبرئیل نوکنده، نمایشگاه «ارمنستان و ایران؛ خاطره یک سرزمین» با هدف تقویت تعاملات فرهنگی و تحکیم دوستی دیرین دو کشور از 25 مهرماه به مدت سه ماه، با ارائه بیش از 300 شیء تاریخی با قدمت هزاره چهارم تا سده یکم پیش از میلاد در موزه ملی ایران برپا شد.
موزه ملی ایران شامل دو موزه ایران باستان و موزه دوره اسلامی به عنوان اولین موزه ایران، در بخش غربی میدان مشق تهران در ابتدای خیابان سی تیر قرار دارد.

منبع: ایران اکونومیست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۶۴۳۶۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سرمایه‌گذاری خارجی در گردشگری در دولت سیزدهم ۱۸ برابر شد

معاون گردشگری وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی با اشاره به ارائه ۶۰۰ بسته سرمایه‌گذاری در رویداد ایران اکسپو ٢٠٢۴ گفت: سرمایه‌گذاری خارجی در حوزه گردشگری از ابتدای دولت سیزدهم ۱۸ برابر رشد داشته است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از سازمان میراث فرهنگی، علی اصغر شالبافیان امروز _شنبه هشتم اردیبهشت_ با حضور در ششمین نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی جمهوری اسلامی ایران (ایران اکسپو ۲۰۲۴) که در محل دائمی نمایشگاه‌های بین‌المللی تهران افتتاح شد، از سالن فرش دست‌باف، صنایع‌دستی و گردشگری بازدید کرد و با اشاره به استقبال بیش از ۸۰ کشور و ٢ هزار تاجر و بازرگان خارجی از اکسپو ۲۰۲۴ ایران اظهار کرد: وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی با دو مأموریت در این نمایشگاه حضور دارد.

وی معرفی ظرفیت‌ها و محصولات گردشگری کشور را به‌عنوان مأموریت اصلی مطرح کرد و ادامه داد: متناسب با این مأموریت محتواهای مکتوب و ویدئویی متعدد و متنوعی تهیه شده است که علاوه بر پاویون وزارتخانه در نقاط مختلف نمایشگاه به بازدیدکنندگان ارائه می‌شود.

معاون گردشگری وزیر میراث فرهنگی تصریح کرد: در ورودی سالن‌های نمایشگاه استندهایی همراه با کیو آر کد به ٨ زبان جانمایی شده است که برای بازدیدکنندگان امکان دسترسی کامل و متنوعی را به جاذبه‌ها و واقعیت‌های جامعه ایران فراهم می‌کند.

شالبافیان با بیان اینکه در تولید محتوای امسال تنها معرفی جاذبه‌های گردشگری مدنظر نبوده است، نشان دادن ویژگی‌های جامعه ایران و برقراری امنیت در پهنه کشور را در محتواهای عرضه شده حائز اهمیت عنوان کرد.

وی حضور فعالان گردشگری و صنایع‌دستی را به‌منظور تعامل با تجار سایر کشورها دومین مأموریت وزارتخانه عنوان کرد و افزود: دو سالن برای عرضه و ارائه محصولات صنایع‌دستی در اختیار فعالان این حوزه قرار گرفته است و در حوزه گردشگری نیز برخی دفاتر خدمات مسافرتی برای تسهیل سفر تجار و ارائه بسته‌های سفر آتی در نمایشگاه حضور دارند.

معاون گردشگری وزیر میراث فرهنگی برگزاری این نمایشگاه را با توجه به وقایع اخیر کشور حائز اهمیت دانست و از آن به‌عنوان مهم‌ترین ویژگی اکسپو امسال نام برد و ادامه داد: برگزاری این نمایشگاه نشانگر امنیت موجود در کشور است که این واقعیت تصویری می‌تواند توسط تجار و بازرگانان به دنیا مخابره شود و اندک تردیدهای به وجود آمده به دلیل شرایط اخیر را خنثی کند.

شالبافیان در توضیح ارائه بسته‌های سرمایه‌گذاری در این نمایشگاه گفت: یکی از محورهای فعالیت بازرگانان و تجار می‌تواند سرمایه‌گذاری روی پروژه‌های گردشگری باشد که به این منظور ۶۰۰ بسته سرمایه‌گذاری که فعالیت‌های اداری و مجوزهای آنها اخذ شده آماده شده است.

معاون گردشگری ادامه داد: همچنین از ۶۰۰ بسته سرمایه‌گذاری آماده شده ۱۶۰ پروژه دارای حجم سرمایه‌گذاری بالای چهار میلیون دلار هستند.

وی با بیان اینکه رویدادهای مانند اکسپو می‌تواند به جذب سرمایه‌گذاری خارجی کمک کند، افزود: از ابتدای دولت سیزدهم حجم سرمایه‌گذاری خارجی در حوزه گردشگری رشد ۱۸ برابری داشته و تا پایان سال ۱۴۰۲ به رقم ۲۵۶ میلیون دلار رسیده است.

کد خبر 748573

دیگر خبرها

  • سرمایه‌گذاری خارجی در گردشگری در دولت سیزدهم ۱۸ برابر شد
  • موزه آذربایجان میزبان اشیای تاریخی موزه ایران باستان در روز موزه
  • انتقال اشیای تاریخی موزه ایران باستان به موزه آذربایجان تبریز
  • یمن جایگزین مهمان ویژه نمایشگاه کتاب شد
  • افتتاحیه نمایشگاه «در ستایش سعدی» در موزه خوشنویسی ایران
  • تدوین آئین‌نامه تاسیس و اداره موزه‌های دانشگاه‌ها و مراکز آموزشی و پژوهشی کشور
  • موزه پبده از بی نظیرترین موزه‌های کتب و نسخ خطی قرآن کریم
  • برنامه ریزی نمایشگاه آثار موزه ایران در آذربایجان شرقی
  • (عکس) تولد ۴۴ سالگی فریدون زندی با پسرش
  • نمایشگاه «در ستایش سعدی» به موزه خوشنویسی ایران می‌آید