Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران اکونومیست»
2024-05-08@03:21:00 GMT

تلفن‌های همگانی از زلزله تا زندگی

تاریخ انتشار: ۲۷ دی ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۶۴۴۵۴۶

تلفن‌های همگانی از زلزله تا زندگی

ایران اکونومیست - به گزارش ایران اکونومیست، بهترین راه پیش بینی آینده ساختن آینده است؛ آری اگر دست روی دست بگذاریم و به موقع بستر لازم را ایجاد نکنیم، در رخدادهای هولناکی همچون زلزله، غافلگیر خواهیم شد. همانطور که می دانید توسعه ابزارهای فناوری کمک شایانی به پیشگیری از فجایع در رخدادهایی اینچنین می کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


 
یکی از این ابزارهای فناوری در حوزه ارتباطات، تلفن های همگانی است. تلفن هایی که روزگاری نه چندان دور و پیش از فراگیر شدن تلفن های همراه، به عنوان وسیله مهم ارتباطی خصوصا در ارتباطات جاده ای به شمار می رفت. این تلفن ها که دسترسی به آن برای همگان به راحتی ممکن بود در عین برقراری تماس های فوری، استفاده از آن به رفع دغدغه های مسافران و در راه ماندگان می انجامید.
 
در واقع تلفن های همگانی خدمتی از سوی مخابرات بود تا ارتباطات را برای مردم در اقصی نقاط برقرار کند، اما در گذر زمان و با پیدایش و افزایش کاربری ابزارهای نوین، به این ابزار ارتباطی توجه کمتری شد تا جایی که حتی خداحافظی با کارت اعتباری تلفن همگانی مطرح شد.
 
کارت هایی که با استفاده از آن شهروندان می‌ توانستند از هر تلفن بدون استفاده از سکه یا حتی تجهیزات کارت ‌خوان خاص، ارتباط تلفنی خود را (شهری، بین شهری، همراه و بین ‌المللی) برقرار کنند.‌ اما همان طور که اشاره شد با گسترش ارتباطات سیار، این ابزار کاربردی و دسترس پذیر، کمتر مورد توجه واقع شد و مغفول ماند به طوری که کمبود یا نبود کارت های اعتباری در مناطق مختلف موجبات عدم امکان استفاده مردم از این ابزار ارتباطی را فراهم کرد.
 
اکنون در شرایط بحرانی همچون زلزله، این ابزار ارتباطی همگانی مورد توجه است تا در هنگام قطعی احتمالی یا اختلال موقتی یا دائمی شبکه همراه، راه حلی ثابت و پشتیبانی مطمئن برای مردم در تماس های ضروری باشد. ناگفته پیداست که توجه مسئولانه به این مهم به اندازه بکارگیری آن ضروری است.
 
لیکن توجه به تلفن های همگانی به تازگی از سوی مسئولان ذی ربط در جریان حوادث اخیر در غرب کشور احساس شد؛ به طوری که چندی پیش در جریان بازدید رسول سرائیان مدیرعامل وقت شرکت مخابرات ایران از مناطق زلزله زده استان کرمانشاه، وی بر ضرورت بکارگیری تلفن های همگانی در چنین شرایطی تاکید کرد!
 
در همین حال وی دستور داد تا تلفن های همگانی را درمجاورت چادرهای اسکان آسیب دیدگان زلزله نصب کنند. این موضوع ضرورت بکارگیری تلفن های همگانی را از دیدگاه مسئولان عالی رتبه اپراتور اصلی مخابرات کشور به خوبی نمایان می سازد.
 
در همین راستا در مناطقی که به روزرسانی تلفن های همگانی مورد توجه قرار گرفت (مانند مناطق یاد شده)، این امر به خوبی توانسته است در مواقع مختلف از جمله زلزله تسهیلات مناسبی فراهم کند. اما آیا این مقدار توجه کافیست؟ به نظر می آید در کنار صدور فرامین مدیریتی در سطوح عالی، زمینه سازی سریع و صریح بر بکارگیری چنین ابزاری در کشور به خصوص پایتخت، باید انجام شود تا به قول معروف علاج واقعه قبل از وقوع شود.
 
با تحقق توسعه یافته این پروژه در کشور و احیای این ابزار مهم ارتباطی، حرکت مسئولانه مخابرات، در کنار توسعه و تکمیل شبکه ارتباطی و مسئولیت های اجتماعی، موثر و به موقع خواهد بود.

منبع: ایران اکونومیست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۶۴۴۵۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازگشایی راه ارتباطی ۲ روستای سیل‌زده شهرستان داورزن

  به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان رضوی، فرماندار داورزن گفت: بارش شدید باران و جاری شدن سیلاب روز شنبه راه روستای ساروق این شهرستان را مسدود و با تخریب پل جاده روستای بهانگر، مسیر ارتباطی این روستا را نیز قطع کرده بود.   مهدی بهادری افزود: با فروکش کردن آب رودخانه و با تلاش راهداران، راه روستای ساروق باز و برای اهالی روستای بهانگر نیز مسیر جایگزین تعیین شد تا در روز‌های آینده با مرمت پل تخریب شده، مجددا راه ارتباطی این روستا سامان بگیرد.   وی، یکی از مشکلات ناشی از بروز سیلاب را گل و لای رها شده بر روی بزرگراه مشهد - تهران در محدوده روستای مهر این شهرستان ذکر کرد و گفت: عوامل راهداری از صبح شنبه با استقرار در حاشیه جاده، به طور مرتب اقدام به برداشتن بقایا و آورده‌های سیل از سطح جاده می‌کنند تا در تردد مسافران و زائران امام هشتم (ع)، مشکلی ایجاد نشود.

دیگر خبرها

  • توسعه راه‌های ارتباطی شهرستان اردل در دستور کار قرار گیرد
  • حل مسائل کشور در حوزه زلزله‌های بزرگ ۵ کلانشهر ایران
  • وقتی از یک پل می توان پول هنگفت درآورد!
  • اجرای پویش ملی اهدای اسناد و منابع کهن
  • موافقت رئیس جمهور با پیشنهاد استاندار کرمانشاه مبنی بر تشکیل کارگروه اشتغالزایی
  • از رکوردشکنی فیزیکدانان تا از آب باتری ساختن چینی‌ها
  • خلیلی: طرح گذرگاه‌های ورزش با جدیت در کشور دنبال می‌شود
  • قطع‌نامه‌ای در حوزه تاب‌آوری و مدیریت بحران برای مسئولان تدوین می شود
  • جنگ و زلزله؛ بلایایی که تاب‌آوری کشورها را به‌خطرمی‌اندازند
  • بازگشایی راه ارتباطی ۲ روستای سیل‌زده شهرستان داورزن