Web Analytics Made Easy - Statcounter

ارکستر سمفونیک سازمان صداوسیما شب گذشته ۲۶ دی ماه پس از چند سال کعه در جشنواره موسیقی فجر حضور نداشت در بخش جنبی این رویداد حضور پیدا کرد. رهبری این ارکستر را سهراب کاشف بر عهده داشت و در آن ۷۵ نوازنده به همراه یک گروه کر حضور داشتند.

 

اعضای ارکستر ساعت ۲۱:۴۰ در جایگاه خود روی سن مستقر شدند و با حضور سهراب کاشف اولین قطعه ارکستر را نواختند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ارکستر صداوسیما با اجرای هشت قطعه (سه کلاسیک و پنج ایرانی) بعد از چند سال در جشنواره فجر حضور یافت.

«نیایش یزدان» اولین قطعه بود که توسط ارکستر اجرا شد و بعد از اجرای قطعه اول گروه کر از صحنه خارج شدند. سپس سهراب کاشف رهبر ارکستر به سفیران اتریش و کرواسی، مسئولان صداوسیما و سایر جمعیت سالن خوش‌آمد گفت.

وی با اشاره به حادثه نفتکش سانچی عنوان کرد: این چند روز اخیر خبرهای سختی داشتیم که قلب همه به درد آمد. خبر آسمانی شدن دریادلانی که در بین ما نیستند بسیار سخت بود.

کاشف ادامه داد: به عنوان رهبر ارکستر به خود اجازه می دهم به نمایندگی از اعضای ارکستر برای بازماندگان آرزوی صبر داشته باشیم و امیدوارم که روحشان شاد باشد و برنامه امشب را به این بزرگواران تقدیم خواهیم کرد.

«رقص دایره» و «افق بیکران» از زنده‌یاد حشمت سنجری، «هزار دستان» و «ای ایران» قطعات ایرانی این ارکستر بودند. همچنین قطعه کلاسیک کوریولان از بتهوون و فینلاندیا از ژان سیبلیوس نیز بخش دیگری از این اجرا با حضور ۴۰ نوازنده سازهای زهی و ۳۵ نوازنده سازهای بادی، کوبه‌ای و... بود.

آثاری که نواخته شدند موسیقی های حماسی، ملی و ارکسترال بودند که اکثر آنها به صورت بی کلام اجرا شدند و در دو قطعه گروه کر نیز ارکستر را همراهی کرد.

از جمله قطعاتی که در این ارکستر نواخته شد مارش اسلاو از چایکوفسکی بود که کاشف در ابتدای آن بیان کرد: نواختن این قطعه پیچیدگی ها و ظرایفی دارد و من مفتخر هستم که بگویم همکاران من به خوبی از عهده اجرای این قطعه برآمدند.

این قطعه با تشویق های جمعیت سالن همراه شد و بعد از آن قطعه «هزاردستان» از زنده‌یاد مرتضی حنانه نواخته شد.

آخرین قطعه این گروه نیز «ای ایران» بود که برای نواختن آن گروه کر دوباره به صحنه آمدند و با آواز گروه را همراهی کردند.

محمدباقر معلم مدیر دفتر موسیقی و سرود صداوسیما و حسین رضی معاون پژوهش، برنامه‌ریزی و نظارت سازمان صداوسیما به همراه سفیران اتریش و کرواسی مهمانان این ارکستر بودند.

 

منبع: افکارنيوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۶۴۵۶۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شیراز میزبان ۲۰۰ هنرمند گروه‌های کُر سراسر ایران می‌شود

به گزارش خبرگزاری مهر، سید رسول موسوی‌نژادیان در تشریح جزئیات برگزاری جشنواره سراسری موسیقی کرال به میزبانی شیراز در هفته آتی بیان کرد: نخستین دوره جشنواره گروه‌های کر ایران مرداد ۱۳۹۷ از شیراز کلید خورد و دومین دوره نیز آذر ماه ۱۳۹۸ به میزبان شیراز برگزار شد.

معاون هنری سینمایی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس افزود: با شیوع کرونا شاهد برگزاری یک دوره مجازی جشنواره گروه‌های کر در سال ۱۳۹۹ بودیم و اینک به منظور تداوم این مسیر، «سومین دوره جشنواره گروه‌های کر ایران» به میزبانی شهر شیراز با مدیریت اجرایی حسام هوشیار و دبیری هنری طیب فقیه ۲۲ و ۲۳ اردیبهشت ماه جاری برگزار خواهد شد.

وی افزود: این رویداد هنری با مجوز و همکاری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان فارس به همت مؤسسه مفاخر و نواندیشان هنر پارس و با همکاری شرکت نوازندگان سرزمین آفتاب (بنیان‌گذار جشنواره گروه‌های کر ایران)، با مشارکت بیش از ۲۰۰ نفر از هنرمندان عرصه موسیقی آوازی در قالب گروه‌های کرال (آوازی) از سراسر کشور برنامه‌ریزی گردیده است.

موسوی‌نژادیان گفت: جشنواره پیش روی بر بنیان شناسایی، ظرفیت‌سازی و حمایت از فعالیت‌های خلاقانه هنرمندان و گروه‌های موسیقی فعال در زمینه موسیقی آوازی سراسر کشور و نگاه ویژه به فرهنگ متنوع و ارزشمند اقوام و آداب و سنن مرتبط با این شاخه از هنر، برنامه‌ریزی و اجرا خواهد شد و در همین راستا، دبیرخانه جشنواره بدینوسیله از کلیه فرهیختگان، هنرمندان و علاقه‌مندان به عرصه موسیقی آوازی به منظور بازدید از این دوره از جشنواره دعوت می‌نماید.

معاون هنری فرهنگ و ارشاد فارس گفت: در روز اول از ساعت ۱۱ صبح به ترتیب گروه‌های آیریک، مهر وطن، فیلارمونیک، آوای ماهان، وندا، آزرمان و آداک تا ساعت ۲۰:۳۰ به اجرای صحنه‌ای در تالار حافظ می‌پردازند و در ادامه در بخش اجرای خیابانی، گذر هنر حافظ میزبان گروه‌های وندا، آزرمان، مهر وطن و فیلارمونیک می‌شود و همچنین بخش پژوهشی نیز با عنوان «نشست پژوهشی با حضور سهند شکرزاده» در تالار غزل ساعت ۱۱ برگزار می‌شود.

وی در پایان گفت: یکشنبه ۲۳ اردیبهشت ماه که روز دوم جشنواره است نیز از ساعت ۱۰ صبح تا ۱۸:۳۰ تالار حافظ در بخش صحنه‌ای به استقبال گروه‌های، آزرمان، آوای ماهان، پارسه، وندا، آیریک، آداک، فیلارمونیک و مهر وطن خواهد رفت و در بخش خیابانی نیز پذیرای گروه‌هایی همچون آیریک، آداک، آوای ماهان و پارسه می‌گردد.

موسویان نژاد در پایان گفت: نشست پژوهشی نیز با حضور دکتر علی رادمان در تالار غزل ساعت ۱۵:۳۰ برپا است و آئین پایانی نیز ساعت ۲۰ یکشنبه ۲۳ اردیبهشت ماه جاری در تالار حافظ اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان فارس برگزار می‌شود.

کد خبر 6099791

دیگر خبرها

  • پاسخ جشنواره کن به تهدید اعتصاب کارکنان
  • واکنش جشنواره کن به اعتصاب‌ فراگیر کارکنانش
  • تلویزیون بی‌خیال گربه‌های عیاری شد؟ بازگشت «۸۷ متر»
  • شیراز میزبان ۲۰۰ هنرمند گروه‌های کُر سراسر ایران می‌شود
  • هدف جشنواره سرود ارتقای کیفی آن است
  • تشریح جزئیات برگزاری جشنواره سرود فجر/ سرود تقویت می‌شود
  • برنامه دولت برای تقویت سرود/ انتقاد از مجموعه‌هایی که نیامدند
  • کنسرت موسیقی آذربایجانی آلنام برگزار می‌شود
  • ارکستر سمفونیک هنرستان موسیقی پسران به تالار رودکی می‌آید
  • اسامی ۱۶ گروه برگزیده دومین جشنواره ملی سرود کانون اعلام شد