Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری میزان»
2024-05-06@13:09:14 GMT

وقتی تیلاپیا از قزل آلا سبقت می گیرد!

تاریخ انتشار: ۲۷ دی ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۶۴۶۴۶۴

وقتی تیلاپیا از قزل آلا سبقت می گیرد!

خبرگزاری میزان- مدیرعامل اتحادیه ماهیان سردآبی گفت: با توجه به هزینه های بالای تولید و استمرار واردات تیلاپیا، بسیاری از تولیدکنندگان به سبب کاهش قیمت خرید محصول؛ مزارع خود را رها کرده‌اند. به گزارش گروه فضای مجازی خبرگزاری میزان، آرش نبی‌زاده مدیرعامل اتحادیه ماهیان سرد آبی از نابودی تولید قزل آلا خبر داد و گفت: با توجه به نابودی مزارع قزل آلا در سال ۹۳، دولت هیچ‌گونه حمایتی از تولیدکنندگان به عمل نیاورد و تنها با تلاش خود مجدد تولید را احیا کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی افزود: با وجود گرفتاری‌های متعدد تولیدکنندگان، عرضه قزل آلا در بازار مصادف با تیلاپیا شد که این امر با انتقاد شدید تولیدکنندگان روبرو شد.

نبی زاده با انتقاد از واردات تیلاپیا از چین بیان کرد: با وجود آنکه چین اجازه واردات قزل آلا ایرانی به کشورش را نمی‌دهد، جای سوال است که چرا به راحتی از چین تیلاپیا وارد می‌کنیم.

مدیرعامل اتحادیه ماهیان سردآبی ادامه داد: سه سال متوالی است که با سازمان شیلات بر سر واردات تیلاپیا مشاجره داریم و مسئولان امر توقف واردات را امروز و فردا می‌کنند.

وی با اشاره به اینکه واردکنندگان تیلاپیا محدود هستند، افزود: سازمان شیلات به جد از واردکنندگان تیلاپیا حمایت می‌کند که با پیگیری‌های مکرر تولیدکنندگان از نمایندگان مجلس جهت بازسازی صنعت قزل آلا خواهان ممنوعیت واردات در یک دوره پنج ساله هستیم.

به گفته این مقام مسئول؛ با توجه به کاهش سرانه مصرف ماهی، واردات تیلاپیا معنا ندارد.

وی در پاسخ به این سوال که مسئولان سازمان شیلات از افزایش تعرفه واردات تیلاپیا خبر می‌دهند، تصریح کرد: افزایش تعرفه واردات تیلاپیا صحت ندارد، چراکه واردکنندگان تحت عنوان ماهی صنعتی با تعرفه پایینی اقدام به واردات می‌کنند.

نبی زاده با اشاره به اینکه میزان واردات تیلاپیا کاهش نیافته است، بیان کرد: هم اکنون در استان‌های دور افتاده فیله تیلاپیا در بازار توزیع می‌شود و اظهارات مسئولان دولتی مبنی بر کاهش واردات تیلاپیا توهین به تولیدکنندگان است.

این مقام مسئول ادامه داد: هم اکنون با رصد در بازار کشور بیش از ۱۰ هزارتن فیله تیلاپیا می‌توان جمع آوری کرد.

به گفته وی؛ ممنوعیت واردات تیلاپیا برای مدت زمان ۳ تا ۵ سال جهت اصلاح ساختار تولید قزل آلا و به دست آوردن بازار امری ضروری است.

وی با اشاره به کیفیت بالای تولید قزل آلا در کشور گفت: کیفیت قزل آلای تولیدی در حد سالمون نروژ است، اما متاسفانه در سال‌های اخیر با جایگزینی تیلاپیا در سبد خانوار، بسیاری از تولیدکنندگان مزارع خود را رها کرده‌اند.

نبی زاده با انتقاد از این امر که آمار تولید ۱۶۰ هزارتن قزل آلا واقعی نیست، بیان کرد: با توجه به هزینه‌های بالای تولید و کاهش قیمت خرید محصول، تولیدکنندگان تمایلی نسبت به تولید ماهی قزل آلا ندارند به طوریکه در شرایط کنونی امکان رقابت با شرکت‌های بزرگ از آن‌ها سلب شده است.

واردات تیلاپیا توجیه اقتصادی ندارد
مدیرعامل اتحادیه ماهیان سردآبی با بیان اینکه واردات تیلاپیا توجیه اقتصادی ندارد، تصریح کرد: هم اکنون قیمت قزل آلا در مقایسه با تیلاپیا به سبب فزونی کیفیت بالاتر است که متاسفانه به سبب کاهش قدرت خرید ارزانی ملاک خانوارهاست، درحالیکه با ممنوعیت واردات و حمایت از تولیدکنندگان، افراد به سمت و سوی خرید قزل آلا سوق داده می‌شوند.

این گزارش می‌افزاید: در چند روز گذشته محمد پورکاظمی رئیس موسسه علوم تحقیقات شیلات با اشاره به اینکه امکان پرورش تیلاپیا در کشور وجود ندارد، گفت: علی رغم مجوز‌هایی که در سال‌های گذشته از سوی دولت برای پرورش ماهی تولید تیلاپیا در موسسه تحقیقات علوم شیلات بافق یزد داده شد، اما محیط زیست مجوز پرورش تیلاپیا در مزارع پرورشی نداده است.

با این وجود به نظر می‌رسد که واردات سالیانه ۱۲ هزارتن ماهی تیلاپیا با ارزش بالغ بر ۲۰ میلیون دلار ادامه یابد.   منبع:باشگاه خبرنگاران جوان

انتهای پیام/     خبرگزاری میزان: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه ای منتشر می شود.

منبع: خبرگزاری میزان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۶۴۶۴۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۴ عادت مخرب که به‌تدریج جان شما را می‌گیرد

عادت‌های سالم می‌توانند ذهن و مسیر کلیِ زندگیِ ما را به سمت بهتر شدن ببرند. در حالی که عادت‌های ناسالم به سلامت و طول عمر ما آسیب می‌رسانند. در این مطلب، فهرستی از ۴ عادت روزانه را می‌خوانید که اگر جلوی آنها را نگیرید، کشنده خواهند بود.

خوب‌نخوابیدن

کیفیت بد خواب و محرومیت مزمن از خواب می‌تواند به شکل فاجعه‌باری روی سلامت فیزیکی و عصبی ما اثر بگذارد. مطالعات متعدد نشان داده است که افراد میانسالی که هر شب شش ساعت یا کمتر می‌خوابند ۳۰ درصد بیشتر در معرض خطر ابتلا به آلزایمر هستند. دانشمندان نیز خواب ناکافی را با فهرستی اجمالی از بیماری‌ها نظیر فشار خون بالا، بیماری قلبی، افسردگی و اضطراب مرتبط دانسته‌اند. اگر زندگی طولانی توام با سلامتی اولویت شماست، از یک شب خواب خوب و کافی غافل نشوید!

ورزش‌نکردن

چشم‌پوشیدن از مزایای تمرینات قلبی - عروقی و قدرتی آسان نیست. با وجود این میلیون‌ها انسان در سراسر جهان سبک زندگی بی‌تحرک‌شان را تغییر نمی‌دهند، سبکی که به آهستگی جان آنها را خواهد گرفت. ورزش نکردن احتمال دچار شدن به بیماری‌های قلبی، چاقی و دیابت نوع دو را افزایش می‌دهد.

فعالیت‌های قلبی - عروقی مانند دوچرخه‌سواری، آهسته دویدن و شنا تاثیر زیادی در پیشگیری از چنین بیماری‌هایی دارد. ورزش‌های استقامتی مانند وزنه‌برداری هم مزایای خاص خودشان را دارند. طبق مطالعات جدید، یک ساعت ورزش استقامتی در هفته ۱۵ درصد خطر مرگ و میر را کاهش می‌دهد و علاوه بر این، به کاهش خطر آسیب‌های حدی به ویژه در سنین بالاتر کمک می‌کند. ورزش بنیاد زندگی سالم و عاری ماندن از آسیب در سنین بالاتر است، پس تحرک را حتماً در برنامه‌ی زندگی‌تان بگنجانید!

محافظت‌نکردن از پوست در برابر نور خورشید

لذت بردن از کمی نور خورشید در فصول گرم‌تر سال هیچ ایرادی ندارد. نور خورشید برای تنظیم عملکرد‌های متعدد بدن از جمله ریتم شبانه‌روزی، سطوح انرژی و جذب ویتامین دی بسیار مهم است. با وجود این، افراط در هر کاری بد است و در خصوص قرار گرفتن بیش از حد در معرض نور خورشید، عواقب می‌تواند کشنده باشد.

یکی از رایج‌ترین دلایل سرطان سلول سنگفرشی و ملانوما قرارگیریِ بیش از حد در معرض اشعه‌ی UV آفتاب است. در کانادا به تنهایی، هر ساله حدود ۸۰ هزار نفر به سرطان پوست مبتلا می‌شوند و ۸۰ تا ۹۰ درصد این موارد سرطانی با اشعه‌ی UV ارتباط دارند.

راه‌حل این مشکل ساده است: کرم ضد آفتاب. استفاده منظم از ضد آفتاب به طور قابل ملاحظه‌ای نرخ سرطان را کاهش می‌دهد. یک کرم ضد آفتابِ طیف گسترده (محافظ در برابر پرتو UVA و UVB) با SPF حداقل ۳۰ پوست شما را سالم، جوان و عاری از سرطان نگه می‌دارد.

سیگار الکترونیکی (یا ویپ)

آخرین گزینه از فهرست عادات مخرب شاید واضح به نظر برسد، اما نرخ مصرف سالانه آن رو به افزایش است. سال ۲۰۱۱، شمار جهانی مصرف‌کنندگان ویپ از هفت میلیون به ۴۱ میلیون در سال ۲۰۱۸ افزایش یافت. اگرچه ویپ به اندازه سیگار خطرناک نیست، افزایش خطر ابتلا به بیماری مزمن ریوی و آسم در بین مصرف‌کنندگان مکرر ویپ گزارش شده است.

صنعت ویپ در قیاس با صنعت سنتی تنباکو تحت نظارت نیست. در نتیجه در فرآیند تولید آن ممکن است از مواد شیمیایی با خطرات ناشناخته استفاده شود. در آخر مصرف ویپ کمکی به کاهش اعتیاد به نیکوتین نمی‌کند. از زمان معرفی محصولات ویب به بازار، مصرف نیکوتین میان جمعیت جوان افزایش یافته است. در نظرسنجی ملی مصرف دخانیات بین جوانان که سال ۲۰۲۱ انجام شد، مشخص شد بیش از دو میلیون دانش‌آموز متوسطه و دبیرستانی به طور مکرر سیگار الکترونیکی مصرف می‌کنند. روش‌های سنتی ترک از جمله درمان جایگزین نیکوتین و درمان رفتاری شناختی گزینه‌های به مراتب سالمتری از ویپ هستند.

اگر درگیر یکی از عادات ناسالم این فهرست هستید، برای ترک آن باید با خودتان صبور باشید، چون این کار مسلتزم گذشت زمان است. اگر ثبات داشته باشید می‌توانید عادات مخرب را ترک و سبک زندگی‌تان را عوض کنید.

منبع: الف

باشگاه خبرنگاران جوان وب‌گردی وبگردی

دیگر خبرها

  • استقرار ۵۰ درصد تولیدکنندگان شوینده در قزوین
  • گلایه تولیدکنندگان از کمبود نقدینگی و تأخیر بسیار بانک مرکزی در تخصیص ارز/ سیاست‌هایی که در حال متوقف کردن تولید است/ خودتحریمی، بدتر از تحریم خارجی است
  • گلایه تولیدکنندگان از کمبود نقدینگی و تأخیر بسیار زیاد بانک مرکزی در تخصیص ارز/ سیاست‌هایی که در حال متوقف کردن تولید است/ خودتحریمی بدتر از تحریم خارجی است
  • گلایه تولیدکنندگان از کمبود نقدینگی و تأخیر بسیار زیاد بانک مرکزی در تخصیص ارز/ سیاست‌هایی که در حال متوقف کردن تولید است/ خودتحریمی در کشور بدتر از تحریم خارجی است
  • ۴ عادت مخرب که به‌تدریج جان شما را می‌گیرد
  • تسهیل واردات خودروهای غیر بنزینی راه کار کاهش مصرف بنزین
  • واردات نفت خام آسیا در ماه آوریل کاهش یافت
  • تامین ۷۰ درصدی لوله و اتصالات کشاورزی از تولیدکنندگان داخلی
  • فیلم| لکوموتیو، واردات یا تولید داخل
  • شهردار تهران: تخصیص ارز واردات ۲ هزار خودرو برقی توسط بانک مرکزی صورت می گیرد