Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران آنلاین»
2024-04-27@10:26:55 GMT

نقدینگی 13.6 درصد افزایش یافت

تاریخ انتشار: ۲۷ دی ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۶۴۶۸۳۸

نقدینگی 13.6 درصد افزایش یافت

حجم نقدینگی در کشور در پایان آبان ماه به رقم 14244.7 هزار میلیارد ریال رسید که نشان می دهد از ابتدای امسال 13.6 درصد رشد کرده است.

ایران آنلاین /بر اساس جدیدترین جداول آماری که امروز (چهارشبنه) بانک مرکزی آن را منتشر کرده است، نقدینگی در کشور از آبان ماه پارسال تا پایان آبان امسال 22.6 درصد رشد داشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سهم پول از این حجم نقدینگی 1705.9 هزار میلیارد ریال است که نسبت به آبان پارسال 13.9 درصد و در هشت ماه امسال 4.6 درصد رشد یافته در حالی که شبه پول با 12538.8 هزار میلیارد ریال بخش اعظم این نقدینگی را شکل می دهد.
میزان شبه پول در ترکیب نقدینگی کشور در یک سال منتهی به آبان ماه امسال 23.9 درصد و از ابتدای امسال تا این ماه 15 درصد رشد یافته است.
شبه پول همان سپرده های مدت دار بانک ها و موسسه های اعتباری است که کارشناسان اقتصادی بر این باورند هرچه سهم شبه پول در نقدینگی کمتر شود و سپرده های بانکی با بهبود فضای کسب و کار به سمت تولید هدایت شوند، می توان به تحقق رشد اقتصادی و اشتغال پایدار امیدوار بود و اثر تورمی نقدینگی بر اقتصاد نیز کمتر می شود.

* رشد 15.6 درصدی بدهی دولت به سیستم بانکی
نگاهی به بدهی بخش دولتی به سیستم بانکی اعم از بانک مرکزی، بانک ها و موسسات اعتباری نیز نشان می دهد که رقم این بخش در پایان آبان ماه امسال به 2541.3 هزار میلیارد ریال رسیده که نسبت به آبان ماه پارسال 21.6 درصد و از ابتدای امسال 15.6 درصد رشد یافته است.
از این رقم سهم دولت که شامل اوراق مشارکت دولتی نیز می شود، 2260.8 هزار میلیارد ریال اعلام شده که در یکسال منتهی به آبان امسال 26.5 درصد و از ابتدای امسال 21.7 درصد رشد دارد اما بدهی شرکت ها و موسسات دولتی به رقم 280.5 هزار میلیارد ریال افت کرده که نسبت به آبان پارسال 7.5 درصد و از ابتدای امسال 17.4 درصد کاهش یافته است.
سهم بانک مرکزی از بدهی های دولت به سیستم بانکی 632.8 هزار میلیارد ریال است؛ این میزان از آبان پارسال تا آبان امسال 2.2 درصد و از ابتدای امسال 9.8 درصد رشد یافته است.

** رشد 10 درصدی بدهی بانک ها به بانک مرکزی
یکی دیگر از شاخص های کلان پولی، حجم بدهی بانک ها به بانک مرکزی است؛ بر اساس جداول بانک مرکزی در پایان آبان ماه این میزان بدهی به 1104.1 هزار میلیارد ریال رسیده است که این حجم بدهی در یکسال منتهی به آبان امسال 9.4 درصد و از ابتدای امسال 10.8 درصد رشد داشته است.
بخشی از افزایش بدهی نظام بانکی به بانک مرکزی ناشی از خطوط اعتباری است که بانک مرکزی برای تعیین تکلیف سپرده گذاران موسسات غیرمجاز باقیمانده در اختیار بانک ها و موسسات اعتباری عامل گذاشته است که رقم آن به حدود 125 هزار میلیارد ریال می رسد.

** دارایی های خارجی و سپرده های بانکی
در پایان آبان ماه امسال میزان دارایی های خارجی بانک مرکزی به 3619.9 هزار میلیارد ریال رسیده که این رقم در دوره یکساله منتهی به آبان ماه 7.6 درصد و از ابتدای امسال 6.7 درصد رشد داشته است.
همچنین حجم اسکناس و مسکوک نزد بانک مرکزی نیز 74.5 هزار میلیارد ریال اعلام شده است که از ابتدای امسال 48.7 درصد رشد دارد.
نگاهی به سپرده بانک ها و موسسات اعتباری نزد بانک مرکزی نیز گویای آن است که این رقم در پایان آبان ماه به 1506.4 هزار میلیارد ریال رسیده که رشد 19.5 درصدی در یک سال منتهی به این ماه و رشد 14.7 درصدی در هشت ماه امسال را ثبت کرده است.
 

/ایرنا

منبع: ایران آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۶۴۶۸۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آمادگی بانک‌ها برای استفاده از برات الکترونیکی

مهران محرمیان گفت: تا کنون دو بانک صادرات و تجارت استفاده از برات الکترونیکی را شروع و البته سایر بانک‌ها هم برای بکار گیری برات اعلام آمادگی کرده‌اند.

 به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، مهران محرمیان معاون بانک مرکزی در آیین رونمایی از برات الکترونیکی زنجیره تامین (سپامی) اظهار داشت: در چند سال گذشته اقداماتی انجام شد که همزمان با کاهش تورم و کنترل مقداری ترازنامه بانک‌ها در نهایت شاهد کاهش خلق نقدینگی در بانک‌ها بودیم.

وی ادامه داد: در کنار اجرای این اقدامات، موضوعی که باعث نگرانی شده این است که در این شرایط تامین نقدینگی دچار مشکل شود، بنابراین روش‌های تامین مالی مورد توجه قرار می‌گیرد از این رو برات الکترونیکی ابزار قدرتمند محسوب می‌شود.

معاون بانک مرکزی گفت: این ابزار شاید در دوره سیاست‌های انبساطی مورد توجه نگیرد، اما امروز به عنوان ابزار کارا استفاده می‌شود و در راستای تحقق شعار سال می‌توان از آن استفاده کرد.

محرمیان در پایان گفت: تا کنون دو بانک صادرات و تجارت استفاده از برات الکترونیکی را شروع و البته سایر بانک‌ها هم برای بکار گیری برات اعلام آمادگی کرده‌اند.

دیگر خبرها

  • آمادگی بانک‌ها برای استفاده از برات الکترونیکی
  • نقدینگی بزرگ‌ترین چالش صنعت دارو/ بانک‌ها وام نمی‌دهند
  • کاهش رشد نقدینگی به تنهایی موجب مهار تورم نخواهد شد
  • سیاست بانک ترکیه تغییر نکرد
  • تداوم کاهش نرخ رشد ۱۲ ماهه نقدینگی/ مهار خلق پول در بانک‌ها و موسسات اعتباری ناتراز
  • تداوم کاهش نرخ رشد ۱۲ ماهه نقدینگی/مهار خلق پول در بانک‌ها و موسسات اعتباری ناتراز
  • تداوم کاهش نرخ رشد نقدینگی | خلق پول بانک‌ها و موسسات ناتراز محدود شد
  • تداوم کاهش نرخ رشد نقدینگی/ خلق پول بانک‌ها و موسسات ناتراز محدود شد
  • تداوم کاهش نرخ رشد نقدینگی
  • ۵۰۰۰میلیارد ریال نقدینگی به بورس انرژی تزریق شد