Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-05-01@04:52:19 GMT

ظرفیت‌های گردشگری روستایی کاشمر مغفول مانده است

تاریخ انتشار: ۲۷ دی ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۶۴۷۲۴۶

ظرفیت‌های گردشگری روستایی کاشمر مغفول مانده است

بخشدار مرکزی کاشمر با بیان اینکه ظرفیت‌های گردشگری روستایی کاشمر مغفول مانده است، این صنعت را یکی از راه‌های نوین ایجاد اشتغال و درآمد برای روستاییان توصیف کرد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ سعید چیتی در گفتگو با کاشمربصیر اظهار داشت: توجه به مقوله گردشگری روستایی یکی از راه‌های نوین و مؤثر ایجاد درآمد و اشتغال برای روستاییان است و این موضوع با توجه به ظرفیت‌های ارزشمندی که در روستاهای کاشمر وجود دارد باید در دستور کار همه ما باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

وی ادامه داد: روستاهای شهرستان کاشمر و از جمله روستاهای بخش مرکزی، از ظرفیت‌های تاریخی، طبیعی، زیارتی، کشاورزی و آداب و رسوم فراوانی برای توسعه صنعت گردشگری روستایی برخوردار هستند که شناسایی و برنامه‌ریزی برای تقویت این ظرفیت‌ها و استفاده از آن در مقوله گردشگری اولین گام برای تحقق این مهم است.

 

بخشدار مرکزی کاشمر تأکید کرد: هم اکنون شناسایی ظرفیت‌های مختلف به منظور توسعه گردشگری روستایی در دستور کار ما قرار دارد و در حال تهیه فهرستی از آثار تاریخی و نیز سایر توانمندی‌های روستایی که می‌تواند منجر به رونق گردشگری روستایی شود هستیم.

 

چیتی گفت: در روستاهای بخش مرکزی کاشمر دارای ظرفیت‌های گردشگری زیارت همچون زیارتگاه امامزاده سیدمحمد در روستای زنده‌جان و نیز مزار پیر عارف‌آباد و همچنین ظرفیت‌های گردشگری تاریخی همچون بناهای مختلف مانند یخدان روستای فروتقه، حمام‌های قدیمی و آب‌ انبارهای متعدد در روستاهای مختلف هستیم.

 

وی ادامه داد: از دیگر ظرفیت‌های تاریخی برای توسعه گردشگری روستایی در بخش مرکزی کاشمر می‌توان به آسیاب آبی روستای جردوی، آب‌انبار فروتقه، قبرستان دشت تل‌آباد، بقایای قلعه ریگ، محوطه دزد سرحوضک، آسیاب آبی تل‌آباد، محوطه باستانی روستای فرگ، بقایای قلعه نیمه‌تمام روستای قوچ پلنگ، قبرستان و محوطه باستانی روستای فرشه، یخدان اسحاق آباد، قلعه نای، تپه سفالی روستای کسرینه، قلعه چهل دختر، محوطه تاریخی محمدیه، محوطه تاریخی هندآباد، حمام روستای فدافن، خانه امینی روستای فدافن، آب انبار قوژد، آب انبار عارف آباد و غیره اشاره کرد.

 

بخشدار مرکزی کاشمر خاطرنشان کرد: تعدادی از آثار تاریخی روستاهای کاشمر به ثبت فهرست آثار ملی ایران رسیده و باید تلاش کنیم با ثبت سایر آثار در این فهرست زمینه حفظ و ماندگاری آن‌ها که سرمایه‌های ارزشمندی برای روستاها به حساب می‌آیند را فراهم سازیم.

 

چیتی افزود: ما باید تلاش کنیم با شناسایی ظرفیت‌ها و نیز ایجاد بستر مناسب، زمینه جذب سرمایه‌گذار بخش خصوصی را در مقوله گردشگری روستایی شهرستان کاشمر فراهم آوریم؛ چراکه این کار تنها از دست بخش خصوصی برمی‌آید ضمن اینکه باید نسبت به توجیه روستاییان و آشنا کردن آن‌ها با نحوه کسب درآمد از صنعت گردشگری نیز اقدام شود.

 

وی اظهار داشت: بسیاری از جاذبه‌های موجود در روستاها شاید برای ما عادی شده باشد اما برای گردشگران می‌تواند از جذابیت بالایی برخوردار باشد به عنوان مثال حتی روستای گندم‌بر که دورافتاده‌ترین و محروم‌ترین روستای ما به حساب می‌آید هم می‌تواند با توجه به پرورش شتر توسط اهالی این روستا، برای گردشگران جذاب باشد و یا بافت روستایی روستای قوچ‌پلنگ و خانه‌های قدیمی آن می‌تواند به عنوان اقامت‌گاه‌های بومگردی از جذابیت ویژه‌ای برای گردشگران برخوردار باشد.

 

بخشدار مرکزی کاشمر گفت: تلاش می‌کنیم با توجه به موضوع گردشگری روستایی که می‌تواند هم منجر به ایجاد اشتغال و هم درآمد برای روستاییان شود به سمت اقتصاد مقاومتی در روستاها حرکت کرده وضعیت معیشتی روستاییان را ارتقاء بخشیم.

 

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۶۴۷۲۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

یک روز ناب در دل طبیعت بکر در چند کیلومتری تهران

آفتاب‌‌نیوز :

تهران یکی از شلوغ‌ترین شهر‌های ایران است. ابر شهری با خیابان‌های کوچک و بزرگ و بزرگ‌راه‌های طولانی که در بیشتر ساعات روز با انبوهی از وسایل نقلیه و خودرو‌ها پر می‌شود. گرچه در پایتخت پارک‌ها و فضا‌های سبز فراوانی وجود دارند، اما زندگی شهری و دغدغه‌هایش فرصت محدودی برای لذت بردن از آن‌ها باقی می‌گذارد. در چنین شرایطی است که بسیاری از پایتخت‌نشینان، برای رفع خستگی و اندکی آرامش راهی جاذبه‌های اطراف تهران می‌شوند تا با طی کردن مسافتی کوتاه، از طبیعت بکر و هوای پاک این مناطق استفاده کنند.

به خصوص که در مناطق اطراف تهران گزینه‌های متعددی هم برای اجاره انواع اقامتگاه و خانه و سوئیت مهیا شده است و وجود پلتفرم‌هایی مانند سایت شب باعث شده تا مسافران بتوانند به راحتی نسبت به رزرو گزینه‌های اقامتی اقدام کنند.

شهریار، انتخابی جذاب برای سفر در بهار

فصل بهار مصادف است با درختان تازه شکوفه زده، دشت‌های سرسبز و پرگل، رودخانه‌هایی جاری و نسیمی دلنواز که از میان ارتفاعات و رشته کوه‌های البرز وزیدن می‌گیرد. اغراق نیست اگر بگوییم که بهار، بهترین فصل برای گشت و گذار در شهر‌های ییلاقی اطراف تهران مانند شهریار است. شهری با باغ‌های پر از میوه و دشت‌های رنگارنگ که یکی از جاذبه‌های گردشگری برای ساکنان تهران و شهر‌های اطراف به حساب می‌آید. 

یکی از جذابیت‌های شهریار برای اغلب مسافران، طبیعت سرسبزی است که در هر نقطه از شهر دیده می‌شود. اصلا به همین دلیل است که گزینه اجاره باغ در شهریار برای اغلب مسافران پرطرفدار و هیجان انگیز است! البته که در اینجا دیگر امکانات اقامتی هم وجود دارد و گردشگران می‌توانند ضمن گشت و گذار در طبیعت، در هر نقطه نسبت به اجاره ویلا در شهریار اقدام نمایند.

جا‌های دیدنی شهریار در بهار

همانطور که به شما گفتیم، طبیعت شهریار یکی از محبوب‌ترین نقاط برای تفریح و سفر است. با این حال در این شهر جاذبه‌های تاریخی متنوعی هم برای بازدید وجود دارد. یکی از این جاذبه‌ها، بنای تاریخی قلعه دهشاد است که مردم قدیم در گذشته از آن برای دیده بانی استفاده می‌کردند.

قلعه‌ای قدیمی با بافتی روستایی که هنوز بعضی از مردم شهر در گوشه و کنارش زندگی می‌کنند؛ بد نیست که بدانید این قلعه نسبت به دیگر جاذبه‌های تاریخی شهر، سازه مدرن‌تری دارد و قدمتش به دوران قاجار برمی‌گردد.

در چهار طرف قلعه دهشاد، چهار برج دیده می‌شود که روزگاری محل استقرار نگهبانان برای دیده‌بانی بوده است. سقف قلعه نیز به صورت ذوزنقه‌ای طراحی شده و دو طاق‌نما را در دو سمت خود جای داده است. در ساخت این قلعه و بنای قدیمی، آجر حرف اول را می‌زند.

به دلیل معماری منحصر به فرد این مجموعه، قلعه دهشاد یکی از آن مکان‌هایی است که دانشجویان رشته هنر را برای بررسی‌های دقیق و علمی به خود دعوت می‌کند. این بنای باستانی در ده کیلومتری شرق شهریار واقع شده و در فهرست آثار ملی کشور هم به ثبت رسیده است.

اگر از قلعه دهشاد دیدن کردید و باز هم دلتان خواست تا وقت خود را با سر زدن به جاذبه‌های تاریخی شهریار سپری کنید، ما به شما بازدید از تخت کیکاووس را پیشنهاد می‌کنیم! یک جاذبه تاریخی دیگر که در ۱۸ کیلومتری جنوب شهریار واقع شده است و قدمتی ۴ هزار ساله دارد. این بنا در روستای بیدگنه قرار گرفته و در گذشته محلی برای برگزاری جشن‌های ملی بوده است.

مورخان و باستان شناسان اعتقاد دارند که تخت کیکاووس، روزگاری میزبان جشن‎های باشکوهی مانند جشن سده یا مهرگان بوده است. جشنی که در آن همگی به دور آتش سرخ رنگ جمع می‌شدند و دست در دست یکدیگر، به شادی و پایکوبی می‌پرداختند. شاید اگر گوش‌هایتان را تیز کنید، هنوز هم بتوانید صدای جشن و پایکوبی مردم قدیم را در ذهنتان تصور کنید!

گرچه همچنان در این محل جشن‌هایی مانند چهارشنبه سوری برگزار می‌شود، اما بدون شک هیچ کدام تا امروز نتوانسته‌اند شکوه و زیبایی مراسم کهن و قدیمی را احیا کنند.

گردش بهاری در روستای برغان

حالا که تا شهریار آمده‌اید، بگذارید تا کمی هم با شما از روستا‌های جذاب اطرافش صحبت کنیم! مطمئنا سر زدن به این روستا‌ها آن هم در فصل خوش و آب و هوای بهار حسابی سرحالتان می‌کند و انرژی بی حد و اندازه‌ای به شما می‌دهد.

اولین روستای پیشنهادی ما به شما، روستای برغان است. دهکده‌ای که در دامنه جنوبی کوهپایه‌های البرز قرار گرفته و سر زدن به آن در بهار می‌تواند یک ماجراجویی دلنشین و هیجان انگیز باشد. قدمت برغان هنوز به درستی مشخص نشده است، با این حال درختان چنار بسیار تنومند و کهنسال این روستا خبر از تاریخی چند هزار ساله می‌دهند. در برغان همچنین خانه‌ها و بنا‌های تاریخی وجود دارند که ساخت آن‌ها به دوران قاجار باز می‌گردد. 

روستای برغان در بهار آب و هوای معتدلی دارد. در حقیقت پوشش گیاهی متنوع و وجود درختان کهنسال و پربار در برغان، آب و هوای این منطقه را تحت تاثیر خود قرار داده و باعث شده است تا گشت و گذار در آن، جذاب و منحصر به فرد باشد. برغان علاوه بر طبیعت زیبا و آثار تاریخی‌اش، به آلوچه‌های خوش رنگ و طعمش هم شناخته می‌شود. جالب است که بدانید آلوچه و لواشک در کنار گردو و لبنیات محلی از جمله سوغاتی‌های خوشمزه برغان به شمار می‌روند.

پل قدیمی، رودخانه روستا، حسینیه محل، درختان هزار ساله و میدان برغان نیز برخی از جا‌های دیدنی این روستا به حساب می‌آیند. تا یادمان نرفته است بگوییم که در طبیعت اطراف برغان تا دلتان بخواهد کلبه چوبی و کلبه جنگلی هم ساخته شده و مسافران می‌توانند با خیال راحت چند روزی در این روستای خوش آب و هوا ساکن شوند.

دیگر خبرها

  • نصب بیش از ٥٠ تابلوی دو زبانه راهنمای گردشگری در روستای پالنگان
  • ظرفیت صندوق ملی محیط‌زیست در کهگیلویه و بویراحمد بدون استفاده مانده است
  • ۴۰ روستای شهرستان اهر از نعمت آب شرب برخوردار شدند
  • از باستان‌شناسی خلیج‌فارس غافل مانده‌ایم
  • گذر از میانه تاریخ با سفر به روستای انجدان اراک
  • روستایی که سهم لک‌لک‌ها شد
  • میراث فرهنگی اجازه انتقال آب از روستای تاریخی گیسک را نمی‌دهد
  • یک روز ناب در دل طبیعت بکر در چند کیلومتری تهران
  • روستایی که سهم لک لک ها شد | لک لک هایی که روستاییان را مجبور به خانه سازی کردند
  • لزوم استفاده از ظرفیت بنیاد مسکن در اجرای طرح‌های مسکن روستایی