Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری شبستان: معتز آقایی: تکبیری بدون غلط تلاوت کرد و به تمام سوالات کامل جواب داد و من رضایت را در چشم داوران دیدم. زکی لو: لازم است یک مجمع بین المللی در سطح جهانی به احقاق حق قاریان و حافظان بپردازد و حقوق پایمال شده شان را احصاء کند.

به گزارش خبرگزاری شبستان، نهمین دوره مسابقات بین المللی قرآن کشور سودان 17 تا 22 دی ماه در شهر خارطوم با حضور 71 شرکت کننده از 53 کشور جهانی در رشته حفظ کل قرآن کریم برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نماینده ایران در این دوره از رقابت ها محمدرسول تکبیری، در رشته حفظ کل بود که به همراه معتز آقایی، استاد راهنما در این مسابقات حاضر شد؛ اما با وجود تلاوت بی نقص، نماینده کشورمان در نهایت در جایگاه هشتم ایستاد تا باز هم همچون ادوار گذشته ایران نتواند در جایگاه رتبه های نخست این میدان بین المللی بایستد.

 

از این رو و به منظور بررسی سطح کیفی مسابقات سودان و علل نادیده گرفتن حق حافظ ایرانی و همچنین آسیب شناسی و ارزیابی آیین نامه داوری مسابقات بین المللی قرآنِ جمهوری اسلامی با نماینده ایران و استاد راهنمای وی در این مسابقات و نیز استاد مجید زکی لو، داور بین المللی قرآن گفت وگو داشته ایم که در ادامه به حضورتان تقدیم می شود:

 

قبل از مسابقات به شدت تمرین داشتم و از آمادگی خوبی برخوردار بودم

محمدرسول تکبیری، نماینده ایران در نهمین دوره مسابقات بین المللی قرآن سودان با بیان اینکه مسابقات از سطح بسیار بالایی برخوردار بود، گفت: با وجود بی غلط خواندن و رعایت صوت و لحن و وقف و ابتداء،اما در نهایت رتبه هشتم را به دست آوردم.

وی ابراز کرد: در این مسابقات توانستم به چهار سؤال داوران به ترتیب: سوره مبارکه آل عمران آیات ٢١ تا ٢٩، سوره مبارکه توبه آیات ٨١ تا ٨٩، سوره مبارکه شعراء آیات ٣٤ تا ٥٦، سوره مبارکه حشر آیات ٢ تا ٨ پاسخ دهم.

تکبیری با بیان اینکه قبل از مسابقات بشدت تمرین داشتم و از آمادگی خوبی برخوردار بودم، اظهار کرد: در محضر شیخ اقرا به تلاوت پرداختم و تمرینات زیادی کردم همچنین جلسات زیادی را با استاد معتز آقایی تمرین داشتم و با اعتماد کامل و آمادگی بسیار به مسابقات اعزام شدم.

 

 

بعد از تلاوت تکبیری رضایت را در چشم داوران دیدم/می گفتند حق ایرانی و سوری در مسابقات خورده شد

معتز آقایی، استاد راهنمای نماینده ایران در مسابقات بین المللی قرآن سودان در ادامه با بیان اینکه این رقابت ها به زعم برگزارکنندگان، قوی ترین مسابقات در 9 سال اخیر بوده است، گفت: تلاوت ها در مقایسه با موازین آیین نامه های ایرانی ضعیف بود.

وی با بیان اینکه برای داوران مسابقات فقط حسن حفظ مهم بود، خاطرنشان کرد: در آیین نامه داوری مسابقات 70 نمره برای حسن حفظ، 20 نمره برای تجوید و فصاحت، 5 نمره برای صوت و 5 نمره برای مفردات در نظر گرفته شده بود.

آقایی با بیان اینکه مسابقات از لحاظ صوت و لحن بسیار ضعیف بود، اظهار کرد: سه روز اول مسابقات به تست ورودی شرکت کنندگان اختصاص داشت و در صورتی که به سه سوال جواب می دادند و 50 درصد نمره را می گرفتند، به مرحله بعد راه می یافتند.

استاد راهنمای نماینده ایران در مسابقات بین المللی قرآن سودان با بیان اینکه مرحله دوم چهار سوال شامل 15 تا 18 سطر پرسیده شد، تصریح کرد: به نظر من نفرات اول با صوت و لحن و وقف و ابتدای بسیار ضعیف انتخاب شدند چرا که برای آنها فقط حسن حفظ مهم بود.

 

 

وی با بیان اینکه بر خلاف آیین نامه ایران، آنها سه کسر نمره داشتند که با صدای زنگ مشخص می شود، ادامه داد: در این مسابقات 11 نفر بدون غلط تلاوت کردند و باقی بین یک تا دو زنگ کسر نمره داشتند، این در حالی است که تکبیری بدون غلط تلاوت کرد و به تمام سوالات کامل جواب داد و من رضایت را در چشم داوران دیدم.

آقایی با بیان اینکه بعد از اجرای تکبیری از برخی افراد شنیدم که نماینده ایران بین 5 نفر اول مسابقه است، افزود: حتی در شب آخر که ضیافت شام دعوت بودیم، شنیدم که می گفتند حق ایرانی و سوری در این مسابقات خورده شد.

استاد راهنمای نماینده ایران در مسابقات بین المللی قرآن سودان با بیان اینکه نفر اول مسابقات از مغرب و نفر دوم از کشور سودان انتخاب شدند، گفت: اختلاف نمره در این مسابقات بسیار جزئی بود به طوری که اختلاف نماینده ایران با نفر قبل خود فقط 6 صدم بود که این مسئله نیز قابل توجه است.

 

در ادامه سراغ استاد مجید زکی لو، قاری ممتاز و داور بین المللی قرآن رفتیم تا سطح کیفی مسابقات بین المللی و نیز آیین نامه رقابت های بین المللی ایران را بررسی کنیم.

 

 

ایجاد مجمع بین المللی قرآنی برای رسیدگی به حقوق پایمال شده متسابقین

زکی لو با بیان اینکه قبل از پیروزی انقلاب اسلامی مسابقات قرآن مالزی پیشتاز بود و قدمت مسابقات اش به 40 سال می رسید، گفت: اگرچه در آن سال ها تعداد قاریان ممتاز ایرانی حتی به 100 نفر هم نمی رسید اما شرکت در این مسابقات از آمال و آرزوهای قاریان ایرانی بود.

زکی لو با بیان اینکه مسابقات قرآن مالزی رسمی ترین مسابقات قرآن در جهان به شمار می رفت، خاطرنشان کرد: بعد از آن کشورهای عربستان، هندوستان، سوریه، سودان، کویت، امارات اقدام به برگزاری مسابقات بین المللی قرآن کردند و در ادامه نیز ایران مسابقات بین المللی خود را آغاز کرد.

داور مسابقات بین المللی قرآن کریم اظهار کرد: به واسطه انقلاب اسلامی، مسابقات قرآن ایران رنگ و بوی سیاسی گرفت و بر اساس سیاست های مکارانه کشورهای استکباری که به کشورهایی مانند مصر و عربستان دیکته می شد به حاشیه رفت به طوری که در مسابقات کویت و امارات، داوران ایرانی را دعوت نمی کردند و اگر هم دعوتی صورت می گرفت نمره اش در مسابقات دخیل نبود، یا اینکه توانمندی و استعداد قاریان و حافظان ایرانی، نادیده گرفته می شد.

وی با بیان اینکه عربستان حتی تا چند سال اخیر در مسابقات مالزی اعمال نفوذ شدید داشت و رقابت ها را تحت الشعاع سیاست های شیطانی خود قرار می داد، تصریح کرد: آنها بشدت سعی می کردند تا نگذارند نام ایران در مسابقات قرآن بدرخشد و حق قاریان و حافظان ایرانی را پایمال می کردند.

زکی لو با بیان اینکه مسابقات ایران به عنوان کشوری که در عرصه تلاوت قرآن حرفی برای گفتن دارد از سطح کیفی بسیار بالایی برخوردار است، ادامه داد: این در حالی است که باید مسابقات ایران دارای اهداف بلندتری باشد و آیین نامه داوری با وجود پیشرفت ها  و بازنگری های بسیار خوب باید مورد بررسی های کارشناسانه تری قرار گیرد.

قاری ممتاز بین المللی با بیان اینکه باید مسابقات بین المللی قرآن ایران را به شکلی برگزار کنیم که تنها مسابقات رسمی و جهانی در حوزه قرآن باشد، تاکید کرد: باید به حق پایمال شده شرکت کنندگان ایرانی در مسابقات کشورهای دیگر از سوی مرکز بین المللی رسیدگی شود و بهتر است یک مجمع بین المللی در سطح جهان به احقاق حق قاریان و حافظان بپردازد.  

پایان پیام/345

منبع: شبستان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۶۴۷۲۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واکنش وزارت خارجه به ادعای آمریکا علیه شرکت‌های ایرانی

سخنگوی وزارت امور خارجه در واکنش به ادعا‌های بی‌اساس دولت آمریکا علیه اشخاص و شرکت‌های ایرانی در خصوص فعالیت‌های سایبری به دولت این کشور توصیه کرد در سیاست‌های مداخله جویانه و نیز تهدیدآفرین خود نسبت به حقوق بشر بازنگری کند.

به گزارش اعتمادآنلاین، ناصر کنعانی، سخنگوی وزارت امور خارجه ادعا‌های بی‌اساس دولت آمریکا علیه اشخاص و شرکت‌های ایرانی در خصوص فعالیت‌های سایبری را قویا رد و محکوم کرد.

کنعانی تصریح کرد: نهاد‌های آمریکایی نمی‌توانند با برچسب زدن‌های مختلف بی‌اساس به اشخاص و نهاد‌های ایرانی، موج انتقادات جهانی نسبت به سیاست‌های حمایتی نامحدود آمریکا از جنایات جنگی و نسل‌کُشی رژیم صهیونیستی در نوار غزه و کرانه باختری فلسطین و نیز سرکوب‌های خشونت‌آمیز معترضان در داخل آمریکا را منحرف سازند.

 

سخنگوی دستگاه دیپلماسی تاکید کرد: به دولت آمریکا توصیه می‌کنیم به جای اتهام زنی‌های بی اساس به دیگر کشور‌ها و ملت‌ها، به حمایت‌های تسلیحاتی، نظامی، مالی و سیاست‌های بین‌المللی خود از رژیم آپارتاید و اشغالگر صهیونیستی علیه ملت مظلوم فلسطین پایان داده و در سیاست‌های مداخله جویانه و نیز تهدیدآفرین خود نسبت به حقوق بشر، حقوق بشردوستانه بین‌المللی، حقوق بین الملل و صلح و امنیت بین‌المللی بازنگری نموده و مسئولانه رفتار کنند.

دیگر خبرها

  • سجاد آقایی در جایگاه ششم رقابت ماده ۴۰۰متر قرار گرفت
  • قاری و حافظ قرآن اعزامی به مسابقات مالزی تعیین شدند
  • سجاد آقایی راهی مرحله بعدی مسابقات شد
  • واکنش وزارت خارجه به ادعای آمریکا علیه شرکت‌های ایرانی
  • ایران ادعاهای آمریکا علیه اشخاص و شرکت‌های ایرانی درباره فعالیت‌های سایبری را قویاً رد کرد
  • واکنش ایران به ادعای آمریکا علیه اشخاص و شرکت‌های ایرانی درباره فعالیت‌های سایبری
  • حمیدرضا نصیری و محمدرضا زاهدی نمایندگان ایران در مسابقات قرآن مالزی
  • ثبت نام ۱۹۸ کردستانی در آزمون اعطای مدرک تخصصی به حفاظ قرآن
  • رتبه اول خراسان رضوی در تعداد حافظ و قاری بین‌المللی
  • اعزام ۲ نماینده از ایران به مسابقات قرآن مالزی