Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جماران»
2024-05-07@04:34:26 GMT

دغدغه نقاشان در زمینه فروش آثار هنری خود

تاریخ انتشار: ۲۷ دی ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۶۴۷۸۰۱

دغدغه نقاشان در زمینه فروش آثار هنری خود

شهریور ماه سال جاری بود که شهر تبریز، اولین آرت‌اکسپوی خود را تجربه کرد و طی آن برخی از نقاشان تبریزی که تا سال پیش فضای مناسبی را برای عرضه و به نمایش گذاشتن آثار هنری خود نداشتند، توانستند آثار نقاشی خود را در معرض فروش قرار داده و استارت فروش آثار هنری را در تبریز بزنند.
 
نمایشگاه آرت اکسپوی تبریز که از ۲۳ تا ۲۷ شهریور ماه سال‌جاری در هتل کایا برپا شده بود، فرصت مناسبی فراهم کرد تا نقاشان تبریزی بتوانند علاوه بر شناساندن هنر خود و اعتلای جایگاه هنر نقاشی، قدم‌هایی در رابطه با اقتصاد هنر نیز برداشته و زمینه را برای تجاری کردن آثار هنری و اقتصاد هنر در تبریز فراهم کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


 
حبیب تقی‌پور که از اساتید نقاشی بوده و در اولین آرت‌ اکسپوی تبریز، آثار نقاشی خود را به فروش رسانده است، در این راستا بیان کرد: آثاری که بنده در اولین آرت اکسپوی تبریز عرضه کردم در مورد دریاچه ارومیه بوده و سبکی انتزاعی داشت، اما تمام حس و حال دریاچه ارومیه در عین انتزاعی بودن تابلو نقاشی، حفظ شده بود.
 
وی با بیان اینکه در تابلوهای نقاشی، خشکی و ترک خوردگی دریاچه ارومیه، در عین انتزاعی بودن حفظ شده بود و نقاشی تاثیر مستقیمی بر روی مخاطب داشت، افزود: در تمام نقاشی‌هایم تلاش می کنم تا تصویر موردنظر را با حس و حال آن ثبت کنم.
 
وی اضافه کرد: بنده در مجموع چهار تابلو نقاشی در نمایشگاه عرضه کرده بودم که هر چهار تابلو در یک مضمون بوده و این قابلیت را داشتند که در قالب چیدمان، به عنوان یک اثر واحد ارائه شوند؛ هر چهار اثری که در نمایشگاه عرضه کرده بودم به فروش رسید و این آثار نقاشی هم‌اکنون در لابی هتل کایا در جای خوبی نصب شده‌اند.
 
تقی‌پور تاکید کرد: قبلا احساس می کردم که فروش تابلو نقاشی‌های نوع گرایانه در تبریز زود است، اما در اولین آرت اکسپوی تبریز عکس این موضوع اثبات شد و احساس کردم که در تبریز بیشتر سبک‌های نوع گرایانه مورد مقبول جامعه قرار می‌گیرد.
 
وی با تاکید بر اینکه تبریز شهری نوگرا است، افزود: بر خلاف تصورها، تبریز شهری سنتی نبوده و شهری نوگراست، به همین دلیل هم شهر اولین‌ها نام گرفته است، چرا که همواره در پی تازگی بوده و در اولین آرت‌اکسپوی تبریز هم آثاری که به نوعی تازگی داشت، مورد اقبال مردم قرار گرفت.
 
وی با تاکید بر اهمیت و نقش موثر نمایشگاه‌های فروش آثار نقاشی در تبریز متذکر شد: اولین آرت اکسپوی تبریز بین نقاشان تبریزی انگیزه‌ی مضاعفی ایجاد کرد تا دست به کار شوند و آثار جدیدی خلق کرده و در این نمایشگاه‌ها ارائه کنند؛ فروش تابلو نقاشی و مورد تقدیر قرار گرفتن آن برای یک هنرمند، حسن بوده و همچنین به اقتصاد هنر نیز بسیار کمک می‌کند.
 
این استاد نقاشی در باب هزینه‌های هر اثر نقاشی نیز گفت: هر اثر نقاشی برای بنده صرفا 250 الی 500 هزار تومان هزینه دربردارد؛ بنده از سال 67 در این عرصه به فعالیت پرداخته و همواره تلاش کرده‌ام که آثار جدید و نوگرایانه‌ای را خلق کنم.
 
محمد رضا پورفرزانه با اسم هنری "فرزانه" نیز که 36 سال است در عرصه هنر نقاشی فعالیت می‌کند و از جمله نقاشانی است که در اولین آرت اکسپوی تبریز، آثار نقاشی خود را به فروش رسانده است، در این رابطه اظهار کرد: بنده در سال60 شاگرد استاد محمدرضا ایرانی بوده و در آن زمان نقاشی های باسبک رئال کار می‌کردم؛ بعدها مدتی به اصفهان رفته و با نقاشی قدیمی ایرانی آشنا شدم و در کنار نقاشی با سبک رئال، نقاشی ایرانی قدیمی نیز کار کردم.
 
وی با تاکید بر اینکه نقاشی تبریز در این زمانه متمرکز بر سبک رئالیستی است، تشریح کرد: بنده در اصفهان با نقاشی سنتی نیز آشنا شده و به سراغ نقاشی زند، قاجار و قهوه خانه رفتم.
 
 پورفرزانه با بیان اینکه در اولین آرت اکسپوی تبریز آثار نقاشی در سبک قاجار که دیتیل‌های نقاشی قاجار بود را به فروش رساندم، افزود: بنده در هنر نقاشی غالبا به دنبال نقاشی دکوراتیو و تزئینی بوده و از این رو معمولا مخاطبان بنده قصدشان از خرید تابلو نقاشی، زینت دادن به خانه‌هایشان است؛ در شهر تبریز هم که مردم به سراغ تابلو فرش و نقره و... گمان داشتم که چون نقاشی قاجار اساسا تزئینی است از این رو برای خود در این شهر مخاطبانی نیز خواهد داشت.
 
وی با بیان اینکه در آثار به فروش رسیده در اولین آرت اکسپوی تبریز مبنای کار خود را بر روی نقاشی های قدیمی گذاشته بودم، گفت: قطعا نقاشی‌های با سبک قاجار می تواند در شهر تبریز جا باز کند و شهر تبریز در این زمینه پتانسیل بسیاری دارد اما چون به دلیل شرایط تاریخی و جغرافیایی در بازه‌ای از زمان، نقاشانی از روسیه، جمهوری آذربایجان، ارمنستان و... به تبریز عزیمت کرده و نقاشی رئالیستی را در این شهر شناساندند، به نوعی جای نقاشی‌های سبک قاجار در این شهر خالی است و اگر این نوع نقاشی پا در میدان بگذارد بیشتر مورد اقبال مردم قرار خواهد گرفت.
 
این استاد نقاشی که دارنده مدرک درجه یک هنری در نقاشی قهوه‌خانه است، در رابطه با این نوع نقاشی افزود: نقاشی قهوه‌خانه زیرمجموعه‌ای از نقاشی خیالی‌نگاری بوده و مضامینی چون "مذهبی، حماسی و یا موضوعات عام و عاشقانه" را در خود جای می‌دهد؛ در اولین آرت اکسپوی تبریز نیز دو اثر نقاشی که از دیتیل های نقاشی قاجار بود را عرضه کرده بودم که هر دوی آنان به فروش رفت.
 
وی ضمن گلایه از اینکه در فروش آثار هنری هیچگونه مالیاتی در هیچ کجا اخذ نمی‌شود، خاطرنشان کرد: در اولین آرت اکسپوی تبریز و بعد از فروش آثار نقاشی، درصدی از مبلغ را به عنوان مالیات اخذ کردند که در این رابطه اعتراض دارم چرا که در بحث فروش آثار هنری هیچگونه مالیاتی وجود ندارد.
 
وی در رابطه با اهمیت برپایی آرت‌اکسپو ها و با اشاره به برپایی نمایشگاه فروش آثار هنری-تابلوهای کوچک در اسفند ماه سال جاری بیان کرد: نقاشان جوان هم می توانند در این فضا آثار خود را عرضه کنند، اما آثار تک و خاص هم باید در کنار این نقاشی ها عرضه شود چرا که مخاطب با مشاهده‌ی مجموعه‌ای از آثار مشابه، به خرید یک اثر تک و سنتی، رغبت بیشتری پیدا می‌کند.
 
مجتبی نخجوانی نیز که 45 سال است در زمینه هنر نقاشی مشغول فعالیت است، در رابطه با اهمیت برپایی نمایشگاه‌های نقاشی یادآور شد: گالری داران خصوصی معمولا در اکسپو شرکت می کنند اما چون در تبریز گالری دار خصوصی نداریم از این رو موسسه شمس تبریزی این نمایشگاه‌ها را برگزار می‌کند؛ اما در سراسر دنیا گالری داران خصوصی این موضوع را بر عهده گرفته و آثار نقاشانی که با آنان در ارتباط هستند را در اکسپو در معرض فروش قرار می‌دهند.
 
وی با اشاره به اهمیت برپایی اکسپوهای نقاشی در تبریز خاطرنشان کرد: اگر فرهنگ خرید آثار نقاشی برای خود در شهر تبریز جا بازکند و مردم آگاه شوند که تابلو نقاشی را هم به دیوار نصب می‌کنند، نتایج بسیار مثبت در این حوزه بر جای خواهد گذاشت، چرا که معمولا مردم اقدام به خرید و نصب تابلو فرش و تابلوهای بازاری و... گرایش دارند، اما افرادی که با فرهنگ بصری نقاشی بزرگ شده‌اند فرق تابلوی بازاری با تابلو هنری را می دانند.
 
این استاد نقاشی متذکر شد: مردم تصور دارند که تابلو فرش سرمایه ای است که همواره ارزش افزوده خواهد داشت، در حالی تابلو نقاشی هم ارزش افزوده داشته وحتی از نظر زیبایی نیز نسبت به تابلو فرش ارجحیت دارد؛ در اروپا تابلوهای نقاشی را در موزه‌ها نگه داری می کنند در حالی که تابلو فرش چنین نبوده و ممکن است در عرض چند صد سال یک تابلو فرش به خاطر قدمت به موزه منتقل شود.
 
وی با تاکید بر اینکه تابلو نقاشی در عین زنده بودن، جلوه‌ی خاصی به محیط می‌دهد، افزود: برپایی اولین آرت اکسپوی تبریز قدم بسیار مثبتی بوده و امید است اذامه داشته باشد؛ در این دوره از برپایی نمایشگاه فروش آثار هنری عموم مردم خواهند توانست که تابلو نقاشی خریداری کنند.
 
گفتنی است، نمایشگاه فروش آثار هنری در رشته‌های نقاشی، خوشنویسی، مجسمه و عکس از تاریخ سوم لغایت 11 اسفند ماه سالجاری در مرکز خرید اطلس برگزار می‌شود.
انتهای پیام انتهای پیام

منبع: جماران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۶۴۷۸۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فراخوان نخستین سوگواره بین‌المللی «سفینة‌النجاة» منتشر شد

از اهداف سوگواره بین‌المللی «سفینة‌النجاة» به‌کارگیری هنر به مثابه ابزار در جهت ابلاغ پیام نجات خلق با کشتی نجات حسین‌ابن علی(علیه‌السلام) و همچنین اثبات نیاز کنونی شیعه و آحاد جامعه بشری در برافراشتن نمادی برای معرفی کربلا و ایجاد فضایی برای اشتراک‌گذاری دیدگاه‌ها، جذب متخصصان برجسته حوزه‌های مختلف و تشویق پژوهشگران به تحقیق در زمینه‌های نو و نیز افزایش آگاهی مردم در زمینه آرمان‌های مهدویت و جریان سازی در جامعه است.

سوگواره در بخش‌های علمی، ادبی و هنری با موضوعیت «پیراهن معظم حضرت سیدالشهدا علیه السلام» در ۱۲محور برگزار می‌شود و آثار مربوطه به زبان‌های فارسی، عربی، انگلیسی و اردو خلق خواهند شد.

بر اساس این فراخوان، هنرمندان تا اول محرم الحرام ۱۴۴۶ فرصت دارند نسبت به ثبت‌نام و ارسال آثار خود در پایگاه سوگواره به نشانی www.al-nejat.com اقدام کنند.

همچنین هنرمندان می‌توانند در مسیر خلق اثر، برای کسب اطلاعات بیشتر و آشنایی با اسناد تاریخی و معرفتی مربوط به پیراهن معظم سیدالشهدا علیه‌السلام به نشانی www.atigh.org مراجعه کنند.

متن فراخوان این سوگواره بدین شرح است:

پیراهن معظم حضرت سیدالشهدا علیه‌السلام، پرچم برافراشته قیام قائم عجل‌الله تعالی فرجه، عطر ظهور در سوگواره جهانی سفینة‌النجاة به حول و قوّه الهی.

سوگواره جهانی سفینة‌النجاة آغازی است برای پاسخ به مهم‌ترین آرزو و بلکه نیاز فطری بشر یعنی نجات از هرگونه درد، رنج و نابودی.

سوگواره بین‌المللی سفینة‌النجاة فرصتی است برای عرض تعظیمی نو به بارگاه بلند مرتبه حضرت اباعبدالله‌الحسین علیه السلام. هماره قلب ما با احساس نیاز به رکوع خاضعانه به این دردانه بی مثال حق، در پی بهانه ای است برای جلوه‌گر شدن خود، تا شاید در حین این رکوع به حقیقت سجده رسیده و جوهر عبودیت را در خود یافته به کنه ربوبیت رهسپار شود.

پیراهن معظم پدر بندگی، امروز اجازت بر جلوه گرفته تا شاید جای خالی تصویر تام عاشورا را در هزاران هزار ایام و روزگاران پر کند و چشم آخرالزمانی‌ها را در پیدایش قبله‌ای برای اظهار وجود، روشن کند.

پیراهن حضرت اباعبدالله الحسین(ع) پرچم قیام صاحب ماست، پس با این نماد تام مظلومیت می‌توانیم جهان را به توجه، تدبر و خضوع دعوت کنیم. جهانیان تشنه هستند، تشنه حقیقت حسین(علیه السلام» خادم مسیح حسین، حضرت علی‌اصغر(ع) - داود منافی‌پور دبیر سوگواره جهانی سفینة‌النجاة

اهداف برگزاری سوگواره

تبیین و آشکارسازی نیروهای نجات بخش در کربلا به عنوان ظرفیت‌های اثرگذار برای تهییج فطرت‌ها در جهت رسیدن به آرمان‌های حسینی

استفاده مطلوب از ذوق و استعدادهای هنری و به‌کارگیری هنر به مثابه ابزار در جهت ابلاغ پیام نجات خلق با کشتی نجات حسین بن علی علیه‌السلام

ثبات نیاز کنونی شیعه و آحاد جامعه بشری در برافراشتن نمادی برای معرفی کربلا، جغرافیای نجات‌بخش

ایجاد فضایی برای ارتباط و اشتراک‌گذاری تجربه و دیدگاه‌ها و جذب متخصصان برجسته حوزه‌های مختلف

شویق پژوهشگران به تحقیق در زمینه‌های نو و افزایش آگاهی و دانش مردم در زمینه آرمان‌های مهدویت

جریان‌سازی در جامعه و در میان گروه‌های مختلف از طریق آگاهی‌بخشی به ایشان در موضوعات مطرح شده

دامنه برگزاری: بین‌المللی و به زبان‌های فارسی، عربی، اردو، انگلیسی و آذری

محورها و موضوعات سوگواره:

هرساله این سوگواره مختص به موضوعی است و به فضل الهی امسال با موضوع پیراهن معظم حضرت سیّدالشهدا علیه‌السلام برگزار خواهد شد.

نزول پیراهن از بهشت و قبول توبه آدم(ع) به واسطه این پیراهن

سیر و اسفار این پیراهن در میان انبیای عظام و نجات همه ایشان به واسطه این پیراهن

نزول پیراهن در هنگام به آتش افتادن حضرت ابراهیم(ع) و نجات ایشان

شفای چشمان حضرت یعقوب علیه‌السلام به واسطه این پیراهن

نجات حضرت یونس(ع) از شکم ماهی به واسطه این پیراهن

تحویل پیراهن به حضرت زینب(س) توسط حضرت صدیقه کبری(س)، سه روز پیش از شهادتشان جهت ارسال به کربلا

به غارت بردن پیراهن در روز عاشورا

بازگرداندن پیراهن به اهل بیت(ع) پس از تقاضای امام سجاد(ع)

پیراهن نزد حضرت صاحب علیه‌السلام در هنگام ظهور و پوشیدن این پیراهن توسط ایشان

اهتزاز پیراهن امام حسین(ع) از اول ماه محرم از عرش

اعلام زمان ظهور برای حضرت صاحب علیه‌السلام به واسطه جوشش خون از این پیراهن در شب ظهور

تظلّم حضرت صدّیقه کبری علیه السلام در روز قیامت با پیراهن خونین سیدالشهدا علیه السلام

بخش‌های مختلف سوگواره:

بخش علمی، بخش هنری، بخش ادبی

بخش علمی: مقاله علمی، پایان نامه رساله و ...

بخش هنری: هنرهای دیجیتال (طراحی گرافیکی، پوستر، تصویرسازی و نقاشی دیجیتال، موشن‌گرافیک و تولید هنری با استفاده از فناوری‌های مدرن(هنرهای مرتبط بارسانه) اعم از فیلم کوتاه ۳دقیقه‌ای، فیلمنامه‌نویسی، مستند، نماهنگ، پادکست، تولید موسیقی برای تولیدات رسانه‌ای(فتوگرافی)، عکاسی، تصویربرداری در ابعاد مختلف از عکس‌های خبری گرفته تا هنری، هنرهای تجسمی، نقاشی، مجسمه سازی و ...

بخش ادبی: شامل شعر (قالب‌های مثنوی، غزل، قصیده، قطعه، دوبیتی، رباعی، ترجیع‌بند، مستزاد، مسمّط، ترکیببند)، متن، قطعه ادبی و ...

بخش ایده و طرح: این بخش فرصت را به علاقه‌مندان می‌دهد تا طرح‌ها و ایده‌های خود را در زمینه موضوعات سوگواره ارائه کنند؛ در واقع هدف از این بخش، ایجاد خلاقیت و نوآوری در زمینه‌های مذکور است.

جوایز نفرات برگزیده هر بخش: سفر زیارتی کربلای معلی، تندیس نجات، سکه تمام بهار آزادی

نفرات شایسته قدردانی هر بخش: سفر زیارتی کربلای معلی، ربع سکه بهار آزادی

زمان بندی: مهلت ثبت نام و ارسال آثار تا اول محرم الحرام ۱۴۴۶متقاضیان محترم برای ثبت‌نام و ارسال آثار به سایت رسمی سوگواره بین المللی سفینه النجاه به نشانی www.al-nejat.com مراجعه کنند.

منبع: خبرگزاری ایرنا

دیگر خبرها

  • نمایشگاه کاریکاتور "فرهنگ شهروندی" در اردبیل
  • گشایش نمایشگاه نقاشی در نگارخانه حوزه هنری
  • نمایشگاه آثار هنری هنرجویان هنرستان هنر‌های زیبای دختران یزد
  • برگزاری سومین سوگواره منطقه‌ای نی ناله در تبریز
  • نمایش 600 اثر هنرمندان ایرانی در دبی
  • ۶۰۰ اثر از هنرمندان ایرانی در نمایشگاه هنر جهانی دبی به نمایش درآمد
  • برپایی نخستین نمایشگاه تخصصی سیاه قلم در سنندج
  • فراخوان نخستین سوگواره بین‌المللی سفینه‌النجاه منتشر شد
  • پایان داوری آثار نخستین جشنواره هنری «گنجینه مِهر»
  • فراخوان نخستین سوگواره بین‌المللی «سفینة‌النجاة» منتشر شد