Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - بيرجند - ايرنا - مديرعامل شرکت آب و فاضلاب روستايي خراسان جنوبي گفت: 460 روستا يعني 26 درصد روستاهاي اين استان با تانکر آبرساني مي شود و بايد براي اين مشکل چاره اي انديشيد.

به گزارش ايرنا مهدي صفوي نژاد روز چهارشنبه در سومين نشست کارگروه پيش بيني و پيشگيري از گسترش بافت هاي ناکارآمد ستاد استاني بازآفريني شهري در بيرجند افزود: يکهزار و 781 روستاي خراسان جنوبي به يکهزار و 749 روستا تقليل يافته بنابراين کاهش روستاها در استان بيانگر اين مهم است که در وضعيت خوبي به سر نمي بريم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وي بيان کرد: با توجه به خشکسالي هاي مکرر در کشور و قدمت 19 ساله آن در استان خراسان جنوبي بايد در همان سال هاي اول برنامه مدوني براي مقابله با اين مهم تدوين مي شد اما متاسفانه برنامه مدوني وجود ندارد.
مديرعامل شرکت آبفار خراسان جنوبي ادامه داد: در بخش حاشيه شهري فقط 28 هزار جمعيت در چهار روستاي حاشيه اي امير آباد، حاجي آباد، چهکند و دستگرد زندگي مي کنند و حداقل سالي 500 خانوار طبق افزايش انشعاب ها به آنها اضافه مي شوند که اين افزايش چيزي جز مهاجرت به روستاهاي حواشي مرکز استان نيست.
وي با بيان اينکه کمربند شهري بايد در روستاهاي حاشيه اي هم تعيين شود گفت: امروز کمربندهاي ساخت و ساز شهري مشخص شده اما در اين روستاها اين مشکل وجود دارد و زمينه ساخت و ساز و مهاجرت بي رويه مردم استان به اين چهار روستاي اقماري را فراهم کرده است.
صفوي نژاد تاکيد کرد: قانون، قانون است و اگر به هر دليلي ساخت و ساز غير مجازي صورت مي گيرد بايد تخريب شود.
وي افزود: سال گذشته در زمينه تامين آب در وضعيت بسيار بدي بوديم و اين روند ادامه خواهد داشت زيرا هرچه زيرساخت ها را افزايش دهيم باز هم نخواهيم توانست جوابگو باشيم.
وي گفت: الحاق روستاهاي حاشيه شهر بايد حذف شود زيرا براي تامين آب و غيره با مشکل مواجه خواهيم شد و نخواهيم توانست پاسخگو باشيم.
مديرعامل شرکت آب و فاضلاب روستايي خراسان جنوبي تامين اعتبار مجتمع هاي آبرساني از صندوق توسعه ملي را که به دستور مقام معظم رهبري انجام شد، تاثيرگذار در خدمت رساني به اين حوزه دانست و افزود: اميدواريم با استفاده هرچه بهتر از اين ظرفيت بتوانيم مشکلات مربوط به زيرساخت مجتمع هاي آبرساني را به حداقل برسانيم.
استان مرزي خراسان جنوبي با 151٬193 کيلومتر مربع از نظر وسعت سومين استان ايران است و براساس سرشماري سال 1395 بيش از 768 هزار نفر جمعيت دارد.
اين استان 11 شهرستان و 460 کيلومتر مرز مشترک با افغانستان دارد.
خراسان جنوبي با حدود يک ميليمتر بارندگي در سال آبي جاري کم بارش ترين استان در کشور بوده است.
خشکسالي متوالي در خراسان جنوبي که وارد نوزدهمين سال آن شده ايم و کمبود شديد منابع آبي، بخش کشاورزي و دامداري اين استان را بشدت دچار آسيب کرده و چون شغل هاي جايگزين در اين مناطق وجود ندارد روستاييان به حواشي شهرها مي روند که علاوه بر مشکلات معيشتي، آسيب هاي اجتماعي را نيز تشديد کرده است.
سايت ايرنا خراسان جنوبي: www.irna.ir/skhorasan
کانال تلگرام: irnabirjand@
3215*3028
خبرنگار: محمدرسول ابراهيمي اسفدن * انتشار: رسول محمدحسني
انتهاي پيام /*

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۶۴۸۸۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش ۱۶ درصدی بارش‌ها در کشور

رئیس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی سازمان هواشناسی کشور ضمن بیان اینکه از ابتدای سال جاری، کشور به‌طور متوسط ۱۶ درصد بارش بیشتری دریافت کرده است، گفت: با این وجود استان‌های دامنه جنوبی البرز مانند تهران، سمنان و قزوین با کم‌بارشی شدیدی مواجه بوده‌اند.

به گزارش ایسنا، احد وظیفه افزود: کشور از ابتدای بهار تا دوم اردیبهشت‌ماه به‌طور متوسط ۴۳ میلی‌متر بارش دریافت کرد. با توجه به اینکه میانگین بلندمدت بارش طی این بازه زمانی ۳۷ میلیمتر است، بارندگی در سال جاری نسبت به وضعیت نرمال بیشتر بوده و ۱۶ درصد فراتر از میانگین بلندمدت ثبت شده است.

وی اضافه کرد: از ابتدای سال آبی (ابتدای مهر ۱۴۰۱) تا ۲ اردیبهشت‌ماه به‌طور متوسط ۱۶۷ میلیمتر بارندگی در کشور ثبت شده که مقدار نرمال به طور میانگین ۱۹۸ میلیمتر است بنابراین حدود ۱۶ درصد بارندگی کشور نسبت به میانگین بلند مدت کاهش یافته است.

رییس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی سازمان هواشناسی کشور با اشاره به کم‌بارش‌ترین استان‌ها گفت: استان‌های سمنان ۴۴ درصد، تهران ۴۰ درصد، قزوین  ۳۹ درصد و خراسان رضوی ۳۷ درصد کم‌بارشی نسبت به شرایط نرمال داشته‌اند بنابراین دامنه‌های جنوبی البرز بارش کمتری نسبت به سایر مناطق کشور دریافت کرده‌اند.

وظیفه ادامه داد: مرکز تا جنوب و جنوب شرق کشور نیز کم‌بارشی‌ قابل ملاحظه‌ای داشته‌اند. فارس۳۰ درصد، هرمزگان با ۲۸ درصد و کرمان ۲۵ درصد  بارش کمتر از نرمال داشته‌اند.

خنکی هوای کشور تا ۲ درجه سلسیوس

وی با اشاره به وضعیت دمای کشور طی یک هفته گذشته اظهار کرد: از نظر دما شرایط تقریباً مناسبی داشته‌ایم البته در روزهای اخیر شمال غرب کشور سردتر از وضعیت نرمال و نیمه شرقی و جنوبی دما زیر نرمال بوده است.

وظیفه افزود: میانگین کشوری دما ۱.۵ تا ۲ درجه خنک‌تر از شرایط نرمال بوده است البته استان‌های آذربایجان غربی و آذربایجان شرقی، اردبیل بین ۴ تا ۵ درجه سلسیوس دما بیش از حد نرمال اما هوا در استان‌های کرمان، خراسان جنوبی، سیستان و بلوچستان و یزد حدود ۴ تا ۷ درجه سلسیوس سردتر از میانگین بلندمدت و میانگین کشوری ۱.۸- درجه  ثبت شده است.

وی اضافه کرد: از ابتدای فروردین تا ۲ اردیبهشت تقریبا عرض‌های شمالی کشور با بی‌هنجاری (آنومالی) دمایی  ۰.۵ تا ۲.۵ درجه سلسیوس مواجه بودند.  شرایط دمایی در استان‌های تهران، قزوین، سمنان، خراسان شمالی، خراسان رضوی، خراسان جنوبی، غرب و شمال غرب نرمال و بیش از نرمال بوده است. در عرض‌های جنوبی تقرییا شرایط نرمال دمایی را تجربه کردیم.

رییس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی سازمان هواشناسی کشور تاکید کرد: به‌طور کلی طی اردیبهشت ماه میزان بارندگی به‌طور نسبی نسبت به فروردین حدود ۵۰ درصد در بازه بلندمدت کمتر است. توقع داریم میزان بارش در اردیبهشت ماه نرمال با گرایش به بیش از نرمال باشد اما در استان‌هایی مانند قزوین و تهران بارش‌ها به گونه‌ای نیست که کمبود بارش سال آبی جاری ( ۷ ماهه اخیر) را  جبران کند بنابراین استان‌هایی مانند تهران، قزوین، سمنان، خراسان رضوی با تابستانی مواجه می‌شوند که هوا یک تا دو درجه سلیسیوس بالاتر از حد نرمال خواهد بود.

وظیفه در پایان گفت: از سوی دیگر به‌طور نسبی با کم‌آبی شدیدی مواجه می‌شویم چرا که این استان‌ها در حال گذراندن چهارمین سال پی در پی خشکسالی هستند. وقتی آورده آب‌های سطحی کاهش می‌یابد، فشار بر منابع آب زیرزمینی به‌ویژه در استان‌هایی مانند تهران و خراسان رضوی برای تامین آب شرب افزایش می‌یابد. در این شرایط همکاری مردم برای مدیریت مصرف آب از اهمیت زیادی برخوردار است.

دیگر خبرها

  • ۲۰ تانکر آب در روستاهای محروم بخش بیارجمند شاهرود توزیع شد
  • ۴۹ درصد تسهیلات تبصره ۱۸ در خراسان جنوبی جذب شد
  • افزایش ۱۶ درصدی بارش‌ها در کشور
  • اعزام تانکر آبرسانی سیار به استان سیستان و بلوچستان
  • ارسال تانکر آبرسانی سیار به استان سیستان و بلوچستان از سوی شرکت آبفای یزد
  • اعزام تانکر آبرسانی سیار به استان سیستان و بلوچستان از سوی شرکت آبفای یزد
  • ۲۳ طرح آبرسانی در شهرستان ایجرود اجرا شد
  • اجرای ۲۳ طرح آبرسانی در شهرستان ایجرود
  • ۶۵ روستای خراسان جنوبی آبرسانی شد
  • ۸۰ درصد اعتبارات عمرانی به بخش عشایر دشتی اختصاص داده شده است