Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-04-26@15:21:20 GMT

واکنش معاون رئیس قوه قضائیه به سخنان روحانی

تاریخ انتشار: ۲۷ دی ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۶۴۹۳۵۷

به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی معاونت فرهنگی قوه قضاییه،حجت‌الاسلام و المسلمین هادی صادقی، معاون فرهنگی قوه قضاییه با تاکید بر عدم امکان نقد بر معصومین علیهم‌السلام گفت: تعجب ما و همه مردم این است که چرا یک روحانی تحصیل‌کرده این حرف را می‌زند و به چرایی این مساله در محل خود باید پاسخ داد.

وی گفت: اگر در بیان این جمله از سوی گوینده اشتباهی رخ داده است، بهتر است هر چه زودتر و به صراحت اشتباه بودن گفته خود را اعتراف کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



صادقی با اشاره به پشتوانه استدلالی اشتباه بودن امکان نقد به معصومین گفت: دلایل بسیار عقلی و شرعی و نقل بر اشتباه بودن این مساله وجود دارد که به برخی از آنها اشاره خواهیم کرد.

وی گفت: معیار نقد چیست؟ باید برای نقد کردن فکر و منطقی صحیح وجود داشته باشد، این معصومین هستند که اشتباه نمی کنند، کامل ترین عقل و منطق را دارند و ایشان هستند که عاری از خطا واشتباهند، پس چرا آنها را نقد می‌کنید؟

معاون فرهنگی قوه قضاییه گفت: این بی معناست که کسی که مصون از خطا و اشتباه است را نقد کنیم و این منطقی‌ترین جواب این مساله است.

وی در ادامه بحث خود به آیات قرآن کریم اشاره کرد و گفت: در هیچ جای قرآن نمی‌بینیم که اجازه انتقاد به پیامبر صلی الله علیه و آله داده شده باشد و خداوند در قرآن در آیه معروف اطیعوا الله و اطیعوا الرسول و اولی الامر منکم تاکید دارد که از خدا و رسولش باید اطلاعت کنید و در این صورت نقد دیگر معنی پیدا نمی‌کند.

حجت‌الاسلام و المسلمین صادقی با اشاره به آیات متعدد از قرآن کریم درباره لزوم تبعیت محض از فرمان خداوند و رسول تاکید کرد: کسی که مومن است در برابر فرمان خدا و رسولش فرمان‌بردار است و در دلش هم ناراحتی وجود ندارد و کسی که به فرمان و نظر پیامبر نقدی دارد، این به این معنی است که او دل به پیامبر نداده است و او را هنوز قبول نکرده است.

وی افزود: در آیه ای دیگر از قرآن کریم داریم که هر چه پیامبر گفت آن را بپذیرید که آن صلاح شماست و هر چه نهی کرد، از آن بپرهیزید که در آن برای شما صلاحی نیست و مطلقا حق رفتار خلاف ندارید

صادقی با اشاره به برخی از اعتراضات در زمان پیامبر از سوی برخی نادانان گفت: مثل این اعتراضات، آن اعتراضی است که وقتی پیامبر فرمود قلم و کاغذی بیاورید تا وصیتی به شما بکنم که تا ابد گمراه نشوید و فردی با بی ادبی تمام، نگذاشت تا این اتفاق بیفتد و اینگونه اعتراض کردن جز کفر نیست.

وی با اشاره به یک روایت تاریخی دیگر که برخی در بیان سخنان اخیر خود به این مساله ضعیف استناد کرده‌اند گفت: آنکه به پیامبر خدا گفت این سخن خداست یا از طرف خودت است، معلوم بود که اگر پیامبر می‌فرمود از طرف خداست می‌پذیرفت اما اگر از سوی پیامبر بود نمی‌پذیرفت و این جز کفر چیزی نیست و اگر کسی حرف پیامبر خدا را نپذیرد کفر است چرا که خود خداوند در قرآن فرموده که از پیامبر اطاعت کنید.

معاون فرهنگی قوه قضاییه گفت: آیا اگر یک فرد عرب جاهل با فرهنگ جاهلی بر پیامبر وارد شده و این مساله را گفته، آیا این دلیل مجاز بودن نپذیرفتن حرف پیامبر است؟ قطعا این نیست و حتی پیامبر حرف این عده را و منطق جاهلیشان را نمی‌پذیرفت اما تحمل می‌کرد و جهال را می بایست تحمل کرد و قطعا تحمل کردن رفتار بی ادبانه و جاهلانه افراد در زمان پیامبر توسط ایشان، نشانه درست بودن این رفتار نیست.

وی افزود: رفتار یک فرد جاهل معیاری بر صحت آن عمل نیست و سکوت و تحمل پیامبر خدا بر یک رفتار هم ملاک درستی آن عمل نیست، پس این استدلالات مغالطه‌آمیز را باید کنار گذاشت.

حجت‌الاسلام و المسلمین صادقی با اشاره به جمله‌ای در زیارت امیر المومنین خاطر نشان کرد: وقتی در زیارت ایشان می‌خوانیم سلام بر تو که میزان و معیار اعمال درست و غلط هستی،چگونه می‌توانیم بپذیریم که خود عمل و گفتارشان را نقد کنیم؟

وی با تاکید بر عدم تمایل انتساب گفتار اخیر برخی روحانیون به ریشه‌های سکولار غربی و لیبرال دموکراسی این تفکرات گفت: این سخنان در اندیشه روشنفکرانی دارد که پایه دینی ندارند و تفکر آن‌ها در مکاتب غربی شکل گرفته است و در تفکر این عده اصل انسان است نه خدا و وقتی اصل انسان شد، بخدا هم می‌شود اعتراض کرد و این مساله در دوران اصلاحات گفته و نوشته شد که حرفی کفرآمیز است.

وی در پیان سخنان خود گفت: این سخنان جز بر پایه فرهنگ سکولار غیر دینی، هیچ پایگاه دیگری ندارد و در فرهنگ دینی ما ریشه دار نیست.

منبع: پارسینه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۶۴۹۳۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نباید از نظرها و سلیقه‌های مختلف هراسید

به گزارش خبرگزاری مهر، حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای طی سخنانی در آئین تکریم و معارفه معاون اول قوه قضائیه اظهار کرد: آقای دکتر مصدق در طول بیش از ۳۰ سال خدمت در بخش‌های مختلف قوه قضائیه وسع خود را برای پیشرفت امور محوله گذاشتند.

رئیس قوه قضائیه در ادامه با اشاره به ویژگی‌های شخصیتی و مدیریتی حجت‌الاسلام والمسلمین خلیلی معاون اول جدید دستگاه قضا بیان داشت: حجت‌الاسلام والمسلمین خلیلی شخصیتی است که تمام مراحل و مراتب قضائی را طی کرده و اهل تدبیر، نوآوری، تلاش، هماهنگی و مشورت است.

رئیس دستگاه قضا تصریح کرد: همه ما مسئولان قضائی باید توجه کنیم که عهده‌دار مسؤولیتی خطیر و تکلیفی سنگین هستیم؛ لذا باید خیلی مراقبت کنیم و در انجام تکالیف، تلاش مضاعف داشته باشیم؛ گاهی ناچاریم از یک امر مباح نیز اجتناب کنیم.

رئیس عدلیه بیان داشت: توقعات به حقی از ما مسؤولان قضائی وجود دارد؛ لذا باید با صبر و حوصله و بردباری در برابر موانع و مشکلات بایستیم و امور محوله را به نحو احسن به پیش ببریم.

قاضی‌القضات اظهار داشت: ما در سمت‌ها و مسوولیت‌های قضائی باید بیش از دیگران به حُسن‌خلق توجه داشته باشیم و تمامی همکاران قضائی باید همواره تکریم ارباب رجوع و مراجعان را در زمره اولویت‌های خود قرار دهند.

حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای بیان داشت: امروز بیش از اوقات دیگر به هماهنگی و همکاری نیازمندیم؛ در این راستا نباید از وجود اختلافات و به میدان آمدن افکار و نظریات و سلیقه‌های مختلف هراسید؛ این هنر ماست که با شنیدن اقوال مختلف، اَحسن آنها را انتخاب کنیم و با متخصصین و اهالی فن و انسان‌های خبره در موضوعات مختلف مشورت کنیم.

رئیس قوه قضائیه در پایان خاطرنشان کرد: تاکید من به مسئولان قضائی آن است که در نحوه تعامل با بخش‌های مختلف قوه قضائیه بر اساس تبیین و اقناع عمل کنند؛ چرا که پیشبرد برخی از امور و رفع برخی از مسائل صرفاً با رویکرد دستوری امکان‌پذیر نیست و باید پیوست‌های تبیینی و توجیهی نیز همراه دستور صادره باشد.

کد خبر 6087586

دیگر خبرها

  • لزوم ایجاد فضا‌های آموزشی و تربیتی در آموزش و پرورش
  • واکنش همتی به سخنان قالیباف: زندگی را برای مردم سخت و پیچیده نکنید
  • واکنش همتی به سخنان قالیباف: با علل تورم که موجب سفته بازی است مقابله کنید/ زندگی را برای مردم سخت و پیچیده نکنید
  • کنایه رییس دفتر رئیس جمهور سابق به آمارهای رییسی (فیلم)
  • عصبانیت پسر معاون سابق از انتشار اعترافات متهمان پرونده‌اش!
  • نگهداری مواد مخدر توسط فرزند معاون سابق قوه قضائیه؟ | افشای راز خودروهای مازراتی، پورشه و بنز در جلسه دادگاه | عصبانیت آقازاده از انتشار اعترافات!
  • رئیس کل دادگستری استان یزد منصوب شد
  • طی مدتی که معاون اول قوه قضاییه بودم، ارتباطات خوبی را با مجلس و دولت برقرار کردیم
  • ویژگی‌های حضرت حمزه(س) در بیان قرآن و روایات
  • نباید از نظرها و سلیقه‌های مختلف هراسید