Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جماران»
2024-04-18@21:13:40 GMT

موضع خاتمی در مورد اعتراضات اخیر+واکنش کیهان

تاریخ انتشار: ۲۷ دی ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۶۴۹۳۷۸

موضع خاتمی در مورد اعتراضات اخیر+واکنش کیهان

روز گذشته حجت الاسلام و المسلمین سید محمد خاتمی در پیامی ضمن تسلیت حادثه کشتی سانچی، برای اولین بار موضع خود در قبال اعترضات اخیر را اعلام کرد.

به گزارش جماران، در حالی که انتشار اخبار خاتمی در رسانه های رسمی ممنوع است، روزنامه کیهان امروز چهارشنبه ضمن انتشار بخش های مهم این پیام، موضع خویش را در خصوص آن بیان کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سید محمد خاتمی در پیام خود نوشته بود:

بسم الله الرحمن الرحیم 

باز هم حادثه، باز هم غمی جانسوز از سانحه‌ای سهمگین که بر جان ملت نشست. کشتی سانچی دچار حادثه شد و عزیزانی که سرمایه‌های گرانقدر این کشور و ملت‌اند در آتش سوختند و همه ما را عزادار کردند و چه دشوار است تحمل این رنج تابسوز برای خانواده‌ها و بستگان این عزیزان. امید آنکه لطف حضرت پرودگار دست آرامش بر دل داغدار آنان نهد.

من نیز همدردی خود را با همه مصیبت‌دیدگان و همه مردم بدین‌وسیله اعلام می دارم، و امیدوارم که با پیگیری جدی مسأله، بررسی و علت و عوامل این پیش‌آمد تلخ مشخص گردد و اگر خدای ناکرده قصور و تقصیری بوده است شناسایی و با آنها برخورد مناسب صورت گیرد.

همانگونه که چنین انتظاری در مورد حوادثی که پیش از این رخ داد وجود دارد. 

در چندین شهر کشور تظاهراتی صورت گرفت، در فضایی که کمبودها و نارسایی‌ها در عرصه اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و طبیعی فراوان است و انتظارهایی که نوعاً به حق است، ولی برآوردن آنها بخشی بیرون از قدرت مسؤولان و بخش دیگر ناشی از ضعف‌های ساختاری و رفتاری و سیاست‌ها و رویکردهایی است که همه دستگاهها باید سهم خود را در قصور و تقصیر بپذیرند و بخصوص باید فضایی فراهم آید که مردم بتوانند خواستها و مطالبات خود را با امنیت و حتی بدون لکنت بر زبان آورند. و دستگاههای مسؤول را ملزم به پاسخگویی و اصلاح بینش‌ها و روش‌ها و نیز برنامه ریزی سنجیده برای حل مشکلات کنند و نهادها و دستگاههای مسؤول نیز به‌جای تحقیر مردم و نمک پاشیدن بر زخم‌های آنان با هدف سیر به سوی همبستگی اجتماعی و ملی به شناخت مشکلات و دردهای مردم و نیز اطلاع‌رسانی درست بپردازند. مبادا که نومیدی از اقدام‌ها و دلخوری از تبلیغات رسمی و بی توجهی به رأی و اراده ملت سبب کاهش امید به آینده شود و مردم رو به رسانه‌ها و پایگاهها و محافلی بیاورند که خیر مردم را نمی‌خواهند و هدفی جز تضعیف اصل نظام، مأیوس کردن مردم از بهبود اوضاع و حتی تحریک عمومی به خشونت و افراط گرایی و تخریب ندارند.

البته دشمن از هر زمینه و فضا سوء استفاده می کند و در این موقعیت ممکن است بسیاری از کسانی که درد و درخواست به‌حقی دارند نیز از مدار مدارا و قانون و انصاف خارج شوند.

در این شرایط فاجعه است که اگر گروه‌های اجتماعی و کسانی که درد و مطالبه‌ای دارند و حتی معترض‌اند به‌درستی دیده نشوند و حتی گاه آشوب‌گر و اغتشاش‌گر به‌حساب آیند. 

ایران عزیز ما امروز بیش از همیشه نیازمند همدلی، همکاری و آینده نگری است.

رهبر انقلاب به صراحت می گویند که مطالبات مردم (و احیاناً) نارضایتی آنان را باید به‌حساب آورد و در عرصه بروز حوادث، میان آنان که تحت تأثیر احساسات، رفتاری نادرست داشته یا شعار تندی داده اند، با آنان که از مردم و مطالبات آنان سوء‌استفاده کرده، بر طبل خشونت و تخریب و حرکت بر اساس برنامه‌های مخرب خواستاران فروپاشی و از هم پاشیدگی اجتماعی کوبیده‌اند تفاوت و تمیز قائل شد.

حکومت باید بیش از هر بخش دیگری از جامعه ایفای مسؤولیت و نقش کند. باید از تنگناها و بحران‌ها با تدبیر گذر و مسیر حل و فصل بنیادین مسائل جامعه را هموار کرد.

ایران متعلق به همه ایرانیان است و دستگاههای مسؤول که اعتبار و مشروعیت خود را از مردم گرفته اند در برابر این مردم مسؤول اند و باید حق حرمت آنان را پاس بدارند. باید راه گفت‌وگو و تعامل گشوده شود و عرصه بیان مطالبه‌ها و حتی اعتراض‌های قانونی باز شود و نخبگان و مردم چون گذشته نسبت به امنیت کشور و ثبات آن که شرط لازم برای توسعه پایدار و همه جانبه و تحقق آزادی و عدالت و اسقرار مردم سالاری است هوشیار باشند 

و چنین باد!

سید محمد خاتمی

۲۵ دی ماه ۱۳۹۶

 

اما کیهان امروز در ستون «اخبار ویژه» در این خصوص نوشت:

یکی از سران فتنه که نقش مهمی در القای خوش‌بینی به آمریکا و غرب و کشاندن دولت به ورطه ناکارآمدی و بی‌عملی داشت، اکنون از پذیرش مسئولیت عملکرد دولت شانه خالی می‌کند و نارضایتی مردم را به حاکمیت نسبت می‌دهد.

این روزنامه می افزاید: محمد خاتمی به بهانه حادثه کشتی سانچی و لزوم پیگیری قصور و تقصیرهای احتمالی نوشت: چنین انتظاری درمورد حوادثی که پیش از این رخ داد وجود دارد. در چندین شهر کشور تظاهراتی صورت گرفت، در فضایی که کمبودها و نارسایی‌ها در عرصه اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و طبیعی فراوان است و انتظارهایی که نوعاً به حق است، ولی برآوردن آنها بخشی بیرون از قدرت مسئولان و بخش دیگر ناشی از ضعف‌های ساختاری و رفتاری و سیاست‌ها و رویکردهایی است که همه دستگاهها باید سهم خود را در قصور و تقصیر بپذیرند و بخصوص باید فضایی فراهم آید که مردم بتوانند خواستها و مطالبات خود را با امنیت و حتی بدون لکنت بر زبان آورند و دستگاههای مسئول را ملزم به پاسخگویی و اصلاح بینش‌ها و روش‌ها و نیز برنامه‌ریزی سنجیده برای حل مشکلات کنند و نهادها و دستگاههای مسئول نیز به‌جای تحقیر مردم و نمک پاشیدن بر زخم‌های آنان با هدف سیر به سوی همبستگی اجتماعی و ملی به شناخت مشکلات و دردهای مردم و نیز اطلاع‌رسانی درست بپردازند.
وی می‌افزاید: در این شرایط فاجعه است که اگر گروه‌های اجتماعی و کسانی که درد و مطالبه‌ای دارند و حتی معترض‌اند به ‌درستی دیده نشوند و حتی گاه آشوب‌گر و اغتشاش‌گر به‌حساب آیند.
رهبر انقلاب به صراحت می‌گویند که مطالبات مردم (و احیاناً) نارضایتی آنان را باید به‌حساب آورد و در عرصه بروز حوادث، میان آنان که تحت تأثیر احساسات، رفتاری نادرست داشته یا شعار تندی داده‌اند، با آنان که از مردم و مطالبات آنان سوء‌استفاده کرده، بر طبل خشونت و تخریب و حرکت بر اساس برنامه‌های مخرب خواستاران فروپاشی و از هم پاشیدگی اجتماعی کوبیده‌اند تفاوت و تمییز قائل شد.حکومت باید بیش از هر بخش دیگری از جامعه ایفای مسئولیت و نقش کند. باید از تنگناها و بحران‌ها با تدبیر گذر و مسیر حل و فصل بنیادین مسائل جامعه را هموار کرد.

کیهان سپس ابراز عقیده کرده است:

خاتمی کمترین اشاره‌ای به مسئولیت دولت و قصور و تقصیرهای آن در انکار مطالبات اقتصادی و معیشتی مردم نکرد و این درحالی است که مسئولیت اجرایی برعهده دولت است، اما برخی دولتمردان، با انکار مشکلاتی مانند بیکاری و گرانی و رکود، نمک بر زخم مردم می‌پاشند بدون اینکه در طول 4 سال گذشته حتی یک بار هم ازسوی امثال خاتمی مورد نقد و انتقاد قرار گیرند.
درحقیقت طیف اصلاح‌طلبان که دست‌اندرکاران آن بارها دولت را «رحم اجاره‌ای» خود معرفی کرده‌اند، به عنوان خط‌دهندگان و تامین‌کنندگان فکری و مدیریتی دولت، مسئولیت اصلی را در انحراف گفتمانی دولت به سمت خوش‌گمانی محض به غرب و بی‌اعتنایی به مشکلات زندگی مردم داشته‌اند اما اکنون خاتمی به جای آوردن عذر تقصیر و اذعان به اینکه آدرس داده شده درباره اعتماد به آمریکا و اروپا غلط بوده و عقیم از کار درآمده سعی می‌کند حاکمیت را متهم ناکارآمدی‌ها نشان دهد؛ که این نیز نشان از بی‌صداقتی و دورویی خاتمی دارد. در همین حال طیف نمایندگان منسوب به اصلاح‌طلبان نیز ترجیح می‌دهند در قبال عملکرد ضعیف دولت سکوت کنند که موجب نارضایتی مضاعف مردم می‌شود.

 

انتهای پیام

منبع: جماران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۶۴۹۳۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آیت‌الله خاتمی: «وعده صادق» خواست عمومی مردم بود

عضو هیأت رئیسه مجلس خبرگان رهبری عملیات «وعده صادق» را نشانه ضربِ شست جمهوری اسلامی ایران به دنیا دانست و گفت: این پاسخ تنبیهی ده‌ها پیام داشت و تنها به رژیم صهیونیستی خلاصه نشد، بلکه سایر دشمنان ایران حساب کار خود را کردند که با کشور قدرتمندی روبرو هستند.

به گزارش جماران، آیت‌الله «سید احمد خاتمی» در گفت‌وگویی با اشاره به عملیات موشکی و پهپادی ایران به مراکز نظامی رژیم صهیونیستی، گفت: در آیات قرآن کریم، خداوند متعال با اوصافی مانند قاهر، قهار، ذوانتقام و شدیدالعقاب وصف شده است که ذات مقدس رُبُوبی دارد. اما انتقامی که در بشر وجود دارد با خداوند متفاوت است. انتقام بشر برای تَشفی و خُنک شدن دل و انتقام خداوند مجازات کردن اوست. بنابراین ذات مقدس ربوبی مجازات با نااهلان و انتقام بجا است.

وی افزود: پاسخ جمهوری اسلامی ایران به جنایات رژیم غاصب صهیونیستی در حمله به کنسولگری کشورمان در دمشق اقتضای الهی بود. این عملیات مصداق «أَشِدَّاءُ عَلَی الْکُفَّارِ» است و این اقدام بجا مبنای فقهی و قرآنی دارد.

عضو هیأت رئیسه مجلس خبرگان رهبری در واکنش به نخستین عملیات مستقیم ایران به اسرائیل با پرتاب موشک‌ها و پهپادهای سپاه به پنج نکته اشاره و اظهار کرد: نخست اینکه ما اهل شعار نیستیم و اهل عمل هستیم و چون اهل عمل هستیم پای آن ایستاده‌ایم. مقام‌معظم‌ رهبری در خطبه‌های نماز عید فطر فرمودند: «رژیم صهیونیستی تنبیه خواهد شد» و تنبیه هم شد. این عملیات نشان داد که ما دشمن را عملا پشیمان می‌کنیم و این پیام مهم که بر گرفته از اقتدار نظام اسلامی است را هم بدخواهان داخلی و هم دشمنان خارجی اقتدار نظام اسلامی به عینه مشاهده کردند.

آیت الله خاتمی در بیان دومین نکته به ابعاد فرهنگی پاسخ ایران به تعرض اسرائیل به خاک ایران پرداخت و افزود: پیش از آنکه «وعده صادق» صورت بگیرد، کاری فرهنگی انجام شد. برای همه ملت جا افتاد، در پی حمله دشمن به خاک کشورمان همگان منتظر پاسخ محکم ما بودند و این یک خواست عمومی بود که نشان داد در عرصه‌های دیگر هم اگر قوی وارد کار فرهنگی شویم موفق خواهیم شد. این عملیات، محور وحدت مردم از هر سلیقه‌ای شد. آنچنان که در این عرصه موفق شدیم و مردم در مصاحبه‌هایی که داشتند، کلمه رایج آنها سیلی محکم ایران به دشمنان بود و در عین حال از کسانی‌که پاسخ دشمن و جنایت اسرائیل در حمله به خاک ایران را دادند تشکر کردند.

وی، سومین نکته را در هدف‌گیری جمهوری اسلامی ایران در پاسخ به اسرائیل دانست و اظهار کرد: تدبیری که در پاسخ ما انجام شد از چند جهت قابل توجه است، نخست آنکه به هیچ وجه به مردم تعرض نشد. دوم: مراکز اقتصادی مورد هدف قرار نگرفت. سوم: مرکز نظامی که به کنسولگری ایران حمله شد، مورد هدف قرار گرفت که این تدابیر شایسته تحسین و تمجید است.

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم در تبیین عامل چهارم، تصریح کرد: عملیات سپاه، ده‌ها پیام داشت و تنها در پاسخ به رژیم صهیونیستی خلاصه نشد، بلکه سایر دشمنان ایران حساب کار خود را کردند که با کشور قدرتمندی به نام ایران روبه‌رو هستند. مقام‌معظم‌رهبری تاکید دارند که باید قوی شویم و این دستور قرآن است و جمهوری اسلامی ایران، هم در عرصه موشکی نشان داد قدرت بزرگ منطقه است و هم در عمل با «وعده صادق» ضربِ شست ایران را به دنیا نشان دادیم.

آیت الله خاتمی با بیان اینکه باید مراقب جنگ روانی دشمن باشیم، گفت: زیرا بعد از عملیات سپاه، در سطح وسیع مردم را ترساندند که رژیم صهیونیستی چنین و چنان می‌کند، در حالی که هیچ غلطی نتوانست بکند، حتی در شورای امنیت هم نتوانستند قطعنامه علیه کشورمان تصویب کنند. در مجموع این کار، شایسته تحسین برای نیروهای مسلح و افتخاری هم برای آنها که فرمانده کل قوایی چون مقام معظم رهبری امام خامنه ای (دامه برکاته) دارند.

دیگر خبرها

  • بشریت به حقانیت موضع ایران در دفاع از فلسطین پی برده است
  • واکنش جی اوسو نسبت به خیانت سولو به جیمی در اسمکدان/ اخبار WWE
  • آقای احمدی نژاد! اسرائیل، کشور است؟ /ناگفته هایی درباره واکنش معنادار رئیس جمهور پیشین به حمله موشکی سپاه
  • امیری فر: واکنش احمدی نژاد به حمله سپاه به اسرائیل برای رفع تکلیف بود /امیدوارم سرعقل بیاید
  • واکنش به موضع گیری سیدمحمد خاتمی درباره حمله به اسرائیل /اصولگرایی واقعی یعنی این/آنها که برای دلار 20 هزار تومانی فریاد وااسلاما سر می دادند کجایند؟
  • واکنش محمد خاتمی به پاسخ سپاه به اسرائیل: مدبّرانه و منطقی بود
  • واکنش سید محمد خاتمی به عملیات سپاه علیه اسرائیل
  • واکنش سید محمد خاتمی به عملیات سپاه علیه اسراییل
  • پاسخ نظامی یا بدرقه با انعطاف ؟ / بازارهای جهانی منتظر واکنش اسراییل به حمله ایران
  • آیت‌الله خاتمی: «وعده صادق» خواست عمومی مردم بود