Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - زاهدان - ايرنا - رئيس سازمان صنعت، معدن و تجارت سيستان و بلوچستان گفت: سالانه افزون بر پنج هزار متر مربع فرش دستباف در منطقه سيستان توليد که افزون بر 80 درصد آن به کشورهاي اروپايي و آمريکايي صادر مي شود.

به گزارش ايرنا نادر ميرشکار روز چهارشنبه در جمع خبرنگاران اظهار داشت: قالي اصيل و قديمي سيستان داراي ويژگي‌ هاي خاصي است که مي ‌توان آن را از نوع مواد اوليه، شيوه‌ هاي بافت و نقش‌ پردازي و مناطق بافت شهري و روستايي شناخت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وي افزود: بافندگان زيادي در سيستان در زمينه بافت قاليچه و فرش دستبافت تبحر کافي و وافي دارند که در صورت فراهم شدن بسترهاي لازم به ويژه تکريم بافندگان و توليد کنندگان فرش دستباف و تامين مواد اوليه مرغوب و بازاريابي مناسب مي ‌توان از اين فرصت بهترين بهره را برد.
وي ادامه داد: تاکنون براي 6 هزار و 500 نفر در سيستان کارت بافندگي صادر شده که هم اينک حدود چهار هزار نفر آنان فعال هستند.
رئيس سازمان صنعت، معدن و تجارت سيستان و بلوچستان گفت: فرش سيستان با توجه به قدمت و اهميت آن سال 93 به ثبت ملي و سال 95 به ثبت جهاني رسيد.
ميرشکار ادامه داد: به مناسبت بزرگداشت نخستين سالگرد ثبت جهاني فرش سيستان همايشي به اين منظور سوم بهمن ماه در دانشگاه زابل برگزار مي شود.
وي تاکيد کرد: کيفيت مهمترين ويژگي فرش سيستان است که توانسته در بازارهاي داخلي و جهاني جايگاه خود را بدست آورد.
وي آموزش افزون بر 6 هزار نفر و ارائه 20 ميليارد ريال تسهيلات به فعالان فرش سيستان را از اقدامات انجام شده در چند سال اخير براي تداوم و گسترش اين هنر در منطقه ذکر کرد.
وي با بيان اينکه هم اينک 2 هزار و 200 نفر در سيستان زيرپوشش بيمه فرش قرار دارند گفت: با توجه به برخي مشکلات در زمينه بيمه فعالان اين عرصه، تلاش براي حل آن به طرق مختلف در حال انجام است.
رئيس سازمان صنعت، معدن و تجارت سيستان و بلوچستان برگزاري نمايشگاه فرش دستباف، رونمايي از تمبر و لوح ثبت جهاني فرش سيستان و تجليل از دست اندرکاران و فعالان اين حوزه را از جمله برنامه هاي پيش بيني شده در نخستين همايش ثبت جهاني فرش دستبافت سيستان ذکر کرد.
به گزارش ايرنا قالي کهن و اصيل منطقه سيستان اغلب با رنگ هاي روشن و شاد از جمله آبي، زرد، سرمه اي، شتري، قهوه اي پررنگ و کم رنگ، سبز و خاکستري در کنار رنگ هاي سياه و سفيد در هر خانه اي خودنمايي مي کرد اما به مرور زمان تحت تاثير بافته هاي مناطق مجاور گرايش به رنگ هاي تيره و پرمايه پيدا کرده است.
طرح ها و نقشه هاي متداول در قالي کهن و بومي سيستان بسيار متنوع بوده و اغلب برپايه اشکال هندسي و انتزاعي نقش شده که برگرفته از عقايد، فرهنگ بومي و طبيعت اطراف بافندگان بوده است.
بسياري از اين نقش نگاره ها در گذر زمان به دست فراموشي سپرده شده و آنچه امروز از طرح ها و نقشه ها در دسترس است طرح فتح الهي، مددخاني، هراتي، گلداني، گنبدي، قنداني، اساطيري، درختي، قابي، گل پنجه اي، جانمازي، ترنجي، چپات اشتر و غيره است.
سيستان با پنج شهرستان زابل، زهک، هيرمند، هامون و نيمروز در شمال سيستان و بلوچستان واقع شده است.
7316**3042 خبرنگار: عصمت جهاني **انتشاردهنده: محدثه حيدري گرجي
انتهاي پيام /*

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۶۵۲۰۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اعتبار ۴ هزار میلیاردی برای طرح‌های آبرسانی خراسان شمالی

معاون عمرانی استاندار خراسان شمالی از اعتبار ۴ هزار میلیاردی برای طرح‌های آبرسانی خراسان شمالی خبر داد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اسفراین٬ مهدی رشیدی در آیین نکوداشت شوراهای اسلامی شهر و روستا استان خراسان شمالی به تشریح عملکرد دولت پرداخت و اظهار داشت: با توجه به اینکه اوایل کار دولت،  خشکسالی در استان مشهود بود و اقدامات انجام شده  در گذشته کافی نبود اولویت‌های استان پیش از سفر هیات دولت در نظر گرفته شد. 

وی افزود: با تاکید استاندار تامین آب استان در اولویت قرار گرفت نقاط ضعف و قوت احصاء و با برگزاری 1100 ساعت کار کارشناسی پروژه‌های نیمه تمام و بالای 50 درصد مشخص شد. 

رشیدی به پروژه‌هایی اجرایی در حوزه صرفه‌جویی و تامین آب استان اشاره داشت و گفت: طرح انتقال آب‌رسانی، با پیگیری مسئولان ارشد استان در سفر رئیس جمهور به استان مصوب شد اما برای اجرا با مشکلات عدیده‌ای مواجه بود تا اینکه با پیگیری‌های مستمر استاندار خراسان شمالی  اواخر سال گذشته، مجوز ماده 23 آن اخذ شد و اکنون برای اجرا در ردیف های بودجه سال 1403 برای آن 4 هزار میلیارد تومان اعتبار پیشنهاد شده است. 

معاون عمرانی استاندار خراسان شمالی همچنین از مرمت و احداث و آسفالت بیش از 700 کیلومتر راه روستایی و 850 هزار متر مربع آسفالت معابر روستاها و 830 هزار متر مربع آسفالت معابر شهری  خبر داد.

انتهای پیام/311/.

دیگر خبرها

  • مصرف سوخت در ایران ۲ تا ۳ برابر میانگین جهانی است
  • مقابله با سیل با بام‌های سبزآبی اسفنجی آمستردام
  • افزایش قیمت جهانی نفت/ برنت ۸۳ دلار و ۸۵ سنت شد
  • اعتبار ۴ هزار میلیاردی برای طرح‌های آبرسانی خراسان شمالی
  • افتتاح بزرگترین درمانگاه خیّریه روستایی کشور
  • جایزه سالانه یونسکو به خبرنگاران غزه اعطا شد
  • ۴۳۰۰ متر مربع از اراضی کشاورزی نیشابور آزادسازی شد
  • خلع ید ۳۳ هزار متر مربع اراضی سوادکوه شمالی
  • بیش از ۳۳ هزار متر مربع از اراضی ملی سوادکوه شمالی خلع ید شد
  • سالانه ۲۵ درصد تولید برق به واسطه ناترازی‌ها کم می‌شود