Web Analytics Made Easy - Statcounter

تهران -ایرنا -کارشناس حقوق بین الملل و وکیل دادگستری با تاکید بر پیچیدگی ابعاد حقوقی حادثه نفتکش سانچی گفت: داوری درباره این حادثه ممکن است سال ها به طول بیانجامد چرا که واکاوی حقوقی نیازمند اطلاعات کامل و دقیقی است.

محسن ثابت قدم جهرمی در تحلیل حقوقی حادثه نفتکش سانچی در گفت و گو با خبرنگار اجتماعی ایرنا، افزود:برای تحلیل و واکاوی حقوقی این حادثه نیازمند اطلاعات جزئی هستیم که این اطلاعات در دسترس عموم قرار ندارد بنابراین باید به کلیات مساله تا زمان اعلام نتیجه بررسی کمیته حقیقت یاب اکتفا کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



**سانچی دارای گواهینامه معتبر بین المللی صلاحیت حمل دریایی بود
وی افزود: نفتکش سانچی دارای گواهینامه معتبر بین المللی صلاحیت حمل دریایی بود و پیش از این هم بارها همین محموله را در همین مسیر به مقصد رسانده است بنابراین سانچی صد در صد دارای قابلیت و شایستگی لازم حمل و دریانوردی است زیرا اگر چنین نبود، شرکت های بین المللی بیمه ای اعتبار خود را زیر سوال نمی بردند.
وی تصریح کرد: درباره نوع قرارداد بیمه ای و پوشش آن باید گفت این موضوع محرمانه است و اطلاعاتی در دست نیست.

**محل وقوع حادثه آبهای تحت حاکمیت چین بود
وی با بیان اینکه حادثه نفتکش سانچی در آب های سرزمینی کشور چین رخ داده است، گفت: از ساحل هر کشور تا آب های آزاد، پنج منطقه دریایی تعریف می شود که هر کدام، تابع مقررات خاصی است و از آنجا که سانچی در ٢٩٢ کیلومتری ساحل چین و در نزدیکی بندر شانگهای دچار حادثه شد بنابراین محل وقوع حادثه تحت حاکمیت چین قرار دارد.
ثابت قدم اضافه کرد: البته در روزهای آخر به دلیل وزش بادهای شدید، کشتی به سمت آب های انحصاری کشور ژاپن حرکت کرد و از این منظر کشور ژاپن به کمک آمد.

**شایعه کوتاهی دولت ایران در حادثه سانچی، غیرمنصفانه است
این حقوقدان خاطرنشان کرد: این شایعه که دولت ایران کوتاهی کرد و از دولت های دیگر کمک درخواست نکرد، غیرمنصفانه است زیرا تنها صاحب حاکمیت آن محدوده اجازه ورود و اعمال نفوذ از نظر قانونی را داراست.
ثابت قدم در تحلیل حقوقی حمل و نقل دریایی سه راس مثلث را دخیل دانست و افزود: کشور مالک کشتی، کشور مالک محموله و کشور فروشنده محموله باید مورد بررسی حقوقی قرار گیرد و ابعاد خسارت مالی، جانی، خسارت وارده به خدمه و خسارت زیست محیطی نیاز به تشریح دارد.

**نوع قرارداد حمل و نقل، مسئولیت ها را مشخص می کند
وی اظهار کرد: نوع قرارداد حمل و نقل، مسئولیت ها را مشخص می کند و درباره نفتکش سانچی، قراردادی که میان ایران و کره جنوبی منعقد شده است از مجموعه قراردادهای روش های بین المللی حقوق حمل و نقل دریایی است و در اینگونه قراردادها، تحویل کالا به خریدار بدون پرداخت کرایه است و فروشنده محموله در قرارداد حمل و بیمه هیچگونه تعهدی ندارد و فقط باید کالا را در مبداء به خریدار تحویل دهد.

** جبران خسارت بر مبنای پول رسمی دولت مدعی خسارت تعیین می شود
این حقوقدان درباره نوع خسارت و نحوه پرداخت آن، گفت: اگر قرارداد اجاره کشتی مشمول قانون ١٩٧١ شده باشد، حداقل خسارت معادل ٦٧/٦٦ درصد به عنوان واحد محاسبه جبران خسارت در نظر گرفته می شود و اصطلاحا به این واحد محاسبه، حق برداشت محصول (sdr) گفته می شود.
ثابت قدم با بیان اینکه شاخص جبران خسارت از سوی صندوق بین المللی پول مشخص می شود، افزود: میزان محاسبه خسارت و واحد آن تا پیش از سال ١٩٨٤، طلا بود اما پس از آن براساس پول رسمی دولتی که ادعای خسارت دارد، محاسبه می شود و این خسارت می تواند مربوط به بدنه کشتی، جان خدمه و یا محموله باشد.
این حقوقدان خاطرنشان کرد: تعیین میزان خسارت منوط می شود به مشخص شدن نوع قرارداد حمل، نوع قرارداد اجاره، مالک کشتی و اینکه آیا فروشنده محموله به تعهدات خود طبق قرارداد به درستی عمل کرده است یا خیر.
وی درباره خدمه کشتی گفت: نوع قرارداد اجاره کشتی می تواند با خدمه و یا بدون خدمه باشد که اگر قرارداد اجاره با خدمه باشد در آن صورت قرارداد زمانی یا سفری تنظیم می شود و در هر حالت، تعهدات حقوقی برای مالک و اجاره کننده ایجاد می شود.

**طرح دعوی باید در کشوری که حادثه در آن رخ داده است، انجام شود
ثابت قدم اظهار کرد: براساس نظر کنوانسیون، طرح دعوی و دادگاه صالح رسیدگی به خسارت پایه، کشوری است که حادثه در محدوده حاکمیتی آن رخ داده است بنایراین در مورد نفتکش سانچی می توان از طریق کشور چین و ژاپن طرح دعوی خسارت کرد و در صورتی که آن کشورها دادخواست را به هر دلیلی نپذیرند و یا کشور مدعی خسارت ادعا کند که آن کشور ها به دادخواست رسیدگی نمی کنند، این مساله قابلیت پیگیری در مجامع بین المللی دارد.
به گزارش ایرنا، 16 دی ماه یک کشتی فله بر چینی حامل 64 هزار تن گندم در سواحل شانگهای به نفتکش ایرانی سانچی که حامل بیش از 130 هزار تن میعانات گازی بود، برخورد کرد.
در این حادثه، نفتکش سانچی با 30 تبعه ایرانی و دو بنگلادشی دچار حریق و انفجارهای سنگین شد که کار امداد رسانی در منطقه را با مشکل مواجه و در برخی مواقع ناممکن کرد.
با دستور و تاکید رییس جمهوری علی ربیعی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی به عنوان مسئول ویژه رسیدگی به این واقعه تعیین شد و گروههای کارشناسی و امدادی از جمله تکاوران ارتش به منطقه اعزام شدند تا با هماهنگی مقامات و مسئولان چینی و همکاری برخی کشورهای دیگر کارهای مربوط انجام گیرد،اما اقدام های فوریتی و ضربتی برای خاموش کردن شعله ها و تعیین وضعیت خدمه نفتکش ایرانی به دلیل گستردگی دامنه انفجارها و همچنین دمای بسیار زیاد حاصل از آتش سوزی بی ثمر ماند، زیرا نزدیک شدن به کشتی سانچی و حضور طولانی مدت در آن برای بررسی وضعیت میدانی ناممکن شده بود.
سرانجام، خبر جان باختن همه کارکنان و غرق شدن تانکر نفتکش ایرانی «سانچی» اعلام شد. رهبر معظم انقلاب اسلامی در این زمینه پیام تسلیتی صادر کردند و هیات دولت نیز روز دوشنبه ٢٥ دی ماه را به این مناسبت عزای عمومی اعلام کرد.
بررسی های کارشناسی در این زمینه با هدف تعیین بروز علل واقعه در دست اقدام است.
اجتمام**٣٢٢٩** 1418
خبرنگار: حنانه شفیعی** ناشر: مریم برزآبادی

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۶۶۲۵۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پرداخت خسارت درمان بازنشستگان تامین اجتماعی تا آخر سال ۱۴۰۲

خسارت درمان بازنشستگان تامین اجتماعی تا پایان سال ۱۴۰۲ به صورت صدرصد پرداخت شد. - اخبار اجتماعی -

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، براساس اعلام سازمان تامین اجتماعی و کانون بازنشستگان، قرارداد جدید بیمه تکمیلی بازنشستگان تامین اجتماعی از ابتدای آذرماه سال 1402 تا پایان آبان‌ماه 1403 با شرکت بیمه تکمیلی آتیه‌سازان حافظ  به امضاء رسیده است که براساس این قرارداد، مبلغ بیمه تکمیلی برای بازنشستگان با قیمت 305 هزار تومان برای هر نفر به صورت ماهانه تعیین شده که 50 درصد آن توسط سازمان تامین اجتماعی پرداخت خواهد شد.

در این قرارداد سقف بستری فوق تخصصی 85 میلیون تومان،  بیماران خاص و صعب‌العلاج 35 میلیون تومان، بستری عمومی 40 میلیون تومان،  خدمات پاراکلینیکی و خدمات تشخیصی، درمانی و سرپایی 6 میلیون تومان، خدمات تشخیصی درمانی ـ سرپایی 4 میلیون تومان، خدمات آزمایشگاهی و پاتولوژی 2 میلیون و 250 هزار تومان، رفع عیوب انکساری چشم 6 میلیون تومان برای یک چشم و 12 میلیون تومان برای دو چشم و آمبولانس داخل شهری 2 میلیون تومان و آمبولانس بین شهری 3 میلیون تومان است.

در همین ارتباط با توجه به اینکه سازمان تامین اجتماعی نسبت به پرداخت حق بیمه بهمن‌ماه 1402 که با تاخیر قابل توجهی روبرو شده بود، اقدام کرده ، تمامی خسارات درمان مستقیم اسناد درمانی بازنشستگان و مستمری بگیران سازمان تامین اجتماعی تا پایان  اسفند سال 1402 پرداخت شد.

سقف تعهدات قرارداد بیمه تکمیلی بازنشستگان تأمین اجتماعی اعلام شد

همچنین باعنایت به دستور مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی مبنی بر پرداخت مطالبات اسفندماه شرکت از محل قرارداد بیمه تکمیلی درمان بازنشستگان تامین اجتماعی تاپایان اردیبهشت ماه، در صورت تحقق این وعده مطالبات مراکزدرمانی طرف قرارداد شرکت نیز  به صورت کامل بروز رسانی خواهد شد.

انتهای پیام/
 

دیگر خبرها

  • مستاجران مراقب کلاهبرداری در سامانه خودنویس باشند
  • بررسی ابعاد حقوقی تجمع دانشگاهیان آمریکا در دانشگاه قم
  • ابعاد حقوقی تجمع دانشگاهیان آمریکا در دانشگاه قم بررسی شد
  • درخواست پارلمان عربی برای تحقیقات در مورد کشف گور‌های جمعی در غزه
  • زمان برگزاری نخستین جشنواره پایان‌نامه برتر حقوقی
  • کارشناس مسائل حقوقی عراق: بغداد حق دارد سفیر آمریکا را اخراج کند
  • برگزاری دوره‌های حقوقی و قضایی برای اعضای شورا‌ها در گلستان
  • پرداخت خسارت درمان بازنشستگان تامین اجتماعی تا آخر سال ۱۴۰۲
  • تکلیف قرارداد نیروهای حجمی باید در کل کشور به سرانجام برسد
  • عکس/ آقای دبیرکل، لطفاً درِ خروجی را نشانشان دهید!